• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanma sorunu

En merak ettiğim şey bu zaten acaba herkes benim gibi mi başlıyor diye yoksa bende gerçekten bir problem mi var :KK43:
Tabiki herkes senin gibi herkesin korkulari ayni ozellikle kadinlarin erkekler biraz daha cesaretli olabilir ama inan herkes oyle alistikca geciyor sadece kendine guven

Tabiki herkes senin gibi herkesin korkulari ayni ozellikle kadinlarin erkekler biraz daha cesaretli olabilir ama inan herkes oyle alistikca geciyor sadece kendine guven
İnşallah ya gerçekten çokk teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️

Manuel kullanan birisi otomatigi cok daha rahat kullanir bence.. ben de ehliyetimi aldiktan sonra hic kullanmadim. Manuel aldik stop ettirdikce cesaretim kirildi simdi satip otomatik aldik 1 hafta eşimle 1 2 saat calistiktan sonra işe gidip gelmeye basladim ve su an cok cok rahat aktif olarak kullaniyorum.

Benim de geçtiğimiz senelerde böyle bir konum olmuştu. Otomatik aldık gerçekten çok rahat ve kolay. Böyle imkan varken otomatik alın zaten kendinize güvenirsiniz birkaç dersten sonra. Çok yogun trafigi olmayan yerlerde kullanırsanız eliniz pratikleşir. Panik sebebi aracı tam tanıyamamak, ani bir durumda ne yapmalıyım düşüncesi sebep bence.

Ben de bu sıkıntıdan sonra geçen yıl motorsiklet aldım. İlk aylar trafigi çözdüm her yere uzak yerlere bile motorla gittim. Güvenim geldi direk trafigi bilerek kullanmaya başladım. Siz kullanmışsınız da sadece başlayın gerisi gelir.

Evet kesinlikle kendi kendime fobi oluşturdum resmen halbuki trafikte bakıyorum bir sürü bayan maşallah nasıl güzel kullanıyorlar ama ben yapamıcağım korkusu ile kendimi soğutuyorum resmen :kızgın:
Evet bi yandan da kendi kendime sinirim bozuluyor hatta gecen sinirden agladim 😅 yoluna koyariz insallah

Manuelde başlamıştım araç kullanmaya. Otomatik kullanıyorum şu an ve manueldeki sıkıntılar olmuyor otomatik araçta. (Yokuşta kalkamama,stop etme vb)
Manueli kullanabilen otomatiği kolayca kullanır bence.
Tabi ki ilk etapta zorlanabilirsiniz ama özel ders alacaksanız hiç çekinmeyin derim.
Ayrıca İstanbul trafiğinde manuel eziyet(dur,kalk,dur kalk)kesinlikle otomatik alın aracınızı,alışırsınız zamanla.

Ehliyetimi 2004 de almıştım, aracımız olmasına rağmen 16 yıl hiç kullanmadım:olamaz:.Iki hafta önce eşimin iş değişikliği gereği malesef artık araç kullanmam gerekiyordu.Eşimle birlikte 3 saat ev ve çocukların okul güzergahında sürdüm.Ellerim hep titredi , tüm gun başımda ağırlık ve sarhoşluk gibi halim vardı.Ilk beş gün.araca binmeden önce şiddetli kalp atışı ve heyecan duydum.10 gündür stres ve heyecanım yok, ama ev okul guzergahi dışına hiç çikmadim markete dahi gitmedim, otobanada.Direksiyon hakimiyeti, virajlar ,aracın büyüklüğüne alışmak bunlar zaman ister.Panik olmamak için ve düzgün manevralar için önce bildiğiniz sabit yollarda sürebilirsiniz.

Senelerdir manuel kullanıyorum gayet iyi olduğumu duydum yanımdakilerden. Ama gel gelelim 1 ay kullanamadım aynı duruma düştüm. Özgüvenim gidiyor veya zor bir yolda iyiki araç bende değildi gibi kaygılar oluşuyor. İşin sırrı bolca pratik yapmak ve düzenli araç kullanmak. Ozaman hem özgüven hemde tecrübe kazanıyor insan.

Manuelde başlamıştım araç kullanmaya. Otomatik kullanıyorum şu an ve manueldeki sıkıntılar olmuyor otomatik araçta. (Yokuşta kalkamama,stop etme vb)
Manueli kullanabilen otomatiği kolayca kullanır bence.
Tabi ki ilk etapta zorlanabilirsiniz ama özel ders alacaksanız hiç çekinmeyin derim.
Ayrıca İstanbul trafiğinde manuel eziyet(dur,kalk,dur kalk)kesinlikle otomatik alın aracınızı,alışırsınız zamanla.

10 yıldan fazla manuel kullandım
artık otomatık kullanıyorum yok böyle bir rahatlık ,

araba sürmek bisiklete binmek birkere ögrnediğinde birdaha unutulacak birşey değil ,
rahat ol

basit güzergahlar seçin kendinize.
ehliyet vardı ama aktif kullanmıyordum hiç.
5 ders aldım kursta.
pazar sabahları eşimle çıktık boş yollarda kullandım.
eve yakın avmye gittim geldim otoparkında park çalıştım.
sonra işe, anneme, çocuğun okuluna...
haftasonları da ben kullanıyorum ailece gitsek de.
şehirlerarası kullanmadım hiç o yüzden çok hızlı kullanmadım
malum istanbul trafiğinde dur kalk..

herkes yapıyor ben niye yapamayayım diyeceksiniz.
oturacaksınız şoför koltuğuna.
başka yolu yok.
sağdan sağdan yavaş yavaş :)

10 yıldan fazla manuel kullandım
artık otomatık kullanıyorum yok böyle bir rahatlık ,

araba sürmek bisiklete binmek birkere ögrnediğinde birdaha unutulacak birşey değil ,
rahat ol
Kesinlikle öyle. Yoğun trafikte dur kalk yapmaktan ayak bileklerimin ağrıdığını bilirim. Tabi ki otomatikte de sıkıntı yoğun trafik ama tek ayağın ağrıyor en azından. Vites yükselt,küçült derdin yok,yokuşta geri kayarmı diye debriyajla mücadele etmiyorsun.
Bende uzun süre manuel kullandım,otomatik alınca eşim ver bir kullanayım demişti,1 hafta arabayı alamadım altından. Sonra oda otomatiğe geçti. Şimdi ikimizde yanaşmayız manuel kullanmaya.

Bizde istanbulda oturuyoruz babam bana arabayı kullanmayı öğretirken avrupa yakasından alıp izmite götürüp geri getirmişti. Uzun yolda uzun yolculuk en sağlıklı öğrenme biçimi demişti. Haklımıdır haksızmıdır bilemem ama bir öneri olsun :)

Almak istediginiz araca karar verip,o model bulunan bir kurstan ders alin ,4 sene cok uzun zaman ,sorun yasamayin

Gayet normal alışınca tekrar kullanırsınız. Ben şuan aktif kullanıyorum ama tedirgin olmak biz kadınlar için gayet normal. Ben de çok tedirgin oluyorum mesela kullanırken.

En merak ettiğim şey bu zaten acaba herkes benim gibi mi başlıyor diye yoksa bende gerçekten bir problem mi var :KK43:
Ehliyetimi Türkiye de aldim, alis o alis .Ehliyetim var mi evet ama araba kullanabiliyor muyum hayir.10 yil sonra yurt disina geldim, sanki ehliyetim hic yokmus gibi tekrar sinava girdim. Yine ehliyetim var ama yine araba kullanamiyorum, cünki cesaretim yok esim israrli onunla sehir icinde kullaniyorum ama yanliz imkani yok.Üstüne üstlük bide kaza yaptim mi, tüm kusur bende neyse ki araba eski. Bu arada Adam bide sifir araba aldimi. Aklim cikiyor yine kaza yapicam diye. Araba evin önünde ben uc cocukla otobüslerde sürünüyorum. Diyelim Cuma günü arabayla bi yere gidicem pazartesiden aliyor beni bir telas; uyku bile uyuyamiyorum.
Benim hikayem buraya Kadar. herkes benim gibi mi basliyor demissiniz ya… ben böyle basladim sonrasinda kücük bi otomatik araba aldik. ohhhh yasasin özgürlük... yok vites atmayi unuttum. olmadi arabayi stop ettirdim. vitesi kücült olmadi büyüt, yok arkadasim basiyosun gaza gidiyor, basiyosun frene duruyor,
özet olarak yaparsiniz korkmayin…

Merhaba sevgili kk 😍
Gününüz çicek gibi geçer inşallah diyerek konuma geçiyorum 🌸
Dert sayılmayan ama bana dert olan bir konum var.
Kızlar öncesinde manuel araç kullanmışlığım var sattıktan sonra, iş ev yoğunluğu derken ihtiyacım da olmadığı için 4 senedir falan araba koltuğuna oturamadım.
Ama artık kendime otomatik araba almaya karar verdim.(istanbul da oturuyorum otomatik daha iyi olur diye düşündüm)
Fakat gelin görün ki benim o eski özgüvenim resmen yerle bir düşününce bile elim ayağım titiriyor ya kaza yaparsam korkusundan kendimi alamıyorum ya birine bir zarar verirsem ya ani karar veremezsem yada yoğun trafik görünce ben olsam buradan nasıl çıkarım diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Aracı alınca özel ders alıcam güvenim yerine gelsin pratiğim olsun diye ama ya o güvenimi geri getiremezsem ne yaparım ?
Eskisi gibi araba kullanmak istiyorum ama eski olan özgüvenim cesaretimin zerresi yok resmen 😓
Bana akıl verir misiniz sizlerde araba kullanmaya başlarken benim gibimiydiniz ?
Bu şekil de olmam normal mi yada bu şekil de olduğum için hiç araba alma işine girmemeli miyim?
Özgüvenimi cesaretimi nasıl toparlayabilirim ?
Önceden kullanıyorsunuz madem şimdi her şekilde kullanırsınız, hemde otomatık. Cesaret için imkanınız varsa özel bi hoca ile1 2 saat trafiğe çıkın o size baya iyi gelecektr✌

MelodiXX MelodiXX bu arada 2 hafta oldu bende otomstik araba alalı, 13 saat özel ders aldim hatta bugünde dersim var. Hoca %90 tamamsın dio ama hala kendimi yetersiz hissediyorum. Bugün annemlere (10 dk lık mesafe) tek geldimtek donucem. Ama bi heyecan sormayın sanki hiç hoca ile çalışmamışım gibi. Eşimle çıkınca da yine kalbim güm güm. Hoca ile ise cok rahatım 💜 bende sakinlesecegim ve kendimi tmm oldu bu iş diyeceğim günü 4 gözle bekliyorum. Allah büyük 🙏😍

Merhaba sevgili kk 😍
Gününüz çicek gibi geçer inşallah diyerek konuma geçiyorum 🌸
Dert sayılmayan ama bana dert olan bir konum var.
Kızlar öncesinde manuel araç kullanmışlığım var sattıktan sonra, iş ev yoğunluğu derken ihtiyacım da olmadığı için 4 senedir falan araba koltuğuna oturamadım.
Ama artık kendime otomatik araba almaya karar verdim.(istanbul da oturuyorum otomatik daha iyi olur diye düşündüm)
Fakat gelin görün ki benim o eski özgüvenim resmen yerle bir düşününce bile elim ayağım titiriyor ya kaza yaparsam korkusundan kendimi alamıyorum ya birine bir zarar verirsem ya ani karar veremezsem yada yoğun trafik görünce ben olsam buradan nasıl çıkarım diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Aracı alınca özel ders alıcam güvenim yerine gelsin pratiğim olsun diye ama ya o güvenimi geri getiremezsem ne yaparım ?
Eskisi gibi araba kullanmak istiyorum ama eski olan özgüvenim cesaretimin zerresi yok resmen 😓
Bana akıl verir misiniz sizlerde araba kullanmaya başlarken benim gibimiydiniz ?
Bu şekil de olmam normal mi yada bu şekil de olduğum için hiç araba alma işine girmemeli miyim?
Özgüvenimi cesaretimi nasıl toparlayabilirim ?
Merhabalar bende dün araba aldım. Tabi manuel aldım. Araba kullanmayı biliyo musunuz derseniz bilmiyorum. Küçük ama trafiği yoğun bi yerde yaşıyorum. Sizin gibiyim korkuyorum ya yanlış bi şey yaparsam diye. Dün ilk defa denedim kalbim nasıl atıyor anlatamam. Sizin gibi gel git çok yaşadım. Beni cesaretlendiren şey etrafıma baktigimda bir sürü kişi hatta benim için daha da önemlisi kadınlar nasıl araba kullaniyolar cok özeniyorum. Cesaretinizi toplayın herkes kullanıyor ve bu şekilde başlıyor. Azcık pratik ve istekli olun. Ben yapacağıma inanıyorum sizde yapıcaksınız 🙏

Back