• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanma sorunu

MelodiXX

Dünyanın adaletine karşıyım.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
1.477
3.734
133
Merhaba sevgili kk 😍
Gününüz çicek gibi geçer inşallah diyerek konuma geçiyorum 🌸
Dert sayılmayan ama bana dert olan bir konum var.
Kızlar öncesinde manuel araç kullanmışlığım var sattıktan sonra, iş ev yoğunluğu derken ihtiyacım da olmadığı için 4 senedir falan araba koltuğuna oturamadım.
Ama artık kendime otomatik araba almaya karar verdim.(istanbul da oturuyorum otomatik daha iyi olur diye düşündüm)
Fakat gelin görün ki benim o eski özgüvenim resmen yerle bir düşününce bile elim ayağım titiriyor ya kaza yaparsam korkusundan kendimi alamıyorum ya birine bir zarar verirsem ya ani karar veremezsem yada yoğun trafik görünce ben olsam buradan nasıl çıkarım diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Aracı alınca özel ders alıcam güvenim yerine gelsin pratiğim olsun diye ama ya o güvenimi geri getiremezsem ne yaparım ?
Eskisi gibi araba kullanmak istiyorum ama eski olan özgüvenim cesaretimin zerresi yok resmen 😓
Bana akıl verir misiniz sizlerde araba kullanmaya başlarken benim gibimiydiniz ?
Bu şekil de olmam normal mi yada bu şekil de olduğum için hiç araba alma işine girmemeli miyim?
Özgüvenimi cesaretimi nasıl toparlayabilirim ?

Son düzenleme:
Ben de sizin gibiydim ehliyeti 20 yaşımda aldım ve nerdeyse 5 sene hiç kullanmadım sonra. Tekrar başladığımda unutmuşum tabii her şeyi. Araba koltuğuna oturduğumda güm güm atardı kalbim. Ama ben çıktım trafiğe önce site içinde kullandım baya büyük bir site. Sonra çıktım başka türlü olmaz dedim birkaç günde geçti

Otomatik için hiç korkmanıza gerwk yok manuel araba sadece ehliyet alırken kullandım 5 yıl sonra otomatik kullanmaya başladım ilk bindiğimde bile tek başıma uzak ve yoğun trafikli bir yere tek başıma gittim siz manuel tecrübeniz olduktan sonra hiç çekinmeyin
Ben de bu yoruma katılıyorum. Otomatik kullanıyorum ve otomatik için sadece dikkat lazım. Manuel gibi olmuyor. Ben manuel kullansam elim ayağıma dolanırdı ama benim gibi panik biri bile otomatikle Rahat ediyor.

Kendimi gördüm adeta :KK48:

Bende aynı böyle ara vermiştim sizin gibi tek fark öyle aman aman bir korkum yoktu tedirgin oluyordum sonra yine manuel kullandım, bir kaç pratikten sonra sorunum çözüldü emin olun sizde öyle olacaksınız.
Direksiyonun başına geçip hata yapmadığınızı görünce özgüveniniz de yerine gelecek.

Ben de ehliyetimi ilk aldığımda trafiğe çıkmaktan çekiniyordum, babamın önerisi ile pazar sabahları çok erken kalkıp normalde kullanacağım yollarda pratik yaptım. Sabah 6'da pazar günü yollar oldukça boş oluyor. Yavaş yavaş sıkıştıran olmadan aynı yollardan defalarca gidip gele gele pratik yaptım. Bu şekilde 3-4 pazar yollara alıştıktan sonra trafiğe de çıkmaya başladım. Ben ders almamıştım, onun yerine o paraya benzin alıp pratik yapmak daha mantıklı gelmişti. Yavaş yavaş insan alışıyor zaten. Panik yapmayın, hız yapmayın, şerit değiştirirken kurallara uyun, aynaları kullanmayı unutmayın. Yolunuz açık olsun :KK25:

Merhaba sevgili kk 😍
Kızlar öncesin de manuel araç kullanmışlığım var sattıktan sonra, iş ev yoğunluğu derken ihtiyacım da olmadığı için 4 senedir falan araba koltuğuna oturamadım.
Ama artık kendime otomatik araba almaya karar verdim.(istanbul da oturuyorum otomatik daha iyi olur diye düşündüm)
Fakat gelin görün ki benim o eski özgüvenim resmen yerle bir düşününce bile elim ayağım titiriyor ya kaza yaparsam korkusundan kendimi alamıyorum ya birine bir zarar verirsem ya ani karar veremezsem yada yoğun trafik görünce ben olsam buradan nasıl çıkarım diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Aracı alınca özel ders alıcam güvenim yerine gelsin pratiğim olsun diye ama ya o güvenimi geri getiremezsem ne yaparım ?
Eskisi gibi araba kullanmak istiyorum ama eski olan özgüvenim cesaretimin zerresi yok resmen 😓
Bana akıl verir misiniz sizlerde araba kullanmaya başlarken benim gibimiydiniz ?
Bu şekil de olmam normal mi yada bu şekil de olduğum için hiç araba alma işine girmemeli miyim?
Şöyle diyim belkinoz guveniniz cesaretiniz yerine gelir kaza yapdim soldan geldi carpdi kadin arabami copluk etti okadar siddetli carpdiki araba direk cop oldu bende birsey yokdu ama sokuyla aglaya aglaya bir oldum polislermi gelmedi 2 araba 2 araba ambulansmi gelmedi trafik durduruldu ambulans icinde kendime gelmeye calisiyorum titreyerek esimi bekliyorum hastaneye gittim birseyin yok dediler gayet iysin hastaneden cikdim 2 saat sonra esimle birlikde oturduk kahve icdik esim bile sasirdi sen nasil insansin 2 saat once kaza ettin diye ondan gecdim 1 hafta sonra eltimle alis verisdeyken kizinin gozune ilac girdi arabayi bana verdi al sur diye kazadan 1 hafta sonra elime araba aldim oda yuksek araba surdum gittik donduk yani kendinize guvenin guvenince oluyo

Otomatik arabada manueldeki teçhizat yok ki . Manuele oturunca ben de zorlanıyorum çünkü normalde otomatik kullanıyorum. Ama siz zaten otomatik arabaya bineceksiniz, zorlanacağınızı sanmıyorum

Merhaba sevgili kk 😍
Kızlar öncesin de manuel araç kullanmışlığım var sattıktan sonra, iş ev yoğunluğu derken ihtiyacım da olmadığı için 4 senedir falan araba koltuğuna oturamadım.

Cesaret veriyorum; beyaz atletli, okuma yazma bile doğru düzgün bilmeyen amcalar koca koca tırları kullanıyor da siz minnak bi otomatik aracı mı kullanamayacaksınız 😂

Kendimi gordum suanki problemim bu :)
10 sene aktif sekilde manuel arac kullandim ama orta trafikli bir sehirde. Adeta yollarin schuameri saniyordum kendimi o zamanlar :) 5 senedir ara verdim araba satildi vs. Simdi yeni araba aldik ve manuel. Ama gel gorki esimle cikiyoruz yeminederim sirtimdan ter bosaliyor Istanbul trafiginde, her an kaza yapacakmisim bir hisle suruyorum. Bu da iyice fobi olusturdu bende neden boyle oldum gercekten anlamadim sanirsin hic araba surmemis biri gibiyim ya. Boyle olunca da surmekten kaciniyorum ama esim ustune gidiyor yarin yine sürücem mesela simdiden stres 😑

Ben yıllardır manuel kullanıyorum.
Bana da otomatik araba kullanmak işlevsiz geliyor :D
Tek tavsiyem kendine güven ve o arabayı senin kullandığına, istediğinde durup, istediğinde kaldırabileceğine inan.

Şöyle diyim belkinoz guveniniz cesaretiniz yerine gelir kaza yapdim soldan geldi carpdi kadin arabami copluk etti okadar siddetli carpdiki araba direk cop oldu bende birsey yokdu ama sokuyla aglaya aglaya bir oldum polislermi gelmedi 2 araba 2 araba ambulansmi gelmedi trafik durduruldu ambulans icinde kendime gelmeye calisiyorum titreyerek esimi bekliyorum hastaneye gittim birseyin yok dediler gayet iysin hastaneden cikdim 2 saat sonra esimle birlikde oturduk kahve icdik esim bile sasirdi sen nasil insansin 2 saat once kaza ettin diye ondan gecdim 1 hafta sonra eltimle alis verisdeyken kizinin gozune ilac girdi arabayi bana verdi al sur diye kazadan 1 hafta sonra elime araba aldim oda yuksek araba surdum gittik donduk yani kendinize guvenin guvenince oluyo
Öncelikle çok geçmiş olsun iş kendine güvenmede bitiyor inşallah o güven bana da gelicek 🙏🏻🙏🏻

Cesaret veriyorum; beyaz atletli, okuma yazma bile doğru düzgün bilmeyen amcalar koca koca tırları kullanıyor da siz minnak bi otomatik aracı mı kullanamayacaksınız 😂
Hahah bu çok iyiydi gerçekten 😂😂 bir arada burda benim konuma benzer konu açıldığında bir arkadaş hemcinslerimiz f16 kaldırıyor sen arabaya mı kullanamıcaksın yazmıştı sürekli onu düşünüyorum ne kadar doğru 😂😂😂

Korkma guven ben normalde manuel araba surmeyi seviyorum ama gecenlerde kardesimin otomatigi kullanmak zorunda kaldim yapacak birsey yokki bas gitsin hic zor degil inan sadece biraz cesaret 🔥

Kendimi gordum suanki problemim bu :)
10 sene aktif sekilde manuel arac kullandim ama orta trafikli bir sehirde. Adeta yollarin schuameri saniyordum kendimi o zamanlar :) 5 senedir ara verdim araba satildi vs. Simdi yeni araba aldik ve manuel. Ama gel gorki esimle cikiyoruz yeminederim sirtimdan ter bosaliyor Istanbul trafiginde, her an kaza yapacakmisim bir hisle suruyorum. Bu da iyice fobi olusturdu bende neden boyle oldum gercekten anlamadim sanirsin hic araba surmemis biri gibiyim ya. Boyle olunca da surmekten kaciniyorum ama esim ustune gidiyor yarin yine sürücem mesela simdiden stres 😑
Evet kesinlikle kendi kendime fobi oluşturdum resmen halbuki trafikte bakıyorum bir sürü bayan maşallah nasıl güzel kullanıyorlar ama ben yapamıcağım korkusu ile kendimi soğutuyorum resmen :kızgın:

Korkma guven ben normalde manuel araba surmeyi seviyorum ama gecenlerde kardesimin otomatigi kullanmak zorunda kaldim yapacak birsey yokki bas gitsin hic zor degil inan sadece biraz cesaret 🔥
Kesinlikle o cesaretin bana gelmesi lazım benim de yeniden yapabileceğime inanmam lazım dediğiniz gibi basıyorsun gidiyor basıyorsun duruyor tek iş cesarette bitiyor 🙏🏻

Kesinlikle o cesaretin bana gelmesi lazım benim de yeniden yapabileceğime inanmam lazım dediğiniz gibi basıyorsun gidiyor basıyorsun duruyor tek iş cesarette bitiyor 🙏🏻
Aynen herkes yapiyorsa sende yaparsin korku normal bence ama gecer

Back