Araba kullanma cesaret verin

Öncelikle kesinlikle trafik olmayan yerlerde ya da saatlerde deneme yapın ve mutlaka ama mutlaka ders alın.
Ve panik yapan bir yapınız varsa bol bol pratik yapmadan ana yollara çıkmayın; hem kendi canınızı hem başkasının canını tehlikeye atmayın. Panik trafikte en riskli şey; yoksa araba kullanmayı, trafik kurallarını öğrenmek çok kolay

Merhaba
Bugüne kadar erteledigim bu işi artık halletmem lazım çünkü eşim beni ise bırakıyordu şimdi işi değiştiği için böyle bir imkan yok ve benim 3 vesait değiştirmem lazım, yani işkence.. arabamiz manuel. Direksiyon dersi verenlerle konuştum 20 saatte kullanırsın diyorlar. Keşke geçen sene pandemi zamanı baslasaydim çok pişmanım. Ne dersiniz kullanabilir miyim her gün işe gidecek kadar ne kadar sürede öğrenirim ki
Not ehliyetim var
Tabi ki yaparsın neden suremeyeceksin ki ehliyet alabilecek kadar becerin varsa onu sürdürecek kadar da cesaretin olmalı sadece her erkek gibi her kadında rahatca sürebilir 💪

Benim de bununla ilgili konularım var 😂 ben acayip stres yapıyordum. Korkuyordum da. Ders aldım ben de şehir içi. Dersten önce günlerce uyuyamadım. Yapamayacağım diye. Ama ilk önce sakin yerlerde sürdüm bi kaç saat. Sonra şehir içi ders aldım. Ama benim sanssızlığım ilk üç ders aldığım hocam çok kötüydü. Kötüydü derken hatalarımı söylemedi hiç. Yani atıyorum dönel kavşakta benim sıkıntım vardı, dönel kavşaktan sağa döneceksen orta veya sağ şeritten git demedi hiç. Sonraki iki ders hocamı değistim. Başka bir sürücü kursundan. Allah ondan razı olsun benim korkumu yenmemi sağlayan oydu. Toplam beş saat ders aldım. Sonra da sabah ise gitmeden önce sabah saatleri saat 5.30 gibi yolları öğrenmek amaçlı araç kullandık kardeşimle beraber. 4 5 gün böyle devam etti aracıma da alıstım. Sonra da hastaneye gitmem gerekti dedim bugün yaptın yaptın yoksa korkunu hiç yenemezsin diye. Kendi aracımla çıktım trafiğe bu sefer. Kardeşim de yanımda. Tabi hatalarım oluyor az da olsa. Ama diğer şöförler benim gibi acemi değil allahtan. Anlayışla karşıladılar hatalarımı sağolsunlar. Bir de burası baya sıkıntılı sinyal yok, yola hurrra Dalan çok oldu ben trafikteysen. Baktım baya da dikkat ediyormuşum. Suan üç dört defa trafiğe çıktım. 2 saat de yol gittim bana göre uzun tabi 😂 yani sürüyorum. Kardeşim bile şaşırıyor. Cünkü çok korkuyordum suan sıfır korku var bende. Tabi hiç tek cıkmadım ama tek de çıkarım diye düşünüyorum. Kardeşim çok da karışmıyor. Ben toplamda 5 saat ders aldım. 4 saat de trafiğin sakin saatlerinde çıktım. Siz de yaparsınız
Çok sevindim sizin adınıza.Konunuzda size yazmıştım gün gelecek ilk denemede böyle bir konu açmıştım diye düşünüp gulumseyeceksiniz filan diye 😊Darısı bana

Ögrenmen maximum 1 hafta.Trafiğe çıktıkça ögrenmesi gerekenin kendin olmadığını anlayınca cesaret gelmesinden uyaniklik yapanlara el kol yapma aşamasına kullanım sıklığına göre 2-4 ay civarı erişirsin 😅

%80 i 20 saatte öğerenmiş oluyor diyorlar. bende çalışan bir insanım gerizekalı değilim heralde o %80 in içine girerim diye düşünüyorum ama biraz dağınım unutkanım ondan acaba kaza yapar mıyım aynalara bak vites değiştir vs
Eski sınıf arkadaşım var bi tane dersleri hep E-F arası bişeydi zaten en son 9. Sınıftan sonra bu kafayla bişey olmam diyip okulu bırakmıştı. Çocuk 18. Tek sınavda ehliyetini aldı. Diğer yandan doktor olan arkadaşım abartıyorum belki ama 10 seneden fazla ehliyet almayı deniyor ve kesinlikle tonlarca para dökmüştür ama bir türlü alamıyor. Trafiğe çıkma korkusu var ne yazıkki. Bence zeki olandan çok cesaretli olan daha çabuk alıyor zekayla pek alakası olduğunu sanmıyorum.

Merhaba
Bugüne kadar erteledigim bu işi artık halletmem lazım çünkü eşim beni ise bırakıyordu şimdi işi değiştiği için böyle bir imkan yok ve benim 3 vesait değiştirmem lazım, yani işkence.. arabamiz manuel. Direksiyon dersi verenlerle konuştum 20 saatte kullanırsın diyorlar. Keşke geçen sene pandemi zamanı baslasaydim çok pişmanım. Ne dersiniz kullanabilir miyim her gün işe gidecek kadar ne kadar sürede öğrenirim ki
Not ehliyetim var
Aynen ben de erteledim 4-5 yıl ehliyet aldıktan sonra. Son 3 haftadır ders alıyorum özel hocadan. Kimseden fayda yok en güzeli özel hoca. Çok güzel kullanıyorum şuan. Kesinlikls tavsiye

Cesaret almak için ben de okudum hala ehliyetim yok çünkü panik atağım var ve almaya korkuyorum ama yeneceğim inşallah ben de

Aynen ben de erteledim 4-5 yıl ehliyet aldıktan sonra. Son 3 haftadır ders alıyorum özel hocadan. Kimseden fayda yok en güzeli özel hoca. Çok güzel kullanıyorum şuan. Kesinlikls tavsiye
Kaç dersten sonra alıştın peki araca

Ehliyet kursuna kaydolduğumda otomatik araç için kayıt yaptırdım zannediyordum yazılı sınavı geçip arabaya binene kadar da öyle sandım bir baktım ki manuel araba vermişler elime hayatımda hiç görmedim desem yeridir arabalarımız hep otomatik oldu eşim duyunca şok geçirdi sınavı geçemezsin manuel zordur dedi ama ben vitesin ne olduğunu bilmezken 1 haftada öğrendim o arabayı kullanmayı ve sınavı ilk seferinde geçtim hala şaşkınım ama insan isteyince yapıyor 20 saat çok bile yanlış hatırlamıyorsam ben 14 saat ders almıştım ona rağmen çok iyi bir hoca ve azim sayesinde başardım ki sizin aracınız manuelmiş evde de çalışmaya devam edebilirsiniz benim öyle bir imkanım yoktu kurstan kursa görüyordum aracı

trafikte baktım millet kasap gibi araba kullanıyor. sabah sabah araba yuzunden kavga edıyor. neden olmasın ki dedim. ilk kız arkadaşım varken çıktım yola oda gazladı beni. sonra tek başıma akşamları çıktım yollar serbestken. benim endişem korna basmalarıydı . birde ben aceleci insanım hemen gideyim edeyim. şöyle oda kendimden çok arkadaki arabayı ,önümdeki arabayı ,yandan gelen arabayı düşünüyorum. eşim boş ver sen onları yoluna bak dedi. sinyalini yak yeter dedi. adamlar beni mi bekleyecek kafası vardı hep. onuda aştım çok şükür. kaç defa kırmızı ışıkta istop ettirdim. park ederken araba yolun ortasında kaldı =D arabadan indim yardım istedim. kimsede kızmadı ya da korna basmadı. bir hata yaptığımda hemen eşimi arayıp bana güzel şeyler söyle diyorum araba kullanmamla ilgili diye. pes etmek yok=D . ilk aşama önemli. cesaretimiz neden yok çok dikkatli olmamızdan ve önünü arkasını düşündüğümüz için oluyor.

Son düzenleme:
Merhaba
Not ehliyetim var
Ben kullanabildiysem herkes kullanır diyorum. Neden?
Çünkü çok ciddi bir trafik kazası sonrası ciddi travmalarım vardı ve artık şoförün yanındaki koltuğa bile oturamıyordum. Şoförünü tanıyıp güvenmediğim araca binemiyordum. (yani toplu taşıma bitmişti benim için)
7 yıldır aktif kullanıyorum, manuelle alıştım çok seviyorum.Siz de yaparsınız, işin özü araba kullanma konusunda kendine güvenmek.

%80 i 20 saatte öğerenmiş oluyor diyorlar. bende çalışan bir insanım gerizekalı değilim heralde o %80 in içine girerim diye düşünüyorum ama biraz dağınım unutkanım ondan acaba kaza yapar mıyım aynalara bak vites değiştir vs

Ben de korkuyorum ehliyetim var araba manuel bir türlü cesaret edip başlayamadım bir tanıdığım abla var 3 saat ders almış toplamda günde 1 saat1 saat ve 3.gün işe tek başuna gelebilmiş onu dinlediğimden beri ben de cesaretleniyorum ama adımı atamıyorum bence başarırsın korkma ben de yapıcam en kısa zamanda başarabilirzzz

Manuel olmasını hiç sıkıntı etmeyin daha iyi öğrenmiş olacaksınız. Sizi germeyecek birisi ile bir kaç kez evden işe gidin. En azından düzenli güzergahınızda rahatça gider gelirsiniz. Kullanmaya başlayınca inanın o kadar rahatlayacaksınız ki. O rahatlığı düşünüp cesaretlendirebilirsiniz kendinizi.

arka koltukta çocuğunuz oturuyor gibi düşünün, ne unutkanlık kalır ne de dağınıklık.
dikkat ve pratikle gayette güzel kullanırsınız

Merhaba
Not ehliyetim var
Ehliyetiniz varmis 1 haftada halledersiniz dikkatli ve acele etmeden surun...

Valla bacım geçenlerde 80 yaşlarında Suriyeli bir nene çatır çatır solladı beni , o sürüyorsa sen var ya Offfffff , gençsin çalışan eden aktif kadınsın,kaçar mı senden ya, kesinlikle süper olursun 👍

Back