Araba kullanma cesaret verin

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.684
158
40
Merhaba
Bugüne kadar erteledigim bu işi artık halletmem lazım çünkü eşim beni ise bırakıyordu şimdi işi değiştiği için böyle bir imkan yok ve benim 3 vesait değiştirmem lazım, yani işkence.. arabamiz manuel. Direksiyon dersi verenlerle konuştum 20 saatte kullanırsın diyorlar. Keşke geçen sene pandemi zamanı baslasaydim çok pişmanım. Ne dersiniz kullanabilir miyim her gün işe gidecek kadar ne kadar sürede öğrenirim ki
Not ehliyetim var

20 saat bile sürmez bence.
Bana kalırsa kullana kullana alışırsın.
Yolun açık olsun inşallah.
%80 i 20 saatte öğerenmiş oluyor diyorlar. bende çalışan bir insanım gerizekalı değilim heralde o %80 in içine girerim diye düşünüyorum ama biraz dağınım unutkanım ondan acaba kaza yapar mıyım aynalara bak vites değiştir vs

%80 i 20 saatte öğerenmiş oluyor diyorlar. bende çalışan bir insanım gerizekalı değilim heralde o %80 in içine girerim diye düşünüyorum ama biraz dağınım unutkanım ondan acaba kaza yapar mıyım aynalara bak vites değiştir vs

bi kere manuel ile başlamak kısmına kesinlikle taraftarım. otomatik vites ile arabayla temas halinde olamazdınız..
ilk başta tabi ki takılacaksınız ama sonra arabayı dinlemeyi öğreneceksiniz. kendiniz otomatikleşeceksiniz.
ben 15 yıldır araba kullanırım 18ime girer girmez aldım ehliyeti ve bilfiil hep kullandım.. araba özgürlüktür... tadını alınca bugüne kadar neden başına geçmemişim diyeceksiniz..

Merhaba
Bugüne kadar erteledigim bu işi artık halletmem lazım çünkü eşim beni ise bırakıyordu şimdi işi değiştiği için böyle bir imkan yok ve benim 3 vesait değiştirmem lazım, yani işkence.. arabamiz manuel. Direksiyon dersi verenlerle konuştum 20 saatte kullanırsın diyorlar. Keşke geçen sene pandemi zamanı baslasaydim çok pişmanım. Ne dersiniz kullanabilir miyim her gün işe gidecek kadar ne kadar sürede öğrenirim ki
Not ehliyetim var
2-3 ders al sonrası yoldasın keyfini çıkart keyifli sürüşler

Merhaba
Not ehliyetim var
Kesinlikle bir eğitmenden ders alın. Eş dostla pratik yapmayın. Bağırış çağırış, stresle demoralize oluyor insan öteki türlü.

bir kurs hocasıyla anlaşın, 2-3 gün pratik yaptıktan sonra halledersiniz merak etmeyin 🌺

Hocayla çalışacakmışsınız zaten bence en iyi sekilde halledersiniz en doğru yöntemi düşünmüşsünüz :)
Ben de yakın zamanda başlamayı düşünüyorum hocayla çalışmaya.

Ev ve iş arasında eşinizle 3-4 kere gidip gelin. Eşiniz o yolda kavşakta, caddeye çıkarken, bağlantı yolunda ne yapmanız gerektiğini size iyice öğretsin. Ev- iş arasını bi halledin önce. Sürekli gidip geleceğiniz için alıştırma yapmış olursunuz. Zaten bundan sonra cesaret gelir rahat rahat kullanmaya başlatsınız. İmkanı olan her kadın mutlaka araba kullanmalı. İnanılmaz bir kolaylık ve özgürlük sağlıyor insana.

bi kere manuel ile başlamak kısmına kesinlikle taraftarım. otomatik vites ile arabayla temas halinde olamazdınız..
ilk başta tabi ki takılacaksınız ama sonra arabayı dinlemeyi öğreneceksiniz. kendiniz otomatikleşeceksiniz.
ben 15 yıldır araba kullanırım 18ime girer girmez aldım ehliyeti ve bilfiil hep kullandım.. araba özgürlüktür... tadını alınca bugüne kadar neden başına geçmemişim diyeceksiniz..
Çok iyi yapmışsın keşke o zaman borca girip araba alsaydım çok hataliyim

Ev ve iş arasında eşinizle 3-4 kere gidip gelin. Eşiniz o yolda kavşakta, caddeye çıkarken, bağlantı yolunda ne yapmanız gerektiğini size iyice öğretsin. Ev- iş arasını bi halledin önce. Sürekli gidip geleceğiniz için alıştırma yapmış olursunuz. Zaten bundan sonra cesaret gelir rahat rahat kullanmaya başlatsınız. İmkanı olan her kadın mutlaka araba kullanmalı. İnanılmaz bir kolaylık ve özgürlük sağlıyor insana.
İlk başta direksiyon dersi alicam direk trafiğe cikariyolarmis. İşe gidip gelmeyi de o kadınla yapayım diye düşünüyorum eşim de en son aşama iyice pekisince.

Merhaba
Not ehliyetim var
Benim de bununla ilgili konularım var 😂 ben acayip stres yapıyordum. Korkuyordum da. Ders aldım ben de şehir içi. Dersten önce günlerce uyuyamadım. Yapamayacağım diye. Ama ilk önce sakin yerlerde sürdüm bi kaç saat. Sonra şehir içi ders aldım. Ama benim sanssızlığım ilk üç ders aldığım hocam çok kötüydü. Kötüydü derken hatalarımı söylemedi hiç. Yani atıyorum dönel kavşakta benim sıkıntım vardı, dönel kavşaktan sağa döneceksen orta veya sağ şeritten git demedi hiç. Sonraki iki ders hocamı değistim. Başka bir sürücü kursundan. Allah ondan razı olsun benim korkumu yenmemi sağlayan oydu. Toplam beş saat ders aldım. Sonra da sabah ise gitmeden önce sabah saatleri saat 5.30 gibi yolları öğrenmek amaçlı araç kullandık kardeşimle beraber. 4 5 gün böyle devam etti aracıma da alıstım. Sonra da hastaneye gitmem gerekti dedim bugün yaptın yaptın yoksa korkunu hiç yenemezsin diye. Kendi aracımla çıktım trafiğe bu sefer. Kardeşim de yanımda. Tabi hatalarım oluyor az da olsa. Ama diğer şöförler benim gibi acemi değil allahtan. Anlayışla karşıladılar hatalarımı sağolsunlar. Bir de burası baya sıkıntılı sinyal yok, yola hurrra Dalan çok oldu ben trafikteysen. Baktım baya da dikkat ediyormuşum. Suan üç dört defa trafiğe çıktım. 2 saat de yol gittim bana göre uzun tabi 😂 yani sürüyorum. Kardeşim bile şaşırıyor. Cünkü çok korkuyordum suan sıfır korku var bende. Tabi hiç tek cıkmadım ama tek de çıkarım diye düşünüyorum. Kardeşim çok da karışmıyor. Ben toplamda 5 saat ders aldım. 4 saat de trafiğin sakin saatlerinde çıktım. Siz de yaparsınız

Merhaba
Not ehliyetim var
Eşiniz sabırlı biriyse uygun bi yerde çalıştırsın sizi. Zaten ehliyetiniz varmış. Pratikle halledersiniz. Ben ehliyet alırken şöyle düşünmüştüm. Erkekler bile kullanıyosa ben hayli hayli kullanırım 🤣

Merhaba
Not ehliyetim var
Ozel hocadan ders alip 1.5 ayda trafige ciktim. Ders alin derim.

Ders almanızda fayda var, gerisi geliyor. Geçen gün arabayla başka bir ilçeden diğer ilçeye gittim tabii eşim yanımdaydı ama gün gelecek tek başıma uzun yolculuk yapacağım, hayalimdir. :))))

Merhaba
Not ehliyetim var
Tam benlik konu,üstte kalsın da yorumları okuyayım 😊

İlk başta direksiyon dersi alicam direk trafiğe cikariyolarmis. İşe gidip gelmeyi de o kadınla yapayım diye düşünüyorum eşim de en son aşama iyice pekisince.
ehliyetiniz olduğu için hocayla direkt trafiğe çıkarsınız.bir kere işe de gidin onla beraber.korkunuz geçer

Back