araba kullanamayacağıma inanan saygısız kocam!

ayyyyy hakkaten çok fenalar. ama bunlar bizde iyice hırs yapıyor farkında değiller.

aslında okulla okumuşlukla ilgisi yok sanırım. annem benden daha güçlü bir kadındır ve lise mezunu. ne ilkokul mezunu anneler var tek başına temizliğe gidip çocuk büyüten hem ana hem baba olan.. insanın yapısıyla alakalı sanırım ben kavgadan o kadar nefret etmişimki belki o yüzdendir bilmiyorum ama kendimce bi çabaya girdim karşılıklı sorunlarımızı çözmek için. eşiminden benden şikayetleri olacak bakalım dinleyeceğiz bende mükemmel değilim çözüm arayacağız. benimde içinde bulunduğum ruh halinden sıyrılmak için bir fırsat olacak.

bence ehliyet aldıktan sonra arabayı kullanmak istemenizden korkuyor ama cimriliğinden değil erkekler bunu kendine ykıştıramıyor o kullanacakta ben yanında oturucam diye.

kavga etmeyin madam (= yırtıcı olmayın ama yapıcı olun. bunun için gücünüz var. gücünüzü kullanın. pasif kullanın gerekirse. gandhi gibi ((= ama eşim izin vermiyor dedirtmeyin.

kavga etmeyin madam (= yırtıcı olmayın ama yapıcı olun. bunun için gücünüz var. gücünüzü kullanın. pasif kullanın gerekirse. gandhi gibi ((= ama eşim izin vermiyor dedirtmeyin.
hahhahaha pasif direnişle ehliyet aldım diye konu açıcam

Bir psikoloğun analizi " erkekler kendilerine olan özgüvenlerini kadınlar karşısında kaybetmeye başladıklarını hissettikleri anda kadınlara ya şiddet uygulayarak ya da hakaret tarzı ifadelerle kadınlardan güçlü olduklarını anlatmaya , ima etmeye veya ifade etmeye çalışırlar..."

Merhaba çok merak ettim şuna araba kullanma durumunuz ne oldu :) bende yeni yeni tek başıma çıkıyorum önceden eşim olmadan çıkamazdım, bende sürekli eşime beni götür demekten yoruldum çünkü ailem 2 saat uzaklıkta başka şehirde. Şehir içi iyiyim.şehir dışı tek gidemiyorum daha

Hem yetiştirilme tarzı, hem pohpohlamanız hem de trafik magandaları tacizcileri.. Yani ben aslında hem anlıyorum hem de anlamıyorum aynı anda :) bana da nişanlım ehliyet almam için baskı yapıyor ama hem zaman fırsatım yok hem de hevesim yok.
İzin ister gibi değil sadece haber verin bence ehliyet konusunu. Başlarda sen yanımdayken kullanırım dersiniz, yan koltukta rahata alıştı mı daha sıcak bakar araba kullanmanıza. Kendini "dışardan bakanlara bak adam oturuyo kadın kullanıyo dercesine bakıyolar" moda sokarsa da "çünkü onlar senin kadar anlayışlı ve iyi değiller, fesat onlar" dersiniz

Edit: eski konu hortlatılmış geç farkettim

Öncelikle bu yetenek işi falan değil.
Zamanla kullana kullana öğreniyorsun kimse anasının karnından ciktigi gibi öğrenmiyor. .
Sürekli aktif kullanicam diyorsan, sadece kursta öğrendiğim kadarıyla kalicam diyorsan hic alma +1 trafik canavarina gerek yok absürt kullanan hemcinsimizde çok açıkçası ve kendine ait bi araba almayı planlamiyorsan da alma..Ehliyeti alıp bi kenara süs yapmayacaksanız alın derim.Ve ayrıca esin sana öğretmesin inan daha fazla sinirlenirsin ..Sakin bi akrabanizdan ogretmesini rica edin.

Ay bu eski konuymuş

Aynı baskıyı benim babam da yıllarca anneme yaptı. Annem ehliyetini üniversitede almış, geçen yıla kadar elini bile sürmemişti. Neyse geçen yıl annemin ayağında bir rahatsızlık çıktı, artık çok uzun yürümemesi gerektiği için anneme araba almak zorunda kaldılar. Şu an annem çok güzel araba kullanıyor. Babamın da sesi kesildi. Annem cidden özgürleşti, kendine güveni yerine geldi.
Sadece bu olay değil babam her konuda anneme bunu yapardı. Annemin değişimi ile babam da ona karşı değişmek zorunda kaldı. Artık bu şekilde psikolojik baskı yapamıyor. Annem de karşılık veriyor.
Bence siz tutturup o ehliyeti alacak bir kadınsınız ve sonuna kadar da hakkınız. Eşinize sizi bu şekilde ezme fırsatı vermeyin. İster seve seve ister başka türlü alışacak çünkü.

Edit: konu hortlamış ben de atlamışım, insan bir tarihe bakar dimi hahahah. Neyse konu sahibi şimdiye çoktan ehliyetini falan almıştır bence o yüzden yukarıdaki giriyi okumayınız, okuduysanız kusura bakmayın.

Kusura bakmayın ama sanki eşinizde aşağılık kompleksi var gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…