ayyyyy hakkaten çok fenalar. ama bunlar bizde iyice hırs yapıyor farkında değiller.bencillik başka bişey değil.. siz eşinizi dinlemeyin ve alın ehliyetinizi..
eşimden örnek vereyim size.. bir kaza olur hemen ''kadındır ''kesin.. yolda araba kalır ''kadındır ''kesin.. erkek çıkınca şöferr sesi çıkmaz.. bende eşimin ' kadındır kesin' lafına gıcık oluyorummm... kendine otomatik alacaktı iyi dedim çocukla banada iyi olur bilerek düz vites aldı.. vee arabayıda vermedi bana epey bii.. kullanacağım dedim.. eve bidaha giremezsin dedi.. o zaman bide depresyondaydım nedense dinledim onu.. sonrasın da kullanmaya basladım ama her fırsatta dikkatimi dağıtacak hareketlerde bulunuyır,kadınlara yonelik kucumseyıcı hareketlerde bulunuyor ... kpssye hazırlanıyorum kesınlıkle kızımla ilgilenmıyor,uyuyrken gidip uyandırıyor,uyumuyorsa ağlatıyor..yeterki mben ders calışmayayım mazallah egosununa ters
aslında okulla okumuşlukla ilgisi yok sanırım. annem benden daha güçlü bir kadındır ve lise mezunu. ne ilkokul mezunu anneler var tek başına temizliğe gidip çocuk büyüten hem ana hem baba olan.. insanın yapısıyla alakalı sanırım ben kavgadan o kadar nefret etmişimki belki o yüzdendir bilmiyorum ama kendimce bi çabaya girdim karşılıklı sorunlarımızı çözmek için. eşiminden benden şikayetleri olacak bakalım dinleyeceğiz bende mükemmel değilim çözüm arayacağız. benimde içinde bulunduğum ruh halinden sıyrılmak için bir fırsat olacak.Bu adamların okumuşu cahili yok, resmen toplumsal cinsiyet algısıdır başka birşey değil. genetikmiş! daha neler.
Bu tuhaf değil, erkeklerin bu kalıpları kolay değiştirilebilir şeyler de değil. benim takıldığım şey bunca şeyi kendi başına yapmış yapabilmiş bir insan olarak nasıl bu laflara mahal veriyorsunuz? tabi olay çıkarın demiyorum ama eşim izin vermiyor ne demek? doktor düzeyinde bir insana eşim dediği insan nasıl bir şey için izin verebilir ya da vermeyebilir? Akıl alır şey değil.
Çekiniz kenara konuşunuz, tipik el alem tavsiyesini vereyim. Sizin gibi birine bu tavırlar hoş değil. Kaldı ki sizin seviyeniz de kadınlar da bu yıldırmalara gelirse bu lafları yutarsa valla bu kadın kısmının daha patriarkadan çok çekeceği var demektir.
Ehliyet bireysel birşeydir istiyorsanız alınız. Bak hatırladıkça sinirleniyorum nasıl izin vermiyorummuş
kavga etmeyin madam (= yırtıcı olmayın ama yapıcı olun. bunun için gücünüz var. gücünüzü kullanın. pasif kullanın gerekirse. gandhi gibi ((= ama eşim izin vermiyor dedirtmeyin.aslında okulla okumuşlukla ilgisi yok sanırım. annem benden daha güçlü bir kadındır ve lise mezunu. ne ilkokul mezunu anneler var tek başına temizliğe gidip çocuk büyüten hem ana hem baba olan.. insanın yapısıyla alakalı sanırım ben kavgadan o kadar nefret etmişimki belki o yüzdendir bilmiyorum ama kendimce bi çabaya girdim karşılıklı sorunlarımızı çözmek için. eşiminden benden şikayetleri olacak bakalım dinleyeceğiz bende mükemmel değilim çözüm arayacağız. benimde içinde bulunduğum ruh halinden sıyrılmak için bir fırsat olacak.
hahhahaha pasif direnişle ehliyet aldım diye konu açıcamkavga etmeyin madam (= yırtıcı olmayın ama yapıcı olun. bunun için gücünüz var. gücünüzü kullanın. pasif kullanın gerekirse. gandhi gibi ((= ama eşim izin vermiyor dedirtmeyin.
adam koskoca hindistanı kurtardı bu yollahahhahaha pasif direnişle ehliyet aldım diye konu açıcam
Bir psikoloğun analizi " erkekler kendilerine olan özgüvenlerini kadınlar karşısında kaybetmeye başladıklarını hissettikleri anda kadınlara ya şiddet uygulayarak ya da hakaret tarzı ifadelerle kadınlardan güçlü olduklarını anlatmaya , ima etmeye veya ifade etmeye çalışırlar..."merhaba, bu benim ilk konum fakat uzun süredir takipteydim kısa süreli yaşadığım yeri değiştirmem nedeniyle psikoloğumdan ayrıldım ve fark ettimki kk da bir toplu terapi alanı. bugün yaşadığım ve beni çok sinirlendiren bir şey anlatmak istiyorum. ben 30 yaşımdayım fakat 18 imden beri çalıştım sonra üniversite, yüksek lisans süresince de çalıştım. sonra kendi işimi kurdum. sonra o işi oturtunca doktora yapmak için yurt dışına çıktım. aile düzenim hep çok değişkendi. kendi evim vardı hayatın sorumluluğunu erken aldım. aileme baktım bi süre. çocuğum var sağlıklı ve mutlu bir çocuk.. bunları anlatma sebebim bugüne kadar kendi ayakları üzerinde durmuş ve girişken ayrıcada en azından orta zekalı bir kadınım. fakat eşim azimle yıllardır ehliyet almama ve araba kullanmama izin vermiyor. beceremeyeceğimi bugün resmen suratıma söyledi. kadınlar bu konuda genetik olarak yeteneksizmiş! ben üstelik dünyanın en sakin, en paniksiz insanıyımdır, rahatımdır yani dünya yansa bi sakin olun derim. aslında konu tam olarak bu da değil bana saygı duymadığını hissettiğim bikaç olay daha yaşadım. erkekler neden hep üstün olduklarına inanıyor? daha öncede bir kere "ben erkeğim sen kadınsın aynı şey mi? "demişti başka bir kouyla ilgili. . üstelikte cahil aptal bir adamda değil. erkeklerinizin size saygı duyduğunu düşünüyor musunuz? yada ben nerde hata yapmış olabilirim fazla mı pohpohladım? egosunu ben mi şişirdim? yada fazla mı hassasım bu konuda? resmen bazı sözleri bana hakaret gibi geliyor. bunu dile getirdiğimde ise "ya sen regl döneminde misin?" diyor. ki bu başlı başına bir hakaret sanki kadınlar hormonları yüzünden deliriyormuş gibi. ben hep konuşarak çözme yanlısıyımdır hayatta hep böyle oldum ama bu çözülmüyor. zaten hep iri ve orta çaplı kıskançlık krizlerimiz oluyor hadi bunları saymıyorum ama bir çözüm olmalı. belki siz objektif bakacağınız için yardımcı olursunuz. yapıcı eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
Merhaba çok merak ettim şuna araba kullanma durumunuz ne oldu :) bende yeni yeni tek başıma çıkıyorum önceden eşim olmadan çıkamazdım, bende sürekli eşime beni götür demekten yoruldum çünkü ailem 2 saat uzaklıkta başka şehirde. Şehir içi iyiyim.şehir dışı tek gidemiyorum dahaaraba kullanırsam daha çok ondan bağımsız hareket edebileceğimi düşünüyor bence arabamız pek öle ahım şahım bişey değil üstüne düşüp değiştirmedi bile yıllardır özel bi araba düşkünlüğü yok.
Kusura bakmayın ama sanki eşinizde aşağılık kompleksi var gibimerhaba, bu benim ilk konum fakat uzun süredir takipteydim kısa süreli yaşadığım yeri değiştirmem nedeniyle psikoloğumdan ayrıldım ve fark ettimki kk da bir toplu terapi alanı. bugün yaşadığım ve beni çok sinirlendiren bir şey anlatmak istiyorum. ben 30 yaşımdayım fakat 18 imden beri çalıştım sonra üniversite, yüksek lisans süresince de çalıştım. sonra kendi işimi kurdum. sonra o işi oturtunca doktora yapmak için yurt dışına çıktım. aile düzenim hep çok değişkendi. kendi evim vardı hayatın sorumluluğunu erken aldım. aileme baktım bi süre. çocuğum var sağlıklı ve mutlu bir çocuk.. bunları anlatma sebebim bugüne kadar kendi ayakları üzerinde durmuş ve girişken ayrıcada en azından orta zekalı bir kadınım. fakat eşim azimle yıllardır ehliyet almama ve araba kullanmama izin vermiyor. beceremeyeceğimi bugün resmen suratıma söyledi. kadınlar bu konuda genetik olarak yeteneksizmiş! ben üstelik dünyanın en sakin, en paniksiz insanıyımdır, rahatımdır yani dünya yansa bi sakin olun derim. aslında konu tam olarak bu da değil bana saygı duymadığını hissettiğim bikaç olay daha yaşadım. erkekler neden hep üstün olduklarına inanıyor? daha öncede bir kere "ben erkeğim sen kadınsın aynı şey mi? "demişti başka bir kouyla ilgili. . üstelikte cahil aptal bir adamda değil. erkeklerinizin size saygı duyduğunu düşünüyor musunuz? yada ben nerde hata yapmış olabilirim fazla mı pohpohladım? egosunu ben mi şişirdim? yada fazla mı hassasım bu konuda? resmen bazı sözleri bana hakaret gibi geliyor. bunu dile getirdiğimde ise "ya sen regl döneminde misin?" diyor. ki bu başlı başına bir hakaret sanki kadınlar hormonları yüzünden deliriyormuş gibi. ben hep konuşarak çözme yanlısıyımdır hayatta hep böyle oldum ama bu çözülmüyor. zaten hep iri ve orta çaplı kıskançlık krizlerimiz oluyor hadi bunları saymıyorum ama bir çözüm olmalı. belki siz objektif bakacağınız için yardımcı olursunuz. yapıcı eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.