araba kullanamayacağıma inanan saygısız kocam!

Amaaaan en acik dusunceli erkek bile boyle takmayin kafaniza. Madem bu kadar seyler basarmissiniz ozguveniniz tam demektir. Hic dinlemeyin ve ne istiyorsaniz onu yapin

Keşke kariyerinizi geliştirmenin yanı sıra kocanıza karşıda kendinizi geliştirseydiniz. Çok pasif kalmışsınız. Ona neden danıştığınızı, sorduğunuzu bile anlamadım. Ayrıca kendiniz çalışıyorsunuz sanırım, onun parasına ve arabasına ihtiyacınız yok ki. Bir adam eşinin her yönden sosyal olmasını geliştirmesini ister, istemeli.

Amaaaan en acik dusunceli erkek bile boyle takmayin kafaniza. Madem bu kadar seyler basarmissiniz ozguveniniz tam demektir. Hic dinlemeyin ve ne istiyorsaniz onu yapin

Açık görüşlü adam eşinin kendini geliştirmesini ister yok öyle açık görüş kapalı görüştür o

erkeklerin alet,makine kullanma becerisinin evrimsel olarak daha fazla geliştiği düşünülüyor. benim çevremde ve kendimde gördüğüm de bu yönde. mesela bende yer yön duygusu yok.araba da kullanıyorum ama çok iyi değilim.eksiklik olarak da görmüyorum. daha geç adapte oluyorum diyelim:) tabi ki usta kadın şoför de var ama popülasyona vursak erkekten azdır.

sizin verebileceğin en güzel cevap ehliyet alıp araba kullanmak. tabii her konuda büyüklük taslıyorsa siz de kendinizin iyi bildiği konularda sen ne bilirsin tavrını takınabilirsiniz. anlar elbet ne kadar sinir bozucu olduğunu

olayın devamını yazıyım. sizden aldığım yardımla bende bir konuşma yaptım bugün bir saat falan önce. kendi kendime sinir oldum ben bu değilim dedim dışardan sizlerin bakış açısından gördüklerinizle cidden pasifleştiğimi fark ettim. ben bir süredir psikolojik yardım alıyordum çok yoğun stres altında çalıştığım için uyku problemlerim vardı kendi çocuğuma bile vakit ayırmaz buldum bir gün kendimi ve hemen psikoloğa koşmuştum. eşime bunu çift terapisine çevirmeyi teklif ettim, kararımı kabul etti. çünkü sorunlarımızın çözümsüz olduğuna inanmıyorum. oğlum annemdeydi biraz başbaşa güzel vakit geçirdikten sonra bu konuyu açıp seni seviyorum ve ilişkimizin yıpranmasını istemiyorum diyerek bunu kabul ettirdim. ehliyet dahi bütün bu saygı sorunlarını bu şekilde aşabileceğimize inanıyorum umutluyumda bu konuda eşimde iyi olur dedi demekki onunda dile getirmediği sıkıntıları var. birde çok acı ama eşimde bende biraz kumara düşkünüz bunu gençliğimizden beri eğlence olarak yapıyorduk asla ana paradan yememe gibi bi prensibimiz vardı kaybedince yada kazanınca durmayı bilirdik birbirimizi frenlerdik bize göre yaptığımızın kimseye zararı yoktu. kumar parasını asla yemezdik yine kumara giderdi hesabı ayrıydı heyecandı hayatımızda ama artık oğlumuz bunları görüyor ve anlıyor bunu normal kabul edip büyümesini istemiyorum. bu durumuda psikoloğumuz eşliğinde artık çözmeyi düşünüyorum. belki daha doğru iletişim kurmaya başlarız empati yapabiliriz bilmiyorum değişeceğimizi umuyorum. hepinize teşekkür ederim bugün attığım adımda en büyük pay sizin. insan kendisine objektif bakamıyor malesef birileri gerçekleri böle açık ve net gözüne sokmalı ki adım atsın. uzattım şöyle noktalayım her birinize yaptığınız her yorum için tekrar teşekkürler. psikolog deneyimlerimide başlayıp ilerleme kaydedersem inşallah ilişkiler forumunda paylaşmayı düşünüyorum yararlı olur belki başka çiftlere.

Aslında bu kocanızın bu sözü çok şey anlatıyor sizin hayattaki başarılarınızdan dolayı başından beri kompleks yapıyor olabilir erkeklerin böyle bi özelliği oluyor çoğu zaman

Bir erkek ne kadar egitimli olursa olsun ne kadar çağdaş gorunurse görünsun erkek erkektir ve her erkek kadinindan üstün olduğunu duymak görmek ister.Bunun yani sıra aynı şeyi benim sevgilimde soylemisti araba konusunda, halbuki ehliyetim olmamasina rağmen çok çok iyi araba kullanırım ama Israrla kendisi yalan soyledigimi düşündü, bu sebeple beni Allah yolundan cikarttigi bi gün aldım arabasinin anahtarlarini çıktım bindim şoför koltuguna aradım otoparka gel diye, indi ne oluyo bilmemne demeden yan koltuğa oturttum bastım çıktım gittim bir güzel sırf kabullenmesi adına bikac kez de yolda makasa girdim -ama trafik kurallarina aslen uyar, uymayanlari uyaririm, sadece ispata ihtiyacım vardi- en sonunda ikna oldu. O sebepten yani soforlugude onlardan ogrenecek değiliz. Yerinizde olsam Araba kullanmayı bilen size.yardımcı olacak birinden önce Kullanmayı öğrenir sonra bunu ona gosterir ehliyetide aldirirdim bu şekilde. Zaten paniksiz bi insansaniz çok kısa bi sürede öğrenirsiniz bence.

Senin adına sevindim, aynen konuşarak çözemeyeceğin sorun yoktur, tabii karşı tarafında bunu istemesi lazım. Senin eşin dinlemiş seni ne güzel. Kusura bakma ben biraz sert konuştum ama pasif kalmış bir kadın görmeye dayanamıyorum. :)

Araba kullanmak bir motor beceri olduğu için biraz daha zor öğreniliyor, kitaptan bir şeyi öğrenmek gibi değil. Ama tabi ki öğreniliyor. Önce korku oluyor filan. Eskiden ben de korkardım trafikten. Sonra çıka çıka aslında trafiğin, erkek şoförüm diyen pek çok mallarla dolu olduğunu gördüm. Tek gereken öümkün olduğunca pratik. Bugün camdan bakarken bir sürücü kursu arabası gördüm, muhtemelen bir acemi 20 yle gidiyordu. Çok şeker duruyordu. Kocandan değil, kurstan öğren. Sürüyorum deyince de sizin arabayı kullanırsın. Erkekler için arabaları kutsal, paylaşmak istemiyorlarsa sıka sıka alacaksın.

erkeklerin geneli bizlerin iyi arac kullanabilecegimize inanmaz, sahsi algilayip uzulme
diger olaylar neydi ki?
seni tanimiyoruz, belki de kirilgansin ve esine simdi bu dusunceyle baktgndan soyledklerine aliniyo da olabilirsin..

Bugüne kadar ayaklarının üzerindemdurmanız harşka ama vazgeçtinşz.iz.dan vazgeçtiniz. Diyeceğinizmben ehliyet almaya karar verdim. Bu benim için eksiklik kullanamıyor olmam önemli değil. Ben bunu almalıyım kendim için. Deyinnve konuşulanları dinlemeden ve aksi bir tartışmaya girmedennkonuyu kapatın ve gidin ehliyetinizi alın. Çıkartılan tğm pğrğzleride görmemezlikten gelin, bşr çok erkek başarılı kadın istemiuor malesef

Yaptığın hatayı sana tek satırla gösteriyorum... Demişsin ki;

"en azından orta zekalı bir kadınım."

Hayır efendim kusura bakma... Lisans yaparsın, yüksek lisans yaparsın tamam ama Doktora yapabilmek için ortanın çok üzerinde bir zekaya sahip olmak gerek. Sen Doktora yaptın mı? Yaptın, hala kendini nasıl orta zekalı olarak tanımlıyorsun anlayamadım.

Sen kendi zekanın ve değerlerinin farkında olmadan, yetmez gibi alçak gönüllü davrandıkça adam seni beceriksiz yerine koyuyor işte. Bunca zaman ehliyet için beklediğin kabahat. Azıcık dişini göster, öyle sessiz sakin durma bir daha... Aynı biçimde davranmaya devam ettikçe adam kendi yetersizliklerini senin üzerinde tatmin edecek. Lütfen silkelen ve derhal ehliyet kursuna yazıl. Kesinlikle ona danışma, sadece git başla ve akşam nerde olduğunu sorduğunda ehliyet kursundaydım de...

Sen daha gencecik yaşında ne sorumluluklar almış, ayaklarının üzerinde durabilmişsin araba mı kullanamayacakmışsın hahayt!

Haydi bakalım görelim seni...

Eklentiler

• youcandoit.png
    338,2 KB · Görüntüleme: 254
ayyy süpersinn teşekkür ederim yorumun için.. bunları çözebilmek adına bir adım attım bakalım umarım geriside iyi gelir.

Ben 5 yıldır calısıyorum yasıma göre iyi bi konumdayımda , erkek arkadasımda cok cağdaş biri bugğne kadar bi geri kafalılığnı görmemiştim. Ta ki düne kadar. İşiyle ilgili bişey anlattı anlayamadım ki bide aynı dili konusmuyoruz, anlayamamam normal. Bidaha anlataana dedim boswer erkek işi bu dedi nasıl sok oldum anlatamam bunların hepsi aynı hepsi.

herkesin uzmanlık alanı farklı tabi ben bir başka uzmanlık alanındaki bir tezi okurken kirilcemi bu acaba latince harf yok diye düşünmüştüm o kadar tek kelime anlamamıştım bence çok normal :) ama bunla övünmek biraz zavallıca evet erkeklerin böyle küçük tatminlere ihtiyacı var.

egolu enişte vakası....aynısının bi alt modelide bende var....cesaret edip kullanmayayım diyeee aracı direklere sıfır yanaştırırdı....tek başıma öğrendim ona inat...eeee sıra sizdeee

Valla bi komsum vardı kadın ilkokul mezunu , kocası da tam laz, sürekli dalga geçerdi kadınla sen mi ehliyet alcan da araba kullancan diye, o ilkokul mezunu kadın bi hırs yaptı hiç kalmadan bütün sınavları verdi şimdi de İstanbul trafiğinde çatır çatır kullanıyo arabasını

bencillik başka bişey değil.. siz eşinizi dinlemeyin ve alın ehliyetinizi..
eşimden örnek vereyim size.. bir kaza olur hemen ''kadındır ''kesin.. yolda araba kalır ''kadındır ''kesin.. erkek çıkınca şöferr sesi çıkmaz.. bende eşimin ' kadındır kesin' lafına gıcık oluyorummm... kendine otomatik alacaktı iyi dedim çocukla banada iyi olur bilerek düz vites aldı.. vee arabayıda vermedi bana epey bii.. kullanacağım dedim.. eve bidaha giremezsin dedi.. o zaman bide depresyondaydım nedense dinledim onu.. sonrasın da kullanmaya basladım ama her fırsatta dikkatimi dağıtacak hareketlerde bulunuyır,kadınlara yonelik kucumseyıcı hareketlerde bulunuyor ... kpssye hazırlanıyorum kesınlıkle kızımla ilgilenmıyor,uyuyrken gidip uyandırıyor,uyumuyorsa ağlatıyor..yeterki mben ders calışmayayım mazallah egosununa ters

Bu adamların okumuşu cahili yok, resmen toplumsal cinsiyet algısıdır başka birşey değil. genetikmiş! daha neler.

Bu tuhaf değil, erkeklerin bu kalıpları kolay değiştirilebilir şeyler de değil. benim takıldığım şey bunca şeyi kendi başına yapmış yapabilmiş bir insan olarak nasıl bu laflara mahal veriyorsunuz? tabi olay çıkarın demiyorum ama eşim izin vermiyor ne demek? doktor düzeyinde bir insana eşim dediği insan nasıl bir şey için izin verebilir ya da vermeyebilir? Akıl alır şey değil.

Çekiniz kenara konuşunuz, tipik el alem tavsiyesini vereyim. Sizin gibi birine bu tavırlar hoş değil. Kaldı ki sizin seviyeniz de kadınlar da bu yıldırmalara gelirse bu lafları yutarsa valla bu kadın kısmının daha patriarkadan çok çekeceği var demektir.

Ehliyet bireysel birşeydir istiyorsanız alınız. Bak hatırladıkça sinirleniyorum nasıl izin vermiyorummuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…