Araba kullanırken ne gereksiz abartı özgüven sahibi olacaksın nede çok ürkek. 14-15 yıldır ehliyetim var ama 6-7 senedir aktif olarak araç kullanıyorum. İlk olarak manuelde başladım 2 sene kadar manuel araç kulandım. En büyük sıkıntım yokuşlardı, dur kalk yapacaksam arkamda yakın mesafede araba olmasın diye dua ederdim kaydırıp dokundurmayayım diye. İlk ve büyük kazamı yokuş bir sokak çıkışında soldan hızlı gelen aracın beni kaldırıma savurmasıyla yaşadım. Gerçi kusurun büyüğü karşı tarafa verildi, hız sınırına uymadığı ve araç çıkabilecek alana kontrolsüz girdiği için. O yüzden sokak/cadde çıkışlarında ekstra dikkatliyim artık.
Araba kullanmaya başladıktan bir sene kadar sonra E5 ve otoyol benzeri yerlere çıkmaya başladım. Çünkü uzak bir yere gideceksem çocuklarımda arabada olurdu anne olunca gençliğe nazaran daha temkinli oluyor insan. Geçen sene de ilk uzun yolumu yaptım.
Cadde/sokak çıkışlarına dikkat et, şerit değiştirirken aynalarını ve mutlaka sinyal kullan, takip mesafeni koru, kör noktalara dikkat et, iyice ustalaşana kadar sol şerit kullanma. Arkandan sinyal çakana korna çalana aldırış etme, acelesi varsa sollasın geçsin. Emniyet kemerini kısa yola da gitsen mutlaka tak. Giriş kaçırır yada kaybolursan endişe etme araban altında bir şekilde gideceksin istediğin yere. Güvenli bir yere çek ve navigasyona bak. Arabanda şarj cihazın bulunsun.
Son olarak araban hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun.