araba fobimi yenmek için adımlar

bebek4856

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
887
913
Yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir ehliyete sahibim.Araç deneyimi olarak manuel araçta bir süre öğreneyim diye eşim göstermişti ama bana kızması falan soğutmuştu araçtan, aslında bunlar birer bahaneydi arabalara ilgim yoktur.Ehliyeti de sırf olsun diye almıştım.Trafikte baya paniktim. Aslında hiç arabanın yokluğunu çekmedim . eşim hangi saat nereye istesem götürür o yüzden hiç bir zaman keşke benimde olsa dememiştim. Ta ki 1 ay öncesine kadar bir arkadaşımdan etkilendim otomatik araç kullanıyordu. Aslında bende mi alsam dedim . Ve biranda ilgi duymaya başladım. Hemen bir araç aldım. Bu süreç çok hızlı gelişti. Artık otomatik bir aracım var :)
Öncelikle ders almakla işe başladım . Çünkü eşim iyi bir gösterici değil. 1 kez yaklaşık 2 saatlik ders aldım. Tam şehrin ortasında bıraktı beni. Çokta iyi oldu direksiyon hakimiyetini falan güzelce öğrendim. Bu sürede yasaklar geldiğinden dolayı benim özel ders olayı baya sıkıntıya düştü 2. yi bir planlayamadık. Ben çalışıyorum hocamda kurs hocası o yüzden bir düzen sağlayamadık . Ama bu zamanda boş durmuyorum her sabah eşim yanımda işime gidip geliyorum bugun 4. gün iş yerimde çok işlek bir caddede hata yaptıkça geriliyorum korkuyorum acaba öğrenemeyecek miyim diye sonra diyorum hiç arabayı bilmeyen bir insansın 4. günündesin bu kadar ilerlemen bile büyük başarı. Eskisi gibi trafikten araçlardan korkmuyorum. Arabaya hakimim ama bazen kötü hissediyorum yani hata yapınca zamanla oturur mu sizlerin ilk öğrenme denemeleri nasıldı sizce ne kadar sürede daha iyi olabilirim ? Ders işine devam edeceğim zaten çok verimli oldu bana sadece uygun zamanı bulmamız gerekiyor .Sanırım sabırsız bir insanım . Çevremde de herkes duydu . Ya öğrenemezsem diye heyecan yaptım. Aa bak otomatiği bile süremedi sesleri kulaklarımda :)

Hayirli olsun
Ne kadar cok yalniz trafige cikarsaniz o kadar cabuk ogrenirsiniz. Yaninizda birine gerek yok,yalniz olmak daha rahat. Refleks ve ayna takibi onemlidir. Ben 23 yasinda aldim kendi arabami. Kimsenin yardimi olmadan girdim galeriye aldim ciktim,ehliyet aldigimdan beri ilk kez direksiyona oturmustum. Bastim gittim dogrudan herkes sasirdi. Siz benden daha rahat edersiniz eminim. Kolay gelsin

Hayirli olsun
Ne kadar cok yalniz trafige cikarsaniz o kadar cabuk ogrenirsiniz. Yaninizda birine gerek yok,yalniz olmak daha rahat. Refleks ve ayna takibi onemlidir. Ben 23 yasinda aldim kendi arabami. Kimsenin yardimi olmadan girdim galeriye aldim ciktim,ehliyet aldigimdan beri ilk kez direksiyona oturmustum. Bastim gittim dogrudan herkes sasirdi. Siz benden daha rahat edersiniz eminim. Kolay gelsin
ay sizin gibi insanlara hayranım direk hiç korkmadan binebilen. Kuralları falan biliyormuydunuz. Yoksa nasıl davrandınız nelere dikkat ettiniz . Eşim hemen kendi kendime çıkmama izin vermiyor hocayla biraz çalışta öyle çık diyor. Hocam bayan ve uzaktan tanıdık çok güzel öğretiyor baya rahat bir bayan o bile 2. dersi yapmadan hemen yalnız çıkma daha erken dedi. Bende sizin kadar cesaretli olmak isterdim.

Yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir ehliyete sahibim.Araç deneyimi olarak manuel araçta bir süre öğreneyim diye eşim göstermişti ama bana kızması falan soğutmuştu araçtan, aslında bunlar birer bahaneydi arabalara ilgim yoktur.Ehliyeti de sırf olsun diye almıştım.Trafikte baya paniktim. Aslında hiç arabanın yokluğunu çekmedim . eşim hangi saat nereye istesem götürür o yüzden hiç bir zaman keşke benimde olsa dememiştim. Ta ki 1 ay öncesine kadar bir arkadaşımdan etkilendim otomatik araç kullanıyordu. Aslında bende mi alsam dedim . Ve biranda ilgi duymaya başladım. Hemen bir araç aldım. Bu süreç çok hızlı gelişti. Artık otomatik bir aracım var :)
Öncelikle ders almakla işe başladım . Çünkü eşim iyi bir gösterici değil. 1 kez yaklaşık 2 saatlik ders aldım. Tam şehrin ortasında bıraktı beni. Çokta iyi oldu direksiyon hakimiyetini falan güzelce öğrendim. Bu sürede yasaklar geldiğinden dolayı benim özel ders olayı baya sıkıntıya düştü 2. yi bir planlayamadık. Ben çalışıyorum hocamda kurs hocası o yüzden bir düzen sağlayamadık . Ama bu zamanda boş durmuyorum her sabah eşim yanımda işime gidip geliyorum bugun 4. gün iş yerimde çok işlek bir caddede hata yaptıkça geriliyorum korkuyorum acaba öğrenemeyecek miyim diye sonra diyorum hiç arabayı bilmeyen bir insansın 4. günündesin bu kadar ilerlemen bile büyük başarı. Eskisi gibi trafikten araçlardan korkmuyorum. Arabaya hakimim ama bazen kötü hissediyorum yani hata yapınca zamanla oturur mu sizlerin ilk öğrenme denemeleri nasıldı sizce ne kadar sürede daha iyi olabilirim ? Ders işine devam edeceğim zaten çok verimli oldu bana sadece uygun zamanı bulmamız gerekiyor .Sanırım sabırsız bir insanım . Çevremde de herkes duydu . Ya öğrenemezsem diye heyecan yaptım. Aa bak otomatiği bile süremedi sesleri kulaklarımda :)
Öncelikle elalemi boş vermeniz gerekli kimse hiç bir şeyi bilerej dünyaya gelmiyo. Elalemin işi bu zaten sürekli eleştirmek. Başlarda heycan yapmayan özel seçilmiş nadide insanlar elbette vardır ama sayıları çok az cinsiyet ayırt etmiyorum. Ben başlarda aynı şeritte bile olmakta zorluk çekecek kadar heyecanlıydım. Ehliyeti aldıktan 8 yıl sonra araç kullanmaya başladım. Şuan 4 yıldır aktif kullanıyorum.
Temel bi kaç kuraliniz olsun elbette bunlar tüm sürücüler için elzem şeyler 😁
Takip mesafenizi kesinlikle koruyun ben her zaman uzun bi takip mesafesi bırakmaya çalışırım çünkü bu siz hata yaptığınızda mevzuyu toparlamak için size fırsat verir ya da başkası yaptığında, aynalara dikkat , hızınızı yükseltip atraksiyona girmeyin sağ şeritten kendinizi urkutmeyecek hızda ilerleyin arkanızdan korna çalanlara selektör yapanlara aldırmayın isteyen sol şeritten geçsin gitsin.
Ayrıca navigasyon kullanmayı bilmiyorsanız kesinlikle öğrenin ve usta soforlerin de yanlış yola sapa bildigini bilin. Usta şoförlernde kaza yapar.

Sizinle aynı duygulara sahibiz inşallah o korkuları ben de yenebilirim ben de panik olabiliyorum

Ben de 8 sene oldu ehliyet alali henuz aracim yok ve pratigim de az
Ama ben de derim alir almaz trafiğe cikacagim, hatta yakin sehirlere gidip gelirim diye. Bir cok insan aaaa birkac aydan once sehir dışına cikma falan demiştir ama ben de bu konuda kendimi cesur buluyorum. Acikcasi sizi de takdir ettim, korkmayin nasilsa çıkmışsiniz artik yola, bundan sonrasi da elbet gelir. Eşinize de mudahale ettirmeyin zaten direksiyon sizin kontrolünüzde :)
Arabaniz hayırlı olsun darisi basima

Kuzenim 20 yasindayken ehliyet almasina ragmen daha birkac senedir arac kullaniyor su an 42 yasinda. Birkac senedir aktif sürücü olmasina ragmen cok panik mesela, hep dualar okuyor bana da aman şu duayi oku araba alinca der. Yani bence bu korku da insana kaza yaptırır. Sakin kalabilmek gerekiyor.

Sizinle aynı duygulara sahibiz inşallah o korkuları ben de yenebilirim ben de panik olabiliyorum
bakın bende de ne istek vardı ne de bir adım vardı bu konuyla ilgili bir anda karar verdim bu istek kaçmadan hemen araba aldım herkes şok oldu sen bu hayatta arabayı isteyecek son kişişin dediler ama oldu valla acayipte isteklendim hatta sürekli sürmek bir an önce iyi bir sürücü olmak herşeyi öğrenmek istiyorum. Yanlış yapmak üzüyor motivasyonumu düşürüyor. Bence en önemli adım kendize ait bir araca sahip olmak tan geçiyor.

hayırlısı olsun kazasız belasız:) öncelikle artık tek başınıza trafiğe çıkmanız lazım. bence en iyisi otobanda birkaç kez pratik yaptınız mı gerisi gelir.

Ben de 8 sene oldu ehliyet alali henuz aracim yok ve pratigim de az
Ama ben de derim alir almaz trafiğe cikacagim, hatta yakin sehirlere gidip gelirim diye. Bir cok insan aaaa birkac aydan once sehir dışına cikma falan demiştir ama ben de bu konuda kendimi cesur buluyorum. Acikcasi sizi de takdir ettim, korkmayin nasilsa çıkmışsiniz artik yola, bundan sonrasi da elbet gelir. Eşinize de mudahale ettirmeyin zaten direksiyon sizin kontrolünüzde :)
Arabaniz hayırlı olsun darisi basima
işte trafiğe çıkıncada öyle olmuyor bilmek gerekiyor kurallar önemli o yüzden böyle cesaretli olamıyorum hemen atarım kendimi diyemiyorum.ben bilmediğim için diyemiyorum sizler belki bu konuda güveniyorsunuzdur kendinize . Ben zaten şurda arabaları seveli bir ay oldu yeni yeni ilgi alınıma oturdu artık alışabirim.
kuzeniniz gibi olmaktan da korkuyorum bu şekilde de trafiğe çıkmak doğru değil ben öğrendiğim bir şeyi eksiksiz yapmak istiyorum. Benimde çevremde fazlaca var ciddi bilmiyorlar ama yoldalar Allaha emanet gidiyolar ilginç olan kazada yapmıyolar ama onların kaza yapmaması diğer sürücelerin iyiliğinden bence :) umarım böyle olmam :olamaz:

ay sizin gibi insanlara hayranım direk hiç korkmadan binebilen. Kuralları falan biliyormuydunuz. Yoksa nasıl davrandınız nelere dikkat ettiniz . Eşim hemen kendi kendime çıkmama izin vermiyor hocayla biraz çalışta öyle çık diyor. Hocam bayan ve uzaktan tanıdık çok güzel öğretiyor baya rahat bir bayan o bile 2. dersi yapmadan hemen yalnız çıkma daha erken dedi. Bende sizin kadar cesaretli olmak isterdim.
Ben cok genctim yaa,belki de onun cesaretidir. Rahmetli babam 12 yasindaydim beni ilk direksiyona oturttugunda. Cocukken baya ilgilendim arabayla,bos sahalarda falan doner dururduk birlikte hey gidi gunler :KK66: sonra 20 yasinda ehliyet aldim,babami kaybettigimiz icin arabasini satmistik, ben arabasiz 3 sene gecirdim, hic trafige cikmamistim yani. Sadece cesaret. Ve istek. Gerisi cok kolay geliyor. Belli bir sure sonra direksiyonu olan her araca binip de gidersiniz hoc merak etmeyin.

Püf noktasi trafigin az oldugu zamanlarda cikip pratik yapmak. Sansiniz bol olsun.

hayırlısı olsun kazasız belasız:) öncelikle artık tek başınıza trafiğe çıkmanız lazım. bence en iyisi otobanda birkaç kez pratik yaptınız mı gerisi gelir.
tşk ederim. aldığım derste direk şehrin göbeğine attı beni sonra otabana geçtim. o ilk dersin çok faydası oldu ben yaparım dedirtti bana arablardan korkmamam gerektiğini öğretti. Önceden büyük araçlardan korkuyordum artık korkmuyorum. ama çok eksiğim var kurallları net bilmiyorum . şerit falan değiştirmekte çok iyi değilim inş zamanla olur.4 gün oldu daha trafik için biraz erken sanki bi hocamla bir kez daha ders yapsakta o bana çık derse tek çıkacağım . tek çıkmak için erken demişti ki haklı ozaman ilk kez oturmuştum arabaya. Aama 4 günde bile büyük yol aldım.

Hayirli olsun

ay benim hikayem de tam tersi. Özendim şu an..
Ben psikiyatriste bile gittim korkumu yenmek için.

18 yaşımdaydım üniversiteyi kazandım babam çat araba aldı. Hemen ehliyet aldım her şey çok güzel. Babamla trafiğe çıktık. Ve bana etmediği hakaret kalmadı. gerizekalılığım mı kalmadı üniversiteyi nasıl kazanmışım bu kadar mal olduğumu bilse araba mı alırmış 🤣🤣🤣

Ben de kullanmicam dedim 1 sene araba yattı. Sonra gözümü kararttım bigün aldım çıktım ve kaza yaptım. 🤣🤣

En sonunda psikiyatrist terapi falan olmadı. Hipnozla korku tedavisi gibi bir şeye gittim. Babamla travmalarım çıktı falan onları yendik babamı değiştiremeyeceğimi ve onu sallamamayı aslında doğru söylemediğini saçmaladığını kabullendim ve özgüvenli bir şekilde trafiğe çıktım 🤣🤣

Otomatik vitesse işiniz daha kolay stop ettirme durumunuz yok bi süre sonra bakmışsınki usta olmuşsun sabret sürekli pratik yap bir de eşin yanında olmasın çok müdahale ediyorlar ben eşim varken araba kullanmam direksiyonu ona teslim ederim 🤣

Ben cok genctim yaa,belki de onun cesaretidir. Rahmetli babam 12 yasindaydim beni ilk direksiyona oturttugunda. Cocukken baya ilgilendim arabayla,bos sahalarda falan doner dururduk birlikte hey gidi gunler :KK66: sonra 20 yasinda ehliyet aldim,babami kaybettigimiz icin arabasini satmistik, ben arabasiz 3 sene gecirdim, hic trafige cikmamistim yani. Sadece cesaret. Ve istek. Gerisi cok kolay geliyor. Belli bir sure sonra direksiyonu olan her araca binip de gidersiniz hoc merak etmeyin.

Püf noktasi trafigin az oldugu zamanlarda cikip pratik yapmak. Sansiniz bol olsun.
ne güzel o çocukken sizin öğrendiğiniz şekil en güzeli kafa genç ve dinamik. ve yaş küçükken daha bir cesaretli oluyor insan sanki. İş yerim benim için öncelik her gün gidip geleceğim içi ilk bu yola alışmalıyım. orasıda hiç sakin değil okadar işlek bir yolki .ve cevre yola bağlandığı için hız sınırı sanırım baya yüksek o yüzden araçlar çok hızlı önce burayı aşmak lazım :) aslında mahalle arasında gidip gelebiliyorum annemlere falan

Otomatik vitesse işiniz daha kolay stop ettirme durumunuz yok bi süre sonra bakmışsınki usta olmuşsun sabret sürekli pratik yap bir de eşin yanında olmasın çok müdahale ediyorlar ben eşim varken araba kullanmam direksiyonu ona teslim ederim 🤣
evet zaten ben manueli yapacak durumda değilim daha kendimi biliyorum :) eşimle mecburi çıkıyorum çünkü yasaklar geldi 2. dersi alamadım. araba kapıda yatmasındansa trafiğe çıkmam gerekiyor. O da yalnız göndermez iş yerim çok aktif bir cadde de bana güvenince bırakır artık :) ama katılıyorum çok müdahaleci bir sey diyince de senin iyiliğin için öğrenmen için yapıyorum diyor :)

ay benim hikayem de tam tersi. Özendim şu an..
Ben psikiyatriste bile gittim korkumu yenmek için.

18 yaşımdaydım üniversiteyi kazandım babam çat araba aldı. Hemen ehliyet aldım her şey çok güzel. Babamla trafiğe çıktık. Ve bana etmediği hakaret kalmadı. gerizekalılığım mı kalmadı üniversiteyi nasıl kazanmışım bu kadar mal olduğumu bilse araba mı alırmış 🤣🤣🤣

Ben de kullanmicam dedim 1 sene araba yattı. Sonra gözümü kararttım bigün aldım çıktım ve kaza yaptım. 🤣🤣

En sonunda psikiyatrist terapi falan olmadı. Hipnozla korku tedavisi gibi bir şeye gittim. Babamla travmalarım çıktı falan onları yendik babamı değiştiremeyeceğimi ve onu sallamamayı aslında doğru söylemediğini saçmaladığını kabullendim ve özgüvenli bir şekilde trafiğe çıktım 🤣🤣
ay bu kadar tranwaya rağmen öğrenmişssiniz ben sizin azminize hayran kaldım. ben olsaydım bırakırdım aman herkes öğrenmek zorunda değil derdim :)

Trafiğe de çıkıyorsanız olmuş bu iş :rapci: Her aceminin hissettikleri bunlar. Yalnız değilsiniz. Böyle devam edin birkaç ay sonra acemiliğinizden eser kalmayacak 🥳

Otomatik her halükarda kullanılır zira araba stop etmiyor,dur kalkta sıkıntı olmaz. Siz kurallara uyar,aynalarınızı düzenli kontrol ederseniz çok zorlanmazsınız. Hız yapmayın,sakin sakin sağ şeritten ilerleyin şimdilik. Bilemiyorum manueldi ilk aracım benimde,onda öğrendim kullanmayı, ışıklarda zamanında kalkmak,yokuşta arabayı kaydırmadan kaldırmak vs acayip stres yarattı ilk zamanlar bende,hatta bir kez yokuşta kaldım,arkamdaki araçtaki çocuktan rica etmiştim de yokuşu geçirmişti aracı ilerde park etmişti. Otomatik bu anlamda ciddi kolaylık,isterseniz yaparsınız.

X