• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ara vermeden yasmin kullanımı???

bebexgxim..

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
84
2
86
Balıkesir
kızlar ben adet sancılarım için yasmin kullanmaya başladım.doktorum 3 ay boyunca hiç ara vermeden kullan dedi.şimdi 1.kutu yarın bitiyor ben yeni kutuya başlıycam ama merak ettiğim şey şu, ben 7gün sonra adet olucakmıyım? doğum kontrol haplarını içmeye devam edince adet görülüyormu? birde bu şekilde tedavi olan sancılarından kurtulan arkadaşlarım var mı? öptüm canlarımmm :16:

yasmminin içinde 21 tane hap vardır son hapı içtikten sonra 7 gün bekleyeceksin 7 günden sonra tekrar yeni kutuya başlayacaksın bu boş beklediğin 7 gün içinde regl olursun ve şunu üstüne basarak söyliyeyim ağrıların çok çok azalır
ben normalde regl in özellikle ilk gününde günde neredeyse 4 adet ağrı kesici kullanırdım ve o günüm iptal olurdu
1 senedir kullanıyorum inan bana hiç ağrı kesici almadan atlatıyorum

kızlar ben adet sancılarım için yasmin kullanmaya başladım.doktorum 3 ay boyunca hiç ara vermeden kullan dedi.şimdi 1.kutu yarın bitiyor ben yeni kutuya başlıycam ama merak ettiğim şey şu, ben 7gün sonra adet olucakmıyım? doğum kontrol haplarını içmeye devam edince adet görülüyormu? birde bu şekilde tedavi olan sancılarından kurtulan arkadaşlarım var mı? öptüm canlarımmm :16:

Bittikten 2-3 gün sonra regl olursun,doğum kontrol hapları düzenleyicidir.

ama bana hiç ara vermeden kullanmamı söledi doktor :26: 7 gün beklemicem hemen diğer kutuya başlayıp devam edicem.yine de adet olucam mı :26:

bıraktığında sancılar devam eder mi acaba ya inşallah bidaha sancımız olmazzz:18:

ama bana hiç ara vermeden kullanmamı söledi doktor :26: 7 gün beklemicem hemen diğer kutuya başlayıp devam edicem.yine de adet olucam mı :26:

bıraktığında sancılar devam eder mi acaba ya inşallah bidaha sancımız olmazzz:18:

belkide o 3 ay boyunca her ay kullanman gerekli anlamında ara verme demiştir yani bi ay kullanıp diğer ay kullanmamazlık yapma diye
çünkü saçma 21 adetlik haplarda 7 ara vermen gerekli 28 günlük döngüyü tamamlamak için
ama birde tabletinde 28 adet hap olan ilaçlar var onları gerçekten hiç ara vermeden kullanıyorsun oda bu 7 günlük olması gereken boşlukta karışıklık olmasın diye öyle oluyo
onda hapları belli bir sıraya göre alıyorsun o 7 günlük boşluğa denk gelen haplarda zaten hormon içermeyen haplar olduğu için almamış gibi oluyosun yine ara vericem vermicem derdi olmuyo sadece
senin hapın 28 adetmi eğer öyleyse evet ara vermeden kullanman gerkiyor
ama 21 adetse ara vermen gerekiyor bence doktorunla tekrar bir konuş yanlış anlaşılma olmasın

Son düzenleme:
2. kutuya başlamadım canım bakalım, yarın konuşucam doktorumla.kime sorsam sakın içme hemen bırak diyo off ya :(:14:

Ben 2,5-3 yıl boyunca kullanmıştım yasmin i. Ağrım yoktu ama kansızlık çekiyordum, çok kanama oluyordu. Hiç bir problem yaşamadım. Hatta önce başka ilaçlar vermişti dr ama onlar rahatsızlık verdi en son buna geçmiştik. Tatile çıkarken filan iki paketi ara vermeden peş peşe kullandığım da olmuştu. Dr.a sor ara vermeden mi kullanacağını ve ona göre devam et bence.

Ben 2006-2009 yılları arasında düzenli kullandım 21 gün içip 7 gün ara 28. gün adetin ilk günü olurdu yeniden başlardım 21 gün 7 gün ara şeklinde 3 yıl kullandım bebek isteyince bıraktım 3 ay başka yöntemle korunup korunmayı bırakır bırakmazda hamile kaldım. Arada tatil falan döneminde yasmini geciktirici olarakta kullandığım oldu o 7 günlük arayı vermediğin zaman 28. gün adet görmessin. düzenli yasmin kullanımı 21 gün içip 7 gün ara vermektir ama doktorun başka bir nedenle hiç arasız verdiyse 3 ay adet görmessin anlamına gelir bence vakit kaybetmeden doktoruna danış sonuç olarak başka bir amaçla verdiyse bilemeyiz tabi ben kullandığım dönem boyunca bir gün bile sekmeden 28 günde bir adet gördüm. Hiçbir adet yan etkiside yaşamadım. Gerçi benim doğumdan sonra tüm tüm yan etkilerim yok oldu Mayısta doğurdum lohusalık sonrası temmuzda gördüm ilk adetimi ver artık hiç bir yan etki kalmadı hayatımda ne baş ağrısı ne karın ağrısı ne mide bulantısı hepsi yokoldu adet görceğim günü hatırlamıyorsam resmen tuvalete gidince anlıyorum başladığını

Back