• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ar depresyon olduunu syledi doktor

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
mrb ben yaklaşık 2 aydır depresyon tedavisi görüyorum ve,1 aydan fazladır ilaç kullanıyrum.ama ilacımın hiç faydası olmadı..sürekli ağlama hissi,hiç bir yere sığamama,uykusuzluk yada çok uyuma isteği gibi dengesizlikler,yolda yürürken insanlardan yalnızım,çaresizim diye yardım istemek..kendini savunmasız aciz hissetmek gibi..doktorum ağır depresyon geçirdiğimi söyledi ama ilaçların hiç etkisini görmedim..ne yapmalıyım????????

annemde tıpkı senin gibiydi ve 4 seneden fazla süredir öyle...hepimize karşı soğuklaşmıştı kendini odaya kapatıp hiçbir yere çıkmıyordu nazar vb. manevilere inanan biri isen sürekli felak ve nas surelerini oku...biz dualarla yendik. allah yardımcın olsun... annem düzelmeye başladı darısı sana olsun. hiç bir şeye benzemiyor çünkü çeken bilir... allah şifanı versin... duamdasın:Saruboceq:

canım çok geçmiş olsun
eğer ilaç tedevisine başladıysan yeterli gelmediyse dr na şikayetlerini söyle ilacını değiştirsin
tedavi edilmeyen depresyon başka psikolojik hastalıkların kapısını açıyor
banada aynı teşhisi koydular
ilaçların yan etkileri çok fazla 1tane bile kullanmadan psikoloğa gittim.10güne bir terapiye gidiyorum faydasını gördüm
ama sebebler farklı olabilir,
ama kişinin beyninde bitiyor herşey
olumlu telkin yap kendine,sabah ,öğlen ,akşam
MUTLUYUM,HUZURLUYUM,SıFAYA KAVUŞTUM V.S GBı
terapistim önerdi21gün her an aklına geldikçe olumlu şeyleri telkin verki ,alt bilincine bu sinyali yeleştir
ve kendini daha iyi hissedersin dedi
ama dediğim gibi ben hiç ilaç kullanmadım ve başlangıcında gittim
inşallah biran önce sağlığına kavuşursun

mrb ben yaklaşık 2 aydır depresyon tedavisi görüyorum ve,1 aydan fazladır ilaç kullanıyrum.ama ilacımın hiç faydası olmadı..sürekli ağlama hissi,hiç bir yere sığamama,uykusuzluk yada çok uyuma isteği gibi dengesizlikler,yolda yürürken insanlardan yalnızım,çaresizim diye yardım istemek..kendini savunmasız aciz hissetmek gibi..doktorum ağır depresyon geçirdiğimi söyledi ama ilaçların hiç etkisini görmedim..ne yapmalıyım????????

İlacı kullanalı daha yeni .1.aydan fazla oldu yazmışsın..1 ayda hemen etkisini nasıl görüceksinki yasakkelime sabır ol bütün sıkıntıların geçicek allahın izniyle yasakkelime az çok tecrubem var :1rolleyes: zamanında bende geçirmiştim bu hastalığı.Allhım kimselere vermesinn.. şikayetleri dr anlat eminim dozunu arttırıcaktır öyle yapıyor dr genelde ..en az 1 yıll kullanıcaksın o ilac :çok üzgünüm:

Oncelikle cok dua et arkadasim, Rabbim sifa verir insallah.

Sonra da ilac yaninda hemen terapiye basla bence...

Ilacinin etkisi icin henuz erken, zamanla faydasini gorursun...

ALLAH razı olsun yorum yapan,güzel dilekierini dileyen herkese...1 hafta içinde tekrar doktora gideceğim ve sanırım ilacın dozajını arttırabilir..son 1 hafta içindede 1 yıldır hayatımda olan insanla ayrıldık,bu durumda olumsuz etki yaptı bende ve şu anda çok çok üzülüyorum..inş iyileşirim arkadaşlar

canım du bi önce sakin ol... depresyon tedavisi uzun vadede sonuç verir! yani depresif bi durumda olsan bi ayda belkii geçerdi...ama major depresyon diyosun. en az en az 6 ay ilacını düzenli, bir gün dahi aksatmadan kullanmalısın. bide şu var; depresyon hastaları hiç iyileşmeyeceklerini bu sürecin hiç sona ermeyeceğini düşünürler.dediğim gibi uzun vadede sonuç veren bi tedavi uygulanıyo sana bi günde iki günde düzeliceğini sanıyosan emin ol çooook yanlıyosun.bide kullandığın ilacın ismi nedir acaba ? nerde tedavi oldun ? özelde mi devlet hastanesinde mi ?

efexor güzel bi ilaçtır... herşeyi zamana bırak lütfen. ilerde hatırlayıp gülersin... amann bizamanda depresyondaydım diye... (= tşklik bişi yok :hulya: sen bi an önce iyileş o en güzel tşk olucaktır :lepi:

cok gecmiş olsun ilaca yenı başlamişsin ama sadece ilaca bırakma herşeyı kendın BEN BÖYLEYIM deme DEĞıŞıCEM de deme DEĞıŞTıM ARTIK yalnız değilim ,gibi cumleler kur cnm

haklısın cnm ama bahsettiğim gibi tüm olumsuzluklarda üst üstüne gelince,böyle insan kendisini çaresiz hissediyor..şurada okuduğum yorumlar bile bana güç veriyor..dualarınıza ihtiyacım var arkadaşlar

geçmiş olsun canım ama bu ilaçlarda insanı resmen uyuşturuyor senin düşünmeni engelliyor ne dir bu allah aşkına şu üçgünlük dünyada kendini sıkıntıya sokmana dertlenmene boşver inan hiç bir şeye değmez önemli olan sensin neden kendini üzüp psikolojini bozuyorsun.boşver de.. hayata aldırma inanki değmez kendi doktorun ol ilaç sana ne yapar uyuşturur sen kendine telkin ver önemliyim neden ve nelere kafa yoruyorum diye kal sağlıcakla

abim gözlerimin önünde öldü,bunun üzerine hayatımdaki insanla ayrıldık..istanbulda ise hiç arkadaşım yok çok yalnız kaldım..kafaya takmamak elde değil cnm inan güçsüz hissediyorum kendimi

çok geçmiş olsun canım. bende depresyon nedeniyle ilaç kullanıyorum 5 aydır.başlarda olumlu bir şey bekleme. aksine daha kötü bile olabilirsin yan etkilerinden dolayı.ben olumlu etkilerini 2 aydan sonra görmeye başladım.ama inan şimdi çok daha iyi hissediyorum kendimi.benimde o bitmek tükenmek bilmeyen ağlama krizlerim öfke nöbetlerim çok fazlaydı.şimdi inan hiç bişeyi ağlayacak kadar dert etmiyorum.etrafa vurup kırmıyorum.ilaç insanı hissizleştiriyor ama çok kötüysen bence ihtiyacın olan şeyde bu.duygu yoğunluğundan ağlamak istiyoruz zaten.ilacını sakın kesme ve düzenli kullanmaya gayret et bence.ben iyilesip mutlu insanların arasına karışacağımıza inanıyorum.diyorumki kendime; bu bir süreç ve ben bu süreci atlatıp mutlu yaşayabileceğim gülebileceğim günlere geleceğim.sende geleceksin. yeterki sabredelim

ilaçların etkısı olmaz olurmu bende bı ara depresyon panıkatak ve takıntı hastalıgını aynı anda yaşıyodum öyle boyle degıl ama depresyon ve panıkatak yuzunden gecelerı sabaha kadar oturur sabahlarıda akşama kadar uyurdum yagnı hava kararmadan uyanmaz hava aydınlanmadanda uyumazdım sankı gecelerı uyursam bısey olacak gıbı hıssederdım benım panıkatagım ölüm korkusuydu ama öyle boyle degıl bnıde depresyona bu korkular sokmuştu asla mezarlık önunden gecemezdım beyaz renk görmeye tahammulum yoktu hergece atak geçırırdım insanlarla konuşmamazdım tv seğredemezdım toplum içinden kendımı soyutlar kendımı zavallı gıbı hısseder her zaman hungur hungur aglardım yagnı kım ne derse yanlış anlar saldrıya gecerdım herkezle kavga ederdım ve buyuk kavgalar ben bunların hepsını ilaç tedavısı ıle yendım zaten piskolejım bozuktu babam dedıkı hocaya gidelım ıstanbul dısında ıyıbı hocaya gıttık hoca bana cınler musallat olmuş sana dedı dahada bı piskolejımı bozdu doktoruma anlattım onun mantıklı acıklamalarıyla rahatladım bıraz sana tavsıyem ilaçlarını vea ilacını saatı saatıne iç hiç aksaltma zamanla hepsı gececek buna ınan ve depresyon takıntının panıkatagın yanında ınankı çok hafıf bı hastalık allah daha beterınden saklasın ama ilaçlarını içmezen depresyon başka bı psikolejık rahatsızlıga dönüşür ben 4 yıl cektım bir sürü ilaç kullandım hemde yuksek dozajlarda süreklı doktor konturolünde ol ve ilaçlarını hıc ıhmal etme ilaç kullanmazsan ve tedavını yarıda kesersen bu sana ıkı katı olarak gerı döner bunu bıl sağlıklı günler dilerim

benim kuzenimde aynı seyleri yasıyor 21 yasında hersey olumsuz geliyor diyo gelecegimi göremiyorum dio hersey karanlık fln dio hastanedede yattı doktor 1 hafta sonra cıkardı burda daha kötü oluosun dedi ilaçların onada etkisi olmuyor daha doğrusu kuzenim bilmiş halasının lafına inanıp ayda 1 doktor değiştirio en son gittiği doktor senin yüzünden ben ilaca baslıcam bidaha gelme dedi onuda deiştirdiler ilacın etkisi yok hiç burda bi yer 1 haftada sok seans uygulayıp tedavi ediomus oraya gelecem diyip duruo bakalım ne olacak durmadanda ilaç deiştirio hakkında hayırlısı ama iş sizde bitiyor

Anlattığınız şeylerin aynısını şu an bire bir yaşıyorum.İçime elimde olmayan bir hüzün geliyor ve sürekli olur olmadık yerlerde ağlıyorum.Ayrıca benim baş dönmem,ellerimde ve bütün vücudumda titreme ve kalbimde çarpıntı oluyor.Ben de doktora gideceğim.Aslında arkadaşların dediği gibi hiçbirşeyi kafaya takmaya değmez.Sağlık herşeyden önemli ama işte insan elinde olmadan bilinçaltında sorun ediyor herşeyi.Allah hepimize şifa verir inşallah.

bendede çarpıntı ve nefes darlığı başdönmeside oluyor cnm..şu an terapiye ve ilaca devam ediyorum ama henüz olumlu bir sonuç alamadım..doktorum zaman diyor sadece..destek almanı tavsiye ediyorum..bende gidip gitmemek arasında kararsızdım ama bir süre daha gitmemiş olsaydım,dahada ciddi sorunlarla karşılaşabilirdim..birde bunun üzerine hayatta tek teselli olan sevdiğim insandan ayrıldım..çok güçsüz ve çaresizim ALLAH yardımcımız olsun

Şu an sanki dünya gönlüme dar geliyor.Gönlümü atacak bir yer bulamıyorum,sıkıntılarımı paylaşacak insan bulamıyorum.Yalnızlıktan boğuluyorum.Çatlamak üzereyim.Doktora mutlaka gitmek lazım.Sakın ilaçlarını bırakma düzenli kullan.Bende önce baş dönmem olduğu için nörolojiye gittim.Şu an tetkikler yapılıyor.Doktor depresyona benziyor dedi.Belki de beni sonra psikiyatriste gönderecek.Ayrıca hiçbir erkek için üzülmeye değmez,inan bana.Sakın güçsüz ve çaresiz olma.O senin için bu kadar üzülüyormu acaba?Çoktan unutmuştur bile.Sen de üzülme.Belki hakkında böylesi hayırlıdır.Sen onunla ilerde evlensen belkide mutlu olamayacaktın bunu bilemezsin.Allah hakkında herşeyin hayırlısını versin canım.

Back