Bebek Beslenmesi Aptamil kaşık maması ile uyku düzeni????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bidik1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
644
479
73
Arkadaşlar Selam,

Kızım 18Nisan'da 6,5 aylık oluyor..Tam 6 aylıkken işe başladım halen anne sütü veriyor ve normal besinlere geçtik..
Doktorumuz akşamları için aptamilin kaşık mamasını verdi yaklaşık 3 haftadır kullanıyoruz..Ben ilk gün hevesle yedirdim yedi yemedi..sevmiyor olabilir belki bende anlamadım..

ilk öncelikle bu kaşık mamalarını seven bebek var mı ve bu kaşık mamasından sonra uykusu düzene giren var mı?
Kaşık mamasını veririm uykusu düzene girer dedim ama maalesef halen aksamları 2 bazen 3 bazen 4 kere kalktığım oluyor..
Zaten kaşık mamasını da 2-3 kaşık yiyor sonra mızırdanıyor beni emiyor ve uyuyor..

Nasıl olacak bilmiyorum yardım edinn (((

kızım yememişti ama oğlum çok severek yedi kaşık mamalarını.

özellikle aptamili gece yedirince bayağıda tok tutuyor.

armutlu portakallı ve sütlü bisküviliyi çok sevmişti...

kızım yememişti ama oğlum çok severek yedi kaşık mamalarını.

özellikle aptamili gece yedirince bayağıda tok tutuyor.

armutlu portakallı ve sütlü bisküviliyi çok sevmişti...

UYKULARI PEKİ nasıl oldu düzene girmişmiydi?
Ayrıca şuan diş çıkartıyor..altlar patlak verdi uzamaya başladı bile..
Anlamadıgım şey dişten dolayı mı uyumuyor yoksa karnı acıktığı için mi yoksa uykusu o kadar mı oluyor?

bir de saat kaç gibi yediriyordun acaba??

Son düzenleme:
Az yediği için çok sık uyanıyordur çünkü baya tok tutuyor ben saat 10.30 gibi yediriyorum sabaha karşı uyanıyor .

Canım,
Bebeğin gündüz yeterince doyar, yeterli kaloriyi alırsa gece rahat uyur. Gündüzleri daha sık beslemeyi ya da daha doyurucu şeyler vermeyi deneyebilirsin. Zaten o mamayı sevmemiş cimcime, mızırdandıktan sonra yemeye devam etmez. Sende boşuna stres olursun.

Benim oğlum da ek gıdayı tadımlık alıyor. Başlangıçta gece uykusundan önceki son öğününü muhallebi vereyim dedim. Ama mızırdandığı için 2-3 kaşıktan fazlasını veremedim zaten. O yüzden onları gün içinde veriyorum, son akşam öğününde de anne sütü alıyor.

Yalnız seni emiyorsa 2-3 kez kalkması gayet normal canım. Hatırladın mı bilmiyorum ama ben biberonla veriyorum anne sütünü. Gece uykumuz düzenli (genelde 2 kez kalkıyoruz). Kalkmamaları için çok küçükler daha. gece beslenmeleri en erken 10. aydan sonra kalkıyor canım.

canım Selam,

Valla dun kaşık mamasını sulandırdım biberonla verdim ama yine de kalktı bizim kız :)
Gündüzleri iyi yiyor sabahları elma yiyior öğlen bir kase dolusu sebze corabası akşam üstleri de bisküvili elma püresi yiyor ya da yoğurt..ve aralarda anne sütü alıyor..
neysee cumartesi kontrolumuz var doktora da danısıcam..
ayrıca geceleri ilk kalkışında devam sütü veriyorum..2.ci de beni emiyor bazen 2. de bile devam sütü verdiğim bile oluyor..cunku göğüsüm tam dolmuyor..
10. ayı iple çekiyorum o zaman inşallah düzene girer..çünkü giremezse artık işe elveda demek zorunda kalıcam..cok yoruluyorum cunku..

Ben hipp pirinç unlu muhallebisini yediriyorum üstünde yazan tarife göre yapıyorum tok tutuyor sabah 6 gibi mızırdanıyor devam sütünü içiriyorum

benim kızım da 5 ay 8 günlük yaklaşık, 1 aydır geceleri 1,5-2 saatte bir uyanıyo, 5ay kontrolünde dr. araların açılması lazım bu kadar sık uyanmamalı dedi hem 2 saate bir emzirmek sütün kalitesini bozuyormuş gündüz 3 saatte gece de 4 saatte bir emzir dedi, kaşık mamasına geç dedi ama ben hazır mama vermek istemediğim için ek gıdaya geçtim ( ayrıca bebeğim ayına göre zayıf çıktı)

gündüz çeyrek elma suyu öğlen sebze çorbası ( patates, havuç ve pirinç kaynatıp suyunu veriyorum püre olarak vermiyorum), akşam da yarım çay bardağı pirinç unundan yapılma muhallebi veriyorum muhallebiye devam sütü yerine anne sütü koyuyorum, benim amacım kilo aldırmak ayına göre zayıf çıktığı için olması gereken kiloya çıkarmaya çalışıyorum, umarırım olur.

geceleri de 1-2 defa uyanıyo ben 1 defa emziriyorum sabaha karşı uyandığında emziğini veriyorum öyle uyuyo yeniden ve sabah uyanıyo 7 civarı.

Merhaba, benim kızım da 5.5 aylık. Aptamil'in kaşık mamasını 2 haftadır düzenli veriyorum akşam 7 gibi. Severek yiyor ve gerçekten gece tok tutuyor. Sabah 6'ya kadar neredeyse uyanmıyor. Bizde anne sütü defteri kapandı. Akşam 6-8 arası formül süt de veriyorum ayrıca. Bu iki saatte iyice doyurup, 8'de de uyutuyorum.

Okuduğum bir kitapta vardı. Gece acıkmadan dolayı uyanmalarını azaltmak için akşamüstü öğünlerini arttırın diyordu. Gerçekten bu formül işe yarıyor. Bir de gece her uyandığında beslemeye kalkarsanız bebek yeni rutin oluşturur. Her uyanması açlıktan değildir.

Valla 1 ay öncesine kadar kızım geceleri kalkmamaya başladı.. 2 haftadır tatildeydim ama ne yazıkki sıcaktan olsa gerek tekrak kalkışı 2 oldu.
Ve şimdi İstanbul'a geri döndük halen öyle..acaba yanlış bişi mi yapıyorum??

Şöyle ki ben kaşık mamasını akşam saat 9- 9,30 gibi veriyorum ve biberonla..uyuyor en geç 10 da uyumuş oluyor..sonra gece 2 gibi kalkıyoruz devam sütü 100 - 110 cc sonra birde sabaha karşı 5-5,30 gibi kalkıyoruz yine 100-110 cc devam sütü..
Her kalkışında kesinle bir şey emmek istiyor yoksa ağlıyor biberonu alıyor ve susuyor ve uykuya hemencecik dalıyor..yanlız şöyle bir keresinde su verdim acaba dedim su emmese biberonla olur mu diye geri çevirdi kesinlikle süt olmalı yani.. :)

acaba devam sütü ile uyutup gece 12 1 gibi kaşık mamasını biberonla mı versem diyorum..

tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar tecrübeli anneler..
bu arada kızım 10,5 aylık olacak ayın 18'inde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…