kızım yememişti ama oğlum çok severek yedi kaşık mamalarını.
özellikle aptamili gece yedirince bayağıda tok tutuyor.
armutlu portakallı ve sütlü bisküviliyi çok sevmişti...
Az yediği için çok sık uyanıyordur çünkü baya tok tutuyor ben saat 10.30 gibi yediriyorum sabaha karşı uyanıyor .
Arkadaşlar Selam,
Kızım 18Nisan'da 6,5 aylık oluyor..Tam 6 aylıkken işe başladım halen anne sütü veriyor ve normal besinlere geçtik..
Doktorumuz akşamları için aptamilin kaşık mamasını verdi yaklaşık 3 haftadır kullanıyoruz..Ben ilk gün hevesle yedirdim yedi yemedi..sevmiyor olabilir belki bende anlamadım..
ilk öncelikle bu kaşık mamalarını seven bebek var mı ve bu kaşık mamasından sonra uykusu düzene giren var mı?
Kaşık mamasını veririm uykusu düzene girer dedim ama maalesef halen aksamları 2 bazen 3 bazen 4 kere kalktığım oluyor..
Zaten kaşık mamasını da 2-3 kaşık yiyor sonra mızırdanıyor beni emiyor ve uyuyor..
Nasıl olacak bilmiyorum yardım edinn(((
Canım,
Bebeğin gündüz yeterince doyar, yeterli kaloriyi alırsa gece rahat uyur. Gündüzleri daha sık beslemeyi ya da daha doyurucu şeyler vermeyi deneyebilirsin. Zaten o mamayı sevmemiş cimcime, mızırdandıktan sonra yemeye devam etmez. Sende boşuna stres olursun.
Benim oğlum da ek gıdayı tadımlık alıyor. Başlangıçta gece uykusundan önceki son öğününü muhallebi vereyim dedim. Ama mızırdandığı için 2-3 kaşıktan fazlasını veremedim zaten. O yüzden onları gün içinde veriyorum, son akşam öğününde de anne sütü alıyor.
Yalnız seni emiyorsa 2-3 kez kalkması gayet normal canım. Hatırladın mı bilmiyorum ama ben biberonla veriyorum anne sütünü. Gece uykumuz düzenli (genelde 2 kez kalkıyoruz). Kalkmamaları için çok küçükler daha. gece beslenmeleri en erken 10. aydan sonra kalkıyor canım.
Arkadaşlar Selam,
Kızım 18Nisan'da 6,5 aylık oluyor..Tam 6 aylıkken işe başladım halen anne sütü veriyor ve normal besinlere geçtik..
Doktorumuz akşamları için aptamilin kaşık mamasını verdi yaklaşık 3 haftadır kullanıyoruz..Ben ilk gün hevesle yedirdim yedi yemedi..sevmiyor olabilir belki bende anlamadım..
ilk öncelikle bu kaşık mamalarını seven bebek var mı ve bu kaşık mamasından sonra uykusu düzene giren var mı?
Kaşık mamasını veririm uykusu düzene girer dedim ama maalesef halen aksamları 2 bazen 3 bazen 4 kere kalktığım oluyor..
Zaten kaşık mamasını da 2-3 kaşık yiyor sonra mızırdanıyor beni emiyor ve uyuyor..
Nasıl olacak bilmiyorum yardım edinn(((
Merhaba, benim kızım da 5.5 aylık. Aptamil'in kaşık mamasını 2 haftadır düzenli veriyorum akşam 7 gibi. Severek yiyor ve gerçekten gece tok tutuyor. Sabah 6'ya kadar neredeyse uyanmıyor. Bizde anne sütü defteri kapandı. Akşam 6-8 arası formül süt de veriyorum ayrıca. Bu iki saatte iyice doyurup, 8'de de uyutuyorum.
Okuduğum bir kitapta vardı. Gece acıkmadan dolayı uyanmalarını azaltmak için akşamüstü öğünlerini arttırın diyordu. Gerçekten bu formül işe yarıyor. Bir de gece her uyandığında beslemeye kalkarsanız bebek yeni rutin oluşturur. Her uyanması açlıktan değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?