Apartmanda ortak kullanım

Arkadaşlar merhaba size apt’da ortak
Alanının kullanımı hakkında bir şey soracaktım aranızda bilgisi olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim bundan 5-6 ay önce ev almak nasip oldu evimizi aldık aldığımızda assagi da sığınak eşyalarımızı koyabileceğimiz ve üstte mangal vs yakabileceğimiz çatı ortak alan var denildi fakat şöyle bir sıkıntı var üst kattaki 3 dairede oturan 3 kardeşin zamaninda babası apt olduğu yeri almış daha sonra kat karşılığı müteahhite verilmiş ve bu aileler hala apt onlarinmis mülk onlarınmis gibi davranıyor sinirim kalkıyor çatının anahtarını vermiyorlarmış neymiş onlara aitmiş böyle bir sey olabilir mi aidat vermiyorlar sanki babasının malları gibi satılmış herkes payını almış ve bitmiş 2milyon250 bin para saydık ve evi aldık ne münasebet ortak alanı kullandırmamak yukarı çıkıp mangal vs yapmak değil derdim zaten sahil kenarında yaşıyorum ama sinirlendim ve inat ettim toplantıda dile getiricem sözde burası da sizin olsun demiş müteahhit böyle bir şey varsa bana belge sunmasını isteyeceğim ve şikayet etmeyi düşünüyorum nereye başvurabilirsiniz ?
Müteahhit çatıyı da tamamen onlara verdiyse onların olur. Ama verdiğini sanmıyorum. Çıkarsın tapusunu göstersin herkes. Çatı ortak kullanım olur

Arkadaşlar merhaba size apt’da ortak
Alanının kullanımı hakkında bir şey soracaktım aranızda bilgisi olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim bundan 5-6 ay önce ev almak nasip oldu evimizi aldık aldığımızda assagi da sığınak eşyalarımızı koyabileceğimiz ve üstte mangal vs yakabileceğimiz çatı ortak alan var denildi fakat şöyle bir sıkıntı var üst kattaki 3 dairede oturan 3 kardeşin zamaninda babası apt olduğu yeri almış daha sonra kat karşılığı müteahhite verilmiş ve bu aileler hala apt onlarinmis mülk onlarınmis gibi davranıyor sinirim kalkıyor çatının anahtarını vermiyorlarmış neymiş onlara aitmiş böyle bir sey olabilir mi aidat vermiyorlar sanki babasının malları gibi satılmış herkes payını almış ve bitmiş 2milyon250 bin para saydık ve evi aldık ne münasebet ortak alanı kullandırmamak yukarı çıkıp mangal vs yapmak değil derdim zaten sahil kenarında yaşıyorum ama sinirlendim ve inat ettim toplantıda dile getiricem sözde burası da sizin olsun demiş müteahhit böyle bir şey varsa bana belge sunmasını isteyeceğim ve şikayet etmeyi düşünüyorum nereye başvurabilirsiniz ?
Çatı neyse de aidat vermemek ne . Bu daha ciddi bence. Geçmiş aidatları icraya koyup toplu alımsın. Diğerleri niye göz yummuş bunca zaman

Çatı neyse de aidat vermemek ne . Bu daha ciddi bence. Geçmiş aidatları icraya koyup toplu alımsın. Diğerleri niye göz yummuş bunca zaman
Evet binanın çoğu vermiyor bi verip bi verilmiyor apartman pislik içinde anlamadım gerçekten geldiğimizden beri muhattap bulamıyoruz 3-4 yıllık ev ama les gibi geçen temizlik için şirket buldum ama pek oralı olunmadı 😑

Evet binanın çoğu vermiyor bi verip bi verilmiyor apartman pislik içinde anlamadım gerçekten geldiğimizden beri muhattap bulamıyoruz 3-4 yıllık ev ama les gibi geçen temizlik için şirket buldum ama pek oralı olunmadı 😑
bina yönetim sistemine devrettirin, vermesinler de göreyim o zaman, icra yoluyla çatır çatır alır yönetim sistemleri.

ayrıca üşenmeyin gidin belediyeye, anahtara el koyma yetkileri var mıymış bi sorun bakalım.

İşiniz zor bu insanlarla hiç kendinizi üzmeyin. Düzelmezler

Anahtari alsanizda attiginiz adim suc olur rahat vermezler o yuzden ugrasmak bosa diyorum, gercekten o alanda rahat rahat Mangal yapabileceginizi mi dusunuyorsunuz?
Ya yok dediğim gibi ben sahil bölgesindeyim bulunduğum yerlerde mangal yakılan alan var mangali örnek olarak verdim çatıya çıkacağıma oraya giderim benim inadım babalarının malı gibi kullanıp başkalarını hor görmeleri

Ya yok dediğim gibi ben sahil bölgesindeyim bulunduğum yerlerde mangal yakılan alan var mangali örnek olarak verdim çatıya çıkacağıma oraya giderim benim inadım babalarının malı gibi kullanıp başkalarını hor görmeleri

Iste huzurunuz icin bu tartismaya hic girmemeniz benim tavsiyem
Cunku ben insanlara laf anlatmaya calismaktan biktim ve biraktim. Ztn arsadan dolayi baba Mali goruyorlar - asla kapisindan gecmeyecegim evler
Sonu veya sonucu olmaz

Bir arkadaşım her katta üç daire olan bir evin en üst katında çatı katı bir ev aldı .

Öndeki dairenin tamamı teras yaklaşık 130 m2 gibi ama giriş arkadaşımın evinden

Yani tek daire + teras tapuda onların gözüküyor.

Yalnız müteahhit alt katları satarken kocaman teras var istediğiniz zaman çıkabilirsiniz diye satmış.

katları alanlar hiç bakma gereği duymamış terasa giriş olayına.

Neyse arkadaşım evi alıp yerleşince insanlar terasa çıkmak istemişler

Haliyle izin vermiyor çünkü onun ev kapısını açıp içinden geçmek zorundalar.

Büyük kavgalar koptu .

Şimdi arkadaşıma komşu olarak ara ara çay içmeye gidiyorlar.

Çok uzattım ama arkadaşların dediği gibi tapuda neyse odur.

eğer en üst katta oturanın tapusunda gözükmüyorsa ortak kullanım alanıdır.

Evet maalesef hatta 2 ayda bir zabıta geliyor kaçak yapı şikayetiyle tapuyu evi gösteriyoruz gidiyorlar usulsüzlük yok diye hatta zabıtalarıda belediye ye şikayet etmişler işini yapmıyor göz yumuyor diye haklı olsalar kesinlikle dava açarlardı cahil insanlar değiller aslında maksat taciz etmek.defalarca dedim çocuklarım polis geldi sanıp korkuyor lütfen mahkemeye verin içiniz rahat etsin diye.

Benim arkadaşımın oturdugu sıfır lüks binada mütahit kendine ait en altkattaki ters dubleksleri satamadığı için bahçeyi ters dublekslerin tapusuna geçirmiş. Bahçe katı komsuları davet etmeden asla bahçeye giremiyorlar. Mütahitin satarken ne dediği değil tapu da esas olan geçerlidir. Bizim bina eski ama kapalı otoparklar kat sahiplerinin tapusunda detaylıca yazıyor. Eğer ortak kullanımsa bina planında belli olur.

X