Çatı dediğiniz nasıl bir yer acaba? Çıkışı nereden, insanların dairelerinin içindense mülkiyeti onlarındır ama ortak bir yerdense sizinde hakkınız apartmanda yaşayan biri olarak. Bina sorunlarıyla genelde belediye-zabıta ilgileniyor sanırım.
Çatının çıkışı ayrı bir kapı ev ile alakası yok ama kapısı kitli ve anahtarı vermiyorlar kimseye sadece kendileri kullanıyorÇıkış nereden
Peki yapı planını nereden bulabilirim ? Elimizde sadece tapu varYapı planında yazar hepsi. Dairenin içinden çıkılan teras şeklinde ise siz kullanamazsınız. Ama apartman boşluğu kısmından çıkılıyorsa ortaktır.
Belediyeden bilgi alabilirsiniz çünkü yapıları onlar inceleyip iskan veriyor. Mutlaka vardır bence ordaPeki yapı planını nereden bulabilirim ? Elimizde sadece tapu var
Normalde asla uğraşmam ama tavırları beni deli etti sanki apartman onlara aitBelediyeden bilgi alabilirsiniz çünkü yapıları onlar inceleyip iskan veriyor. Mutlaka vardır bence orda
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederimCatiya ayri bir cikis olduğu gibi kendi evlerinden de cikis olabilir. Kendi tapularina isli olmadan ayrica tapulu olarak terasin sahibi olabilirler vs vs. Yani hakli olduklari bircok sebepleri olabilir.
Ama ustte saydigim sebepler yoksa belediyenize sikayet edeceksiniz, onlar cozecek sorunu
Gerçekten çıkacağımdan değil ama tavırları irite edici daha önce mangal yakışmışlar bir kaç apt sakini sorunca sizi ilgilendirmez bize ait yakarız vs gibi bir konuşma geçmiş zaten çok medeniyetsiz tipler evler les gibi apartmanda yönetici var ama yok aidat veren yok çok değişikler daha önce hiç apt da yaşamamışlar kural bilmezler gürültü patırtı içinde uyarınca kendi evleriymiş gibi davranırlar ki kiracı dahi olsam gürültü yapma hakkına sahip değiller mağaradan çıkıp apt taşınmış gibiler bende zorla da olsa onları yontmaya çalışıyorum çünkü böyle ömür geçmezTeras ortak alandır ama son kat sahiplenir, bahçe ortak alandır ama giriş kat sahiplenir. Hep böyle gözlemliyorum. Ama belediyeden çözersiniz bencede.
İşiniz zor görünüyor gerçekten kendi çiftlikleri gibi davranıyorlar resmen. Bizim apartmanda da 10 daireden 4 ü toprak sahibinin diye ilk başlarda benzer davranmışlar, garajı bile sahiplenmişler de diğer ev sahipleri uğraşıp yola getirmişler biz evi almadan önce. Şimdi sesleri çıkmıyor, darısı başınıza inşallah diyeceğim ama apartman kültürü olmayan birilerini de yontmak pek zor.Gerçekten çıkacağımdan değil ama tavırları irite edici daha önce mangal yakışmışlar bir kaç apt sakini sorunca sizi ilgilendirmez bize ait yakarız vs gibi bir konuşma geçmiş zaten çok medeniyetsiz tipler evler les gibi apartmanda yönetici var ama yok aidat veren yok çok değişikler daha önce hiç apt da yaşamamışlar kural bilmezler gürültü patırtı içinde uyarınca kendi evleriymiş gibi davranırlar ki kiracı dahi olsam gürültü yapma hakkına sahip değiller mağaradan çıkıp apt taşınmış gibiler bende zorla da olsa onları yontmaya çalışıyorum çünkü böyle ömür geçmez
Burada kimse takmıyor ama biri ön ayak olursa hepsi birlik olacak gibi 14 daire 3 kiracı diğerleri hep ev sahibi ama kimsenin sesi çıkmıyor anlamadım nasıl işİşiniz zor görünüyor gerçekten kendi çiftlikleri gibi davranıyorlar resmen. Bizim apartmanda da 10 daireden 4 ü toprak sahibinin diye ilk başlarda benzer davranmışlar, garajı bile sahiplenmişler de diğer ev sahipleri uğraşıp yola getirmişler biz evi almadan önce. Şimdi sesleri çıkmıyor, darısı başınıza inşallah diyeceğim ama apartman kültürü olmayan birilerini de yontmak pek zor.
Bizim apartmanda da benim evim dubleks tapuda ve planda böyle ama alt kattaki evi satarken yukarıda deniz manzaralı ortak alan var akşamları çok keyifli oturması diyerek satmış evini,yazık insanlar hani bakayım dememişler hiç.bir gün kapıya dayandılar anahtar istediler ikna edene kadar canım çıktı.burası benim tapumda var evimden terasa çıkış var bağımsız çıkışı yok diye açtım tapuyu gösterdim.zabıta geldi kapıma hatta şikayet etmişler falan.belki zabıtayla çözülüyordur sizin meseleniz
Bizim apartmanda da benim evim dubleks tapuda ve planda böyle ama alt kattaki evi satarken yukarıda deniz manzaralı ortak alan var akşamları çok keyifli oturması diyerek satmış evini,yazık insanlar hani bakayım dememişler hiç.bir gün kapıya dayandılar anahtar istediler ikna edene kadar canım çıktı.burası benim tapumda var evimden terasa çıkış var bağımsız çıkışı yok diye açtım tapuyu gösterdim.zabıta geldi kapıma hatta şikayet etmişler falan.belki zabıtayla çözülüyordur sizin meseleniz