Apartmanda ortak kullanım

greatcook

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
325
289
Arkadaşlar merhaba size apt’da ortak
Alanının kullanımı hakkında bir şey soracaktım aranızda bilgisi olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim bundan 5-6 ay önce ev almak nasip oldu evimizi aldık aldığımızda assagi da sığınak eşyalarımızı koyabileceğimiz ve üstte mangal vs yakabileceğimiz çatı ortak alan var denildi fakat şöyle bir sıkıntı var üst kattaki 3 dairede oturan 3 kardeşin zamaninda babası apt olduğu yeri almış daha sonra kat karşılığı müteahhite verilmiş ve bu aileler hala apt onlarinmis mülk onlarınmis gibi davranıyor sinirim kalkıyor çatının anahtarını vermiyorlarmış neymiş onlara aitmiş böyle bir sey olabilir mi aidat vermiyorlar sanki babasının malları gibi satılmış herkes payını almış ve bitmiş 2milyon250 bin para saydık ve evi aldık ne münasebet ortak alanı kullandırmamak yukarı çıkıp mangal vs yapmak değil derdim zaten sahil kenarında yaşıyorum ama sinirlendim ve inat ettim toplantıda dile getiricem sözde burası da sizin olsun demiş müteahhit böyle bir şey varsa bana belge sunmasını isteyeceğim ve şikayet etmeyi düşünüyorum nereye başvurabilirsiniz ?

Çatı dediğiniz nasıl bir yer acaba? Çıkışı nereden, insanların dairelerinin içindense mülkiyeti onlarındır ama ortak bir yerdense sizinde hakkınız apartmanda yaşayan biri olarak. Bina sorunlarıyla genelde belediye-zabıta ilgileniyor sanırım.

Çıkış nereden
Çatının çıkışı ayrı bir kapı ev ile alakası yok ama kapısı kitli ve anahtarı vermiyorlar kimseye sadece kendileri kullanıyor

Catiya ayri bir cikis olduğu gibi kendi evlerinden de cikis olabilir. Kendi tapularina isli olmadan ayrica tapulu olarak terasin sahibi olabilirler vs vs. Yani hakli olduklari bircok sebepleri olabilir.

Ama ustte saydigim sebepler yoksa belediyenize sikayet edeceksiniz, onlar cozecek sorunu.

Catiya ayri bir cikis olduğu gibi kendi evlerinden de cikis olabilir. Kendi tapularina isli olmadan ayrica tapulu olarak terasin sahibi olabilirler vs vs. Yani hakli olduklari bircok sebepleri olabilir.

Ama ustte saydigim sebepler yoksa belediyenize sikayet edeceksiniz, onlar cozecek sorunu
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Teras ortak alandır ama son kat sahiplenir, bahçe ortak alandır ama giriş kat sahiplenir. Hep böyle gözlemliyorum. Ama belediyeden çözersiniz bencede.
Gerçekten çıkacağımdan değil ama tavırları irite edici daha önce mangal yakışmışlar bir kaç apt sakini sorunca sizi ilgilendirmez bize ait yakarız vs gibi bir konuşma geçmiş zaten çok medeniyetsiz tipler evler les gibi apartmanda yönetici var ama yok aidat veren yok çok değişikler daha önce hiç apt da yaşamamışlar kural bilmezler gürültü patırtı içinde uyarınca kendi evleriymiş gibi davranırlar ki kiracı dahi olsam gürültü yapma hakkına sahip değiller mağaradan çıkıp apt taşınmış gibiler bende zorla da olsa onları yontmaya çalışıyorum çünkü böyle ömür geçmez

Gerçekten çıkacağımdan değil ama tavırları irite edici daha önce mangal yakışmışlar bir kaç apt sakini sorunca sizi ilgilendirmez bize ait yakarız vs gibi bir konuşma geçmiş zaten çok medeniyetsiz tipler evler les gibi apartmanda yönetici var ama yok aidat veren yok çok değişikler daha önce hiç apt da yaşamamışlar kural bilmezler gürültü patırtı içinde uyarınca kendi evleriymiş gibi davranırlar ki kiracı dahi olsam gürültü yapma hakkına sahip değiller mağaradan çıkıp apt taşınmış gibiler bende zorla da olsa onları yontmaya çalışıyorum çünkü böyle ömür geçmez
İşiniz zor görünüyor gerçekten kendi çiftlikleri gibi davranıyorlar resmen. Bizim apartmanda da 10 daireden 4 ü toprak sahibinin diye ilk başlarda benzer davranmışlar, garajı bile sahiplenmişler de diğer ev sahipleri uğraşıp yola getirmişler biz evi almadan önce. Şimdi sesleri çıkmıyor, darısı başınıza inşallah diyeceğim ama apartman kültürü olmayan birilerini de yontmak pek zor.

İşiniz zor görünüyor gerçekten kendi çiftlikleri gibi davranıyorlar resmen. Bizim apartmanda da 10 daireden 4 ü toprak sahibinin diye ilk başlarda benzer davranmışlar, garajı bile sahiplenmişler de diğer ev sahipleri uğraşıp yola getirmişler biz evi almadan önce. Şimdi sesleri çıkmıyor, darısı başınıza inşallah diyeceğim ama apartman kültürü olmayan birilerini de yontmak pek zor.
Burada kimse takmıyor ama biri ön ayak olursa hepsi birlik olacak gibi 14 daire 3 kiracı diğerleri hep ev sahibi ama kimsenin sesi çıkmıyor anlamadım nasıl iş

Bizim apartmanda da benim evim dubleks tapuda ve planda böyle ama alt kattaki evi satarken yukarıda deniz manzaralı ortak alan var akşamları çok keyifli oturması diyerek satmış evini,yazık insanlar hani bakayım dememişler hiç.bir gün kapıya dayandılar anahtar istediler ikna edene kadar canım çıktı.burası benim tapumda var evimden terasa çıkış var bağımsız çıkışı yok diye açtım tapuyu gösterdim.zabıta geldi kapıma hatta şikayet etmişler falan.belki zabıtayla çözülüyordur sizin meseleniz

Bizim apartmanda da benim evim dubleks tapuda ve planda böyle ama alt kattaki evi satarken yukarıda deniz manzaralı ortak alan var akşamları çok keyifli oturması diyerek satmış evini,yazık insanlar hani bakayım dememişler hiç.bir gün kapıya dayandılar anahtar istediler ikna edene kadar canım çıktı.burası benim tapumda var evimden terasa çıkış var bağımsız çıkışı yok diye açtım tapuyu gösterdim.zabıta geldi kapıma hatta şikayet etmişler falan.belki zabıtayla çözülüyordur sizin meseleniz

Onlar da ne kadar utanmazmış

Müteahhit sözleşme içinde bir taahhüt belgesi (bu inşaat bitmeden ev alınınca veriliyor olabilir emin değilim) ve yapı planlarını dosya halinde vermedi mi?

Ev alırken dikkat ettiğim noktalardan biriydi arsa sahiplerinin binada oturup oturmayacağı. Çünkü genelde müstakil gecekonduların ya da aile apartmanlarının yıkılıp yapılmasıyla oluyor yeni binalar. Küçümsemek değil amacım ama bu insanlar da genelde apartmanda yaşamayı bilmiyorlar. Öğretmek, eğitmek zaman alıyor.

Sizin kapınızı çalıp, evin içinden geçip terasa çıkmak mi istediler ben mi yanlış anlıyorum

X