- 22 Şubat 2015
- 266
- 118
- 23
- Konu Sahibi Anestezist07
-
Resimde gördüğünüz kedi benim prensesim cemre apartmanda oturan bir kişi arabasına zarar veriyor diye cemreyi yaşadığı bu alandan uzaklaştırmaya çalışıyor .. küçücük bi kartona nefes alması için hiçbir delik açmayarak cemreyi o kartona koyup hiç bilmediği bi alana götürmek istediler.. hayvan kartona girmeyince adam eline taş ve sopa aldı ve bu cana vurmak istedi o sırada tartışma yaşadık ve elindeki taş ve sopayı bıraktı.. Hayvan sokak kedisi ve ben apartman içerisinde bakıyorum , evimiz zemin kat geceleri balkonda gelip uyuyor . Eve alamıyoruz çünkü aynı zamanda bi muhabbet kuşu besliyorum .. bu durumda ne gibi haklara sahibim beni bilgilendirir misiniz , yapabileceklerim neler ? Sabah olmak üzere ben hala kedimin başında bekliyorum alıp goturecekler diye
Öncelikle kediyi apartmanda besleyemezsiniz ortak alanların kuralları var. Üstelik kedinin size ait olduğuna dair kimliğe de sahip değilsiniz. fakat bu demek değildir ki o Ada'mın hayvanı havasız bırakmaya dövmeye taşlamaya Hakkı var!!! Hayvan derneklerini yada barınak arayıp yardım talep edebilirsiniz kedi karneli kedi olsaydı polise de müracaat edebilirdiniz ama sokak kedisi olduğu için malesef polisler hiç birşey yapmıyor yada yapamıyor
benim kedimin kimliği var .. sadece yemeğini ve suyunu veriyorum diğer insanların yapması gerektiği ama yapmadığı şeyi yapıyorum haliyle hayvan burdan ayrılmıyor ..Kedi arabaya nasıl zarar veriyor yahu onu anlamadım. Ortak alanda hayvan besleyemezsiniz ya eve alın yada sahiplendirin.
Aynı dertten muzdaribimResimde gördüğünüz kedi benim prensesim cemre apartmanda oturan bir kişi arabasına zarar veriyor diye cemreyi yaşadığı bu alandan uzaklaştırmaya çalışıyor .. küçücük bi kartona nefes alması için hiçbir delik açmayarak cemreyi o kartona koyup hiç bilmediği bi alana götürmek istediler.. hayvan kartona girmeyince adam eline taş ve sopa aldı ve bu cana vurmak istedi o sırada tartışma yaşadık ve elindeki taş ve sopayı bıraktı.. Hayvan sokak kedisi ve ben apartman içerisinde bakıyorum , evimiz zemin kat geceleri balkonda gelip uyuyor . Eve alamıyoruz çünkü aynı zamanda bi muhabbet kuşu besliyorum .. bu durumda ne gibi haklara sahibim beni bilgilendirir misiniz , yapabileceklerim neler ? Sabah olmak üzere ben hala kedimin başında bekliyorum alıp goturecekler diye
Nickinin yanindaki 07'yi gorunce acaba komsularim benden sikayet etmek icin konu mu acti diye dusundum acikcasiResimde gördüğünüz kedi benim prensesim cemre apartmanda oturan bir kişi arabasına zarar veriyor diye cemreyi yaşadığı bu alandan uzaklaştırmaya çalışıyor .. küçücük bi kartona nefes alması için hiçbir delik açmayarak cemreyi o kartona koyup hiç bilmediği bi alana götürmek istediler.. hayvan kartona girmeyince adam eline taş ve sopa aldı ve bu cana vurmak istedi o sırada tartışma yaşadık ve elindeki taş ve sopayı bıraktı.. Hayvan sokak kedisi ve ben apartman içerisinde bakıyorum , evimiz zemin kat geceleri balkonda gelip uyuyor . Eve alamıyoruz çünkü aynı zamanda bi muhabbet kuşu besliyorum .. bu durumda ne gibi haklara sahibim beni bilgilendirir misiniz , yapabileceklerim neler ? Sabah olmak üzere ben hala kedimin başında bekliyorum alıp goturecekler diye
aşı kimliği sadece evde beslerken sizin kedinizi koruyor komşunuzdan ortak alan olduğu için komşunuz şikayet etme hakkına sahip ne yazık ki. ülkemizde hayvan hakları o kadar sıkı değilbenim kedimin kimliği var .. sadece yemeğini ve suyunu veriyorum diğer insanların yapması gerektiği ama yapmadığı şeyi yapıyorum haliyle hayvan burdan ayrılmıyor ..
evinizde beslediğiniz kedinize kimsenin karışmaya hakkı yok aşı kimliği varsa kusura bakmasınlar ama istedikleri yere şikayet edebilirler birşey yapamazlar. ama kedinize seveceği kumu bulun bir de tırmala tahtası edinin ve sokaktan tamamen kesin kısırlaştırırsanız sokağa çıkma isteğini kaybeder muhtemelen. sokaklar eve alışmış kediler için çok tehlikeli üstündeki insan kokusu bile diğer hayvanlar için zayıf işareti kedinize zarar verebilirler.Aynı dertten muzdaribimsimdilik idare ediyoruz ama ilerisi icin bisey diyemecegim, ben eve aliyorum, hatta cikarmak istemiyorum ama tuvalet ihtiyacini disari gidermeyi, agaclara tirmanmayi falan seviyor o sebepten gitmek istiyor, ben 4. Katta oturuyorum, birkac defa sikayet geldi, yapacak bisey yok dedim ama simdilik iyiyiz bakalim
Benim yavrum sokak kedisiydi, yaklasik 1,5 yasindayken bizim kata cikmaya basladi, once kapi onunde besliyordum ama komsular laf edince tamamen eve aldim, bana kalsa birakmiyacagim ama hem sokakta buyudugu icin hem de esimle ikimiz de calisiyoruz evde bunaliyor, cok ozgur ruhlu bir kedi, biz sahiplenmeden once belediye kisirlastirmis, o konuda hic sikinti yasamiyoruz ama gelin gorun ki disari cikip serseri gibi dolasmayi cok seviyorevinizde beslediğiniz kedinize kimsenin karışmaya hakkı yok aşı kimliği varsa kusura bakmasınlar ama istedikleri yere şikayet edebilirler birşey yapamazlar. ama kedinize seveceği kumu bulun bir de tırmala tahtası edinin ve sokaktan tamamen kesin kısırlaştırırsanız sokağa çıkma isteğini kaybeder muhtemelen. sokaklar eve alışmış kediler için çok tehlikeli üstündeki insan kokusu bile diğer hayvanlar için zayıf işareti kedinize zarar verebilirler.
Benim yavrum sokak kedisiydi, yaklasik 1,5 yasindayken bizim kata cikmaya basladi, once kapi onunde besliyordum ama komsular laf edince tamamen eve aldim, bana kalsa birakmiyacagim ama hem sokakta buyudugu icin hem de esimle ikimiz de calisiyoruz evde bunaliyor, cok ozgur ruhlu bir kedi, biz sahiplenmeden once belediye kisirlastirmis, o konuda hic sikinti yasamiyoruz ama gelin gorun ki disari cikip serseri gibi dolasmayi cok seviyor
Kışın zaten kendi gitmek istemiyor, kısa sureli dolasip geliyor hemen, kediler sicagi ve uykuyu sever bilirsiniz, uyumakla geciriyor kislari, apartmandakiler neden sorun cikariyor :) aslinda anlatinca apartmandakilere hak vereceksiniz belki de, biz sabah ise giderken bizimle birlikte cikiyor aksam da bizimle birlikte eve giriyor, disarida oldugu zamanlar, apartman ici kapi onleri genis oldugu icin komsularim buyuk saksi ciceklerini koyuyorlar, benim oglan da o saksilara dadanmis, diplerine isiyor, kac cicek kurudu onun yuzunden ama ben kontrol edemiyorum bu durumu maalesef, iki uc basamak sonra zaten bahce var, oyle betonun cok oldugu bir yer degil yasadigimiz yer ama bizimki alismis ciceklere, sikayet ettiler falan ama ben bi sekilde ortbas ettim, gecen gun de disari bir ciktim komsunun aracinin ustunde uyuyor serseri :) vallahi cocugu icin okuldan surekli sikayet alan velilere dondum, eve hapsetmeyi denedim, zaten cok cikmiyor bir suredir o da komsularin tepkilerinden korkuyor, eve alistikca disariya cikma konusunda daha korkak davraniyor ama bir inadi tuttu mu ille cikacak!hmm anladım ozaman yapacak bişey yok eve alışmaz zaten bu saatten sonra. kışın napıyorsunuz? apartmandakiler neden sıkıntı çıkartıyor peki?
çiçekler için ben evde şöyle bir çözüm buldum küçük çakıl taşlarıyla çiçeğin toprağını kapattım ozaman karıştırmıyorlar çiçeğe de bişey olmuyor. benimkiler de pek sever toprak karıştırmayıKışın zaten kendi gitmek istemiyor, kısa sureli dolasip geliyor hemen, kedilersicagi ve uykuyu sever bilirsiniz, uyumakla geciriyor kislari, apartmandakiler neden sorun cikariyor :) aslinda anlatinca apartmandakilere hak vereceksiniz belki de, biz sabah ise giderken bizimle birlikte cikiyor aksam da bizimle birlikte eve giriyor, disarida oldugu zamanlar, apartman ici kapi onleri genis oldugu icin komsularim buyuk saksi ciceklerini koyuyorlar, benim oglan da o saksilara dadanmis, diplerine isiyor, kac cicek kurudu onun yuzunden ama ben kontrol edemiyorum bu durumu maalesef, iki uc basamak sonra zaten bahce var, oyle betonun cok oldugu bir yer degil yasadigimiz yer ama bizimki alismis ciceklere, sikayet ettiler falan ama ben bi sekilde ortbas ettim, gecen gun de disari bir ciktim komsunun aracinin ustunde uyuyor serseri :) vallahi cocugu icin okuldan surekli sikayet alan velilere dondum, eve hapsetmeyi denedim, zaten cok cikmiyor bir suredir o da komsularin tepkilerinden korkuyor, eve alistikca disariya cikma konusunda daha korkak davraniyor ama bir inadi tuttu mu ille cikacak!
Cok alakasiz bir seyle bitirecegim, hayvan sahiplenmek cok ciddi bir konu, sorumlulugunu tasiyamacak, en kucuk sorunda onu terkedecek olanlar lutfen hayvanlarin kanina girmesin, apartmanda cok sorun cikarirlarsa tasiniriz yine de oglumu terketmeyiz, esim de bu konuda asiri hassas, hele ki cocuguna oyuncak olsun diye hayvan sahiplenenlere cok karsiyim!
kedi bakımı konusunda oldukça bilgi sahibi oldum yıllardır baktığım kedilerim sayesinde, veterinere götürmeden birçok bakımını veya ufak tedavilerini yapabiliyorum, tırnaklarını keserim ama bu kısa süreli bir çözüm olur çünkü hemen sivriltiyor, çiçekler veya arabalar için çözüm yok maalesef, insanlar çakıl taşı veya karton ile uğraşacaklarına kediciğimle uğraşmayı seçiyorlar ayrıca komşularıma çok kızıyorum, apartman boşluğumuz botanik bahçesi gibi resmen, dairelerin balkonları oldukça geniş ama teşhir etmeyi seviyorlar sanırım apartman içine koyuyorlar, geçen bir komşum diyor benim kapı paspasımın üstünde yatmış, paspasım çok kötü kokuyor, bi de çiçeğime işemiş diye, kediler çok temizdir, yattıkları yer kokmaz, çiçeğe gelince de yapacak birşey yok, balkona koyun dedim, dedim ama vallahi benim veledin savunulacak bir yanı yok, çok cana yakın kereta, herkesin evine, kapısına yanaşıyor, pek bi özgüvenli ayrıca, bizim evin reisi o valla :)çiçekler için ben evde şöyle bir çözüm buldum küçük çakıl taşlarıyla çiçeğin toprağını kapattım ozaman karıştırmıyorlar çiçeğe de bişey olmuyor. benimkiler de pek sever toprak karıştırmayıaraba için camına karton koyabilirler ama kediler kazıyamayacakları şeyleri pek tırnaklamazlar belki azıcık tırnaklarını kesebilirsiniz (tabi kesmeyi biliyorsanız) malum sokakta ise kendini koruması için gerekliler bide tırnaklarında belli bir yerde damar var ve kanama yapabiliyor.
Dışarı çıktığı için tırnakları daha hızlı uzuyor tabi. Aslında gıcık oluyorum bu apartman içine çiçek koyan insanlara ya anü bir durum olursa allah korusun yangın deprem gibi çıkmak istersem takılıp düşeceğim birçok şey. İşte hayvan sevgisi olmayınca insanlarda hiç toleransları da olmuyor oysa kedi ne kadar temiz bir hayvandır evimde iki tane var eşimden temizler çoğu zamankedi bakımı konusunda oldukça bilgi sahibi oldum yıllardır baktığım kedilerim sayesinde, veterinere götürmeden birçok bakımını veya ufak tedavilerini yapabiliyorum, tırnaklarını keserim ama bu kısa süreli bir çözüm olur çünkü hemen sivriltiyor, çiçekler veya arabalar için çözüm yok maalesef, insanlar çakıl taşı veya karton ile uğraşacaklarına kediciğimle uğraşmayı seçiyorlar ayrıca komşularıma çok kızıyorum, apartman boşluğumuz botanik bahçesi gibi resmen, dairelerin balkonları oldukça geniş ama teşhir etmeyi seviyorlar sanırım apartman içine koyuyorlar, geçen bir komşum diyor benim kapı paspasımın üstünde yatmış, paspasım çok kötü kokuyor, bi de çiçeğime işemiş diye, kediler çok temizdir, yattıkları yer kokmaz, çiçeğe gelince de yapacak birşey yok, balkona koyun dedim, dedim ama vallahi benim veledin savunulacak bir yanı yok, çok cana yakın kereta, herkesin evine, kapısına yanaşıyor, pek bi özgüvenli ayrıca, bizim evin reisi o valla :)
Not: Sanki kedimi ehlileştirmemek için her sunduğunuz çözüme kulp buluyormuşum gibi oluyor ama yetişkin bir kedi olduğu için onu çok kısıtlamak istemiyorum, kediler kendi düzenlerini belirledikleri için benimkinin de belli bir düzeni var, günde 1 sefer de olsa mutlaka dışarı çıkmak istiyor, çok asi, ergenlik çağındaki çocuklar gibi, onun dediği olacak illa ki, özgüvenli oluşu da çok hoşuma gidiyor, onu boyunduruk altına alıp, özgüvenini yok etmek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?