• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartmanda kedi beslemek ..

Anestezist07

canım ailemm**
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2015
266
118
23
Resimde gördüğünüz kedi benim prensesim cemre apartmanda oturan bir kişi arabasına zarar veriyor diye cemreyi yaşadığı bu alandan uzaklaştırmaya çalışıyor .. küçücük bi kartona nefes alması için hiçbir delik açmayarak cemreyi o kartona koyup hiç bilmediği bi alana götürmek istediler.. hayvan kartona girmeyince adam eline taş ve sopa aldı ve bu cana vurmak istedi o sırada tartışma yaşadık ve elindeki taş ve sopayı bıraktı.. Hayvan sokak kedisi ve ben apartman içerisinde bakıyorum , evimiz zemin kat geceleri balkonda gelip uyuyor . Eve alamıyoruz çünkü aynı zamanda bi muhabbet kuşu besliyorum .. bu durumda ne gibi haklara sahibim beni bilgilendirir misiniz , yapabileceklerim neler ? Sabah olmak üzere ben hala kedimin başında bekliyorum alıp goturecekler diye

Öncelikle kediyi apartmanda besleyemezsiniz ortak alanların kuralları var. Üstelik kedinin size ait olduğuna dair kimliğe de sahip değilsiniz. fakat bu demek değildir ki o Ada'mın hayvanı havasız bırakmaya dövmeye taşlamaya Hakkı var!!! Hayvan derneklerini yada barınak arayıp yardım talep edebilirsiniz kedi karneli kedi olsaydı polise de müracaat edebilirdiniz ama sokak kedisi olduğu için malesef polisler hiç birşey yapmıyor yada yapamıyor

Kedi arabaya nasıl zarar veriyor yahu onu anlamadım. Ortak alanda hayvan besleyemezsiniz ya eve alın yada sahiplendirin.

Resimde gördüğünüz kedi benim prensesim cemre apartmanda oturan bir kişi arabasına zarar veriyor diye cemreyi yaşadığı bu alandan uzaklaştırmaya çalışıyor .. küçücük bi kartona nefes alması için hiçbir delik açmayarak cemreyi o kartona koyup hiç bilmediği bi alana götürmek istediler.. hayvan kartona girmeyince adam eline taş ve sopa aldı ve bu cana vurmak istedi o sırada tartışma yaşadık ve elindeki taş ve sopayı bıraktı.. Hayvan sokak kedisi ve ben apartman içerisinde bakıyorum , evimiz zemin kat geceleri balkonda gelip uyuyor . Eve alamıyoruz çünkü aynı zamanda bi muhabbet kuşu besliyorum .. bu durumda ne gibi haklara sahibim beni bilgilendirir misiniz , yapabileceklerim neler ? Sabah olmak üzere ben hala kedimin başında bekliyorum alıp goturecekler diye

Öncelikle kediyi apartmanda besleyemezsiniz ortak alanların kuralları var. Üstelik kedinin size ait olduğuna dair kimliğe de sahip değilsiniz. fakat bu demek değildir ki o Ada'mın hayvanı havasız bırakmaya dövmeye taşlamaya Hakkı var!!! Hayvan derneklerini yada barınak arayıp yardım talep edebilirsiniz kedi karneli kedi olsaydı polise de müracaat edebilirdiniz ama sokak kedisi olduğu için malesef polisler hiç birşey yapmıyor yada yapamıyor

Kedi arabaya nasıl zarar veriyor yahu onu anlamadım. Ortak alanda hayvan besleyemezsiniz ya eve alın yada sahiplendirin.
benim kedimin kimliği var .. sadece yemeğini ve suyunu veriyorum diğer insanların yapması gerektiği ama yapmadığı şeyi yapıyorum haliyle hayvan burdan ayrılmıyor ..

Apartman icinde kedi besleyemezsiniz. Bizim apartmana bi tane kedi girmisti bodrum kata kakasini yapmisti, butun apartman kedi pisligi kokuyordu, temizletmek zorunda kaldik. Evinizde besleyebilirsiniz.

Bide kedi arabaya nasil zarar verebilir orayi anlamadim. O komsunuzda ruh hastasiymis. Sevmeyebilir anlarim ama baska bi cana zarar verecek kadar gozu dönen insandan korkarim ben.

Aynı dertten muzdaribim :( simdilik idare ediyoruz ama ilerisi icin bisey diyemecegim, ben eve aliyorum, hatta cikarmak istemiyorum ama tuvalet ihtiyacini disari gidermeyi, agaclara tirmanmayi falan seviyor o sebepten gitmek istiyor, ben 4. Katta oturuyorum, birkac defa sikayet geldi, yapacak bisey yok dedim ama simdilik iyiyiz bakalim

Nickinin yanindaki 07'yi gorunce acaba komsularim benden sikayet etmek icin konu mu acti diye dusundum acikcasi :KK48:

benim kedimin kimliği var .. sadece yemeğini ve suyunu veriyorum diğer insanların yapması gerektiği ama yapmadığı şeyi yapıyorum haliyle hayvan burdan ayrılmıyor ..
aşı kimliği sadece evde beslerken sizin kedinizi koruyor komşunuzdan ortak alan olduğu için komşunuz şikayet etme hakkına sahip ne yazık ki. ülkemizde hayvan hakları o kadar sıkı değil :KK14: dışarıdaki kedileri beslerken bile okadar sıkıntı yaşatıyorlar ki bana apartmanın içinde bile değiller oysa ki. ya eve alıcaksınız ya da sahiplendireceksiniz kedinizi korumanın başka yolu yok. apartman dışına besleseniz bahçeye alıştırsanız madem eve alamıyorsunuz? o zamanda sıkıntı çıkartır mı komşunuz? tabi diğer sokak hayvanları ve araba tehlikesi de var bu durumda. bide bu kediyi ne kadar içeriye alıştırdınız dışarıda yaşama şansı var mı?

Aynı dertten muzdaribim :KK43: simdilik idare ediyoruz ama ilerisi icin bisey diyemecegim, ben eve aliyorum, hatta cikarmak istemiyorum ama tuvalet ihtiyacini disari gidermeyi, agaclara tirmanmayi falan seviyor o sebepten gitmek istiyor, ben 4. Katta oturuyorum, birkac defa sikayet geldi, yapacak bisey yok dedim ama simdilik iyiyiz bakalim
evinizde beslediğiniz kedinize kimsenin karışmaya hakkı yok aşı kimliği varsa kusura bakmasınlar ama istedikleri yere şikayet edebilirler birşey yapamazlar. ama kedinize seveceği kumu bulun bir de tırmala tahtası edinin ve sokaktan tamamen kesin kısırlaştırırsanız sokağa çıkma isteğini kaybeder muhtemelen. sokaklar eve alışmış kediler için çok tehlikeli üstündeki insan kokusu bile diğer hayvanlar için zayıf işareti kedinize zarar verebilirler.

evinizde beslediğiniz kedinize kimsenin karışmaya hakkı yok aşı kimliği varsa kusura bakmasınlar ama istedikleri yere şikayet edebilirler birşey yapamazlar. ama kedinize seveceği kumu bulun bir de tırmala tahtası edinin ve sokaktan tamamen kesin kısırlaştırırsanız sokağa çıkma isteğini kaybeder muhtemelen. sokaklar eve alışmış kediler için çok tehlikeli üstündeki insan kokusu bile diğer hayvanlar için zayıf işareti kedinize zarar verebilirler.
Benim yavrum sokak kedisiydi, yaklasik 1,5 yasindayken bizim kata cikmaya basladi, once kapi onunde besliyordum ama komsular laf edince tamamen eve aldim, bana kalsa birakmiyacagim ama hem sokakta buyudugu icin hem de esimle ikimiz de calisiyoruz evde bunaliyor, cok ozgur ruhlu bir kedi, biz sahiplenmeden once belediye kisirlastirmis, o konuda hic sikinti yasamiyoruz ama gelin gorun ki disari cikip serseri gibi dolasmayi cok seviyor

Ben de çok kedi beslerdim apartmanda.Üstelik 4.kattaydık ama apartmandaki kimse karışmazdı kendileri de severdi.

Ancak eğer rahatsız olunuyorsa her şeyi bahane edebilirler.Kediyi gece evinize alın.Ya da başka birine sahiplendirin internetteki gruplara konu açarak.

Kediler bazen araba camlarını çizebiliyor komşunuz bunu kast etmiş olabilir ama benim aşırı titiz babam bile bunu sorun etmez.Çünkü onların doğası bu.Bizim onların düzenlerini bozmaya hakkımız yok :)

Bu arada fotoğraf görünmüyor çok merak ettim pisiciği tekrar yüklemeyi dener misiniz? :KK33:

Benim yavrum sokak kedisiydi, yaklasik 1,5 yasindayken bizim kata cikmaya basladi, once kapi onunde besliyordum ama komsular laf edince tamamen eve aldim, bana kalsa birakmiyacagim ama hem sokakta buyudugu icin hem de esimle ikimiz de calisiyoruz evde bunaliyor, cok ozgur ruhlu bir kedi, biz sahiplenmeden once belediye kisirlastirmis, o konuda hic sikinti yasamiyoruz ama gelin gorun ki disari cikip serseri gibi dolasmayi cok seviyor

hmm anladım ozaman yapacak bişey yok eve alışmaz zaten bu saatten sonra. kışın napıyorsunuz? apartmandakiler neden sıkıntı çıkartıyor peki?

Her kişi apartmanda hayvan beslenmesini istemiyor maalesef ! Annem evinde kedi besliyor hic de sorun yaşamadı hatta et artıklarını getirirler. Ayrıca ben hiç arabanın camına kapısına vs zarar veren kedi gormedim, bence adam hayvan sevmiyor ve bahanesi de o olmuş ! Sadece bu dunya bizler için var ya ondandir istememesi :sopa: bizim de apartmanda var bitane oyle manyak bir gün kalın bir sopayı kafasına hızlandirasim geliyor pislik insanlar ne isterler dilsiz hayvandan ! Eğer çok zorluyorsa durum sizi Facebookta hayvan sahiplendiren sayfalar var ordan çok kısa sürede sahiplendirebilirsin canım ... Ya da geceleri evine al gündüzleri sal sokağa.

hmm anladım ozaman yapacak bişey yok eve alışmaz zaten bu saatten sonra. kışın napıyorsunuz? apartmandakiler neden sıkıntı çıkartıyor peki?
Kışın zaten kendi gitmek istemiyor, kısa sureli dolasip geliyor hemen, kediler sicagi ve uykuyu sever bilirsiniz, uyumakla geciriyor kislari, apartmandakiler neden sorun cikariyor :) aslinda anlatinca apartmandakilere hak vereceksiniz belki de, biz sabah ise giderken bizimle birlikte cikiyor aksam da bizimle birlikte eve giriyor, disarida oldugu zamanlar, apartman ici kapi onleri genis oldugu icin komsularim buyuk saksi ciceklerini koyuyorlar, benim oglan da o saksilara dadanmis, diplerine isiyor, kac cicek kurudu onun yuzunden ama ben kontrol edemiyorum bu durumu maalesef, iki uc basamak sonra zaten bahce var, oyle betonun cok oldugu bir yer degil yasadigimiz yer ama bizimki alismis ciceklere, sikayet ettiler falan ama ben bi sekilde ortbas ettim, gecen gun de disari bir ciktim komsunun aracinin ustunde uyuyor serseri :) vallahi cocugu icin okuldan surekli sikayet alan velilere dondum, eve hapsetmeyi denedim, zaten cok cikmiyor bir suredir o da komsularin tepkilerinden korkuyor, eve alistikca disariya cikma konusunda daha korkak davraniyor ama bir inadi tuttu mu ille cikacak!
Cok alakasiz bir seyle bitirecegim, hayvan sahiplenmek cok ciddi bir konu, sorumlulugunu tasiyamacak, en kucuk sorunda onu terkedecek olanlar lutfen hayvanlarin kanina girmesin, apartmanda cok sorun cikarirlarsa tasiniriz yine de oglumu terketmeyiz, esim de bu konuda asiri hassas, hele ki cocuguna oyuncak olsun diye hayvan sahiplenenlere cok karsiyim!

Kışın zaten kendi gitmek istemiyor, kısa sureli dolasip geliyor hemen, kedilersicagi ve uykuyu sever bilirsiniz, uyumakla geciriyor kislari, apartmandakiler neden sorun cikariyor :) aslinda anlatinca apartmandakilere hak vereceksiniz belki de, biz sabah ise giderken bizimle birlikte cikiyor aksam da bizimle birlikte eve giriyor, disarida oldugu zamanlar, apartman ici kapi onleri genis oldugu icin komsularim buyuk saksi ciceklerini koyuyorlar, benim oglan da o saksilara dadanmis, diplerine isiyor, kac cicek kurudu onun yuzunden ama ben kontrol edemiyorum bu durumu maalesef, iki uc basamak sonra zaten bahce var, oyle betonun cok oldugu bir yer degil yasadigimiz yer ama bizimki alismis ciceklere, sikayet ettiler falan ama ben bi sekilde ortbas ettim, gecen gun de disari bir ciktim komsunun aracinin ustunde uyuyor serseri :) vallahi cocugu icin okuldan surekli sikayet alan velilere dondum, eve hapsetmeyi denedim, zaten cok cikmiyor bir suredir o da komsularin tepkilerinden korkuyor, eve alistikca disariya cikma konusunda daha korkak davraniyor ama bir inadi tuttu mu ille cikacak!
Cok alakasiz bir seyle bitirecegim, hayvan sahiplenmek cok ciddi bir konu, sorumlulugunu tasiyamacak, en kucuk sorunda onu terkedecek olanlar lutfen hayvanlarin kanina girmesin, apartmanda cok sorun cikarirlarsa tasiniriz yine de oglumu terketmeyiz, esim de bu konuda asiri hassas, hele ki cocuguna oyuncak olsun diye hayvan sahiplenenlere cok karsiyim!
çiçekler için ben evde şöyle bir çözüm buldum küçük çakıl taşlarıyla çiçeğin toprağını kapattım ozaman karıştırmıyorlar çiçeğe de bişey olmuyor. benimkiler de pek sever toprak karıştırmayı :KK53: araba için camına karton koyabilirler ama kediler kazıyamayacakları şeyleri pek tırnaklamazlar belki azıcık tırnaklarını kesebilirsiniz (tabi kesmeyi biliyorsanız) malum sokakta ise kendini koruması için gerekliler bide tırnaklarında belli bir yerde damar var ve kanama yapabiliyor.

kediyi eve almanız en mantıklısı gibi
benim de hem kedim hem muhabbet kuşum var evde
bi sıkıntı yaşamadık
apartmanın içinde bakmanız uygun değil malesef :(

Kediler arabaya nasil zarar verir konusuna aciklik getireyim :) yaklasik 20 sokak kedisine baktigimizdan ayni sikayetleri dinliyoruz. Simdi bu pisicikler arabalarin uzerlerine cikiyorlar ve patileriyle boyalarina zarar veriyorlar arabalarin. Birkac sey daha var ama neyse. Kimse istemez malina zarar gelsin ama bu kedicik yapmasa baskasinin zarar vermeyecegini bilemeyiz. Cokta buyutmemek lazim..

çiçekler için ben evde şöyle bir çözüm buldum küçük çakıl taşlarıyla çiçeğin toprağını kapattım ozaman karıştırmıyorlar çiçeğe de bişey olmuyor. benimkiler de pek sever toprak karıştırmayı :KK53: araba için camına karton koyabilirler ama kediler kazıyamayacakları şeyleri pek tırnaklamazlar belki azıcık tırnaklarını kesebilirsiniz (tabi kesmeyi biliyorsanız) malum sokakta ise kendini koruması için gerekliler bide tırnaklarında belli bir yerde damar var ve kanama yapabiliyor.
kedi bakımı konusunda oldukça bilgi sahibi oldum yıllardır baktığım kedilerim sayesinde, veterinere götürmeden birçok bakımını veya ufak tedavilerini yapabiliyorum, tırnaklarını keserim ama bu kısa süreli bir çözüm olur çünkü hemen sivriltiyor, çiçekler veya arabalar için çözüm yok maalesef, insanlar çakıl taşı veya karton ile uğraşacaklarına kediciğimle uğraşmayı seçiyorlar ayrıca komşularıma çok kızıyorum, apartman boşluğumuz botanik bahçesi gibi resmen, dairelerin balkonları oldukça geniş ama teşhir etmeyi seviyorlar sanırım apartman içine koyuyorlar, geçen bir komşum diyor benim kapı paspasımın üstünde yatmış, paspasım çok kötü kokuyor, bi de çiçeğime işemiş diye, kediler çok temizdir, yattıkları yer kokmaz, çiçeğe gelince de yapacak birşey yok, balkona koyun dedim, dedim ama vallahi benim veledin savunulacak bir yanı yok, çok cana yakın kereta, herkesin evine, kapısına yanaşıyor, pek bi özgüvenli ayrıca, bizim evin reisi o valla :)
Not: Sanki kedimi ehlileştirmemek için her sunduğunuz çözüme kulp buluyormuşum gibi oluyor ama yetişkin bir kedi olduğu için onu çok kısıtlamak istemiyorum, kediler kendi düzenlerini belirledikleri için benimkinin de belli bir düzeni var, günde 1 sefer de olsa mutlaka dışarı çıkmak istiyor, çok asi, ergenlik çağındaki çocuklar gibi, onun dediği olacak illa ki, özgüvenli oluşu da çok hoşuma gidiyor, onu boyunduruk altına alıp, özgüvenini yok etmek istemiyorum.

Komşunuzun kediye herhangi bir zarar vermeye tabii ki hakkı yok.
Ama apartmanın ortak alanlarında kedi beslemeye de sizin hakkınız yok.

Evde hem kuş hem kedi besleyen insanlar var, kuşu kedinin giremeyeceği bir odaya koyarak ve dikkatli olarak çözüm bulabilirsiniz.

kedi bakımı konusunda oldukça bilgi sahibi oldum yıllardır baktığım kedilerim sayesinde, veterinere götürmeden birçok bakımını veya ufak tedavilerini yapabiliyorum, tırnaklarını keserim ama bu kısa süreli bir çözüm olur çünkü hemen sivriltiyor, çiçekler veya arabalar için çözüm yok maalesef, insanlar çakıl taşı veya karton ile uğraşacaklarına kediciğimle uğraşmayı seçiyorlar ayrıca komşularıma çok kızıyorum, apartman boşluğumuz botanik bahçesi gibi resmen, dairelerin balkonları oldukça geniş ama teşhir etmeyi seviyorlar sanırım apartman içine koyuyorlar, geçen bir komşum diyor benim kapı paspasımın üstünde yatmış, paspasım çok kötü kokuyor, bi de çiçeğime işemiş diye, kediler çok temizdir, yattıkları yer kokmaz, çiçeğe gelince de yapacak birşey yok, balkona koyun dedim, dedim ama vallahi benim veledin savunulacak bir yanı yok, çok cana yakın kereta, herkesin evine, kapısına yanaşıyor, pek bi özgüvenli ayrıca, bizim evin reisi o valla :)
Not: Sanki kedimi ehlileştirmemek için her sunduğunuz çözüme kulp buluyormuşum gibi oluyor ama yetişkin bir kedi olduğu için onu çok kısıtlamak istemiyorum, kediler kendi düzenlerini belirledikleri için benimkinin de belli bir düzeni var, günde 1 sefer de olsa mutlaka dışarı çıkmak istiyor, çok asi, ergenlik çağındaki çocuklar gibi, onun dediği olacak illa ki, özgüvenli oluşu da çok hoşuma gidiyor, onu boyunduruk altına alıp, özgüvenini yok etmek istemiyorum.
Dışarı çıktığı için tırnakları daha hızlı uzuyor tabi. Aslında gıcık oluyorum bu apartman içine çiçek koyan insanlara ya anü bir durum olursa allah korusun yangın deprem gibi çıkmak istersem takılıp düşeceğim birçok şey. İşte hayvan sevgisi olmayınca insanlarda hiç toleransları da olmuyor oysa kedi ne kadar temiz bir hayvandır evimde iki tane var eşimden temizler çoğu zaman :KK45: benim korkum bu tarz insanların hayvanlara zarar vermesi oyüzden üsteliyorum çözüm bulun diye yoksa kediler kendilerine has canlılar uyumsuzlar siz onlara ayak uydurursunuz (en azından bizim evde onların kuralları var)

Back