aöf türk dili ve edebiyatı önemli!!!!! şimdi gördüm.

fairym

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
145
1
643
İstanbul
biraz önce 2010 ygs taban puanlarına bakıyordum...TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNE PUAN SINIRI GETİRMİŞLER..236,307 valla doğruysa böyle.....

felsefe 248 sosyoloji 237 maalesef yani barajı geçip bölüm okumak isteyenlere bu haber doğruysa böyle..hatta şimdi diğer bölümlere baktım uluslararası ilişkiler falan hepsinde böyle yazıyor...

yani sdc barajı geçmek yetmio ölemi canım..
peki dgr bölümlerinde puanlarını biliomusun...

iktisat 247 diyor mesela ama bilemiyorum ki ne kadar doğru bilemiyorum ki canım.şu puanları gönderebilirsem bir deniycem bakalım.

böyle olsa bile yine puanlar çok düşük girmek isteyen çoğu kişi rahatlıkla girer

o kadar çok kişi var ki sadece barajı geçen...belki puanı biraz daha yükseltmeliler aslında..en azından öğretmen olunabilecek bölümleri...

252,397 YGS1
239,925 YGS2
313,097 YGS3
300,704 YGS4
307,352 YGS5
285,930 YGS6
benim puanlarım böyle lisede sayısal mezunuydum sizce hangi bölümü seçmeliyim

2010 senesi için kontenjan 10.000 kişi idi. Ben de bu bölüme girdim. Formasyon almadan öğretmen olunamıyor ancak o da mezun olduktan sonra 1.5 yıl olarak alınıyor ve sonrasında türk dili edebiyatı derslerine öğretmen olunabiliyor. Tabi formasyon alabilmek için de ortalamaları biraz yüksek tutmak gerekiyor. Bilginiz olsun :teytey:

canım kontenjan sınırı sadece edebiyat bölümüne getirilmiş.ben zaten öğretmen olmak istemiyorum.7 yıl uzun bir zaman gerek yok o kadar okumama.

evet uzun bir süreç ama emeksiz yemek olmuyor , gönül işi biraz da tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…