Veriyor.Merhaba arkadaşlar bende açıköğretimden ikinci üniversite olarak türk dili ve edebiyatı okumak istiyorum Anadolu Üniversitesinde ama kitap veriyor mu acaba üniversite?
Öncelikle hayırlı olsun.Merhabalar benimde ilk senem çok istiyordum kazandım ama şimdiden Osmanlıca gözümü korkuttu açıkçası üst sınıf arkadaşlar Nasıl bir çalışma yöntemi uyguladınız paylaşır mısınız
Sorular her yerden hatta ayrıntılardan bile gelebiliyor. Çıkmış sorulardan ders başına bir ya da iki soru ancak. Yardimci kitap almak isterseniz bir yerde inceleyin derim. Ben yargı yayinn aldım ama belki digerlerinden daha iyi olan vardır. İncelemek için vaktim yoktu.Tşk ederim... Alt yapım Kuran'ı Kerim ama aöf kitapları çok açık tutmuş ve biraz da karışık geldi bana ilk senem olduğu için kaynak kitap ta almadım henüz ve ne almam gerektiğini de bilmiyorum soruların nasıl nerden geleceğini de bilmiyorum
3. Yarıyıldan var o da calisamadigim icin. Mesela birinci sınıf güz dönemi kaldiginiz dersi seneye güz döneminde vermek zorundasınız. Sınıf tekrarı değil de dönem tekrarı olur ancak. Çünkü notlar kadar ortalama da önemli.Peki alttan dersiniz var mı yada sınıf tekrarı oluyor mu biraz bilgi verir misin bu arada ben Eskişehir Anadolu üniversitesindeyim
Hayirlisi bakalım. Sistemli çalışırsanız olur. Okumaktan sıkılmam derseniz aof kitaplarından altını çizerek not alarak çalışın. Hemen başlamanız lazım çok zaman yok çok fazla. Kasım sonu vizeler var. Başarılar size de. Bisey takılırsa aklınıza sorarsanız.Anladım saolun inşallah formasyon da alıp bir anca mezun olursunuz darısı da benim başıma.. Benim için 3.sınafa gelmek bile bir mucize bu bölümde tebrik ederim
Başladım zaten ama işte karşıma Nasıl nerden soru gelir bilmediğim için endişeliyim kitapları da okuyorum not çıkarıyorum tabi ama tek sorumluluğum ders değil malesef evliyim ve 4 yaşında bir kızım var o yüzden kendimi yetiştiremeyecek mişim gibi bitiremem gibi düşünceler aldı
Benim de iki tane var cocugum. Biri 2 biri 8 :) Sistemli olunca yetişir inşallah. Basarilar şimdiden.Başladım zaten ama işte karşıma Nasıl nerden soru gelir bilmediğim için endişeliyim kitapları da okuyorum not çıkarıyorum tabi ama tek sorumluluğum ders değil malesef evliyim ve 4 yaşında bir kızım var o yüzden kendimi yetiştiremeyecek mişim gibi bitiremem gibi düşünceler aldı
Ozaman Osmanlıca diye birşeyin varlığını unut ve arapça öğrenmeye başla, Yalnızca osmanlıcaya giriş dersinde osmanlı alfabesindeki 3 tane türkçe harf ile ilgili soru sorulup gerisi gramerde ve kelimede %80 arapça diyebiliriz. Yani ilk yılın dersini atlatırsında sonraki yıllar arapça bilmen lazım dostum.Ben de bu sene basladim. En cok Osmanlica gozumu korkutuyor, bakalim nasil gececek sinavlari. Hepimize kolay gelsin...
Aynen Arapça ağırlıklı. Zaten osmanlıca kurslarında ilk kur harfler ve okunus, ikinci kur Arapça gramer ve kavramlar, üçüncü kur da Farsça tamlama yapisi ve kelimeler olarak işleniyor. Sıfırdan başlayanlara kurs şart çünkü ikinci yıl Osmanlıca çok ağır. Benim Arapça alt yapım olmasına rağmen zaman zaman zorlandigim çok yer oldu.Ozaman Osmanlıca diye birşeyin varlığını unut ve arapça öğrenmeye başla, Yalnızca osmanlıcaya giriş dersinde osmanlı alfabesindeki 3 tane türkçe harf ile ilgili soru sorulup gerisi gramerde ve kelimede %80 arapça diyebiliriz. Yani ilk yılın dersini atlatırsında sonraki yıllar arapça bilmen lazım dostum.