aöf Türk dili ve edebiyatı okuyanlar [içeri]

Merhaba kızlar,

Osmanlıca dersinde problem yaşayanınız varsa eğer, elimde "Osmanlıca İmla Müfredatı" kitabı var ve hiç kullanılmamış. Bunu ptt yolu ile gönderebilirim. (Ücretsiz)

Kitabın yazarı: Muhammed Ali Ensari
Kitabın yayınevi: Hayrat Neşriyat

Bana özelden ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlar,öncelikle böyle bir konu başlığı açılmış olmasına çok sevindim.Konuyu açan ve katılan tüm arkadaşlara selamlar...
Ben de Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü AÖF'den okumayı istiyorum.Ancak yazılanları okuyunca biraz gözüm korktu :) Ben ikinci üniversite kapsamında okuyacağım kısmet olursa.İlk mezuniyetim önlisanstı.Benim amacım öğretmen olmak değil açıkçası çünkü yaşım 33 ve mezun olana kadar dönem tekrarsız geçtiğim bile düşünülürse 37 olacak :) Ben uzun zamandır edebiyat eğitimi almak istediğim için kendimi geliştirmek adına okumak istiyorum.İş imkanı olursa da çok iyi olur elbette ama bu konuda çok çeşitli şeyler duydum.Tezsiz formasyonla AÖF mezunları da artık öğretmen oluyor diyenler de var,asla yok böyle birşey diyenler de.ALES+KPSS ile devlet memuru kapsamında öğretmen olunuyor diyenler de mevcut.Bir de özel dershanelerde eğitmen,kütüphanelerde ya da dergilerde ayrıca Türkolog olarak çalışma imkanı var diyorlar.Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?Ayrıca şu konu da düşündürdü beni;Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü örgünden okuyanlar çok zor bir bölüm olduğunu;Uygurca,Kiril alfabesi,Osmanlıca gibi konularda örgün eğitim aldıkları halde yapamadıklarını belirtmişler.AÖF'de test usulü olduğu için sınavlar bu konulardaki soru yapısı nasıl oluyor bir bilgim yok.Ben bu açıköğretim okuma meselesinin açıkçası öğrencinin çalışmasına bağlı olduğunu düşünüyorum.Gereken ilgiyi gösterirsek,AÖF'nin verdiği ders kitaplarını düzenli çalışırsak olacak bir iş mi dersiniz yoksa ne kadar uğraşılsa da evde okuyarak bitirilecek bir bölüm değil mi dersiniz?

Merhaba Cemreeylül, öncelikle başarılar dilerim. Benimde ilk yılım, birlikte birbirimize destek oluruz. Osmanlıca dersine internetten videolardan bakabilirsin, Ben belediyenin halk eğitimin Osmanlıca kursuna yazıldım, birazda Arapça biliyorum o yüzden yapabileceğimi sanıyorum. Sende bu tür kurslara yazılabilirsin. Canım benimde Eski ve Yeni Türk Edebiyatı biraz gözümü korkutuyor ama çalışarak, özet çıkartarak yapabiliriz. Hem ben 40 yaşıma girdim, eminim sen benden daha gençsindir, daha kolay anlarsın :) Çalışma sayfamıza geldin mi bilmiyorum, link yollayacağım orayada gelirsen arkadaşlar çok destek oluyor, birbirimizi motive ediyoruz:) sevgiler.:KK16:://www.kadinlarkulubu.com/acikogretim/651478-2013-2014-guz-donemi-acikogretim-ders-calisma-sayfasi.html

Merhabalar Cemreeyüll. Ben forumda da yeni olduğum için sizin msjı yeni zannettim:) Şimdi 3. sınıftasınız sanırım. Osmanlıca yı nasıl hallettiniz, vereceğiniz tavsiyelerden faydalanmak isterim :) Ben 1.sınıfa yeni başladımOsmanlıca dışında diğerlerine çalışıyorum, Osmanlıca için kursa yazıldım açılmasını bekliyorum.:KK16:

osmanlıca zor ama gözünüzü korkutmayın,bu sene yine sınavlara hazırlanıyoruz inşallah hepsinden geçeriz hepimiz çalışma taktiklerimizi konuşsak belki fikir verriz birbirimize ben şuanda mesela kitapları okumaya başladığımda çok uzun geliyor sıkılıyorum o yüzden soru kitapcığı aldım soruları çözmeye çalışıyorum cevaplarını öğrenerek gidiyorum öyle ya sizler neler yapıyosunuz?çalışmaya başladınızmı?

Merhaba arkadaşlar bende açıköğretimden ikinci üniversite olarak türk dili ve edebiyatı okumak istiyorum Anadolu Üniversitesinde ama kitap veriyor mu acaba üniversite?

Merhabalar benimde ilk senem çok istiyordum kazandım ama şimdiden Osmanlıca gözümü korkuttu açıkçası üst sınıf arkadaşlar Nasıl bir çalışma yöntemi uyguladınız paylaşır mısınız

Merhabalar benimde ilk senem çok istiyordum kazandım ama şimdiden Osmanlıca gözümü korkuttu açıkçası üst sınıf arkadaşlar Nasıl bir çalışma yöntemi uyguladınız paylaşır mısınız
Öncelikle hayırlı olsun.
Arapça alt yapınız var mı? Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul da hayrat vakfının ücretsiz kursları var. Halk eğitimlerde de kurslar var mutlaka bunlardan birisine katılın. Ben önceden bildiğim için sorun olmadı. Şuan 3.sinifim

Tşk ederim... Alt yapım Kuran'ı Kerim ama aöf kitapları çok açık tutmuş ve biraz da karışık geldi bana ilk senem olduğu için kaynak kitap ta almadım henüz ve ne almam gerektiğini de bilmiyorum soruların nasıl nerden geleceğini de bilmiyorum

Tşk ederim... Alt yapım Kuran'ı Kerim ama aöf kitapları çok açık tutmuş ve biraz da karışık geldi bana ilk senem olduğu için kaynak kitap ta almadım henüz ve ne almam gerektiğini de bilmiyorum soruların nasıl nerden geleceğini de bilmiyorum
Sorular her yerden hatta ayrıntılardan bile gelebiliyor. Çıkmış sorulardan ders başına bir ya da iki soru ancak. Yardimci kitap almak isterseniz bir yerde inceleyin derim. Ben yargı yayinn aldım ama belki digerlerinden daha iyi olan vardır. İncelemek için vaktim yoktu.

Peki alttan dersiniz var mı yada sınıf tekrarı oluyor mu biraz bilgi verir misin bu arada ben Eskişehir Anadolu üniversitesindeyim

Peki alttan dersiniz var mı yada sınıf tekrarı oluyor mu biraz bilgi verir misin bu arada ben Eskişehir Anadolu üniversitesindeyim
3. Yarıyıldan var o da calisamadigim icin. Mesela birinci sınıf güz dönemi kaldiginiz dersi seneye güz döneminde vermek zorundasınız. Sınıf tekrarı değil de dönem tekrarı olur ancak. Çünkü notlar kadar ortalama da önemli.

Anladım saolun inşallah formasyon da alıp bir anca mezun olursunuz darısı da benim başıma.. Benim için 3.sınafa gelmek bile bir mucize bu bölümde tebrik ederim

Anladım saolun inşallah formasyon da alıp bir anca mezun olursunuz darısı da benim başıma.. Benim için 3.sınafa gelmek bile bir mucize bu bölümde tebrik ederim
Hayirlisi bakalım. Sistemli çalışırsanız olur. Okumaktan sıkılmam derseniz aof kitaplarından altını çizerek not alarak çalışın. Hemen başlamanız lazım çok zaman yok çok fazla. Kasım sonu vizeler var. Başarılar size de. Bisey takılırsa aklınıza sorarsanız.

Başladım zaten ama işte karşıma Nasıl nerden soru gelir bilmediğim için endişeliyim kitapları da okuyorum not çıkarıyorum tabi ama tek sorumluluğum ders değil malesef evliyim ve 4 yaşında bir kızım var o yüzden kendimi yetiştiremeyecek mişim gibi bitiremem gibi düşünceler aldı

Başladım zaten ama işte karşıma Nasıl nerden soru gelir bilmediğim için endişeliyim kitapları da okuyorum not çıkarıyorum tabi ama tek sorumluluğum ders değil malesef evliyim ve 4 yaşında bir kızım var o yüzden kendimi yetiştiremeyecek mişim gibi bitiremem gibi düşünceler aldı

Sorular Aöf kitaplarındaki cümleler ve örneklerden geliyor. Sınava girdiğinizde göreceksiniz. :)
Bence, kesinlikle verilen kitaplara çalışılmalı. Ben hep onlara çalışıyorum. Satır satır okuyorum, diyebilirim. Siz de böyle yapın. Başarılar dilerim.

Benim de iki tane var cocugum. Biri 2 biri 8 :) Sistemli olunca yetişir inşallah. Basarilar şimdiden. :KK66:

Ben de bu sene basladim. En cok Osmanlica gozumu korkutuyor, bakalim nasil gececek sinavlari. Hepimize kolay gelsin...
:KK61:
Ozaman Osmanlıca diye birşeyin varlığını unut ve arapça öğrenmeye başla, Yalnızca osmanlıcaya giriş dersinde osmanlı alfabesindeki 3 tane türkçe harf ile ilgili soru sorulup gerisi gramerde ve kelimede %80 arapça diyebiliriz. Yani ilk yılın dersini atlatırsında sonraki yıllar arapça bilmen lazım dostum.

Ozaman Osmanlıca diye birşeyin varlığını unut ve arapça öğrenmeye başla, Yalnızca osmanlıcaya giriş dersinde osmanlı alfabesindeki 3 tane türkçe harf ile ilgili soru sorulup gerisi gramerde ve kelimede %80 arapça diyebiliriz. Yani ilk yılın dersini atlatırsında sonraki yıllar arapça bilmen lazım dostum.
Aynen Arapça ağırlıklı. Zaten osmanlıca kurslarında ilk kur harfler ve okunus, ikinci kur Arapça gramer ve kavramlar, üçüncü kur da Farsça tamlama yapisi ve kelimeler olarak işleniyor. Sıfırdan başlayanlara kurs şart çünkü ikinci yıl Osmanlıca çok ağır. Benim Arapça alt yapım olmasına rağmen zaman zaman zorlandigim çok yer oldu.

X