Arkadaşlar,öncelikle böyle bir konu başlığı açılmış olmasına çok sevindim.Konuyu açan ve katılan tüm arkadaşlara selamlar...
Ben de Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü AÖF'den okumayı istiyorum.Ancak yazılanları okuyunca biraz gözüm korktu :) Ben ikinci üniversite kapsamında okuyacağım kısmet olursa.İlk mezuniyetim önlisanstı.Benim amacım öğretmen olmak değil açıkçası çünkü yaşım 33 ve mezun olana kadar dönem tekrarsız geçtiğim bile düşünülürse 37 olacak :) Ben uzun zamandır edebiyat eğitimi almak istediğim için kendimi geliştirmek adına okumak istiyorum.İş imkanı olursa da çok iyi olur elbette ama bu konuda çok çeşitli şeyler duydum.Tezsiz formasyonla AÖF mezunları da artık öğretmen oluyor diyenler de var,asla yok böyle birşey diyenler de.ALES+KPSS ile devlet memuru kapsamında öğretmen olunuyor diyenler de mevcut.Bir de özel dershanelerde eğitmen,kütüphanelerde ya da dergilerde ayrıca Türkolog olarak çalışma imkanı var diyorlar.Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?Ayrıca şu konu da düşündürdü beni;Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü örgünden okuyanlar çok zor bir bölüm olduğunu;Uygurca,Kiril alfabesi,Osmanlıca gibi konularda örgün eğitim aldıkları halde yapamadıklarını belirtmişler.AÖF'de test usulü olduğu için sınavlar bu konulardaki soru yapısı nasıl oluyor bir bilgim yok.Ben bu açıköğretim okuma meselesinin açıkçası öğrencinin çalışmasına bağlı olduğunu düşünüyorum.Gereken ilgiyi gösterirsek,AÖF'nin verdiği ders kitaplarını düzenli çalışırsak olacak bir iş mi dersiniz yoksa ne kadar uğraşılsa da evde okuyarak bitirilecek bir bölüm değil mi dersiniz?