aöf de ne okuyabilirm..yardım edin ltfn...

wampirella_mk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
287
2
slm arkadaşlar.. ben öss den umutlu deilim..cevaplarımı kontrol ettim.. 4 senelik bi yer olmuyo.. aöf de istemio deildim.. şimdi aöf araştırması yapıyorum..

aöf ile ilgili pek çok siteye baktım ama net bilgi alamadım.. sözel çıkışllıyım..hangi bölümlerde okuyabiliyorum acaba?? barajı geçmem yeterli oluyomu? bu baraj 185 mi?
bana yardımcı olabailecek arkadaşlar,,bekliyorum..yardımcı olun lütfen..:enbuyukkk:

işletme-iktisat- kamuda aşağı yukarı aynı dersler görülüyor.sen öncelikle yapmak istediğin mesleği düşün bence işletme okursan ne yaparsın mesela iş bulabilirmisin.buldun diyelim zevkle bu işi yapabilirmisin.yoksa diplomam olsunda bölüm farketmezmi diyorsun..

baraj 160 bildiğim kadarıyla eğer sözelsen halkla ilişkileri seçebilirsin ya da istediğin bölümü seçebilirsin

işletme istemiorum açıkçası..çou arkadaşım okuyo ve hiç memnun diel.. ama maliye,kamu yönetimi,halkla ilişkiler falan okuyabilomuyum?? bunnları okuyan varmı aramızda?

halka ilişkiler 2 yıllıktır.. 2 yıllıkların barajı 160...
4 yıllık aöf lerin barajı 185...
sözel çıkışlı isen işletme seçme.. bende meslek lisesi çıkışlıyım işletme 3 e gecicem..
zar zor buraya kadar geldik.. başka bölüm hiç düşünmedim sahsen aöf olarak..
hem beni zorlamasın hemde 2 yıllık yeter dıyorsan halka ilişkiler okuyabılırsın...

yok zorluk çekerim zaten kaç yıldır hep çektik zorluğu..zorluk olmadan bişe olmuo.. peki halkla ilişkiler 2 yıllıktan geçiş hakkım varmı başka bişeye? yada 4 yıllığa?? bide örgünler ikinci üniv. olarak aöf okuyabilioya..iki diploma olsun die.. bende okuyabilirmiim o zman..iki tane aöf..

ders açısından bakarsan az öncede yazmıştım dersler işletme kamu iktisatta aynı gibi..ben kamu okuyordum bıraktım.dersleri çok sıkıcı evde çalışılacak gibi değil bence ama sen bilirsin yine..sağlık kurumları işletmeciliği var iki yıllık benim şimdiki aklım olsa onu yazardım özel hastaneler var benim bir çok arkadaşım işe girdi o bölümü okuduktan sonra devlet hastanesinde bile çalışanlar var.
birde yine 2 yıllık sosyal bilimler var bu bölümlerde dikey geçiş imkanıda düşünürsen ama notların iyi olucak birde dikey geçiş sınavı var tabi ondada başarılı olucaksın.son olarak 2 yıllık veteriner laborantlık var ondada dikey geçiş imkanı var.belediyelerde havyan sağlığı bölümleri oluyor devlette çalışmak istersen.4 yılı tamamlarsan klinikte açabilirsin.2 yılla kalırsan bir veterinerle birlikte çalışırsın.

4 yıllık bir örgün öğretimden mezunsan bir ara sınavsız açık öğretimde istediğin bölüme kayıt yaptırabiliyordun ingilizce ve okul öncesi hariç.ama bu 2 sene önceydi şuandada varmı bilmiyorum..

olsun..çalışırım.. gerekirse arkadaşlarımdan yardım alırım..bu kadar sene destek mestek geçtim matematiği.. tekrar kasarım..

:) bizimkiler olumlu bakmıo aöf ye.. ama ben baştan beri bunu istiodum..çünkü çalışmak da istiorum ben.. hem çalışıp hem okyan gruptan olmak istiyorum :)

ne yapacaıma karar veremiorum..tabiki bnm dediim olacak.. ama şimdide sen bi sürü bölüm saydın..ben kararsız kaldım :):)

o yüzden en başta hangi işi yapmak istiyorsun diye sordum canım...veterinerlik yaparmısın mesela hayvanlarla ilgilenirmisin yapmam diyorsan ele.
hastanede çalışırmısın çalışmazsan sağlık kurumlarını ele.
senin gönlünde halkla ilişkiler yatıyor bana öyle geldi..

açıkçası ne iş olsa yaaprım :):):) ya şaka bi yana gerçekten hayvanlar ilgimi çeker..öle barınaklar vs falan.. ama dersleri yapabilirmiim bilmiorum..

hastanede çalışma şeyim ne olcak peki? sıfatım diim bare :) hani böle sıra bekle die numara veren memurdan mı olcam :)

halkla ilişkiler ve reklamcılık zaten örgünde isteimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…