• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AÖF Çocuk gelişimi yardım...

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
4 senelik evliyim,20 aylık kızım var.24 yaşındayım. Ben bu sene sınavlara girip aöf çocuk gelişimi okumak istiyorum.Bulunduğum ilde ana okulları falan var.Oralara başvurup sonrasında çalışmak istiyorum...

Ama tam anlamıyla bilgiye sahip değilim.Bana bu konuda bilgi verecek arkadaşlar var mı???

Gerçekten çok hevesliyim,umarım her şey yolunda gider...

Şimdiden çok teşekkürler...

mrb açıköğretimden okumanız için kızmeslek lisesi çıkışlı olmanız gerekiyor. düz lise mezunuysanız aöf okuyamazsınız diye biliyorum.

anaokullarındada bu koşullarda yardımcı abla olarak çalışabilirsiniz ihtiyaç varsa.bulunduğunuz ilde hızlandırılmış kızmeslek lisesi diploması veriliyorsa onlara başlayın önce. halkeğitimden öğrenebilirsiniz. genellikle 2 yıl sürüyor bu kurs. diplomanızı alınca aöf puanını tutturusanız gidebilirsiniz. yada 2 yıllık çocuk gelişimine direk geçiş yapabilşrsşnşz. daha sonra dgs ye girerek 4 yıla tamamlayıp okulöncesi öğertmenliği mezunu olabilirsiniz.
umarım anlatabilmişimdir.

mrb açıköğretimden okumanız için kızmeslek lisesi çıkışlı olmanız gerekiyor. düz lise mezunuysanız aöf okuyamazsınız diye biliyorum.

anaokullarındada bu koşullarda yardımcı abla olarak çalışabilirsiniz ihtiyaç varsa.bulunduğunuz ilde hızlandırılmış kızmeslek lisesi diploması veriliyorsa onlara başlayın önce. halkeğitimden öğrenebilirsiniz. genellikle 2 yıl sürüyor bu kurs. diplomanızı alınca aöf puanını tutturusanız gidebilirsiniz. yada 2 yıllık çocuk gelişimine direk geçiş yapabilşrsşnşz. daha sonra dgs ye girerek 4 yıla tamamlayıp okulöncesi öğertmenliği mezunu olabilirsiniz.
umarım anlatabilmişimdir.

Sadece çocuk gelişimi için mi meslek lisesi şartı var...Çünkü düz lisede beraber okuduğumuz arkadaşım aöf okudu...

aöf çocuk gelişimi okumak için arkadaşın söylediği gibi kız meslek lisesi çıkışlı olmalısınız...

aöf çocuk gelişimi okumak için arkadaşın söylediği gibi kız meslek lisesi çıkışlı olmalısınız...

Hımm bunu bilmiyordum...Zaten yeni yeni araştırıyordum...Eğer öyleyse bulunduğum ilde arkadaşın dediği gibi hızlandırılmış kurs varsa ona gitmem lazım ama var mı acaba...Kastamonuda yaşıyorum bu arada...

başka bölümleri sizde okuyabilirsiniz ama çocuk gelişiminde kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu olmanız lazım .yada normal 4 yıllık eğitim fak. okumalısınız.şuda var açıköğretim çocuk gelişimininde puanları artık çok düşük değil.

başka bölümleri sizde okuyabilirsiniz ama çocuk gelişiminde kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu olmanız lazım .yada normal 4 yıllık eğitim fak. okumalısınız.şuda var açıköğretim çocuk gelişimininde puanları artık çok düşük değil.

Anladım canım ben biraz araştırayım bakalım çok sağol...İstediğim tek şey bu tarz bir iş yapmak.Ama benim okumakta hiç hevesim olmamıştı.Liseden sonra sınava bile girme gereği duymadım.Ama şuan ilkkez heveslendim.Bakalım nolcak.

şansını denemekte fayda var. araştır varsa eğer kurs bu dönemlerde açılır. kız meslek lisesi veya halkeğitimden öğrenebilirsin. zevkli oluyor.stajları oluyor. geçen sene bu şekilde açık lise okuyan 40 yaşında stajerim vardı.

Anladım canım ben biraz araştırayım bakalım çok sağol...İstediğim tek şey bu tarz bir iş yapmak.Ama benim okumakta hiç hevesim olmamıştı.Liseden sonra sınava bile girme gereği duymadım.Ama şuan ilkkez heveslendim.Bakalım nolcak.

merhaba. sızı tebrık ederım tekrar okumaya baslamak ıstıyosunuz fakat soyle bı durum var. acık ogretım ıkı yılık program yok. okul oncesı ogretmenlıgı vardı onuda bu sene kapattılar . habelerde dumussunuzdur belkı kalıtelı ogretmen yetıstırme gerekcesıyle bolumu kapattılar.bende onlısans cocuk gelısımı mezunuyum ve sadece orgun ogretıme gecıs yapabılıyorum. sızde kız meslek okursanız arkadasların dedıgı gıbı yalnız orgun egıtım alabılırsınız cocuk gelısımıyle ılgılı acık ogretım yok.

çocuk gelişimi 2 yıllık bir bölüm ve meslek lisesinden sonra sınavsız geçiş yapılıyor. aöf' nde okul öncesi öğretmenliği bölümü var 4 yıllık bir bölüm ve sadece meslek lisesi çıkışlılar tercih edebiliyor. aöf' ne girmek için açık liseden çocuk gelişimi okuyamanız gerek. açık lise okuduktan sonra 2 yıllık çocuk gelişimi programlarına geçiş yapabilir yada 4 yıllık okul öncesi öğretmenliği okuyabilirsiniz. baştan lise okuyamam derseniz direkt örgün üniversiteyi kazanmanız gerekir.

yani meslek yüksekokullarına geçiş ya da aöf ikisi içinde meslek lisesi çıkışlı olmanız gerek. kadrolu öğretmen olmak istiyorsanız çocuk gelişimi bölümünü hiç düşünmeyin çünkü sadece özellerde çalışabilir ya da ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz.

arakadaslar banada yardımcı olurmusunz.
ben 2007 kız meslek lısesi çocukgelısımı mezunuyum.
açıköğretıme gırıp en azından 2 yıllıkta olsa baslamak ıstedım
bi arkadasım kendı bolumunu sececeksen sınava gırmene gerek yok dırek eylulde baslayacak kayıtlara yazıl dedı
doğrumu
ben sımdı 2 yıllıkta olsa gtmek ıstıyorum acıktan okumak ıstıyorum ne yapmam gerek
tesekkurler

arakadaslar banada yardımcı olurmusunz.
ben 2007 kız meslek lısesi çocukgelısımı mezunuyum.
açıköğretıme gırıp en azından 2 yıllıkta olsa baslamak ıstedım
bi arkadasım kendı bolumunu sececeksen sınava gırmene gerek yok dırek eylulde baslayacak kayıtlara yazıl dedı
doğrumu
ben sımdı 2 yıllıkta olsa gtmek ıstıyorum acıktan okumak ıstıyorum ne yapmam gerek
tesekkurler

Çocuk gelişimi bölümü kaldırılmış canım aöf. :(

canım açıköğretimde çocuk gelişimi diye bir bölüm yok
sadece 4 yıllık okul önc.öğretmenliği bölümü vardı,
onuda sadece meslek lisesi çocuk gelişimi mezunları okuyabiliyorlardı ama
bu sene kapatıldı.
bu konuda mağdur olanlardan biriyim bende
meslek lis.çocuk gelişimi mezunuyum,
açıköğretimden okul önc.öğrt. kazanmak için harıl harıl ders çalıştım ama bölümü kapattılar.

çocuk gelişimi sadece meslek yüksek okullarında olan 2 yıllık bir bölüm onuda örgün okuman gerek..
sınavsız geçiş hakkı içinde gene meslek lisesi çıkışlı olman gerek ve
mezuniyet yılına göre öncelikli yerleşim uygulanıyor..

yinede sen okuma şevkin gelmişken bunu kaçırma oku derim
çok güzel bölümler var artık açıköğretim fakültelerinde.
bende kendimi okul önc.öğretmenliğine şartlamıştım
bölüm kapatılınca yıkıldım resmen
ama şimdi sosyolojiye başladım ve mutluyum.

sende istediğin bölüm yok diye vazgeçme
halkla ilişkile okuyup o yuvalara yönetici olarak başvurabilirsin,
bu şekilde okuyup şuan kreş müdürü olan arkadaşım var.

canım açıköğretimde çocuk gelişimi diye bir bölüm yok
sadece 4 yıllık okul önc.öğretmenliği bölümü vardı,
onuda sadece meslek lisesi çocuk gelişimi mezunları okuyabiliyorlardı ama
bu sene kapatıldı.
bu konuda mağdur olanlardan biriyim bende
meslek lis.çocuk gelişimi mezunuyum,
açıköğretimden okul önc.öğrt. kazanmak için harıl harıl ders çalıştım ama bölümü kapattılar.

çocuk gelişimi sadece meslek yüksek okullarında olan 2 yıllık bir bölüm onuda örgün okuman gerek..
sınavsız geçiş hakkı içinde gene meslek lisesi çıkışlı olman gerek ve
mezuniyet yılına göre öncelikli yerleşim uygulanıyor..

yinede sen okuma şevkin gelmişken bunu kaçırma oku derim
çok güzel bölümler var artık açıköğretim fakültelerinde.
bende kendimi okul önc.öğretmenliğine şartlamıştım
bölüm kapatılınca yıkıldım resmen
ama şimdi sosyolojiye başladım ve mutluyum.

sende istediğin bölüm yok diye vazgeçme
halkla ilişkile okuyup o yuvalara yönetici olarak başvurabilirsin,
bu şekilde okuyup şuan kreş müdürü olan arkadaşım var.

anladımcanım ben cocuk gelısımı mezunuyum zaten oyuzden bolum degıstrmıyenler sınavsz kaytoluyor demıstı arkadasım
ben bu kadar detaylı bılmıyorum herseyi
sınavlar gecmedımı bu sene.suandada gıdıp farklı bı bolume kayıt olabılırmıyım
okumak ıcın.hıçbılmıyorum bu konuları
meslek lısesı cıkıslı olanlar sınavsz baska bolum secebılıyolarmı

anladımcanım ben cocuk gelısımı mezunuyum zaten oyuzden bolum degıstrmıyenler sınavsz kaytoluyor demıstı arkadasım
ben bu kadar detaylı bılmıyorum herseyi
sınavlar gecmedımı bu sene.suandada gıdıp farklı bı bolume kayıt olabılırmıyım
okumak ıcın.hıçbılmıyorum bu konuları
meslek lısesı cıkıslı olanlar sınavsz baska bolum secebılıyolarmı

canım meslek lisesinde hangi bölümden mezunsan o bölümün meslek yüksekokulu bölümüne sınavsız giriş hakkın var.
tabiki mezuniyet yılına ve diploma notuna göre öncelikli yerleşim yapılıyor.
sen 2 yıllık çocuk gelişimine sınavsız giriş için başvurabilirdin.
ama bunun içinde üniversite sınavlarına başvuru yapılırken başvuru oluyor diye biliyorum.
çünkü o formlarda sınava girmek istiyorum veya sınavsız geçiş istiyorum diye bir seçenek vardı.

eğer başka bölüm okumak istiyorsan da zaten sınava giriceksin canım.
biraz karışık anlattım ama bilmem anlatabildimmi :52:

Back