AOF Bati Avrupa Programlari (BAP) Avrupada yasayan Turk'lere...

esoesin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
24
0
bir arkadasim bana bir mesaj atmis ona uzuuuuuunnn uzun mesaj yazdiktan sonra :KK5: maalesef mesaj sayim 100 u gecemedigi icin cvp gonderemedim
umarim burayi okur :KK9:

yurtdisinda oturan benim gibi vatandaslara anadolu universitesi tarafindan hazirlanmis bir imkan BAP sistemi!
amaaannn burda ne isime yarar bu benim demeyen dunyanin kirkbinturlu hali var diyen insanlar icin :KK33:

ben, iktisat fak. iktisat bolumuyum 2. sinifa gectim bu sene takintisiz
eger su anda aranizda okuyanlariniz varsa benim gibi yazarsanizda cok sevinirim

Anadolu Universitesi

Batı Avrupa Programları İrtibat Adresi :

Anadolu Universität
Kontaktstelle für Westeuropa
Friesenplatz 13
50672 Köln / Deutschland

Tel: 0221 / 51 10 44 (5 Hat) (0049 221 51 10 44 diye ariyoruz burdan)
Faks: 0221 / 52 11 49
e-posta: bap@anadolu-uni.de

Pazartesi - Cuma: 08.00-12.00 / 13.00- 17.00
Telefonla bilgi almak için:
Pazartesi - Cuma: 14.00- 17.00
(Büromuz Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.)

Son düzenleme:
Ay canimmm iste o benimmmmm. Hergun baktim cevap yazdinmi diye umudumu kesecektim nerdeyseee :KK43:

Cok sevindim basligi gorunce :KK70:

Ben Fransa'da yasiyorum. Ev hanimiyim ve cocuk gelisimi kiz meslek lisesi mezunuyum. Bap programini yeni duydum ve o kadar sevindim ki anlatamam. Aradan 10 yil gecsede okumak en buyuk arzum :) 1 yasinda kizima ragmen cok istiyorum. Pariste sinava girebilirmisim galiba.Ben strasbourg'ta yasiyorum. Ama hic bilgim yok yardimci olursan coookk sevinirimmmmm. Yasasin KK :)

Son düzenleme:
gonul isterdiki okuloncesi ogretmenligi okumak ama malesef Bap programinda yok. O yuzden Turk dili ve edebiyati bolumunu seçecegim. Galiba giris sinavina kayit zamanini bu sene kaçirdimmi ben simdi :KK43: birde aradan on yil geçince giris sinavina nasil ders çalisacagim? yani ben unuttum bayagi ama internettede geçmis yilin sorularin ibulamadim ya :KK43:

merhaba :KK9:,
giris sinavina gec kaldigini hic zannetmiyorum basvurular nisan ayi icerisinde giris sinavida haziran ayinda yapiliyor yanilmiyorsam
yapman gereken ilk once ,
ilk mesajda belirttigim AOF un KOLN burosunu telefon ile ariyorsun, email de atabilirsin,
Giris sinavina girmek istedigini Basvuru icin kilavuz ve formun gonderilmesini istiyorsun (sadece ismini adresini telefonunu vererek)
basvuru tarihleri zamanlarinda evine evraklarin geliyor
butun evraklarini hazirliyorsun 30 euro basvuru ucretini odeyerek hepsini onlara geri gonderiyorsun
sana sinav tarihine yakin giris belgeni gonderiyorlar

sinava Almanya Köln, Stuttgart, Hamburg, Frankfurt, Münih, Berlin; Fransa'da Paris, Avusturya'da Viyana; İsviçre'de Bern; Belçika'da Brüksel; Hollanda'da Lahey (Den Haag), İngiltere'de ise Londra 'da istedigin yerde girebiliyorsun.
mesela ben isvicre sinirinda oturuyorum en yakin yer ISVICRE BERN butun sinavlarima orada giriyorum, sana en yakin yer sanirim ALMANYA STUTTGART orda girebilirsin ! yanliz kayittan sonra senin ilgilendigin bolumun (TDE) sinav yeri ozel olarak KOLN olabilir :26:KK43:sanki oyle bir sey gormustum kilavuzda) onu telefonla detaylarini alabilirsin :KK42:

sinav felaket basiiiiittt :21: Tr deki sinavlar gibi degil ozel olarak hazirlanmis bir sinav sinava girdiginde goreceksin :KK53:
kazanman icin hazirlanmis bir sinav!!! kazanmayani doverler :KK4:

bende hic birsey bilmiyorum hatirlamiyorum kac sene gecti ustunden diye sinava kadar matematik cografya tarih elimden ne geldiyse caliistim:18: sinava girdigimde hatta bozuldum :KK53: tuzak mi bunlar dedim yaaaa!! butun paranoyak fikirlerimle!! :KK37:
ama aklimda kalanlar yanima kar kaldi..

sonra kazandin kagidin geldi:21: kayit kkilavuz ve formunla,
650 euro gibi bir rakam oduyorsun (ki bu seni ogretim yili boyunca acaip motive ediyor :KK4: havaya harcanacak bir paran yoksa tabiiki :KK19: )
gonderiyorsun hepsini geri onlara...
kitaplar geliyor (ben dort gozle beklemistim:KK15:) internet hesaplari aciliyor eogrenmeler ( Açıköğretim e-Öğrenme Portalı )dvdler falan hersey hazir!!
iyi bir organizasyonla,orda burda dedikodu :KK47: yapacagin zamandan :KK22: calip ders calisiyorsun ona bile vakit kaliyor ya neyse!!

cocuklar zaten inan hic zorluk olmuyor Allah saglik problemi yasatmasin! benimde :nazar::nazar: bir kizim 6 yasinda 1 oglum var 5 aylik:emir_bebek::nazar::nazar: zor olmuyor inan..
1. sinifi takir takir geciyorsun :KK24::21:

"yasanmis" tecrubem buraya kadar :KK17: :KK1:

ama bildigim herkonuda sana yardimci olmaya calisirim!
ayrica zaten sen bir kazan kayit ol ben sana butun calisma tekniklerimi en ince detaylarina kadar anlatirim ins. :13:

KK nin anlik konusma bisisi yok mu??? :KK17:

Gecen senenin Giris sinavi basvuru kilavuzu
http://www.anadolu-uni.de/tr/kilavuz/2011_2012_kilavuz-Son.pdf

Ay canimmm seni Allah gonderdi vallahi. yuregime su serptin :KK71::KK71:

Dun köln deki buroyu aradim. Ocak ayinda bizi arayin adres ve isim soy isim birakin dediler. Simdi ocak aini dort gozle bekliyorum. :KK55:

Ben suan neye çalisayim. hangi konulara çalisayim sinav için derken , yazdiklarini okuyunca yuregime su serpildi vallahi :KK62::KK62::KK62:

ama ben yinede çalisirim tabi biraz. Dedigin klavuzdaki bazi derslerden sinava Koln'de girildigini okudum :KK25: insaallah bu sene oyle bisi olmaz yoksa ben paris'te girerim çunku hizli trenle 2 saat paris. Ama koln 8 saat. Nasi giderim oraya ya :KK5::KK5::KK43::KK43:

Cevap yazmazana çok sevindim. anlik mesajlasma yok burda galiba :KK50:

ayni benim gibisin cok sevindim :13:
8 saat :KK53: :18: gidip kalicak bir yerin bir kimse varsa rahat olur, iki gun ustuste bir gun onceden gitmen gerek vs. insallah degismistir bu sene! ne gerek varsa sanki bi tek almanya dakiler mi okusun TDE hayret birsey :KK57: ! neyse azimli olmak lazim bir yolu bulunur elbet :KK28:

insaalah kalicak bi yer bulurum. esimin tanidiklari vardi galiba. Du ette bana kazanip yerleseyim okuyayimmmm

arkadaslar bende 2012 2013 äögretim yili icin kayit yaptirmayi düsünüyorum..burda üniversite okuyorum
ekonomi bölümü daha önceleri iktisat-isletme-kamu yönetimi vardi simdi 2 bölüm daha eklenmis
türk dili ve edebiyatini düsünüyorum ama ögretmenlik yapmak icin pedagojik formasyon veriliyor mu acik ögretimler icin
biliyorsaniz yazarsaniz sevinirim

arkadaslar bende 2012 2013 äögretim yili icin kayit yaptirmayi düsünüyorum..burda üniversite okuyorum
ekonomi bölümü daha önceleri iktisat-isletme-kamu yönetimi vardi simdi 2 bölüm daha eklenmis
türk dili ve edebiyatini düsünüyorum ama ögretmenlik yapmak icin pedagojik formasyon veriliyor mu acik ögretimler icin

benim bu konuda en ufak fikrim yok,:KK17: ancak buroyu ararsan bilgi verebilirler belki ,
ogrenirsen bizimlede paylasirsan sevinirim :KK3:

Hangi ulkede yasiyorsun canilm? Bende yeni basvuru yapicam ve turk dili ve Edebiyati bolumunu seçicem. Sanirim istemiyorlar formasyon. ama sen buroyu arayip sorarsan bizde ogrenmis oluruz

ben avusturyada yasiyorum canim,ya formasyon verilmezse ögretmenlik yapma gibi bir sansimiz yok
ben ekonomi okuyorum o yüzden iktisat ya da isletme bölümleri biraz kasar diye düsünüyorum yani pek aram yok:)
ama yine tde bölümü icinde osmanlica dersi icin yazilanlari okudum zor oldugunu kimisi bu bölümü biraktigini
söylemis..acikcasi ne sececgimi bilemiyorum sosyoloji bölümünün is alanlari neler bilemiyorum yani ne de is varsa onu istiyorum
hic olmadi mecbur en kötü ihtimalle iktisat secerim ama ben insallah arayip haber alirsam yazarim.. diger topicte verildigini okudum
ama bilemiyorum....ocak ayinda form istenecek degil mi?

ben avusturyada yasiyorum canim,ya formasyon verilmezse ögretmenlik yapma gibi bir sansimiz yok
ben ekonomi okuyorum o yüzden iktisat ya da isletme bölümleri biraz kasar diye düsünüyorum yani pek aram yok:)
ama yine tde bölümü icinde osmanlica dersi icin yazilanlari okudum zor oldugunu kimisi bu bölümü biraktigini
söylemis..acikcasi ne sececgimi bilemiyorum sosyoloji bölümünün is alanlari neler bilemiyorum yani ne de is varsa onu istiyorum
hic olmadi mecbur en kötü ihtimalle iktisat secerim ama ben insallah arayip haber alirsam yazarim.. diger topicte verildigini okudum
ama bilemiyorum....ocak ayinda form istenecek degil mi?

Ben anlamadim canim.neden ogrrtmenlik sansimiz olmayacak? Zaten her ulke denklik vermiyor sakdece almanya veriyor. Bu yuzden zannetmiyorum formasyon olacagini. Ayrica ben zaten dil bilmiyorum hic yapamam :KK43:

Ocak ayinda arayip isticez evet canim

Ben anlamadim canim.neden ogrrtmenlik sansimiz olmayacak? Zaten her ulke denklik vermiyor sakdece almanya veriyor. Bu yuzden zannetmiyorum formasyon olacagini. Ayrica ben zaten dil bilmiyorum hic yapamam :KK43:

Ocak ayinda arayip isticez evet canim

canim ögretmenlik türkiye icin gecerli ben türkiyeye dönmek istedigimden dedim..yani ögretmenlik bölümünden mezun olunmadigi icin formasyon sart..zaten buda türkiyeye bagli bir üniversite ya,mesela ben burda okudugm dersleri saydiramiyorum acik ögretime kabul etmiyor ama benim okudugum okulda,acik ögretim dersleri sayiliyor..

canim ögretmenlik türkiye icin gecerli ben türkiyeye dönmek istedigimden dedim..yani ögretmenlik bölümünden mezun olunmadigi icin formasyon sart..zaten buda türkiyeye bagli bir üniversite ya,mesela ben burda okudugm dersleri saydiramiyorum acik ögretime kabul etmiyor ama benim okudugum okulda,acik ögretim dersleri sayiliyor..

hmm beni etkilemiyor yani iyi :) ben burda fransiz okullarda turkçe ogretmenligi yapabilirim mmmezun olursam

hmm beni etkilemiyor yani iyi :) ben burda fransiz okullarda turkçe ogretmenligi yapabilirim mmmezun olursam

peki sen bir arastirma yaptin mi tde hakkinda derslerin zorlugu ya da nasil oldugu konusunda osmanlica dersinden bircok kisi yakinmis
osmanlica grammer sanirim biraz zor tabiki osmanlicayi vde tek basina calismak daha zor olabilir yani paylasir misin bildigin seyleri

Ben osmanlica kursuna gitmistim bi kaç yil once, bilmece gibiydi çok seviyordum. zaten 55 alsak geçiyoruz çok korkma bence. Ama arastirmadim ben

Son düzenleme:
canim peki alfabe olarak arap alfabesi mi kullaniliyor..yani alfabe olarak harfleri biliyorum ama tabiki nasil oluyor bilmiyorum
sosyolojiyle tde arasinda gidip geliyorum

X