• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan nasıl bırakılır

Papatyaaslim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
8
2
1
31
Arkadaşlar 4 yıldır paxil içiyorum ve kilo aldım kurtulamıyorum bu kilodan ve fakat paxili bırakmak çok zor tavsiyesi olan bana yardım edebilir mi çook sevaba gitmiş olur:eek::dua:

Geçmiş olsun. Bir kere en başta kararlı olup doktor kontrolunde doz düşürerek başlamalısınız.
Bu süreçte mide bulanması çarpıntı vs vs olacagı ıcın yanında b vit verecektır.
Çıkabılıyorsanız bulunduğunuz ortamdan farklı bir yere gidin aileden biriyle.

Geçmiş olsun. Bir kere en başta kararlı olup doktor kontrolunde doz düşürerek başlamalısınız.
Bu süreçte mide bulanması çarpıntı vs vs olacagı ıcın yanında b vit verecektır.
Çıkabılıyorsanız bulunduğunuz ortamdan farklı bir yere gidin aileden biriyle.
Çok teşekkürler deniyorum doktora kalsa bırakamazsın diyor artık doktora da inancım kalmadı ama hava serinleyince tekrar deniycem bunhava beni panik atak yaptı:KK43:

Çok teşekkürler deniyorum doktora kalsa bırakamazsın diyor artık doktora da inancım kalmadı ama hava serinleyince tekrar deniycem bunhava beni panik atak yaptı:KK43:
Dışardan konuşmak kolay değil derler ama çevremde bu tür ilaçları kullanıp bırakanlar böyle bıraktı.
Allah yardımcınız olsun.

ben de antidepresan kuıllanmnıştım bir süre, yavaşyavaş bırakılıyor, bir ay boyunca normnal dozun yarısı, sonraki ay yarısının yarısı ve üçüncü ayda bitiyor şeklinde bırakmıştım

Birden birakmistm bnmki cok agir bir ilacti mala baglamstm artk en yakn ark yolda gorsem yuzunu hatrlamiyorm 2 +2 kac desen bilemezdm dedm bi dur bi kendine gel . Sonrasi cok agir oldu tabi titremeler yanmalar uykiu sorunlari doktorsz yapmayn benim gb ☹

Arkadaşlar 4 yıldır paxil içiyorum ve kilo aldım kurtulamıyorum bu kilodan ve fakat paxili bırakmak çok zor tavsiyesi olan bana yardım edebilir mi çook sevaba gitmiş olur:eek::dua:
Ben de doktorsuz ve pat diye bıraktım ama ölüyodum resmen
TÜM kaygılarım depresyonum artarak geldi tekrar
Hatta nasıl düze çıktım hayret diyorum bazen
3 yıldır ortalama uzağım ilaçtan ama hala canım almak istiyor bazen
Kolay değil kafamızda nelerle başetmeye çalışıyoruz tek yardımcımız ilaç da çekilince 😱😱😱
İllerde toplum sağlığı merkezleri var oradaki psikolog ücretsiz bana çok yardımcı olmuştu. Tüm kaygılarımı aklıma gelen herşeyi anında anlattım ona. Bence çok destek oluyor kurguları birine anlatabilmek 👍🏻

Mutlaka doktor kontrolunde birakin. Ben iki basariz girisimle kendim birakmaya calistim ama etrafjmda ki herkes benimle beraber kafayi yeme derecesine geldi. Gerci ucuncu denemede guzelce basardim ama bunda esimin destegi de var. Beni antidepresan kullanmaya iten bir cok sebebi ortadan beraber kaldirdik. Yani oyle kafana gore birakmadan once her ayrintiyi dusunun

O nasıl bir doktormuş ya bırakamazsın ne demek bence başka doktora görün o tamamen müşterisini kaybetmek istemeyen esnaf gibi davranmış bence ve senin iyileşmen adına bir adım attığını düşünmüyorum. Çünkü hiçbir doktor bırakamazsın demez hastalığın seyrine göre iyileşme gözlemlediği zaman dozunu düşürerek yavaşça bıraktırır, ve şuanda uygun bir zaman değilse de bunu güzelce açıklar seninki ömür boyu o ilaca mı mahkum edecekmiş seni? Bu yaklaşımı ancak kendi kendine bırakmaya çalışmana sebep olur bu da genelde psikiyatrik hastalarda intihara kadar götüren çok tehlikeli bir eylem olur kesinlikle başka doktora git ve durumunu açıkça anlat o yardımcı olacaktır sakın kendi kendine bırakmaya çalışma

Back