Antidepresan Kullanımı

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.394
27
Merhaba,ben Kpss hazırlanan bir sınıf öğretmeniyim.Geçen sene sınava hazırlanırken çok kaygılı bir dönem geçirdim ve yoğun mide bulantılarım,titremelerim oldu.Bu da sınavdan istediğim sonucu almama engel oldu.Antidepresan kullananlara birkaç sorum olacak.
1-)Haftaya psikiyatra gitmeyi düşünüyorum,muhtemelen antidepresan verecek.İlerde antidepresan kullanmış olmak atanmaya engel olur mu,sağlık raporu alırken sıkıntı oluşturur mu?
2-)Antidepresan KPSS çalışma sürecini olumsuz etkiler mi?
3-)Ben anksiyete bozukluğu yaşadığımı düşünüyorum.Anksiyete bozukluğu ilaç kullanmazsak ilerleyip panik atağa çevirir mi?
4-)Anksiyete bozukluğu yaşayan kişiler bu süreci nasıl atlattılar?Şu an mide bulantılarım ve titremelerim yok ama tetikleyen bir durum olursa tekrar eder diye korkuyorum.
Hepinize mutlu,sağlıklı günler diliyorum.

1- Antidepresan kullanımı atanmayla ilgili bir sıkıntıya sebep olmaz.
2- Her ilacın bir alışma süreci vardır. 2-3 hafta uykulu, yorgun olabilirsiniz, algınız zayıflayabilir.
3-Anksiyete ve panik atak farklı hastalıklardır birbirlerine dönüşmezler.
4-Bunu bilmiyorum.

çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

Kız kardeşim sizinle aynı durumda, tamamen aynı, kpssye çalışan atanmaya uğraşan biri, 1 aydır antidepresan kullanıyor, benim zorumla başladı, dün arayıp muhteşem bi karar olduğunu konuştuk en son, hiç vakit kaybetmeyin, o ilacı akşam yatarken aldı hiçbir yan etkisini de yaşamadı, size bu öğütü verdiğimi duysa rakiplerimi kuvvetlendiriyorsun diye beni paralar ama dayanamadım

yoğun bir dönemdeyim, beni uyutmayacak bir ilaç istiyorum derseniz ona uygun ilaç veriyorlar.
işim gereği çok tempolu ve odaklanma problemi asla yaşamamam gereken bir dönemde kullandım, çok faydasını gördüm.
doktor kontrolünde azalarak bırakınca da etkisi uzun süre devam ediyor.
ilacı bıraktım mahvoldum durumu hiç olmadı
sadece 3 4 yıl sonra maalesef sorunu kökten çözmedikçe tekrar başlıyor aynı sıkıntılar.

Doğumdan sonra bende ağır bir depresyon ve getirisi olarak panik atak yaşadım. O dönem ben gidip hap kullanmak istemedim , bağımlılık yapar diye korktum

Doğumdan sonra bende ağır bir depresyon ve getirisi olarak panik atak yaşadım. O dönem ben gidip hap kullanmak istemedim , bağımlılık yapar diye korktum

ya şimdi yeşil reçete mi oluyor o öyle ilaçlar farklı oluyordur tabi.
kaygı zaten toplumumuzun kanayan yarası, her durumda zihne akan ve durdurulamayan düşünceler olabiliyor bazılarında.
İşte o birden gelen ve durmayan düşünceleri çok güzel kesiyor gerçekten.
bazen o kadar çok düşünüyordum ki iş yaparken başım ağrıyordu.

Kardeşinizin branşı ne ve hangi ilacı kullanıyor ?İlaç adı vermek yasak değilse tabi

Ben gecen sene gidecektim ama belki antidepresan kullanmak sağlık raporu alırken sorun olur diye gitmedim

Önce bir psikoloğa görünün o sizi psikiyatrılık bir durumunuz varsa yönlendirir. Geçmiş olsun.

Önce bir psikoloğa görünün o sizi psikiyatrılık bir durumunuz varsa yönlendirir. Geçmiş olsun.
Ben özelde bir psikologa gittim,o ilaca gerek olmadığını söyledi.Belediyenin psikolojik danışmanlık merkezine gidiyorum,oradaki psikolog birkaç hafta önce tekrar mide bulantılarım olunca artık ilaç kullanmam gerektigini söyledi.

Siz ne kadar süre ilaç kullandınız ?

Odaklanma problemi ve uyku yapmayacak bir ilaç yazmasını isteyeceğim ama çoğu kişi antidepresan kullanma diyor,ne yapacağımı şaşırdım

Anladım. Yaşadığınız kaygı artık fiziksel olarak etkilemeye başlamış sizi. Çok geçmiş olsun tekrar.

1- üniversitedeyken kullandım ve atandım da ilk seferde
Kimse sormadı bile
Sorsalarda da ayıp değil günah değil
Psikolojij sağlığım tabi ki önemli derdim
En azından ben çare aramışım
2- kpss sürecine alışana kadar belki etki edebilir
Ama şu anda da zayen sorun yaşıyorsunuz
Uzun vadede kazancınız olacaktır kesinlikle
3- uzmanlık gerektiren bi soru
Ona cevap veremem
4- panik atak yaşadığım süreçte neyin tetiklediğini bulmak, telkin etmek ve tedavi sürecimden umutlu olmak benim çok işime yaradı
Ama düzenli gittiğim bi psikiyatrim vardı
Taktikleri o verdi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…