- 25 Ağustos 2022
- 7
- 3
- 16
- 32
- Konu Sahibi nergizmeltem
Merhabalar. Bilen ve aynı şeyleri yaşayan kadınlara okadar ihtiyacım varki. Yakında evleneceğim ve nişanlım çocuk sahibi olmayı çok istiyor.30 yaşındayım.yıllardır panik bozuklukla mücadele ediyorum neredeyse 10 senedir paxera kullanıyorum. Çok ağır depresyonlar da geçirdim. Geçen sene ilacı bırakmayı denedim,üstelik resmen gıdım gıdım ve tam bir sene içerisinde azalttım.sonlara doğru biraz ağlama krizleri başlamıştı. Derken bir de baktım yine panik ataklar yine depresyon. Mühendisim ve işe gidemeyecek duruma gelmişim.. Ben hiçbir zaman anne olamayacağım. Çünkü ilacı bırakamam ve hamilelikte dalgalanan hormonlar beni intiharın eşiğine getirebilir bunu biliyorum.İlacı bırakamıyorum çok korkuyorum. Nişanlımla bukadar açık konuşmadım ama o duruma benim kadar ciddi bakmıyor ya da ben ciddi bir şekilde ifade etmedim sanırım,o bir gün herşeyin geçeceğine adı kadar emin. Ben değilim. Yani şu an çok iyiyim 10 mg kullanıyorum. Hiçbir sıkıntım yok. Ama bir gün ilacı bırakmak,hamile kalmak, çocuk bakmak bana çok zor ve korkutucu geliyor.Bir insanı çocuktan mahrum etmek de istemiyorum. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz. Aynı şeyleri yaşarken hamile kalan var mı? Nişanlım 2 sene sonra yaparız diyor ama bu bile beni korkutuyor . Çocuk gördüğüm zaman durup dalıyorum. Sanırım psikolojim bu konuda baya bozulmuş. Bu yüzden evlenmekten de korkuyorum
Son düzenleme: