• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

antidepresan kullananlar...

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
333
Arkadaslar merhaba ben yaklasik 2 haftadır eslorex kullanıyorum yarim basladim doktorum 1 ay sonra tekrar gel dedi ama mide bulantilarim ve sürekli esneme gibi şikayetlerim var panik ataklada mücadele edebiliyorum açıkçası önceden yaklasik 15 dk sürerdi şimdi 7 dk içinde nefesle geçiyo simdi diyorum ilaci hic kullanmasam bu kisa süre içinde yinede sıkıntılarım olur mi ilaç birakmayla ilgili tekrar doktorumlada görüşcem ama sizin de fikrinizi almak istedim...

Antidepresanlarin yan etkileri en fazla iki hafta surer bu sureye dayanmaniz lazim ve etkisi uc ayda baslar sabredin etkisini goreceksiniz...sadece mide koruyucu kullanin sabahlari ac karnina bir adet lansor turevi ilac sizi rahatlatir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar merhaba ben yaklasik 2 haftadır eslorex kullanıyorum yarim basladim doktorum 1 ay sonra tekrar gel dedi ama mide bulantilarim ve sürekli esneme gibi şikayetlerim var panik ataklada mücadele edebiliyorum açıkçası önceden yaklasik 15 dk sürerdi şimdi 7 dk içinde nefesle geçiyo simdi diyorum ilaci hic kullanmasam bu kisa süre içinde yinede sıkıntılarım olur mi ilaç birakmayla ilgili tekrar doktorumlada görüşcem ama sizin de fikrinizi almak istedim...

antidepresanlar etkisini 4 haftadan önce göstermez. zaten 4 hafta sonra da bünye alışacak ve mide bulantılarınız esnemeniz geçecektir. ayrıca ilacı küt diye bırakmanız şiddetli baş dönmelerine sebep olabilir. kesinlikle doktor kontrolünde bırakın.

Etkisini3.-4. Hafta göstermeye başlar..kafanıza göre bırakırsanızda eskisinden daha kötü hale gelir panik ataklarınız.toplum olarak 1 hap atıp mucize bekliyoruz ve tüm tedavileri yarım bırakıyoruz sonrada aman bende 25 senedir panik atak var...bende de vardı geçti nasıl biliyomusun? Terapiyle..panik atak bir hastalık bile değil hissettiğin duygunun semptomu...dolayısıyla psikoterapi yaparsan (bunuda ilk seans gidip mucize beklemiceksin en az 1-2 sene ama 6 aydan sonra eğer doğru terapistle çalışıyosanız atak sorununuz kalmaz)..ilaç panik atağı kullandığın sürece baskılar sonra bıraktığında tekrar başlar ya benim tanıdığım 30 senedir ilaç kullanan insanlar gibi olcaksın .panik atağı hastalık zannediyolar :)) ya da benim gibi seneye artk panik atak falan kalmıcm seçim senin

Aslinda ben 5sene önce bu ilaci 1 sene kadar lohusalik depresyonu için kullanmistim yaklasik 1 bucuk senede ilaci birakmistim şimdi panik atak olarak döndü ilk zamanlar bu ilac bana böyle etki yaptimi hic hatirlamiyorum amacim zaten 1 seneden fazla ilac kullanmamak alismayi basarirsam...evet terapinin önemini biliyorum ikinci atagimi zaten doktorumun soyledigi sekilde atlattim bu hafta hic atagim olmadi olsada artik ne oldugunu biliyorum ve basedebiliyorum

Ben de bir ay Secita kullandım 10mg. Doktora gitmeden önce cok yakın bi arkdşmdan büyük bi darbe yedim o sebepten psikolojim bozulduğunu düşünüyordum hergece ağlama krizlerine giriyordumm ilacı kullanmaya başladıktan sonra rahatladım. Ancak ilacım bitti tekrar doktora gitmedim. Yenisini de almadım. Farkettim ki üç gündür yine ağlama krizlerim başladı ama önceki konuyla hiç alakası yok durduk yere ağlayasım geliyor ve saatlerce sürüyor. Aslında durduk yere de değil bu sefer başka kafama taktığım şeyler var. Ayrıca cok gergin ve asabiyim. İlaç bağımlılık yapacak diye korktuğumdan tekrar başlamak istemiyorum ama düzelmezsem tekrar başlamalı mıyım sizce?

Erkek arkadaşım uzun sure antidepresan kullandi. 1 aydan once etkisini gostermedi onda da asiri uyku yapiyordu buldugu her yerde uyuyordu normalde gunde 6 saat falan uyur. Ama sonra geçti. Hemen birakmayin. Illa bırakacağim diyorsaniz da doktorunuza danışın.

Back