- 9 Ağustos 2017
- 64
- 26
- 39
İlaç kullanıyor musunuz? 5 yıl çok beklemişsiniz..arkadaşlar 5 yıllık evliyim ve cesaret edip çocuk yapamadım bu hastalık öyle bir illetki bekledikçe beklediğinle kalıyosunmaalesef bizim güçlü olmamız lazım bence yani ancak böyle aşabiliriz
Evet bunları okumuştum merve:) bende paxil kullanıyordum ve bana en iyi gelen ilaç paxildi. Bebek istedigim icin psikiyatristim önce lustral denedi olmadı,cipralex denedi olmadı, cymbalta içiyorum simdi bu daha iyi geldi paxil kadar degil en azından ama memnunum simdilik. Psikiyatristim buda olmazsa paxil içebilirsin dedi bunlar yuzde 2, paxil yüzde 2,5 zarar verebilir bi ihtimal demişti. Psikiyatristim prof. Benim bu arada. Benimki ya hep ya hiç diyor ilk 3 ay ilaç içiçeksen 9 ay içiceksin. 3 ay içmiyceksen hiç içmiyceksin. Allah büyük ya inşallah bisey olmaz :) cymbaltayı doktorunuza bi sorun isterseniz paxilin muadili bi ilaç yan etkileri azaltılmış
Evet bunları okumuştum merve:) bende paxil kullanıyordum ve bana en iyi gelen ilaç paxildi. Bebek istedigim icin psikiyatristim önce lustral denedi olmadı,cipralex denedi olmadı, cymbalta içiyorum simdi bu daha iyi geldi paxil kadar degil en azından ama memnunum simdilik. Psikiyatristim buda olmazsa paxil içebilirsin dedi bunlar yuzde 2, paxil yüzde 2,5 zarar verebilir bi ihtimal demişti. Psikiyatristim prof. Benim bu arada. Benimki ya hep ya hiç diyor ilk 3 ay ilaç içiçeksen 9 ay içiceksin. 3 ay içmiyceksen hiç içmiyceksin. Allah büyük ya inşallah bisey olmaz :) cymbaltayı doktorunuza bi sorun isterseniz paxilin muadili bi ilaç yan etkileri azaltılmış
çok teşekkür ederim cevapğ için bu arada yani cymbalta paxille benzer etkiler gösteriyorçünkü muadili sanırım yanlış anlamadıysam. eğer öyleyse bu gerçekten içime su serpti ben istanbulda yaşıyorum psikiyatristim yasin genç prof değil ama bana en isabetli ilacı veren kendisidir allah doktorları başımızdan eksik etmesin. ama dönüp dolaşıp bu işin kişiin kendisinde bittiğini ve ne kadar zorlansalarda savaşmaktan hastaığın üzerine gitmekten kaçmadıklarını görüyorum. evet ben 5 yıl bekledim ve maalesef cok uzun bir süre cesaret edemediğim için tavsiyem eğer bir bebek istiyorsan tedavini bırakma sakın ve pozitif düşünmeye çalış:) insanın yalnız olmadığını bilmesi güzel sevgilerimle
Merhaba pineapple. Ben cymbalta bıraktım. Hamileyim ama. Cok zor geliyo 5. Haftamdayım kafsyı yicem paxili mumla arıyorum 13 ünde doktor randevum var sorucam artık ona yani cok zor. Tavsiyem ilaçla hamile kal. Madem o kdar kötüsün ilaçsız düşünme bile bebegede yazık. Banada bu saatten sonra heralde 3.ayı bekletirler dahada kafayı yemezsem...merhaba kaçıncı haftadasın, sana şu kadarını söyleyeyim 5 yıldır evliyim ve ilaç kullanıyorum tek yaptığım hamilelikten kaçmak oldu eşim hep başkalarının çocuklarına heves ediyor bu da bende suçluluk duygusu yaratıyor gittiğim psikiyatristler psikologlar bana hep bu işin bir noktadan sonra bende bittiğini söylüyor. forumlarda cok dolaştım cok zor cok sancılı hamilelik dönemi geçirenler olmuş,, kimi ilerleyen aylarda iyileşmiş, kimisi daha kötü olmuş ama genel olarak bebeklerini kucaklarına alınca toparlamışlar. tedavi ne zman olacağım ne zman iyileşeceğim diye bekle bekle 5 yıl geçti. bence ilaç içerek sadece kaçıyorum, bastırıyorum ne zaman hamilelik konusu gündeme gelse korkup kaçıyorum yapıp kurtulmak istiyorum artık.. seni çok ama çok iyi anlıyorum eminim zorlandığına bu ne zaman olsa korkacağım belki diyorum hamile kalıp ilk 3 5 ayı atlatırsam ısınırım hamileliğe yani öyle umut diyorumsen kaçıncı haftadasın merak ettip nasılsın neler hissediyorsun hamilelik yepyeni bir dönem bu bilinmezliği hayal ettikçe aklımı kaçıracak gibi oluyorum bazen ama kurmasam akışına bıraksam her şeye alışır insan bebek doğunca onu cok seveceğime de eminim aslında herşey alışana kadar
Bugün brintellix diye bi antidepresana başladım inşallah cocuguma bsey olmaz ;(çoook sevindim hayırlı uğurlu olsun bebeğin zor olabilir senin için belki... ama geçer bu günlerin hele bebeğin doğunca iyiki yapmışım dersin kurtulursun bu hastalıktan allahın izniyle
Cnm emzirme de de kullanılır mi o ilaçAllah hepimizin yardımcısı olsun. Cipralex 10 mg kullanıyorum, Allahım bebeğime bir şey olmasın diye dua ediyorum. Doktorum kullanabilirsin dedi. 5 haftalık hamileyim bu arada.
Cevabını sabırsızlıkla bekliyorumkullanıyorum