Antidepresan bırakmak..

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
25
kızlar ben 2 hafta önce kullandığım antidepresanı bıraktım. 2 gündür dışardayken başım dönüyor gibi böyle sersemlik var, ve yemekten sonra midem bulanıyor kulaklarıma bir ağırlık çöküyor. Özellikle göz hareketlerimde bir sorun var yani gözümü çevirince anında başıma bir zonklama giriyor. Önce korktum bir şey mi var diye ama sonra ilacı bıraktığım aklıma geldi. Bir de salak gibi zönk diye bıraktım. Bu yan etkiler bu kadar geç çıkar mı? Başlarda bir şey yoktu. Yaşayan var mı?

Bildiğim kadarıyla antidepresanlar zaten 2 gün içinde etki göstermezler.Birkaç hafta sürer etkisini göstermesi.
Ben ilacı ortada bırakmayı ( yan etki haricinde ) doğru bulmuyorum.Tabi psikolojik de olabilir,yani bıraktım kötü hissedeceğim psikolojisine girmiş olabilirsiniz,ama bir doktora gidin isterseniz tekrar,yanlış kullandım ilacı falan derseniz yardımcı olurlar.

bu tur ılaclar bırden degilde azaltılarak bırakılıyor dıye biliyorum..oda doktorun kontrolunde...lutfen doktorunuzun dedigi şekılde yapın

Bu ilaçlar doktor gözetiminde kullanılmalı. Kafanıza göre baslayamayacaginiz gibi kafanıza göre de birakmamalisiniz.

Antidepresan ilaca kendi keyfinize göre başlayıp kendi keyfinize göre bırakamazsınız. Yasadiklariniz ya etkiden ziyade psikolojik yoksunluk gibi görünüyor. Bence hemen doktorunuz ile irtibata geçmelisiniz.
Geçmiş olsun.

Canım azaltarak bırakacaktın
Ben de kullanıyorum
Öyle yapma sakın
Bi gün bile kaçırırsan Emeklerin boşa gider
Sıfırlanır

Geçmiş olsun öncelikle.
Neden ilaç kullanıyordunuz?Önce bunu bilsek daha iyi olur
Bir de doktor kontrolünde bırakılmalıdır ilaçlar.Yani doktorunuz sizdeki iyileşmeyi görmeli.
Buna ek olarak eğer ilaç bırakma psikolojisine girdiyseniz böyle bir şey de yaşıyor olabilirsiniz.

Uzun süre kullandıysanız öyle pat diye bırakılmıyor maalesef. Hem bu şekilde sizi huzursuz eder, hem de ani öfke patlamaları yaşayabilirsiniz. Doktorunuza başvurup durumdan haberdar ediniz. O size yol gösterecektir.

Ben de daha önce aynı sorunu yaşadım ve aniden bıraktım. Acile gitmek zorunda kalmıştım. Yan etkisi bende ağır oldu. Doktorunuzla konuşursanız ilacı değiştirecektir diye düşünüyorum. Herkese her ilaç yaramayabiliyor.

önce dozu azaltıp sonra bi gün içip bi gün içmeme şeklinde bıraksaydın keşke

Bende 7 sene önce aniden bıraktım ve bi kaç yıl sonra daha ağırlaştı hastalığım..3 haftadır bende içmiyorum bu sürede senin yaşadıklarını yaşadım hala yaşıyorum ama doktorum kademeli azalttı.mutlaka doktor kontrolünde bırakmalısın

Evet başıma geldi
Birden bıraktım,hastanelik oldum
Kusma,ishal,iştahsızlık,moral bozukluğu,nefes darlığı,uyuyamama,titreme...
Doktora git ve durumu anlat.hemen kurtulacaksın
Fakat iki hafta da bu kadar etki edermi acaba
Bilemedim
İlaçtan değil belkide

Hayır kesinlikle ilaçtan oluyor bırakma tekrar Başla bağırsak bozukluğu bile yapıyor bırakınca

Merhaba bende bırakalı 1 sene oluyor azalta azalta bıraktım ama ilk başlarda iyiydim şimdi yine sürekli biberleri ağrıyor titreme baş dönmesi karnım sürekli bi hareketli herşeyi kötüye yoruyorum hayattan zevk almıyorum resmen 13 sene ilaç içtim ama yinede kötüyüm napacagız bilmiyorum ömür boyu böylemi olacak offf offf sende neler oluyo

Sizin teshısınız neydı depresyon mu

Kac ay oluyor siz bırakmaya calisali ben 4 aydir kademeli bile biraksam hâlâ belirtilerini yasiyorum kac ay daha surecek bu

Arkadaşlar bu tür ilaçları hekim gözetimi olmadan kesinlikle bırakmamalısınız bazı ilaçlarında minimum 6 ay kullanılması ve bırıkılması halinde kademeli olarak hekim gözetiminde azaltılarak bırakılması gerekiyor zınk diye bırakılmaz bu ilaçlar prospektüslerindede gerekli bilgi yer almaktadır. aksi taktirde ilaçların size yayarından çok zararı dokunur. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…