antidepresan bırakma :((((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
antidepresan paxil 10 mg kullanıyordum. bir hafta önce 5 mg a düştük. zaten arada bir yoklayan depresiflik halim yerini birden çöküşe bıraktı. ilaçsız yaşamak istiyorum ama böyle de ölüye döndüm inanın işe nasıl geldim bir bn ben allah bilir zorla calısıyorum mecburluktan hatta calısamıyorum ama son gücümle zorluyorum dün psikoterapiye gittiim. ona devam edeceğim mecbur aslınd aherkes başa cıkarken ben niye destek alıyorum diye üzüyorum kendimi ama kötü olmaktansa mecburum.

antidepresan ilaç bırakan var mı bu süreç geçer mi tekrar doktora gideceğim bugün ilaca tekrar dön diyebilir..
terapistim dayan dedi ama tam bir hafta oldu. asırı depresifim devamlı ağlamak istiyorum hersey cok kötü olacak diye düşünüyorum . uyuyorum devamlı uyumak ve ağlamak istiyorum baska hiçbirşey istemiyorum.
yetişmesi gereken projelerim var bu da cıkmaza sokuyor calısamıyorum. ve en önemlisi yemek yiyemiyorum

Annem antidepresanı Gül kokusu ve lavanta yağını tavsiye etmişti bide Melisa çayı da önerdi ve bıraktı çok şükür

İyi ki hatirlattin bugünkü ilacimi icmeyi unutmuşum.
Dr biraktirir yarımşar

Benim annem bir ara 8-10 tane ilacı bir arada kullanıyordu. İlaç başlama nedeni de basitti aslında, sadece neyin var neden böyle hissediyorsun diyip birazcık kendisini değerli hissettirseydi doktorlar ilaca gerek bile olmazdı. (O zaman biz küçüktük) neyse birinin verdiği ilaç yan etki yapınca bir başkası o yan etki için başka ilaç veriyor, (bu sürekli tekrarlanıyor ve sürekli ildeki doktor değişiyor gidiyor vs). Sonuçta da tonla ilaç. Son nokta kardeşime ‘ellerimi nereye koyacağım?’ Sorusu olunca iyi bir psikiyatriste götürdüm ben şehir dışında, o zaman son sınıf üniversite öğrencisiydim. Annem de ilaçlarını bırakmaya çok korkuyordu, yapamayacağını hasta olacağını düşünüyordu. İlaçlarından birisi çok ağır bir hastalığın ilacıydı ve o ağır hastalığa sahip biri vardı ailesinde. Neyse çok uzattım. Hastaneye yattı, 21 gün gözlem altında tutuldu. (Hastaneye yatmasına gerek yoktu ama kendisi ilaç alırım ama almadım derim, dediği için yattı). Sonuç ise ilaçları bıraktı. Üzerinden 6-7 yıl geçti. :) şu anda çok daha iyi. Babamla aytıldıkları dönem bir ara kullandı ilaç ama bu hastane olayından 3-4 sene sonra falandı sanırım.

İşin özü annem bıraktıysa emin ol sen de bırakırsın. :) kadın korkusundan bağımlı olmuştu resmen.

Benim annem bir ara 8-10 tane ilacı bir arada kullanıyordu. İlaç başlama nedeni de basitti aslında, sadece neyin var neden böyle hissediyorsun diyip birazcık kendisini değerli hissettirseydi doktorlar ilaca gerek bile olmazdı. (O zaman biz küçüktük) neyse birinin verdiği ilaç yan etki yapınca bir başkası o yan etki için başka ilaç veriyor, (bu sürekli tekrarlanıyor ve sürekli ildeki doktor değişiyor gidiyor vs). Sonuçta da tonla ilaç. Son nokta kardeşime ‘ellerimi nereye koyacağım?’ Sorusu olunca iyi bir psikiyatriste götürdüm ben şehir dışında, o zaman son sınıf üniversite öğrencisiydim. Annem de ilaçlarını bırakmaya çok korkuyordu, yapamayacağını hasta olacağını düşünüyordu. İlaçlarından birisi çok ağır bir hastalığın ilacıydı ve o ağır hastalığa sahip biri vardı ailesinde. Neyse çok uzattım. Hastaneye yattı, 21 gün gözlem altında tutuldu. (Hastaneye yatmasına gerek yoktu ama kendisi ilaç alırım ama almadım derim, dediği için yattı). Sonuç ise ilaçları bıraktı. Üzerinden 6-7 yıl geçti. :) şu anda çok daha iyi. Babamla aytıldıkları dönem bir ara kullandı ilaç ama bu hastane olayından 3-4 sene sonra falandı sanırım.

İşin özü annem bıraktıysa emin ol sen de bırakırsın. :) kadın korkusundan bağımlı olmuştu resmen.

Depresif hal bit gitse içmez insan ama yemek yiyesim yok ve ağlamak istiyorum iş yapamıyorum işyerinde

iyi de antidepresan ilaçlarının zaten sizin psikolojik durumunuza iyi yönde etmesi gerekmiyor mu? siz sanki depresifliğinizin sebebi ilaçlarmış gibi konuşuyorsunuz.

bırakan tabi ki var, olmaz mı

benim annem cipralex kullandı senelerce
birden kendi artık buna bağımlı yaşamak istemiyorum dedi ve bıraktı.
ha doktor kontorlünde olmaması yanlış o ayrı bir şey
ama bırakabilirsin bunu söylemeye çalışıyorum.
o da zorlandı ama her şey insanın beyninde bitiyor ben buna inanıyorum

ilaç kullanırken nasıl hisediyordunuz kendinizi?Ben de bir aydan fazladır ilaç kullanıyorum etkisini görmedim daha :(

Depresif hal bit gitse içmez insan ama yemek yiyesim yok ve ağlamak istiyorum iş yapamıyorum işyerinde

Anlıyorum ben sizi. Benim annem de hemen hemen öyleydi. Hatta belki biraz daha fazlaydı, kendi kendine de bırakmayı denemiş olmamış falan. Sonra sonra uzman gözetiminde zorlanmadan bıraktı. Belki sizin için bırakma zamanı hemüz gelmemiştir?

Benimde bırakma zamanım geldi ama doktora bile gitmiyorum korkudan ilaçları bıraktırır diye çok korkuyorum çünkü bıraktıktan sonra bir daha depresyon yaşarım diye :(

Antidepresan konusunda uzmanlaşmış biri olarak söylüyorum.
Bırakma zamanınız gelmediyse ,ilacı değiştirin.
İlla bırakcaksanız ben 3 ayda anca bırakmıştım.
Yani bıçakla milim milim kese kese vucudumu alıştıra alıştıra bıraktım.
Bir anda yarıya düşmüşsünüz bu yanlış.

Günde iki kereye çıkardı doktor ilacımı sanki daha iyi hissetmeye başladım ama bu seferde ilaçların başka yan etkilerini yaşamaya başladım
bende arada kafam yerine geliyor ben ne düşünüyorum diyordum ilk ilaçta sonra farklı doktora danışmak için gittim bu sefer ilaçlarımı değiştirdi o doktor ve hala iyi değilim.

Ben gecen yil cipralexi biraktim azaltarak tabii ki. 4 yil kullandim hic birakmak istemiyordum yeniden kotu seyler yasicam diye. Zor biraktim ama uzun bir surece yaydim ben azalta azalta 3 ayda biraltim. Sonra cok feci bir cokuntu yasadim. Hep agliyordum aniden ofke patlamalari yasiyordum. Bardaklar tabaklar havada uctu... Sonra gecti. Birakali 1 yil oldu. Iyiyim. Ama bazen dusunuyirum yine dra gitsem mi diye. Aslinda bu ara yine iyi hissetmiyirum. Ilac kullabmak istemiyorum. Birakmak bi sekilde basariliyo. Zor bi surec ama geciyo .

bende arada kafam yerine geliyor ben ne düşünüyorum diyordum ilk ilaçta sonra farklı doktora danışmak için gittim bu sefer ilaçlarımı değiştirdi o doktor ve hala iyi değilim.
Bende de bu sıralar unutkanlık başladı birde düşünemiyorum beynim durmuş sanki ilacın dozunu artırdıktan sonra başladı bu belirtiler

Birakirsiniz biraz daha sabir gosterin 5 yil kullandim sonra biraktim ilk zamanlar disimi sıkıyomusum bilmeden yemek yemeye basladigimda dislerim cenem cok agriyodu o derece yani doktorum ilk 1 ay depresif hal dis sıkma olabilir gececek dedi ve ben gercekten iyiyim 4 ay oldu birakali insallah böyle gider 1 ay sabirli olun geciyo

antidepresan paxil 10 mg kullanıyordum. bir hafta önce 5 mg a düştük. zaten arada bir yoklayan depresiflik halim yerini birden çöküşe bıraktı. ilaçsız yaşamak istiyorum ama böyle de ölüye döndüm inanın işe nasıl geldim bir bn ben allah bilir zorla calısıyorum mecburluktan hatta calısamıyorum ama son gücümle zorluyorum dün psikoterapiye gittiim. ona devam edeceğim mecbur aslınd aherkes başa cıkarken ben niye destek alıyorum diye üzüyorum kendimi ama kötü olmaktansa mecburum.

antidepresan ilaç bırakan var mı bu süreç geçer mi tekrar doktora gideceğim bugün ilaca tekrar dön diyebilir..
terapistim dayan dedi ama tam bir hafta oldu. asırı depresifim devamlı ağlamak istiyorum hersey cok kötü olacak diye düşünüyorum . uyuyorum devamlı uyumak ve ağlamak istiyorum baska hiçbirşey istemiyorum.
yetişmesi gereken projelerim var bu da cıkmaza sokuyor calısamıyorum. ve en önemlisi yemek yiyemiyorum
Doktor kontrolünde bıraktım.Mg azalta azalta.Bi sorunda yaşamadım.Ama bi hafta olmuş henüz biraz daha dayanın.Kafanızda da endişe ediyosanız hani bırakıyorum kötü olur muyum gibisinden o da etkiliyodur.

Ben de antidepresan kullanıyorum.Major depresyon teşhisim.Tavsiyem ilacinizin size olan yan etkisini tekrar doktorunuzla görüşün.O hem ilacı yavaşça bıraktırır size hem de farklı bir ilaç kombinasyonuna başlatır.Benim doktorum bu şekilde yapmıştı.Cok geçmiş olsun ama depresyon sahiden de kafada bitiyor.

çok geçmiş olsun akadaşım. ben 7 yıllık antidepresan mazimi 4 ay önce 2. çocuğuma hamile kalınca geride bıraktım.20 mg paxera kullanıyordum. senin ilacının muadili oluyor sanırım. Yalnız ben bıraktıktan hemen sonra b12 ve demirimin çok düşük olduğunu fark ettik. b12 eksikliği depresyona ataklara sebep olurmuş. b12 iğneleriyle bırakma sürecini hiç sarsıntısız geçirdim. Sen de b12,magnezyum ve demirine bir baktır bence. Bilim beyinde başladığını sandığımız psikolojik sorunlarımızın altında fiziksel sıkıntıların olduğunu, vücuttaki kimyanın, bağırsak florasının tamamen bozulmasının psikolojik sorunlara sebep olduğunu söylüyor. Bu başlığa yazan diğer arkadaşlarım da yazdıklarımı dikkate alır bir kan tahlili yaptırırsa çok sevinirim. Hepinize acil şifalar diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X