İyi ki hatirlattin bugünkü ilacimi icmeyi unutmuşum.
Dr biraktirir yarımşar
Benim annem bir ara 8-10 tane ilacı bir arada kullanıyordu. İlaç başlama nedeni de basitti aslında, sadece neyin var neden böyle hissediyorsun diyip birazcık kendisini değerli hissettirseydi doktorlar ilaca gerek bile olmazdı. (O zaman biz küçüktük) neyse birinin verdiği ilaç yan etki yapınca bir başkası o yan etki için başka ilaç veriyor, (bu sürekli tekrarlanıyor ve sürekli ildeki doktor değişiyor gidiyor vs). Sonuçta da tonla ilaç. Son nokta kardeşime ‘ellerimi nereye koyacağım?’ Sorusu olunca iyi bir psikiyatriste götürdüm ben şehir dışında, o zaman son sınıf üniversite öğrencisiydim. Annem de ilaçlarını bırakmaya çok korkuyordu, yapamayacağını hasta olacağını düşünüyordu. İlaçlarından birisi çok ağır bir hastalığın ilacıydı ve o ağır hastalığa sahip biri vardı ailesinde. Neyse çok uzattım. Hastaneye yattı, 21 gün gözlem altında tutuldu. (Hastaneye yatmasına gerek yoktu ama kendisi ilaç alırım ama almadım derim, dediği için yattı). Sonuç ise ilaçları bıraktı. Üzerinden 6-7 yıl geçti. :) şu anda çok daha iyi. Babamla aytıldıkları dönem bir ara kullandı ilaç ama bu hastane olayından 3-4 sene sonra falandı sanırım.
İşin özü annem bıraktıysa emin ol sen de bırakırsın. :) kadın korkusundan bağımlı olmuştu resmen.
iyi de antidepresan ilaçlarının zaten sizin psikolojik durumunuza iyi yönde etmesi gerekmiyor mu? siz sanki depresifliğinizin sebebi ilaçlarmış gibi konuşuyorsunuz.
bırakan tabi ki var, olmaz mı
benim annem cipralex kullandı senelerce
birden kendi artık buna bağımlı yaşamak istemiyorum dedi ve bıraktı.
ha doktor kontorlünde olmaması yanlış o ayrı bir şey
ama bırakabilirsin bunu söylemeye çalışıyorum.
o da zorlandı ama her şey insanın beyninde bitiyor ben buna inanıyorum
Benimde bırakma zamanım geldi ama doktora bile gitmiyorum korkudan ilaçları bıraktırır diye çok korkuyorum çünkü bıraktıktan sonra bir daha depresyon yaşarım diye
Antidepresan konusunda uzmanlaşmış biri olarak söylüyorum.
Bırakma zamanınız gelmediyse ,ilacı değiştirin.
İlla bırakcaksanız ben 3 ayda anca bırakmıştım.
Yani bıçakla milim milim kese kese vucudumu alıştıra alıştıra bıraktım.
Bir anda yarıya düşmüşsünüz bu yanlış.
Günde iki kereye çıkardı doktor ilacımı sanki daha iyi hissetmeye başladım ama bu seferde ilaçların başka yan etkilerini yaşamaya başladım
Ben gecen yil cipralexi biraktim azaltarak tabii ki. 4 yil kullandim hic birakmak istemiyordum yeniden kotu seyler yasicam diye. Zor biraktim ama uzun bir surece yaydim ben azalta azalta 3 ayda biraltim. Sonra cok feci bir cokuntu yasadim. Hep agliyordum aniden ofke patlamalari yasiyordum. Bardaklar tabaklar havada uctu... Sonra gecti. Birakali 1 yil oldu. Iyiyim. Ama bazen dusunuyirum yine dra gitsem mi diye. Aslinda bu ara yine iyi hissetmiyirum. Ilac kullabmak istemiyorum. Birakmak bi sekilde basariliyo. Zor bi surec ama geciyo .
Bende de bu sıralar unutkanlık başladı birde düşünemiyorum beynim durmuş sanki ilacın dozunu artırdıktan sonra başladı bu belirtiler
Birakirsiniz biraz daha sabir gosterin 5 yil kullandim sonra biraktim ilk zamanlar disimi sıkıyomusum bilmeden yemek yemeye basladigimda dislerim cenem cok agriyodu o derece yani doktorum ilk 1 ay depresif hal dis sıkma olabilir gececek dedi ve ben gercekten iyiyim 4 ay oldu birakali insallah böyle gider 1 ay sabirli olun geciyo
Doktor kontrolünde bıraktım.Mg azalta azalta.Bi sorunda yaşamadım.Ama bi hafta olmuş henüz biraz daha dayanın.Kafanızda da endişe ediyosanız hani bırakıyorum kötü olur muyum gibisinden o da etkiliyodur.
Ben de antidepresan kullanıyorum.Major depresyon teşhisim.Tavsiyem ilacinizin size olan yan etkisini tekrar doktorunuzla görüşün.O hem ilacı yavaşça bıraktırır size hem de farklı bir ilaç kombinasyonuna başlatır.Benim doktorum bu şekilde yapmıştı.Cok geçmiş olsun ama depresyon sahiden de kafada bitiyor.
çok geçmiş olsun akadaşım. ben 7 yıllık antidepresan mazimi 4 ay önce 2. çocuğuma hamile kalınca geride bıraktım.20 mg paxera kullanıyordum. senin ilacının muadili oluyor sanırım. Yalnız ben bıraktıktan hemen sonra b12 ve demirimin çok düşük olduğunu fark ettik. b12 eksikliği depresyona ataklara sebep olurmuş. b12 iğneleriyle bırakma sürecini hiç sarsıntısız geçirdim. Sen de b12,magnezyum ve demirine bir baktır bence. Bilim beyinde başladığını sandığımız psikolojik sorunlarımızın altında fiziksel sıkıntıların olduğunu, vücuttaki kimyanın, bağırsak florasının tamamen bozulmasının psikolojik sorunlara sebep olduğunu söylüyor. Bu başlığa yazan diğer arkadaşlarım da yazdıklarımı dikkate alır bir kan tahlili yaptırırsa çok sevinirim. Hepinize acil şifalar diliyorum.
Birden birakmayami calistiniz.ben birakirken ilk once yarim kapsul ictim.sonra o kapsulleride eski ilaclarin kapsullerine koyarak boldum.bisure sonra onuda ikiye boldum oyle kademeli biraktim.normal icerken birgun icmeyim feci bas donmesi halsizlik oliyordu
Evet daha iyiyim çok şükür düşünememek de işime geliyor açıkçası ara ara dalgalanma oluyor ama ilk halime göre iyiyim sende iyileseceksin inşallah merak etme
merabalar. antidepresanlar sadece uyuşukluk yapıyor ya da insanların ona güvenmesini sağlıyor. siz iyi 10 mg kullanıyormuşsunuz.
ben 20 kullanıyordum bir de ek olarak başka bir şey. bende hiç etkili olmadı. sadece o başka kullandığım ilaç, yok olan iştahımı getirdi ve geceleri aldığım için uyku yaptı. paxil bence etkili değildi. neyse ben de pankreas iltihabı oluştu hastaneye yatırıldım. her şey araştırıldı bulunamadı neden. karaciğer değerlerim normalin 6 katı ve kötüydü. en son ilaçlardan olabilir denildi ve kestik ilacı.
hem de hemen kestik azaltma yok 6 ayı doldurmadan kestik. ve bütün değerlerim normale döndü. ilk günü panik atağım tuttu işyerinde ağladım. eve gittim ağladım. berbattım. sonra bana iyi gelen şeyi buldum. banyo ve temiz hava. kış günü sabah-akşam duş alıyordum. o halde işe gidip geliyordum. temiz hava buldum mu dağ tepe bayır eşimle yürüyordum geziyordum. ve sonunda bitti. bir de bana insanlar iyi geliyordu. annem-kardeşlerim-eşim-çocuğum. işte vakit geçirmek de iyiydi. ve en büyük ilaç beyinde bitirmek. arada yokluyor ama zaten geçecek biliyorum deyip başka işe yoğunlaştığımda düzeldiğimi görüyorum.
Bende de bu korku vardı gerçekten depresyonun dibini yaşadım ben çünki hastaneye bile yatırmayı düşünmüş beni doktor iyilesemessem ilaçlar fayda etmezse diyordum hep gerçi hala da kurtulamadım özellikle de tekrarlarsa ne yaparım kaygısından yıllarca kullanan insanlar var bu ilaçları onlara fayda ediyorsa bize de eder inşallah merak etme
Ben bırakmıştım ama baş dönmesi dışında bir sıkıntı yaşamamıştım. Bir de birden pat diye değil azaltarak bırakmıştım. Geçmiş olsun inşallah düzelirsiniz yakın zamanda.
Merhabalar, bende ... 10 mg kullandım uzunca bir süre öfke kontrolüm olmadığı için. Daha sonra bırakmaya karar verdikten sonra inanılmaz kötü günler geçirdim. Sebebizce ağlamalar, baş dönmeleri, eşime sataşmalar vs.. Doktor dayan dedi yapamadım tekrar başladım. Bir de çalışınca çok zor oldu.
Ama haziran ayında bunun böyle olmayacağına karar verdim ve tekrar azaltarak içmeye başladım. Ve ilgili alanımı değiştrdim zayıf biri olmama ragmen spor yapmaya sağlıklı beslenmeye karar verdim ve 1 ay içinde kendi kendime bıraktım ve şu an eskisinden daha sakin ve daha mutluyum ki bu süreçte bir de hamile kaldım :)
Bence antidpresanı bırakmak istiyorsanız spor yapmalısınız şiddetle tavsiye ediyorum.. Sizi daha pozitif daha mutlu bir insan yapıyor :) Ve o süreçte ilacı size unutturuyor bu kadar kolay mıydı diyorsunuz :)
Bırakırken de olur doz düşürürken de olur depresiflik bir hafta kadar sürüyor evden çıkmamıştım o bir hafta. Mgniz de düşükmüş ne kadar etkilemiş sizi düzelir geri dışarı çıkmaya sevdiğiniz şeyleri yapmaya gayret gösterin.
Bisey söyleyeceğim kaygı yaşıyorsanız tedavi devam etmeli ki aslında. Kaygı sorununuz var mı hiç bisey dedi mi doktor onun için de destek verebilirdi.
Ben ... 40 mg den 20ye indim gayet memnundum hayatımdan ama aşırı kilo almıştım o yuzden indik 20ye sizde de kilo yaptı mi
Kaygı çok fazla var ama sadece hastalığım ile ilgili bunun sebebi de bu hastalığı yaşayan çok fazla insanla konusmum olmam ve duyduğum olumsuz yorumlar simdi keşke hiç kimseyle konuşmasaymışım diyorum hastaığım ile ilgili
Ya bence bu kaygı durumu için de görüşmelisiniz doktorla. Ben kaygı için de tedavi oldum da viri depresyon yüzünden şu şu oldu dese hiç kafama takacak durumda değildim yani çok işe yaradı. Öncesinde ben de takıyordum. Depresyon ve kaygı için tedavi oldum simdi bitiriyorum. Gayet iyiyim.
Bırakmak başlamaktan daha zor bir süreç. Ama sürekli bunun geçici olduğunu hatırlatın kendinize. Ben de bırakırken tekrar mı başlasam demiştim ama bi yerde bırakman gerekecek mikropik, dayan ve şimdi bırak dedim kendime. Ve azalan dozlarda devam ettik, bitti aylar sonra. Ha ilaçlı toz pembe dünya yok şuan ama eski karamsar ben de yok. Üzüldüğüm zaman insani bir durum olduğunu ve eskiye dönmediğimi biliyorum artık. Kendimi daha da dibe çekmiyorum. Bundan sonrası sizde :) yapabilirsiniz, biraz gayret.
Balik yagi depresyon icin bire bire şiddetli tavsiye ederim. Ilacinizi rahatlikla bırakmanızi saglar
Allah yardımcıniz olsun. Ben de lised3 kullandığım için bilirim. Sersem yapıyo o ilaçlar kafanı bir şeye veremiyosun. Ama kullanmak da lazım pat diye bırakılınca geriye gidersiniz. Doktorunuzla konusun. Ilaç alma saatinizi veya ilaçlarin dozunu değiştirir. Bende degişim yapmıstı
tıbbi açıdan bir bilgim yok, ama kendi deneyimlerime dayanarak diyebilirim ki 1 hafta bir şey demek için erken olabilir sanki. doktorunuzla bir görüşün bence korkmayın, kötü hissetmeyin diğer insanlarla kendinizi karşılaştırıp. illaki karşılaştıracaksanız burada ben varım :)) sabah 20+20 prozac, 5 mg abizol, akşam 20+20 mg prozac alıyorum.
daha önce de kullandım, bırakma dönemi biraz sıkıntılı oluyor maalesef ama bir süre sonra normale dönersiniz diye düşünüyorum, yine de mutlaka doktorunuzla görüşün bence.
Şöyle ki o uyandım mesela suan .direk düşünceler başladı bugün de kötüleşcwm Vs Die simdiden kendimi sıkmaya basladı beynim ağlama geliyo cünkü yaşam sevincim yok hiçbirşey yapasım yok. Hersey kötü geliyor anlamsız geliyor. . Zaten yalnızım bir tane arkadasım var o da giderse sevgili hiç edinemicwm cünkü kaygı sorunum var en ufak seyde hasta oluyorum böyle seyler aklımda devamlı
ilaç yerine terapi filan alsanız?
Şöyle ki o uyandım mesela suan .direk düşünceler başladı bugün de kötüleşcwm Vs Die simdiden kendimi sıkmaya basladı beynim ağlama geliyo cünkü yaşam sevincim yok hiçbirşey yapasım yok. Hersey kötü geliyor anlamsız geliyor. . Zaten yalnızım bir tane arkadasım var o da giderse sevgili hiç edinemicwm cünkü kaygı sorunum var en ufak seyde hasta oluyorum böyle seyler aklımda devamlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?