Antideprasan kullanyorum ve hamile kalmak istiyorum

minel78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
19
0
antideprasan ilaçlar kullanıyorum ve bu arada özelliklede oğlumun çok istemesi üzerine ikinci bir bebek düşünüyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum biri bana yardım etsin:uhm:

ilk önce yavaş yavaş ilacı bırakıcaksınız..
doktorunuza danışın

ah cnm benim.bende yeni evliyim.bende bebek istiyorum.ama ilaçlar yüzünden olmuyo.dr kademeli bıraktıktan sonra diyo.nası olcak onuda bilmiyorum.zor işler bunlar ya

antideprasan ilaçlar kullanıyorum ve bu arada özelliklede oğlumun çok istemesi üzerine ikinci bir bebek düşünüyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum biri bana yardım etsin:uhm:

İlk önce doktorunla konuşucaksın.Ben çocukk düşünüyorum ilacı nasıl bırakıcam,bırakmam gerekmi diyee...
Sonra doktorun sana kademeli kademeli anlatıyorr ilacı nasıl bırakacağınıı.Bende kullanıyordumm kadelemi şekilde 2.5buçuk ay sürdü ilacı sonlandırmam.Lanet ilaçları
K.doğum doktorum bana ilacı alırken gebelik düşünebilirsin dedi.Fakat gebelik oluşunca ilaç kesilir dediiii...Birdee bu ilaçları zorunlu olan hastalarda ilk 1-2ay kullandırabiliyormuş..Kadın doğum dr bana öyle açıklamıştıı.Bazıı hastalarımızz kullanmak zorunda kaldıgı için 1-2 ay izin veriyor dedii.Bence herşeyi dr konuşş.Kafana göre asla ilacıı kesme

teşekkür ederim önerileriniz için. en iyisi bir kadın doğum uzmanından yardım almak.

canım allah yardımcın olsun inşallah sıkıntıların en kısa zamanda geçer bebişini kucağına alırsın

inşallah.ilaç kullanıp bende isteyen herkes te hamiş kalır

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadın doğum uzmanı ve psikyatri uzmanı ile ortak görüşüp, planlı bir şekilde hamile kalmalısınız.

Arkadaşlarımızında dediği gibi ilacı aşamalı olarak bırakıp bir süre bekleyip (1 ila 3 ay arası) sonra hamile kalmalısınız. Hamileliğiniz sırasında rahatsızlığınız nüksederse endişelenmeyin, gebeler ve emziren anneler için kullanılan düşük dozlu ilaçlar mevcut.

Ben evlendim. Çocuk düşünmeye başladık. Kademeli olarak ilaçlarımı kesmeye başladım. Birçok kere doktora gittim. Bir tanesini bıraktım. Diğerini bırakmak çok zor oldu. Azalttıkça hastalığım ilerledi. Bebeği çok istediğimden içmedim. Bu seferde çocuk olmadı. Tam 1,5 yıldır ha bugün ha yarın hamileyim diye tedavi olamıyorum. Durum geçmişe göre çok daha vahim. Bebek tedavisine başladık ama diğer taraftan bittim. Allah kimseyi bu hastalıkla sınamasın. Yeri geliyor keşke kanser olsaydım diyorsun.

ßen evli falan değilim, ama 2 yıl kullandım o ilaçları. ßen 1000 mg lık 2 tane,, ayırca 100 er mg lık 3 ayrı hap kullandım aynı anda 5 tane . Size tavsiyem, bu tarz konuları etraftan bilgi almak yerine birebir kadın doğum doktorunuz ve psikiyatristinizle görüşmeniz.

Kendinize güvenip, kendinizce kuvvetlenip ilaçları kesmeye kalkmayın sakın : )

forumu açan arkadaş buralarda mı merak ettim :)

ikinci bebek oldu mu ilaçları bıraktı mı kendisi ne durumda

Benim de merak ettiğim, antidepresanlar şeker niyetine gidiyor herhalde, çocuk doğurmak istiyorum nasıl bırakayım yani kullanmanın bir amacı yok o zaman. Tedavi görüyorum bir rahatsızlığım var bu durumda çocuk gibi dünyanın en önemli sorumluluklarından birine geçiş nasıl oluyor :sm_confused:

Bebek sahibi olmak için lütfen tedavinizi kendi kendinize sonlandırmayın.. Tedavinizi bitirin, kendinizi iyi hissedin sonra bebek düşünün, fikrimce tabi..
Sağlıklı kişiden sağlıklı bebek dünyaya gelir..
Bebek anne karnında tüm olumlulukları, olumsuzlukları alır ve öyle doğar..
Evladınız için kendinize çok iyi bakmalı, kendinizi evladınıza hazırlamalısınız..

Geçmiş olsun..

mrb bende 2 yıllık evliyim bizde düşünüyoruzz ama işte ilaç kullanıyorumm 3 yıldır agorafobi hastasıyım ben doktorumla konuştumm yapabileceğimi söyledi ilk 3 ay kullanmıcakmışım ama sonra ilaçlarıma devam edebilirm dedii ben pek güvenemedim açıkcasıı kadın doktoruma gitim oda 2 aktif yumurtan var dedi istersen hemen olur dedii ama durumumu bildiği için piskiyatrinle irtibata geçelim beraberr üstesinden geliriz dedi ama bilmiyorumya kendime güvenim yok açıkcasıı ama o kadar çok istiyorumkii bebek ama ne çektiğimi bir ben bilirim benim ataklarım çok feci oluyoo allah hepimize şifa versinn ondan sonrada bir bebiş inşşşşşş

benim doktorum da sen üstesinden gelebilirsin dedi canım
ben de korkuyorum ama mecburum napayım bekle bekle geçmıyor bu hastalık Allah yardımcımız olur sanırım.Ben nisan 3 de son kontrolume gıdeceğim 1 bucuk aydır bırakma aşamasındayım ama tabiki ooo süper iyi değilim arada oluyor bişiler.
ben üstelik 10 yıldır bu hastalıgın ıcındeyım

ah cnmyaaa dediğin gibi nereye kadarr bekliceğizzz hem piskiyatrim hemde kadın dokturumla bişekilde üstesinden geliceğiz artık bakalımm allah sabır ve güç versin hepimize

ah cnmyaaa dediğin gibi nereye kadarr bekliceğizzz hem piskiyatrim hemde kadın dokturumla bişekilde üstesinden geliceğiz artık bakalımm allah sabır ve güç versin hepimize

amın canım
sen ne zman düşünüyorsun peki bebiş
ben bu ay sonu ılk deneyı dusunuyorum kısmetse

valla cnm gönül hemen olsun istiyo ama daha tedavim devam ediyo biraz daha bekliceğiz galibaaa
inşşş cnmm olurr sağlıklı bir şekildeee

valla cnm gönül hemen olsun istiyo ama daha tedavim devam ediyo biraz daha bekliceğiz galibaaa
inşşş cnmm olurr sağlıklı bir şekildeee

ne kadardır devam edıyor cnm tedavin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…