- Konu Sahibi scholarppty
Selam bayanlar, 8 haftalık gebeyim. 6. haftada idrar kültürümde görülen üreme yüzünden günde iki defa duocid isimli antibiyotiği kullandım 10 gün boyunca (biraz aksamalar olmuştu) yenilenen kültür temiz çıktı tam ohhhh kurtulduk derken
bu seferde küçük çapta kanamalarım oldu... Kontroller sonucu kesenin üst tarafında kanama olduğu saptandı hemen bir tane iğne ve günde 3 defa progesta hap takviyesine başladık... Tamam dedim kanamalar da bitti. Dertler bitemedi salgın başladı herkes kırılmaya başladı zaten 10 gün raporluydum evde yatıyordum düşük riski yüzünden ama bir şekilde cumartesi günü sabahtan ateşim çıktı ve iki gün boyunca düşüremedik doktorumu aradım salgın olduğunu günde 6 doza kadar parol veya calpol kullanmamı bitkisel takviyelerle iyileşmeye çalışmamı soğuk buhar uygulamamı birde cumartesi sabah tekrarlayan ufak kahverengi lekelenmem için endol fitil verdi. Nitekim ateş düşmedi ve maalesef dün geceyi acilde geçirdim önce kesin rahatlatır seni diye bu hamilelere takılan serumdan taktılar acile girerken ölçülen ateşim yarım derece artmıştı. Daha sonra biraz bekleyelim dediler ateş düşeceği yerde çıkıyor 38.7 olmuşken müdehale şart dediler (hamilelikte 39 u aştığı anda bebek ciddi tehlikeye giriyormuş. Boğazım tıkalı nefes alamıyorum öksürünce afedersiniz sert sert cerahat geliyor bogazımdan, bademcikler bembeyaz olmuş (daimi tonsilite meyilli bir yapım var zaten) öksürdüğüm zaman ciğerlerim sökülür gibi oluyordu, gözlerim kararıyor ve ara ara kendimden geçiyormuşum. İyi dayanmışsın dediler hemen koca bir serum daha taktılar bu sefer içine cezol (antibiyotikmiş) biteceğine yakında novaljin ağrı kesici kattılar. Sabah uzman doktora göründük bebeğin gayet sağlıklı olduğunu söyledi kesemizdeki kanlanmayı göremedi düzelmiş çok şükür. Ancak hastaneye almam lazım seni seyretmemiz lazım ama şuanda ateşin düştüğü için seni hastaneye almak istemiyorum salgın var burada daha çok rahatsız olursun evde dinlen dedi. Raporum yenilendi... Yine yeniden maalesef antibiyotik verildi Aksef 500 parola devam ancak günde 3 defayı geçme dedi. Koltuk altlarımda soğuk kompresler ancak ayaklarımda kalın çoraplarla endişeli bakışlarla acil bilgisayar başına geçtim eşim kızıyor git yat dinlen diyor. Ama içim rahat değil bebeğim etkilenirmi doktorum asla birşey olmayacağını korkmamam gerektiğini söyledi enfeksiyonun antibiyotikten kat kat kat daha zararlı olduğunu söyledi gayet rahat konuştu. Ama endişelerim geçmiyorrrrr. Cumartesi gece birden beridir dün acildeki ara ara fenalaşmalar harici gram uyku uyumadım... Hala uyuyamıyorum... Hadi beni rahatlatın demiyorum rahatlamak çok zor bu endişeli zamanda ama desteklerinizi bekliyorummm

Son düzenleme: