• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antibiyotiksiz olmaz dediler :( 8. haftada ikinci antibiyotik tedavisi

scholarppty

LeaveToComplaintAndGoAway
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
879
72
323
Isparta
Selam bayanlar, 8 haftalık gebeyim. 6. haftada idrar kültürümde görülen üreme yüzünden günde iki defa duocid isimli antibiyotiği kullandım 10 gün boyunca (biraz aksamalar olmuştu) yenilenen kültür temiz çıktı tam ohhhh kurtulduk derken :( bu seferde küçük çapta kanamalarım oldu... Kontroller sonucu kesenin üst tarafında kanama olduğu saptandı hemen bir tane iğne ve günde 3 defa progesta hap takviyesine başladık... Tamam dedim kanamalar da bitti. Dertler bitemedi salgın başladı herkes kırılmaya başladı zaten 10 gün raporluydum evde yatıyordum düşük riski yüzünden ama bir şekilde cumartesi günü sabahtan ateşim çıktı ve iki gün boyunca düşüremedik doktorumu aradım salgın olduğunu günde 6 doza kadar parol veya calpol kullanmamı bitkisel takviyelerle iyileşmeye çalışmamı soğuk buhar uygulamamı birde cumartesi sabah tekrarlayan ufak kahverengi lekelenmem için endol fitil verdi. Nitekim ateş düşmedi ve maalesef dün geceyi acilde geçirdim önce kesin rahatlatır seni diye bu hamilelere takılan serumdan taktılar acile girerken ölçülen ateşim yarım derece artmıştı. Daha sonra biraz bekleyelim dediler ateş düşeceği yerde çıkıyor 38.7 olmuşken müdehale şart dediler (hamilelikte 39 u aştığı anda bebek ciddi tehlikeye giriyormuş. Boğazım tıkalı nefes alamıyorum öksürünce afedersiniz sert sert cerahat geliyor bogazımdan, bademcikler bembeyaz olmuş (daimi tonsilite meyilli bir yapım var zaten) öksürdüğüm zaman ciğerlerim sökülür gibi oluyordu, gözlerim kararıyor ve ara ara kendimden geçiyormuşum. İyi dayanmışsın dediler hemen koca bir serum daha taktılar bu sefer içine cezol (antibiyotikmiş) biteceğine yakında novaljin ağrı kesici kattılar. Sabah uzman doktora göründük bebeğin gayet sağlıklı olduğunu söyledi kesemizdeki kanlanmayı göremedi düzelmiş çok şükür. Ancak hastaneye almam lazım seni seyretmemiz lazım ama şuanda ateşin düştüğü için seni hastaneye almak istemiyorum salgın var burada daha çok rahatsız olursun evde dinlen dedi. Raporum yenilendi... Yine yeniden maalesef antibiyotik verildi Aksef 500 parola devam ancak günde 3 defayı geçme dedi. Koltuk altlarımda soğuk kompresler ancak ayaklarımda kalın çoraplarla endişeli bakışlarla acil bilgisayar başına geçtim eşim kızıyor git yat dinlen diyor. Ama içim rahat değil bebeğim etkilenirmi doktorum asla birşey olmayacağını korkmamam gerektiğini söyledi enfeksiyonun antibiyotikten kat kat kat daha zararlı olduğunu söyledi gayet rahat konuştu. Ama endişelerim geçmiyorrrrr. Cumartesi gece birden beridir dün acildeki ara ara fenalaşmalar harici gram uyku uyumadım... Hala uyuyamıyorum... Hadi beni rahatlatın demiyorum rahatlamak çok zor bu endişeli zamanda ama desteklerinizi bekliyorummm

Son düzenleme:
gecmis olsun arkadasim. siz dr.lariniza guvenin. onlar sizi ve bebeginizi tehlikeye atacak girisimler de bulunmazlar. zaten gebelige uygun ilaclar kullanmislardir diye dusunuyrm.

Öncelikle çok geçmiş olsun canım iyi atlatmışsın gene maşallah sanada bebişinede.Doktoruna güven eğer bı zararı olsa antibiyotık ağrı kesici iç dermi sana,kendine kuruntu yapıpta hıç canını sıkma bebişinede üzülmesin.hamileyken Vücuttaki iltihaplanma tedavi edılmezse çok zararlı oluyormuş benım doktorumda aynısını söylemişti.Bolbol c vitamını meyva sonrada yat dınlen ohhh işler dursun boşverr

gecmis olsun arkadasim. siz dr.lariniza guvenin. onlar sizi ve bebeginizi tehlikeye atacak girisimler de bulunmazlar. zaten gebelige uygun ilaclar kullanmislardir diye dusunuyrm.

Öncelikle çok geçmiş olsun canım iyi atlatmışsın gene maşallah sanada bebişinede.Doktoruna güven eğer bı zararı olsa antibiyotık ağrı kesici iç dermi sana,kendine kuruntu yapıpta hıç canını sıkma bebişinede üzülmesin.hamileyken Vücuttaki iltihaplanma tedavi edılmezse çok zararlı oluyormuş benım doktorumda aynısını söylemişti.Bolbol c vitamını meyva sonrada yat dınlen ohhh işler dursun boşverr

Allah razı olsun kızlar ilk hamileliğimde asker gibiydi bi öğrendim birde operasyona girdimmm öyle yani hiçbir problem yaşamadım desem yeridir. Bu seferki biraz gücümü kırdı gibi, anacığım başımda çok şükür her işime koşturuyor. Allah razı olsun 31 yaşındayım hala ablam ben ve torunları için koşturuyor.

Bir ben boyleyim saniyordum.8. Kutu antibiyotigim yeni bitti.hamileligimin basinda ciddi kanamalarim oldu hep hastanede yattim.igne progestan surekli yapildi.sonra vucudumda enfeksiyon cikti 20 bin.antibiyotik hemen.ama dusmedi hic.sonra bi grip oldum 15 gun surundum.burun spreyi bile kullandim.sonraaaa enfeksiyon mememde apse varmis.yine antibiyotik apse icin.ve her antibiyotik sonrasi vajinal mantar.kortizonlu krem ve fitil.apse o kadar antibiyotige ragmen kurumadi igneyle cektiler ve yine antibiyotik.yok olmadi yine bu sefer cerrahi mudahele dedi dr.meme me hafif uyusturucu igne yapip kesik atti dr.ucunada hortum gibi bisey takti.kesildigini hissetmedimde iltihabi bosaltirken dizlerimin bagi cozuldu resmen.tabi yine anbiyotik.sonrasinda da mantar.2 ser kutu yazdiklari bile oldu.gecen hafta mememdeki hortumu cikardilar ama kesi yerinden cok fazla ihtihap akiyor hala.gitsem yine antibiyotik yazilcak.bu arada tansiyonum var.tansiyon ve kan sulandirici iciyorum.suan 33+2 gunlugum.kizim iyi cok sukur.allah a emanet yasiyoruz ikimizde bu gunume sukur diyorum.

Bir ben boyleyim saniyordum.8. Kutu antibiyotigim yeni bitti.hamileligimin basinda ciddi kanamalarim oldu hep hastanede yattim.igne progestan surekli yapildi.sonra vucudumda enfeksiyon cikti 20 bin.antibiyotik hemen.ama dusmedi hic.sonra bi grip oldum 15 gun surundum.burun spreyi bile kullandim.sonraaaa enfeksiyon mememde apse varmis.yine antibiyotik apse icin.ve her antibiyotik sonrasi vajinal mantar.kortizonlu krem ve fitil.apse o kadar antibiyotige ragmen kurumadi igneyle cektiler ve yine antibiyotik.yok olmadi yine bu sefer cerrahi mudahele dedi dr.meme me hafif uyusturucu igne yapip kesik atti dr.ucunada hortum gibi bisey takti.kesildigini hissetmedimde iltihabi bosaltirken dizlerimin bagi cozuldu resmen.tabi yine anbiyotik.sonrasinda da mantar.2 ser kutu yazdiklari bile oldu.gecen hafta mememdeki hortumu cikardilar ama kesi yerinden cok fazla ihtihap akiyor hala.gitsem yine antibiyotik yazilcak.bu arada tansiyonum var.tansiyon ve kan sulandirici iciyorum.suan 33+2 gunlugum.kizim iyi cok sukur.allah a emanet yasiyoruz ikimizde bu gunume sukur diyorum.

Oh sonunda buldum seni arkadaş olarak eklemeden msj yazılmıyo sana ekledm henüz onaylanmadı burda görünce çok sevindm :) yazdıklarını okudum maşallah çok şey olmış ama doğumunada çok az kalmş ozMan rahatlardın

Oh sonunda buldum seni arkadaş olarak eklemeden msj yazılmıyo sana ekledm henüz onaylanmadı burda görünce çok sevindm :) yazdıklarını okudum maşallah çok şey olmış ama doğumunada çok az kalmş ozMan rahatlardın

Anammm canim benim.ben cepten girdigime arkadaslik isteklerini goremiyorum.dur hallederim ben onu. Valla hala yasiyorum kuzum ya cok iltihap akiyor bu hafta bebikimi gormeye gidicem nasipse onu bi goreyimde tekrar gidicem apse icin.cok az kaldi ya hayirla saglikla bi dogsun da hepsi gecicek.sen ne yaptin seninde buyuyordur minik savasci masallahhh.

Ya bu kadar negatif şey bir araya gelince beğeni yapmak nasıl olur bilemedim ama gözlerimi doldurdun ağlıyorum inan hıçkıra hıckıra nasıl gerilmişim bilemezsin ateşimde düşmüyor tabi bu şekilde akşama kadar yattım yine yatmaktan yoruldum resmen. Acaba kaçıncı ayda negatif haberini alacağım buna ben sebep oldum Allahım huzurunda bunun hesabını nasıl vereceğim yavrumun suratına nasıl bakacağım diye diye yedim bitirdim kendimi bugün yine içim kurudu ağlamaktan ve seni okudum bu sefer yine başladım ağlamaya inşallah bende evladımın sorunsuz haberlerini alırım senin gibi dün sabah gayet iyi dedi ama daha 8 haftalık herhangi bir anomali belli olmaz bile hala uyumadım uyuyamıyorum uykusuz 3. gün bitti.
Rabbim şifalar versin sana hayırlısıyla güzel prensesini hayırlısıyla gününde kucağına alırsın inşallah

Ya bu kadar negatif şey bir araya gelince beğeni yapmak nasıl olur bilemedim ama gözlerimi doldurdun ağlıyorum inan hıçkıra hıckıra nasıl gerilmişim bilemezsin ateşimde düşmüyor tabi bu şekilde akşama kadar yattım yine yatmaktan yoruldum resmen. Acaba kaçıncı ayda negatif haberini alacağım buna ben sebep oldum Allahım huzurunda bunun hesabını nasıl vereceğim yavrumun suratına nasıl bakacağım diye diye yedim bitirdim kendimi bugün yine içim kurudu ağlamaktan ve seni okudum bu sefer yine başladım ağlamaya inşallah bende evladımın sorunsuz haberlerini alırım senin gibi dün sabah gayet iyi dedi ama daha 8 haftalık herhangi bir anomali belli olmaz bile hala uyumadım uyuyamıyorum uykusuz 3. gün bitti.
Rabbim şifalar versin sana hayırlısıyla güzel prensesini hayırlısıyla gününde kucağına alırsın inşallah

Ben hic isyan etmedim ama inan cok doldum bende.sabrettim bak bugune geldim.egerki bir anamoliside varsa ben onuda kabul ediyorum bana rabbimin hediyesi o nasil isyan edeyim.bak ben 7 sene evlat hasreti cektim 24 yasinda kanser le tanistim.31 yasindayim 8 kere ameliyat oldum.ama hala icimde dinmeyen bir mutluluk var.4 yasinda bir kizim daha var benim.cok erken dogdu ama hic dert etmedim sukurki sagligi yerinde.hersey olacagina variyor.atesin cikti mi hemen ilik dusa gir inan cok rahatlatiyor.hic biseyide dert etme.hayat dedigin bir nefes hepside birbirinden mukaddes.egerki biseyler bizim sinavimizsa dua edelimde bu sinavi kazanalim.saglikla hayirla al kucagina yavrunu.iyi senelerrr.

Anammm canim benim.ben cepten girdigime arkadaslik isteklerini goremiyorum.dur hallederim ben onu. Valla hala yasiyorum kuzum ya cok iltihap akiyor bu hafta bebikimi gormeye gidicem nasipse onu bi goreyimde tekrar gidicem apse icin.cok az kaldi ya hayirla saglikla bi dogsun da hepsi gecicek.sen ne yaptin seninde buyuyordur minik savasci masallahhh.

Bende telden giriyorm geçen bilgisayardan bakınca farkettim ozaman göründü tüh ya geçmedimi hala o iltihap çok zor olur inş bebeğini sağlıklı görürsün zaten az kalmış oh ne güzel kurtulmışsın sayıyorm ben artık :) ben çok fenayım miğrenim tutuyo ilaç içemiyorm o ağrıyıda çekerken tükeniyorm resmen o bugün geçtide miğdem çok fena böle tarif edemediğim bi ağrı ama aşırı derecede sanki taş oturmış gibi hiç bişey yedirmiyo mahvediyo yediğim an normlmi bu sence

Bende telden giriyorm geçen bilgisayardan bakınca farkettim ozaman göründü tüh ya geçmedimi hala o iltihap çok zor olur inş bebeğini sağlıklı görürsün zaten az kalmış oh ne güzel kurtulmışsın sayıyorm ben artık :) ben çok fenayım miğrenim tutuyo ilaç içemiyorm o ağrıyıda çekerken tükeniyorm resmen o bugün geçtide miğdem çok fena böle tarif edemediğim bi ağrı ama aşırı derecede sanki taş oturmış gibi hiç bişey yedirmiyo mahvediyo yediğim an normlmi bu sence

Ay agzin bal yisinnnn.kurtulmus say sen beni bende sayam dimi artik.kuzum miden gaz sancisindan agrir.hamileligin ilk basinda gaz cok olur.gaviscon surup al valla mucize o.hemde a grubu.yani hamilelikte icmekten cekinmemen gereken bi ilac.hic bir zarari yok.doyle dr bile yazar.ha bu arada niye migren tuttumu ilac icmiyorsun parol u her dr veriyor.cektigin o migren sancisinin stredi bebege ilactan daha zararli.sen iyice dr unla konus canim miden icin de migren icinde boyle eziyet ediyorsun hem kendine hem bebikine.

Ay agzin bal yisinnnn.kurtulmus say sen beni bende sayam dimi artik.kuzum miden gaz sancisindan agrir.hamileligin ilk basinda gaz cok olur.gaviscon surup al valla mucize o.hemde a grubu.yani hamilelikte icmekten cekinmemen gereken bi ilac.hic bir zarari yok.doyle dr bile yazar.ha bu arada niye migren tuttumu ilac icmiyorsun parol u her dr veriyor.cektigin o migren sancisinin stredi bebege ilactan daha zararli.sen iyice dr unla konus canim miden icin de migren icinde boyle eziyet ediyorsun hem kendine hem bebikine.

Aynen ablacm sen bitirdin gebeliği darısı bana miğdem gaz sancısı değil çok şiddetli bi miğde ağrısı bişey yiyemiyorm o dediğinden alıyım bi inş iyi gelir parol içtim geçmiyoki ben ağır ilaçlar içtiğim için çok zor geçiyo dediğin gibi bebeğede eziyet banada hiç tadım olmuyo bu pazartesi gidecem bakalım söyleyecem ne önerecek

Kizlar slm bende 10+5 gunluk hamileyim normalde grip oldugum sayildir 29 yillik omrumde, 1 haftadir berbat durumdayim, ilk once atesim cikti doktor minoset verdi onu bile kullanmaya cekinirken atesim 38.1 lere cikinca serum yedim, serumda bi ise yaramadi en son dun gece 1 saat kadar 38,5 te kaldi atesim, ve antibiyotige baslatti doktor, bitmis durumdayim, internette okudukca tamam diorum bebegim gidicek benden bi sorun olucak bukadr ilaca antibiyotige seruma hemde ilk3 ay icinde oldugu icin dahada tehlikeli, allahim bebeklerimizi bize bagislasin ama ben pskolojik olarak bitmis durumdayim

Back
X