• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antibiyotiklere ulaşmak

Çok mu komik? Benim korona için istediğimi nereden çıkardınız? Çocukların klasik ateşli hastalığında kullanacağım
Sorun orda etrafımda çogu kişi siz gibi çocukların her ateşli hastalığında antibiyotik verdiler şimdi çocuklar hastaneye yatmadan iyleşemiyor çünkü artık etki etmiyor çocuklara antibiyotik

Çok çok riskli deli gibi diş ağrısı çektiğim şu günlerde en azından aile hekimine giderek yazdırdım. Her şeye antibiyotik yazılmaz.

Klasik ateşli hastalığın viral olmadığını yada sadece soğul algınlığı olmadığına nasıl karar vereceksiniz? Çok cahilce bir tutum.
3,5 yaş çocuğum var ateşli hastalıklarında daha antibiyotik verilmedi. Doktoru antibiyotiği zaruri olmadan kullanmaz. Yoksa bağışıklığı gelişmez fer
Hah işte olması gereken bu kızım bir haftadır hasta doktorumuz hemen antibiyotik vermeyelim takip edelim dedi ateşi devamlı 38.6 ve civarında devamlı takip ediyoruz hiç antibiyotik oldada içirsrm diye aklıma gelmedi

kafanıza göre antibiyotik kullanamayacağınıza göre doktora gitmek zorundasınız yani virüsle ilgili bir durum değil.eğer çocuk hastaysa mecbur doktora gidilecek virüs olsun yada olmasın.doktora mecbur gidileceği için gereksiz bir istek bu nedenle sosyal medyada tutmamış olabilir.

İlk mesajınız çok bilinçsizmişsiniz gibi duruyor o yüzden insanlar size sinirlendiğiniz tepkileri veriyor. 4 çocuk annesi olarak tabiki biliyorsunuz ne zaman verilmeyeceğini. Aile hekiminiz yazsa yada ebeye ulaşsanız o yönlendirse eşiniz alsa olmaz mı?

İlk mesajınız çok bilinçsizmişsiniz gibi duruyor o yüzden insanlar size sinirlendiğiniz tepkileri veriyor. 4 çocuk annesi olarak tabiki biliyorsunuz ne zaman verilmeyeceğini. Aile hekiminiz yazsa yada ebeye ulaşsanız o yönlendirse eşiniz alsa olmaz mı?
Şimdi benim anlamadığım 4 çocuk annesi olunca bir çocuğun hastalığının bakteriyel mi viral mi olduğunu anlama kiti mi yerleşiyor beyne?
Bunun kararını doktorlar vermeyecekse doktorlar niye var?
Hicbir hekim hastayı görmeden ilaç yazamaz.
Yazıyorsa şikayet edin.

Tabii ki son ana kadar direniyoruz diğer şuruplarla fakat bbkler üçüz olunca düşündüğünüz kadar kolay değil hastane işleri maalesef
O zaman hasta olmamalari icin takviye talep edin doktorunuzdan. Bir dolu gıda takviyesi var bu amacla kullanılan. Ben 2 çocuğuma da ayri ayrı aldim kullanıyorum.
Birde hastalik belirtisi gösterince kullanılan damla var elimin altinda,gerekirse kullanacağım ama antibiyotik olmaz maalesef

Şimdi benim anlamadığım 4 çocuk annesi olunca bir çocuğun hastalığının bakteriyel mi viral mi olduğunu anlama kiti mi yerleşiyor beyne?
Bunun kararını doktorlar vermeyecekse doktorlar niye var?
Hicbir hekim hastayı görmeden ilaç yazamaz.
Yazıyorsa şikayet edin.
Hayır, 4 evlat yetiştirdiği için ota boka ilaç kullanmanın zararlı olduğu düşüncesi gani gani yerleşiyor beyne. x4 sorumlulukta pekiştiriyor bunu. Ayrıca kronik bir problem ve hanfendi yazmış önceki yorumlarda bu durumu sürekli yaşıyoruz diye. Ayrıca kadın üçüzlere 3.5 yıldır bakıyor, onun çocuğunu ondan iyi bilecek değiliz.

Hayır, 4 evlat yetiştirdiği için ota boka ilaç kullanmanın zararlı olduğu düşüncesi gani gani yerleşiyor beyne. x4 sorumlulukta pekiştiriyor bunu. Ayrıca kronik bir problem ve hanfendi yazmış önceki yorumlarda bu durumu sürekli yaşıyoruz diye. Ayrıca kadın üçüzlere 3.5 yıldır bakıyor, onun çocuğunu ondan iyi bilecek değiliz.
Gerekli cevapları vermiştim. Size de teşekkür ederim

Antibiyotik kullanmak bağışıklığı düşürür. Bizim gibi cahil bir millet ilaçlara saldırıp koronavirusu salgınının daha da artıracaktır. Katilmiyorum

Benim kayınvalidm de 35 senelik anne, oğlunu tanıdığını düşünüyor her hasta olduğunda antibiyotik i dayamış. İlk evlendigim kış 5 defa antibiyotik kullandı alışkanlıktan. Bu alışkanlığı sonradan zar zor kırdım. Doktor yazmadan kullanılmaz böyle şeyler hele bu dönemde daha riskli

Doktorlar dahi antibiyotiği tecrübeyle değil, kan tahliliyle veriyor. Kanında enfeksiyonun izi yoksa calpol verip yolluyorlar. En azından benim doktorum.
Altıncı hastalık, influenza dahil pek hastalığı böyle atlattık.
Kalkıp da anayım ben ana diye bilmeden antibiyotikler kullanılamaz.

Doktorlar dahi antibiyotiği tecrübeyle değil, kan tahliliyle veriyor. Kanında enfeksiyonun izi yoksa calpol verip yolluyorlar. En azından benim doktorum.
Altıncı hastalık, influenza dahil pek hastalığı böyle atlattık.
Kalkıp da anayım ben ana diye bilmeden antibiyotikler kullanılamaz.
Konu sahibinin diğer mesajlarını okumadınız herhalde. Kadın açıklamış zaten.

Arkadaşlar, şu dönem geçici de olsa antibiyotiklerin reçetesiz satılması gerektiğini düşünüyorum. (En azından düşük doz) Neticede birkaç yıl eveline kadar leblebi gibi satın alıyorduk:KK43: çocukları hastane ortamına sokmak istemiyorum. Sosyal medyada duyurmaya çalıştım ama kimsenin ilgisi yok.
dunyanın hıc bır yerınde bır cesıt antıbıyotıkle gereklı olan tedavıyı karsılayamazsınız
kas ıltıhabı ıcın ayrı kanda enfeksıyon ıcın ayrı goz ıcın ayrı sınuzıt ıcın ayrı dıs ıcın ayrı ve kısının kendı ozel durumuna gore de ayrı yanı bır doktora ıkı kısı dısde ıltıhap ıcın gıder ona bıle ayrı ılac ve doz uygulanabılır

sız hangı bılgıyle doz ve ılac ayarlaması yapacaksınız ?

yasaklandıysa sadece recete sartı konduysa koca saglık bakanlıgının bır bıldıgı vardır degıl mı

Çok mu komik? Benim korona için istediğimi nereden çıkardınız? Çocukların klasik ateşli hastalığında kullanacağım
3.5 yaş. Bir tanesi kronik bronşit
klasık ateslı hastalıgında kafanıza gore ılac maalesef kullanamazsınız
tum cocuklugum ılk okul bıtımıne kadar bronşiyal astım ıle gectı sızı cok ıyı anlıyorum bızzat bu hastalıgı yasamıs bırı olarak 9823739872398732831 kat daha dıkkatlı olmanızı tavsıye ederım bızım gıbı hassas kısılere bazı ılaclar yasak bıle olabılıyor ...

cevap veren herkes terslenmiş.
ne deseydi kullan,el altından ben sana göndereyim bro mu diceklerdi anlamadım.
sağlıklı besinlerle bağışıklık kuvvetlenır. ialçlarla bağışıklık baskılanıyor ve o hastalıkda çocuk iğileşmıyor hastalık ötelenıyor. vücudun savaşmasına az izin verin. kısır döngüde olduğunuz için antıbıyotıksız yapamıyorsunuz zaten.
4 yaşındayız ne ateş düşürücü ne antıbıyotık kullandım bu zaman kadar

Back
X