• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antibiyotiklere ulaşmak

kanada

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2007
4.117
6.399
683
Arkadaşlar, şu dönem geçici de olsa antibiyotiklerin reçetesiz satılması gerektiğini düşünüyorum. (En azından düşük doz) Neticede birkaç yıl eveline kadar leblebi gibi satın alıyorduk:( çocukları hastane ortamına sokmak istemiyorum. Sosyal medyada duyurmaya çalıştım ama kimsenin ilgisi yok.

Tv internet vs dinleyip okudugum tum uzmanlar virus nedeni ile,asla ama asla antibiyotik kullanmayin diyorlardi..tabi bilemiyorum eger dr ihtiyac gorur ise soyler zaten

Antibiyotiklerin de çeşitleri var. O anda hangisini kullanmamız gerektiğini bilmeden almak daha büyük tehlike.

Sürekli gittiğiniz bir doktorunuz varsa telefonla ulaşıp belirtileri anlatın. Belki bir yönlendirmede bulunur.

Iyiki de satılmıyor bence en ufak şeye antibiyotik kullanmak isteyen var iki çocuğum var bu zamana kadar antibiyotik hiç vermedim doktor verdiğinde de kullanmadım yalan yok
Evde güzel beslenmesini dinlenmesini sağlayarak atlattık hep çok şükür kolay kolay hasta olmazlar

Arkadaşlar, şu dönem geçici de olsa antibiyotiklerin reçetesiz satılması gerektiğini düşünüyorum. (En azından düşük doz) Neticede birkaç yıl eveline kadar leblebi gibi satın alıyorduk:KK43: çocukları hastane ortamına sokmak istemiyorum. Sosyal medyada duyurmaya çalıştım ama kimsenin ilgisi yok.
Viruslere antibiyotikler etki etmez :D

Tabii ki son ana kadar direniyoruz diğer şuruplarla fakat bbkler üçüz olunca düşündüğünüz kadar kolay değil hastane işleri maalesef

Antibiyotik kullanmak zorunda olduğunuz kronik bir hastalık varsa recetesiz alabiliyorsunuz bu dönem. Yalnız önceden bu reçete yazılmış olması gerekiyor.

Kaç aylık çocuklarınız ?

Antibiyotik kullanmak zorunda olduğunuz kronik bir hastalık varsa recetesiz alabiliyorsunuz bu dönem. Yalnız önceden bu reçete yazılmış olması gerekiyor.

Kaç aylık çocuklarınız ?
3.5 yaş. Bir tanesi kronik bronşit

Çok mu komik? Benim korona için istediğimi nereden çıkardınız? Çocukların klasik ateşli hastalığında kullanacağım

Cocuklarin klasik atesli hastaliklarinda, atesi 38.5 dereceyi geçtiginde acak ates düsürücü surup kullanirsin. Bunun yani sira çoçuklari daha 1 kat daha hafif giydirirsin. Ve vücüdlarina zaman verirsin kendini toparlamasi için.

Bu çoçuklarin bagisiklik sistemleri bir sekilde güçlenmesi lazim. Simdiden bile sik sik antibiyotik kullanirlarsa, ilerde o antibiyotik gerçekten gerektiginde etki etmez. Daha zor durumda düsürler. Ki antibiyotik zaten viral enfeksyonda yardim etmez. Cocuklar ateslendiginde neden oldugunu bilmiyorsun (doktor olmadikça). Viral enfeksyon ise, bosuna antibiyotik vermis olursunuz.

Yani doktorlar bas bas bagiriyor, antibiyotigi birakin, her derde deva degil diye. Ve halen antibiyotigin pesinde olan kadinlar var. Hayret edici.

Zor durumda kalmadıkça bilinçli bir anne cocuguna antibiyotik vermez. Konu sahibi ben sizi cok iyi anlıyorum. Bazı cocukların hastalıkları antibiyotiksiz gecmiyor. Bagısıklık sistemleri zayıf oldugu için kendini düzeltemiyor. Ama sizin bu isteğinize devlet izin vermez, bosuna ugrasmayın. Hastane ortamına sokmamanızda mantıklı. Çok gecmiş olsun... Bir çözüm sunmak bu asamada zor

Zor durumda kalmadıkça bilinçli bir anne cocuguna antibiyotik vermez. Konu sahibi ben sizi cok iyi anlıyorum. Bazı cocukların hastalıkları antibiyotiksiz gecmiyor. Bagısıklık sistemleri zayıf oldugu için kendini düzeltemiyor. Ama sizin bu isteğinize devlet izin vermez, bosuna ugrasmayın. Hastane ortamına sokmamanızda mantıklı. Çok gecmiş olsun... Bir çözüm sunmak bu asamada zor
Teşekkürler. Çok haklısın. Büyük oğlum tek büyüdü antibiyotik olayını hatırlamıyorum bile fakat üçüzler prematüreler ve hastalık eve girince enaz 1 ay sürekli dönüyor. Çok çok zor. Hariçten gazel okumak kolay maalesef

Aynen reçetesiz satılsın ilaçlar tükensin kafasına göre kullanıp bagısıklık kazansınlar sonra hasta olunca hiç bir ilaç yeterli gelmesin

Ayrıca virüs kaptıgını bilmeyen de kullansın sonra iyileşemesin kafalara pırıl pırıl
Ölümler artsın

Back
X