• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antibiyotiği dolapta değil oda sıcaklığında tutmuşum

Öksürüğü geçmiyor ateş düştü ama iyileşme süresini uzattım sanırım
Öksürük için şunu yaparsanız, gerçekten çok memnun kalırsınız.
Çocuğun yaşını bilmiyorum ama, bebek değilse, bir iki yemek kaşığı pekmezi hafif ılıtıp, içine biraz karabiber atın ve içirin. İsterseniz bir de göğsüne sızma zeytinyağı sürüp, üstüne bir havlu koyup giydirin yatırın. İnanın eser kalmayacaktır bir, bir buçuk güne

Öksürük için şunu yaparsanız, gerçekten çok memnun kalırsınız.
Çocuğun yaşını bilmiyorum ama, bebek değilse, bir iki yemek kaşığı pekmezi hafif ılıtıp, içine biraz karabiber atın ve içirin. İsterseniz bir de göğsüne sızma zeytinyağı sürüp, üstüne bir havlu koyup giydirin yatırın. İnanın eser kalmayacaktır bir, bir buçuk güne
Tavsiye için teşekkür ederim, doğal ilaç neden olmasın

Tavsiye için teşekkür ederim, doğal ilaç neden olmasın
Mutlaka deneyin, bize annem yapardı. Geçen gün nefis yemek tariflerinde bir bayan paylaşmış. O aklıma getirdi yaptım, çok inatçı olur benimkinin öksürüğü, onu bile kesti. Karabiberi çok az olmasın çocuğu yakmayacak derecede ayarlayın. Allah şifa versin

Mutlaka deneyin, bize annem yapardı. Geçen gün nefis yemek tariflerinde bir bayan paylaşmış. O aklıma getirdi yaptım, çok inatçı olur benimkinin öksürüğü, onu bile kesti. Karabiberi çok az olmasın çocuğu yakmayacak derecede ayarlayın. Allah şifa versin
Amin çok sağolun

Valla bende hiç dolaba koymam ilaçlarını. Bu yazıyı okuduğum iyi oldu. Bende oda sıcaklığı kuru bir yer olarak kalmış hep aklımda ama önemli bir detay dediginiz

Herkese iyi akşamlar,
Bebeğim hasta olmuştu ptesi doktora götürdüm antibiyotik yazdı şurup. İlk defa antibiyotik kullanıyoruz, reçetesini çıkardım nasıl yapılması gerektiğini okudum hazırladım, içirdim... oda sıcaklıgında kuru yerde saklayın yazıyordu.. meğer sulandırmadan önce o şekildeymiş.. az önce tekrar farkettim ki sulandıktan sonra buzdolabında saklanmalıymıs.. yarın doktoru arayacağım şuan geç oldu başına böyle bişey gelmiş veya bilgisi olan var mı? Beş gündür dolaba koymadan içirmişim bişey olmaz dimi :KK43:

Sulandırdıktan sonra dolaba mı koyulması gerekiyormuş :KK43: benim kızım içinde 1 hafta kullandım ve 25 derecenin altında saklanması gerekiyor yazdığı İçin dışında, öyle sandım içine bakmadım. Bir sıkıntı olmadı ama bende şimdi öğrendim

Ben hiç buzdolabına koymuyorum. Gardırobun bir kısmını ecza dolabı yaptım. orası ev sıcaklığından (24 derece) daha serin. Hep orada durur. Soğuk soğuk ilaç vermek istemiyorum. Doktora da eczacıya da sordum. Çok sıcak değilse sorun olmaz dediler. Hiç de bir problem yaşamadım bugüne kadar.

Ezcacıya da sorabilirsiniz bunu. Onlar da bilir ilacın içeriğine bir zarar gelmiş midir, etkisi düşmüş müdür diye.

Şunu da eklemeden geçemedim. Eczacı size her ilacı nasıl saklayacağınızı tek tek söylemek zorunda değil. İlacın üstünde yazıyormuş işte. Prospektüsü okumak sizin sorumluluğunuz. Boşuna başkasını suçlamayın.

Ezcacıya da sorabilirsiniz bunu. Onlar da bilir ilacın içeriğine bir zarar gelmiş midir, etkisi düşmüş müdür diye.

Şunu da eklemeden geçemedim. Eczacı size her ilacı nasıl saklayacağınızı tek tek söylemek zorunda değil. İlacın üstünde yazıyormuş işte. Prospektüsü okumak sizin sorumluluğunuz. Boşuna başkasını suçlamayın.
Benim eczacıyı suçladığımı nereden cıkardınız? Dikkat etmeliydim diye kendimi suçluyorum zaten tabiki okumak bizim sorumluluğumuz ama hasta bir bebekle gözümden kaçmış işte. Kaldı ki antibiyotik verıyor bebek için insanlık namına uyarabilir.. bir cok eczacı doktorun verdiği ilaçlara aman bu iyi değil bak bu daha iyi bak bu daha şöyle deme haddini buluyorsa bunuda söyleyebilir

Prospektüs okuma alışkanlığımızın gelişmesi lazım. Haklısın bebek hastayken zordur ama ilaç konusu önemli ve bazen doktor yanlış ilaç yanlış doz yazabilir, bazen eczacı yanlış verebilir dozu yanlış yazabilir vs olmayan şeyler değil o yüzden iki elim kanda olsa o prospektüsü okurum. İlacı dışarıda bırakmak en hafifi. Ev çok sıcak değilse sorun olmamış olabilir etkisi zayıflamış olabilir ama sonuç olarak 5 gün içmiş yapacak bir şey yok 😕

Back
X