Antibiyotiği bolup kullanmak

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
3.704
7.922
Merhaba, doktor boğaz enfeksiyonum geçmezse kullanirsin diye tedbir olarak diye antibiyotik vermişti.(araya tatil girdiği için) Hala öksürüyorum diye bugün birini içtim ama 1000'lik olduğunu fark etim. Acaba ikiye bölüm 500'lük gibi kullansam ve kalan yarısını kullanmasam olur mu? Sadece öksürük için 1000'lik antibiyotik kullanmali miyim bilmiyorum.

Bazı ilaclar bölünebilirken bazıları bölünemiyor. Eczaneyi telefonla arayarak ya da giderek danışabilirsiniz.

sadece öksürüyorsanız fakat kırgınlık ateş gibi şikayetleriniz geçtiyse antibiyotiği kullanmanıza gerek yok.

Antibiyotikler kiloya göre hesaplanıyor. 500lük olanları çocuklar kullanıyor genelde. Ya tam için ya da hiç içmeyin 😌

Sadece öksürük için antibiyotik içmeyin..Geçmeyen ateş varsa öksürük balgamlı balgam da yeşil ise o zaman kullanın..Viral enfeksiyonlarda da geçmeyen öksürük olabiliyor..Kullanacaksanız da bölebiliyorsanız 500 mg kullanabilirsiniz

Lütfen yarın aile hekimine ulaşıp sorun. Buradan antibiyotik kullanın veya kullanmayin diyemez kimse.

Ya ardı ardına mesaj yazıyor gibiyim ama şimdi de öksürürken sol bel tarafım acıyor gibi, mideme zarar vermiş olamam değil mi? Yemek yemiştim içmeden önce

Bebişim antibiyotik bildiğim kadarıyla öyle bonbon gibi kullanılan bir ilaç türü değil, gerçekten ihtiyacın varsa doktor yazıyor. Ben en son 2 sene önce içtim, 3lü bir paket vardı 3 günde içip bitirdim ama midemin de içinden geçti. Sözün özü doktoru acaip buldum tedavi tutmazsa iç gibi bir şey olamaz😶‍🌫️bana kalırsa içme.

Merhaba, doktor boğaz enfeksiyonum geçmezse kullanirsin diye tedbir olarak diye antibiyotik vermişti.(araya tatil girdiği için) Hala öksürüyorum diye bugün birini içtim ama 1000'lik olduğunu fark etim. Acaba ikiye bölüm 500'lük gibi kullansam ve kalan yarısını kullanmasam olur mu? Sadece öksürük için 1000'lik antibiyotik kullanmali miyim bilmiyorum.
Sadece öksürüğünüz varsa antibiyotik kullanılmaz diye biliyorum. Balgam söktürücü bir şeyler kullanmanız ya da bitkisel çözümlere bakmanız daha uygun olacaktır. Bunun yanında 1000lik antibiyotik bölünerek kullanılabilir, ortalarındaki çizgiden de anlaşılıyor zaten.

Ek yapayım 500lük antibiyotik çocuğa verilmez, boy kilo oranı ve hastalığın şiddeti antibiyotik dozunu belirler. Ben hiç 500lük çocuk antibiyotiği görmedim.

Bebişim antibiyotik bildiğim kadarıyla öyle bonbon gibi kullanılan bir ilaç türü değil, gerçekten ihtiyacın varsa doktor yazıyor. Ben en son 2 sene önce içtim, 3lü bir paket vardı 3 günde içip bitirdim ama midemin de içinden geçti. Sözün özü doktoru acaip buldum tedavi tutmazsa iç gibi bir şey olamaz😶‍🌫️bana kalırsa içme.
Şu ara salgın öyle şiddetli ki aile hekimleri böyle bir yola başvuruyor maalesef. Çocuklara bile ateşlenirse verilmek koşuluyla antibiyotik yazıyorlar hızlı müdahale amaçlı

Ben orta kulak iltihabı olduğumu söyledim sıklıkla, o da kulağıma sıçrarsa diye söylemişti ama öksürük gecmeyince bugün attım.

Ya ardı ardına mesaj yazıyor gibiyim ama şimdi de öksürürken sol bel tarafım acıyor gibi, mideme zarar vermiş olamam değil mi? Yemek yemiştim içmeden önce
Hayır, mide sorununuzun ilaçla ilgisi olması çok zor. Stresten de kasılıyor olabilirsiniz.

Bol deseydi eczacı belirtirdi. Enfeksiyonun yoğun diye 1000 vermiştir. Antibiyotiğe basladiysan yarım bırakma çünkü bünye tam mikrobu tanıyıp en güçlü olduğu halde birakildiginda iyilesmiyorsunuz.

Antibiyotık bağışıklığı düşürüyor yani 3 ay içinde 4 kez bogazım şişti ve doktor artık tuzlu su ile gargara yapmamı önerdi öksürük içinde ballı lımonlu su içtim

Ben boğaz ağrısı için aile hekimine gittiğinde Aferin ya da İbocold veriyor. Antibiyotik mümkün olduğu kadar yazmıyorlar.

X