merhaba kızlar..sağolun yazdığınız için..
ben eşim kemal beye çok güveniyo ve beniim gereksi kuruntu yaptığıma inanıyordu..ama birinci tutmayıca mutlaka doktorun araştırma yapması gerektiğini okumuş biyerlerden,lafıma geldi yani..yinede kemal beyle konuşalım dedi,araştırma yapmasını isteyelim,gerek yok derse gideriz başka yere,ama araştıralım derse bi kere daha orda yaptıralım dedi..ve aradım..aklımda soru işareti kalmasın dedim,tamam dedi,zaten bi genetik tahlili bakarız dedi..30 ocağa randevu aldım..ilk denemede hasan bey takip etmişti ben bu sefer tamen kendisiyle olmasını istedim.onuda kabul etti..
durumlarımız çok benziyo..
minniik;bebeğine çok üzüldüm..çok geçmiş olsun..eşinde sperm sorunu varmıydı?yada sorununuz neydi?benim eşimde morfoloji %1 çünkü..androloji muayenesi için neden ankaraya gittiniz?neler inceleniyo? bi daha hormon almadan herşeyi araştırmak istiyorum..
antalya 2011;sizin sorununuz neydi? inşallah en yakın zamanda olumlu sonuçlar alırız..
benim eşimde bir daha kemal beye gitmez galiba
bizde tüp yaptırırken morfoloji 0 dı. tab i kemal bey önemli degil dedi.tüpde...
daha sonra e mail yoluyla kaan aydosa ilaç verdi.%3 oldu.
eşim sigarayı bırakalı 3 ay olucak.yakın zamanda tekrar sperm analizi yaptırıcak bakalım kaç oldu.
bende de biraz sorunlar vardı.şimdilik bişley yok gibi.
ama eger bir daha ve son kez tüp yaptırmadan önce kaan aydosa tedavi olduktan sonra yaptırırız heralde.
çok karışık yazmışım ama ......
minniginde hamile kalışını hatırlıyorum sevinmiştim.sende kaan beye gitmiştin eşine tedavi vermişti ama...hayırlısı böyleymiş.gerçekten zor olmalı...
word merhaba canım hoşgeldin..nasılsın?ne durumdasın?
mrb canım...arada sırada bakıyorum Kemal beyin hastaları ne durumda diye...ben aslında ekimde yaptıracaktım tüp bebek ilaca başladım ama eşim bir anda vazgeçti kavga ettik bu yüzden lanet olsun dedim ve bıraktım.şimdi tıp fakültesine gidelim diyor.ne zaman yaptıracağımız da belli deil.ama ben gelecek yada antalya tüp bebek düşünüyorum.bizimde sorun sperm hızı ve morfoloji. ama mete bey ile görüştüm o da çok ilgili bir dr.ama bu işin uzmanı kemal bey dir diye düşüüyorum yani onu tavsiye edenler çok.napıcaz böyle yaaa.
canım bende kemal beyle başlıycam..çok soru işareti var aklımda yukarda yazdım hepsini..beni kemal bey tedaviye almamıştı bekleyin demişti ve şiddetli ağrılar yaşamaya başladım,gastrolojiye gittim hep en sonunda gittiğim doktorlardan biri dedi senin sıkıntın kadın hastalıkları...hem rapor almamız kolay olur,raporu alıp kemal beye gideriz düşüncesiyle tıpa gittik..en yetkili kişi olsun diye ömür taşkını bulduk:) akdeniz ünv.hem iyi hemde 3.sınıf ülke hastaneleri gibi..yada ssk hastaneleri gibi..beni ameliyat etti ömür bey,ayrıca para verdik..ameliyatta endo 4.evre vs..vs.. bi sürü şey çıktı ortaya..sonra bizi görmek istedi ve bi ilaç var yurtdışından geliyo dıraşda bulamazsınız 1000 llira am size 700 olur dedi:) verdik..sonra aşılama yapıldı,olmadı,bir ay dinlen dedi o ay hamile kaldım,2.aşılama için gittiğimde öğrenmiştim..kanamam vardı ve bizi yine korkutup para istedi..bizde yok sağol deyip arkamıza bakmadın ayrıldık ordan..2 ay sonra gazetelerden okuduk skandalını..fakültede bütün takipleri asistanları yapıyodu,ama akşamüzeri bütün hastaları için kararı kendisi veriyordu..diğer doktorlar nasıldır bilmiyorum..sabahtan gidiyosun fakülteye herkesten kan alınıyo,öğleden sonra değerlendirilip bi sonraki güne karar veriliyo..özel gibi değil,özel bi muamele görmesende hiç bişey atlamıyolar..sürekli tahlil....kendileri yapınca raporu uyguluyolar baya az tutuyo..bi görüş ama ömür beye görünme:)
bu anlattıklarından sonra tıpa gitmem zaten ben istemiyorum tıp fakültesini.Kemal bey ya da mete bey olcak.aşılama yaptırmayacağım için zaten rapor çıkmaz fark etmiyor yani merkez.. mete bey hedefe çok yakın bir hastasın dedi.ama orda da tedavi olan çok az sanki.ben oraya çok yakın oturuyorum ne zaman baksam bomboş...Ali Fuat şengörden randevu aldım ona muayene olduktan sonra artık karar vericem.ben de bir sorun varsa o bilir çok tavsiye edilen bir doktor çok bekliyosun kapısında ama bir kerede olsa onu denicem
canım kararını etiklemek istemem.benim prof olsun ısrarımla tüp bebeğin başında bulunan ömür beye gitmem asıl sıkıntıya sebep oldu..bi kumpasın içinde bulduk kendimizi..göbeğimden yaptığı iğne(sonradan öğreniyorum cetrotide imiş ilaç) için 700 liramızı verince aklımız başımıza gelmişti...haa yaptığı laparoskopi sayesinde ağrılarımdan kurtuldum,oraya gittiğim için bende troid olduğunu öğrendim(hiç bi merkez dikkat bile etmemişti)doktorluğuna bişey diyemem asla..ama bunu kullanmış maalesef..ama şimdi belki öyle değildir,yapamıyodur yani..canım bu arada biz ikinci deneme için kredi çekeceğiz,ki ilkinin borcu bile bitmedi..malum çok para gidiyo ve bende ailem izmirde olduğu ,için ege tıpa gidenlerin sayfasına takıldım bi ara..ve orda tedavi için gerekli bütün araştırmaları yapıp başlanıyomuş,biraz zaman alıyomuş ama hastane raporu onaylayınca 1050 lira ödeme yapıyomuş hastalar sadece..ve ilaç parası...bana çok uygun geldi ve Allah korusun ama tutmazsa 3.ye özele halimiz kalmayacağından fakülte düşüncem..yaz tatilinde..diyeceğim gitmeden karar verme,git orda tedavi olan arkadaşlarla bi konuş..akdeniz üniversitesi bi çok alanda çok iyi..asistanları alanında gayet yetkili..çömez değiller yani..
gelecek tüp bebeği hiç düşünmedim ben..kemal beyin daha iyi olduğunu düşündüm hep..ali fuat beyi çok duyuyorum bende..vitale de şimdi dimi..bi muayene olmaktan zarar gelmez çünkü deneyilli biri..fikri önemli olabilir..önemli olan da bişeyin atlanmaması...benim eski tahlllerimde bile troidlerimin yüksek çıktığı olmuş ama dikkat eden yok maalesef..şimdi ilaçla yaşıyorum...inşallah bizi bebeğimize kavuşturacak kararlar veririz canım..
valla ben bir kez tahlil verdim bidaha da vermedim hiç kimsede bidaha yaptır demedi.histeroskopi oldum bende bide laporotomi oldum boş yere..bişey yok dediler ama gabelik te yok.bilmiyorum neden olmuyo.morfoloji 1 bide ileri hızlı 0 bu değerler yüzünden 2 senedir olmuyo ama bazen duyuyorum böyle olup hamile kalanlarda var.iyi bir dr lazım.bize hiç aşılama önermediler.kemal bey bekleyebilirsin dedi ama mete bey tüp bebek önerdi hemen.bir yanım gelecek tüp bebeğe git diyo mete bey çok ilgili tüm ayrıntıları anlatıyor.ama başarı oranı nedir bilmiyorum.zaten tek başıma mücadele ediyorum eşim ve ailesi hiç umursamıyor.problem bende olsaydı durum farklı olurdu ama...şeytan diyo bırak uğraşma ama anne olma duygusu ağır basıyo işte.kimse anlamıyor.
laporotomi nedir canım?laparoskopimi? boşuna deme..çünkü deneyip deneyip araştırma yoluna gidilince hemen bunları yapıyolar,hiç bişey yaptırmadan onları yaptırman iyi olmuş..canım bence senin normal olman çok önemli,evet morfoloji düşük bile olsa hamile kalan çok kişi var.yaşın kaçtı bilmiyorum ama 2 yıl bekledikten sonra zamana bırakman mantıklı değil bence..dediğin gibi iyi bi doktor bul,eşin ve ailesinide sakın düşünme.kendi kendinede araştırmalara başlayabilirsin...belkide çok basit bi tedaviyle olacak..bi yerden başlamak en mantıklısı..bende haftaya gidicem..çok karışığım..
laporoskopi değil canım laporotomi açık ameliyat sezeryan gibi göbek deliğinin altından kesip rahimde bir anormallik varmı diye bi de tüplere bakmış aslında laporoskopi olmam lazımdı ama dr histeroskopiden sonra karnım ağrımaya başlayınca endişelendi ve tekrar ameliyata alıp baktı ve bir sorun yok dedi.ben sanıyorumki laporoskopi oldum Kemal beye gidene kadar öyle sanıyodum.Kemal bey baktı ve sana açık ameliyat yapılmış bir şansızlık olmuş filan dedi.çok kızdım o anda.doğurmuş gibi karnımda dikiş izi var.Kemal bey boşver olan olmuş rahimde bir sorun yok dedi.bilmiyorum o açık ameliyatta ne yaptı bana.düzgün olan bişey varsa onuda bozmamıştır umarım..Ali Fuat beye sorcam ve tedaviye başlıcam.ikimiz içinde hayırlısı bu günleri unutmak dileğiyle inşallah
anladım canım,nette baktım bende:) araştırmacı olduk valla..neyse rahminde zarar yokmuş çok şükür..ali fuat beyde kararlısın sanırım.infertilite konusunda çok iyiymiş.randevu aldınmı?inşallah güzel haberlerle dönersin.eşine bu arada e vitamini içirebilirsin canım,doktorların ilk başladıkları ilaç,ve spermlere etkili oluyo..
bende adet olmayı bekliyorum..3 yıldır tahlil yapılmadı banada doğru dürüst..gidip baktırıcam 2.günü..ama korkuyorum hepsi bozuk çünkü.
evet canım ancak 29 una randevu verdiler o da yine beklermişim.ama kararlıyım artık bu iş öyle her dr la olmuyor çünkü..adet lerin düzenliyse tahlillerin de iyidir elbet diye düşünüyorum.bende bir kez yaptırdım bidaha yaptırmadım.bi de kemal bey muayene etmişti foliküllere filan baktı ogünden sonra dr a gitmedim.her ay gününde adetle devam bana mısın demiyo yani(sana da bol şans diliyorum
BENDE DİYORUM ANTALYA TÜPÜN HASTALARI NEREDE :)) MEĞER BURADAYMIŞSINIZ
BENİM DAHA ÖNCE BİR TÜP DENEMEM VAR İST.DA NEGATİFLE SONUÇLANMIŞTI. ANTALYA BİR ARKADAŞ TEDAVİ GÖRDÜ VE DONDURULMUŞLARLA HAMİLE KALDI ŞUAN KUCĞAINDA KIZIBENDE DİĞER TOPİĞE YAZMIŞTIM HATTA EYLÜL AYINDA TEDAVİ OLMAK İÇİN GİTTİM VE RAHİMDE PERDE ÇIKTI MURAT BEY BU ŞEKİLDE TEDAVİ OLSADA DÜŞÜK RİSKİNİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ VE KARARI BANA BIRAKTI.VE BEN KENDİMİ ONUN ELLERİNE BIRAKARAK HİSTEROSKOPİ OLDUM ŞUAN 2 AYLIK BİR ARA VERDİK VUCUT KENDİNİ TOPARLASIN DİYE..(BU ARADA BU OPERASYONU BİKAÇ ÖNCE İST. DA OLMUŞTUM POLİP FALAN VARMI DİYE DOKTOR HERŞEY NORMAL DEMİŞTİ )
ŞİMDİ OCAK AYINDA 3 ARKADAŞLA GİDİYORUZ MERKEZE TEDAVİ OLUP BEBEKLERİMİZİ ALLAHIN İZNİYLE ALMAYABİLMİYORUM BANA ÇOK GÜVEN VERDİLER VE MADDİYATTAN 5 YILDIR SÖMÜRÜLDÜĞÜM İÇİN VE BURADA BUNU GÖRMEDİĞİM İÇİN ÇOK MEMNUNUM..SONUÇTA SORUN YOK DİYİP BENİ TEDAVİYEDE ALABİLİRDİ DİĞER DOKTOR GİBİ KAZANACAĞI PARAYA BAKARDI AMA BUNU YAPMADI
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?