Antalya

Adrasan

Adrasan, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı ve 1996 yılında belde olmuş. Çevresi çam ağaçları ile kaplı ilginç bir koya sahip.

Adrasan sahili sığ olduğundan yüzme bilmeyenler ve çocuklar için çok ideal tatil beldesi. 2 kilometre uzunluğundaki kumsalı ise, herkesin rahat rahat denize girmesine elverişli. Sahilin bir bölümü ise derin. Burası da yüzmeyi sevenler için ideal. Su içinde yüzerken bacaklarınıza minik balıklar gıdıklar gibi dokunuyor. Bu bile başka hiçbir deniz kıyısında yaşayamayacağınız bir keyif.

Adrasan'da bungalovlarımızda hem dinlenecek hem eğleneceksiniz. Denizi sevenler pırıl pırıl tertemiz sularında yüzecek, Musa tepesinin eteğindeki kumsalında güneşlenecek bunaldığınızda kendinizi serin suların kucağına bırakarak serinleyeceksiniz

Dalmayı sevenler ise Akdeniz'in derinliklerindeki zengin yaşamını barındıran ve tarih kokan sularında dalış keyfini yaşayacak.

Tekne turlarına katılıp birbirinden güzel koyları gezecek yeni dostluklar edineceksiniz.

Balık tutmayı sevenleri de unutmadık balık avı turlarına katılıp hayatınızın en büyük balıklarını burada bizimle tutacaksınız.

İsterseniz bir motor veya araba kiralayıp çevre gezileri yapıp eski uygarlıkların izini sürecek, tarihi eserlerimizi göreceksiniz.

Ya da bahçemizde hamaklara uzanıp keyifle kitabınızı okuyacak tertemiz havamızda oksijeni ciğerlerinize doldurup şehrin stresinden uzak günler geçireceksiniz.

Akşamları kamp ateşi etrafında toplanıp sohbet edecek ve milyonlarca yıldızı seyredecek ve kayan bir yıldızın peşinden güzel dilekler tutacaksınız.

Yaşadığınızı hissetmek, gülmek, eğlenmek için ve güzel bir tatil yaşamak için






Alıntı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
antalaya taşınmayı düşünüyoz nereyi önerirsiniz antalyalılar uygun olsun
 
antalaya taşınmayı düşünüyoz nereyi önerirsiniz antalyalılar uygun olsun

Hoş geldiniz....Umarım seversiniz Antalyayı...Ev için çok alternatif var. Denize yakın isterseniz Arap Suyu tarafları Şehirde, Bahçelievlerdeyiz biz. Mutlaka gezip karar vermeniz gerekecek.Her semtte cebinize uygun Evler mevcut. Kolay gelsin. s.d34a.s.

Aşağıdaki linkten paylaşımlar yapabilirsiniz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kale Kapısı
Kaleiçi'ne açılan bir kapıdır. Fotoğrafta görülen saat kulesi de aslında Kaleiçi'ni baştan başa (Kalekapısı'ndan, Yenikapı'ya) çevreleyen Antalya surlarının bir parçası olan sur kulesidir. Fotoğrafta solda bir Osmanlı eseri olan (XVI.yüzyıl) Tekeli Mehmet Paşa Cami, sağda ise Anadolu'daki özgün yapılardan biri olan Hamitoğulları Beyliği döneminde inşa edilen (XIII. yüzyıl) Yivli Minare görünmektedir.






Antalya Attalos Heykeli / Kalekapısı
II. Attalos Hellen İmparatorluğu'nun Anadolu'daki mirasçılarından biri olan Bergama Krallığı'nın hanedan üyelerinden olup MÖ. 220'de doğmuştur. MÖ. 188'de Apameia Antlaşması ile Bergama Krallığı'na verilen Pamfilya bölgesinin güvenliğini sağlamak amacıyla körfezin tam birleşme noktasında MÖ.158-159 yıllarında kendi adını taşıyan Attalia adında bir kent kurmuştur. O kente biz bugün Antalya diyoruz.



Alıntı truva net ve Önder Kosbatar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
tÜrkıyemın her yerı gÜzel ve deĞerlıdırrr
tŞk ederım yeŞılım ne gÜzel resımlerrrr
 
Bu gece ...ılgilenenlere



Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) işbirliği ile Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 1000. doğum gününde çeşitli etkinlikler yapılacak.

Antalya Büşükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 1000. doğum günü dolayısıyla 30 Eylül Çarşamba günü saat 20.00'de Antalya Kültür Merkezi'nde bir etkinlik gerçekleştirilecek. ADSO'nun sezon açılışını da yapacağı gösteriyi Orhan Şallıel yönetecek. Gösteride, klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, bağlama sanatçısı ısmail Tunçbilek ve kanun sanatçısı Aytaç Doğan gibi ünlü müzisyenler de yer alacak.

Ünlü Azeri dansçı Ziya Azazi'nin de dansları ile renklendireceği gösterinin anlatımını tiyatrocu Ali Gül yapacak. Gösteride tiyatrocu Mehmet Şahin, Mevlana'nın şiirlerini okuyacak.

Alıntı
 
Son düzenleyen: Moderatör:


Altın Portakal'da Uluslararası Yarış haberi 22 Eylül 2009 Salı haberleri


08.09.2009 1331

"Halkın Portakalı"

26732 Antalya'da neredeyse yarım asırdır devam eden Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl ilk kez vatandaşlar da filmleriyle yarışacak. Ünlü sinemacılardan film çekmenin inceliklerini öğrenecek vatandaşların eserleri, ''Halkın Portakalı'' adı verilen bölümde mücadele edecek.

Geçen yıllarda özellikle ünlü yabancı konuklarıyla adından söz ettiren Altın Portakal Film Festivali, bu yıl Antalya halkıyla buluşmaya hazırlanıyor. Sanat Yönetmenliğini Vecdi Sayar'ın yaptığı 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da girişimleriyle bir takım değişikliklere gidildi. Bu yıl, önceki yıllara oranla daha az sayıda yabancı sanatçının katılacağı belirtilen festivalin Antalya halkıyla daha çok buluşmasına yönelik bazı adımlar atıldı. Festivalde en çok dikkati çeken yeniliklerden biri de ''Halkın Portakalı'' oldu. Bu yıl ilki yapılacak ''Halkın Portakalı'' bölümüyle, bugüne kadar sinemacıları, hep üstü açık araçlardan halkı selamlarken ya da kırmızı halıdan geçerek galalara katılırken gören Antalyalılara kendi filmlerini çekme şansı tanındı.

''www.halkinportakali.com'' internet sitesinden yapılan duyuruya göre, yarışmaya her mahalleden 10 kişiyi geçmeyecek ekipler katılabilecek. Yarışmacılara önce beyaz perdenin ünlü isimleri tarafından sinema filmi çekmenin incelikleri, senaryo yazımı, kamera kullanımı, yönetmenlik kuralları ve kurgu anlatılacak. Antalyalı amatör sinemacıların uzmanlar eşliğinde çekecekleri filmlerde ekipman da Büyükşehir Belediyesince karşılanacak. Dereceye girecek eserler jüri değerlendirmesi sonucu belirlenirken, amatör sinemacıların eserleri, festival süresince de gösterime sunulacak. Yarışmaya katılmak isteyenler, yarışma duyurusunun yapıldığı internet sitesinden başvuruda bulunabilecek. Halkın Portakalı Yarışması'nda birinci olan ekip 20 bin TL, ikinci ve üçüncüler ise 5 bin TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca birinci olacak ekibin mahallesine, kazanan ekibin tüm üyelerinin isminin yazılı olduğu bir anıt dikilecek.

-''GÖSTERıŞTEN UZAK BıR FESTıVAL''-
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Halkın Portakalı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, festivale artık yeni bir vizyon kazandırdıklarını bildirdi. Halkın hakkı olan gerçek bir festival kurgulamak istediklerini belirten Akaydın, yüzünü halka ve sinema sanatına dönmüş, gösterişten ve halkın parasını çarçur etmekten uzak bir festival düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti. Mustafa Akaydın, Altın Portakal Film Festivali'ni Avrupa'daki en saygın 5 film festivalinden birisi haline getirmeyi istediklerine işaret ettiği açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: ''Antalya'yı ve Antalyalıyı sinema ile bütünleştirmek için çalışmalara başladık. Türkiye'nin ve dünyanın sinema ustaları, genç yetenekleri, sinema entelektüellerini bir araya getiriyoruz. Halkın Portakalı, halkın sinemayı tüketen değil, üreten bireyler haline gelmesi için düzenlediğimiz ilk faaliyet. Bu uygulamanın dünyada bir benzeri yok. Halkın portakalı ile Antalyalılar kendi filmlerini çekecekler. Sinema ustalarından sinemacılığın inceliklerini kendi setlerinde öğrenecekler. Ustalarla birlikte mesai yapacaklar, birlikte üretecekler. Sonuçta ortaya Antalyalıların öz malı filmler çıkacak. Bu filmler Altın Portakal boyunca izleyiciyle buluşacak. Bakkal Sedat amca, terzi Nermin teyze kendi filmlerinin gala gecesinde hemşehrilerini selamlayacak.''

Alıntı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Altın Portakal'da Yarışacak Filmler Açıklandı

Zeynep Özen16.09.2009 09:34
Altın Portakal'da Yarışacak Filmler Açıklandı

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak filmler ve komitede yer alacak jüri üyeleri belli oldu.

10-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu sene jüri başkanlığı görevini Erden Kıral üstleniyor. Onun başkanlığında toplanan diğer jüri üyeleri arasında ızzet Günay, Mustafa Altıoklar, Mustafa Ziya Ülkenciler, Nurgül Yeşilçay, Ömür Gedik, Sırrı Süreyya Önder, Yavuz Bingöl ve Zeynep Oral yer alıyor.

Festivalde yarışacak filmler ise şu şekilde:

Emre Şahin, "40"

Kutluğ Ataman, "Aya Seyahat"

Meriç Demiray, "Babam Büfe"

ılksen Başarır, "Başka Dilde Aşk"

Onur Ünlü, "Beş Şehir"

ınan Temelkuran, "Bornova Bornova"

Murat Saraçoğlu, "Deli Deli Olma"

Ümit Ünal, "Gölgesizler"

Orhan Eskiköy, Özgür Doğan, "ıki Dil Bir Bavul"

Yavuz Özkan, "ılkbahar - Sonbahar"

Mehmet Bahadır Er, Maryna Gorbach, "Kara Köpekler Havlarken"

Zeki Demirkubuz, "Kıskanmak"

Reha Erdem "Kosmos"

Miraz Bezar "Min Dît" (Ben Gördüm)

Bahadır Karataş, "Usta"

Mahmut Fazıl Coşkun, "Uzak ıhtimal"

Alıntı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Altın Portakal’da Uluslararası Yarış'ın filmleri beli oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından organize edilen 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’na seçilen filmler açıklandı.

Altın Portakal’ın uluslararası bölümünde Avrupa ve Asya sinemalarından 12 film yarışacak. Yarışma dışı bölümde ise beş kıtadan yapıtlar yer alacak. Bulgaristan’dan ıngiltere’ye, Ermenistan’dan Fransa’ya, Macaristan’dan Gürcistan’a uzanan bir coğrafyadan film seçkisinin buluştuğu yarışmada yer alan filmlerin tümü 2008 ve 2009 yapımı.

Uluslararası yarışmanın 12 filmi

Bulgar Yönetmen Kamen Kalev, “Eastern Plays - Şark Oyunları” ile iki kardeşin gözünden günümüz Bulgaristan’ını yorumluyor. Bazı sahneleri ıstanbul’da çekilen filmin oyuncuları arasında Saadet Işıl Aksoy ve Hatice Aslan da yer alıyor. Çekoslavakya’nın 1968’deki Sovyet işgalini konu alan iki film, Çek yapımı “English Strawberries- ıngiliz Çilekleri” ve Polonya Çek Cumhuriyeti ortak yapımı “Operation Danube – Tuna Operasyonu”,1960’lı yıllar Rusya’sında kozmonotların yetiştirildiği bir okulda geçen “Paper Soldier – Kağıttan Asker” yarışmanın geçmişe ayna tutan filmleri arasında yer alıyor. Sırp yönetmen Goran Radovanović’in “Ambulance - Ambulans”ı Montreal’den sonra Avrupa prömiyerini 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacak. Mülteci sorununa değinen iki film, “The Other Bank - Öteki Yaka” ve “East Of Me – Benim Doğum” de “En ıyi Film” ödülü için yarışacak.

59. Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı ödülü alan “Katalin Varga” toplumsal baskılara direnen bir kadının öyküsünü anlatırken; Pelin Esmer’in “11’e 10 Kala” tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat Bey’in yaşamını konu alıyor. Yarışmanın kurgu belgesel türündeki yapımı “Border - Sınır” Ermeni yönetmen Harutyun Khachatryan’ın imzasını taşıyor. Uluslararası yarışmada yer alan bir diğer Türk filmi de geçtiğimiz günlerde Montreal Film Festivali’ne katılan Abdullah Oğuz’un yönettiği “Sıcak”. Altın Portakal’a ıtalya’dan katılan “Freedom – Özgürlük” ; 46. Festival’in uluslararası bölümünde yarışacak bir diğer film.

ŞARK OYUNLARI “EASTERN PLAYS”, KAMEN KALEV,
Bulgaristan, ısveç, 2009

Bulgar yönetmen Kamen Kalev'in senaryosunu yazıp yönettiği ve ilk uzun metraj filmi olan “Eastern Plays – Şark Oyunları”, Bulgaristan'da yaşayan Itzo ve Gregoria adlı iki kardeşin aileleriyle olan iletişimsizlik ve çatışmalarını anlatıyor. Türkiye`den karayoluyla Almanya`daki oğullarını görmeye giden bir Türk ailenin yolu Bulgar kardeşlerle kesişir. Sofya`da dinlenmek için duran ailenin kaldığı otele neo-Nazilerin saldırmasıyla anne, baba ve kızdan oluşan aile üyeleri zarar görür. Sonrasında ise ailenin kızı Işıl`la Itzo arasında bir yakınlaşma doğar.

62. Cannes Film Festivali’nde ''Yönetmenlerin 15 Günü'' bölümünde gösterilen film Sofya'da, birkaç sahnesi de ıstanbul'da çekildi. Christo Christov, Ovanes Torosian, Saadet Işıl Aksoy, Nikolina Yanchev ve Hatice Aslan’ın oynadığı filmde uyuşturucu bağımlısı bir genci canlandıran başrol oyuncusu Christo Christov, filmin tamamlanmasından sonra hayatını kaybetti.

ıNGıLıZ ÇıLEKLERı “ANGLıCKE JAHODY –ENGLISH STRAWBERRIES”,
VLADIMIR DRHA,
Çek Cumhuriyeti, Slovak Cumhuriyeti, Ukrayna, 2008

Çek Cumhuriyeti - Slovakya – Ukrayna ortak yapımı olan “Anglické Jahody – ıngiliz Çilekleri” filminin senaryosu Martin Safranek imzasını taşıyor, yönetmenliğini ise Çek yönetmen Vladimir Drha yaptı. Viktor Preiss, Pavla Tomicova, Nina Diviskova, Ivan Luptak ve Alexej Bardukov’un rol aldığı filmde, 1968’de Sovyet işgali altındaki Çekoslavakya’da geçen bir aşk hikâyesi anlatılıyor.

KAĞITTAN ASKER “BUMAZNYI SOLDAT - PAPER SOLDIER”, ALEXEY GERMAN JR.
Rusya, 2008

Yönetmenliğini Rus yönetmen Alexey German Jr.‘ın yaptığı, senaryosunu Alexey German Jr. ve Vladimir Arkusha’nın birlikte yazdığı “Bumažnyj Soldat – Kağıttan Asker”, 1960’lı yılların başında Kazakistan’da geçiyor. Dr. Daniel, Rusya’da geleceğin kozmonotlarını yetiştiren bir okulda doktor olarak çalışmaktadır. Evli olmasına rağmen Vera isminde genç bir kadınla birlikte olan Daniel, eşinden ayrılır. Bu arada çalıştığı okuldaki gençlerin ileride ülkeleri için canlarını feda etmek zorunda olmaları fikrine bir türlü alışamaz. Bir gün, öğrencilerinden birinin ölmesi ile birlikte Daniel’in hayatı değişmeye başlar. Başrollerini Merab Ninidze, Chulpan Khamatova ve Anastasya Sheveleva’nın paylaştığı film 65. Venedik Film Festivali’nde En ıyi Yönetmen ödülü’nü kazandı.

SINIR “SAHMAN – BORDER”, HARUTYUN KHACHATRYAN
Ermenistan, Hollanda, 2009

Senaryosunu Harutyun Khachhatryan ve Mikayel Stamboltsyan’ın birlikte yazdığı, Ermeni yönetmen Harutyun Khachatryan’ın yönettiği “Sahman - Sınır”, Sovyetler Birliği sonrası dönemde yaşanan Ermeni – Azeri çatışmasıni konu almakta. Savaşın ve sınırların ortasında bir manda sürekli sınırı geçmeye çabalar. Tamamen diyalogsuz olarak çekilen belgesel film, sınırda küçük bir çiftlikte yaşayan halkın savaş sonrası gündelik hayatını anlatıyor. Siracusa Uluslararası Film Festivali’nde En ıyi Kurgu Belgesel ödülünü alan film, Rotterdam Uluslararası Film Festivali’nde de büyük ilgi görmüştü.

“11’E 10 KALA” , PELıN ESMER
Türkiye, 2009

“Oyun” adlı belgesel filmiyle ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödül kazanan Pelin Esmer; senaryosunu yazıp yönettiği “11’e 10 Kala” filmiyle tekrar izleyici karşısında.

57. San Sebastian Film Festivali'nin ana yarışma bölümüyle birlikte “Zabaltegi-Yeni Yönetmenler Yarışması”na da seçilen “11’e 10 Kala”, tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat Bey ile oturduğu apartmanın kapıcısı Ali’nin hikayesini anlatıyor. Başrollerini Nejat ışler ve Mithat Esmer'in paylaştığı "11'e 10 Kala" bu yıl ıstanbul Film Festivali'nde Jüri Ozel Odülü, Adana Altın Koza Film Festivali'nde de En Iyi Film ve En Iyi Senaryo ödüllerini de kazanmıştı.

“KATALIN VARGA”, PETER STRıCKLAND
ıngiltere, Macaristan, 2009

ıngiliz yönetmen Peter Strickland’ın ilk uzun metraj filmi olan “Katalin Varga”da, köylüler ve eşi tarafından yaşadığı yerden kovulan Katalin’in, Oğlu Orban’ın gerçek babasını bulmak için oğlu ile birlikte çıktığı yolculuk anlatılıyor. Filmde Hilda Péter, Tibor Pálffy, Norbert Tankó, Melinda Kantor ve Sebastian Marina rol aldı. 59. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Gümüş Ayı Ödülü kazanan film, 2009 Kopenhag Uluslararası Film Festivali’nde de Yeni Yetenek Ödülü’nü Peter Strickland’a getirdi.

“SICAK - KISMET”, ABDULLAH OĞUZ
Türkiye, 2009

ıbrahim Altun'un "ıhanet" adlı eserinden Abdullah Oğuz ile Altun tarafından sinemaya uyarlanan filmde, Cem Özer, Ebru Akel, Hazım Körmükçü, Gürgen Öz, Şafak Karali, Burak Tandoğan, Aslı Zen ve Agop Çavuşyan rol alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un üstlendiği film, batık gemilerin enkazını çıkartıp satan bir denizcilik firmasında çalışan Yusuf ile özel ders veren mütevazı bir öğretmen ve iki aylık hamile olan karısı Meryem’in, bir batık gemi projesi için Bozcaada’ya gitmesiyle başlar. Hiç tanımadıkları bir kadının bıraktığı mektup ile çiftin hayatları bir karabasana döner.

BENIM DOĞUM “À L'EST DE MOı - EAST OF ME”, BOJENA HORACKOVA
Fransa, 2008

Bojena Horackova’nın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmde, Geneviève Casile, Patricie Chraskova, Carole Deffit, Laetitia Spigarelli ve Alexandre de la Baume rol alıyor. “A l’east de moi – East of Me”, 1980’lerin başında, gece kulüplerinin, uyuşturucuların ve biraz nakit para için striptiz yapmanın kötü sayılamayacağı dönemlerde, Prag’dan ayrılarak Paris’e doğru yola çıkan Marta’nın hikayesini anlatıyor.

AMBULANS “AMBULANCE”, GORAN RADOVANOVıC
Sırbistan, 2009

Sırp yönetmen Goran Radovanović’in senaryosunu yazıp yönettiği “Ambulance”, yüzyılın sonunda Sırp halkının yaşadığı çarpıcı sosyal değişimi yansıtan modern bir tarihi film. Son Avrupa totalitarizminin düşüşünden sekiz yıl sonra hassas Balkan demokrasisinin Avrupa Birliği lobisinde kuyruğa girmesi süreci, yerel ambulans servisinin geliştirilme çabası çerçevesinde anlatılıyor. Bu evrim üç farklı zaman diliminde yaşayan, fakat karşılıklı olarak birbirlerine bağlı üç karakterin üç farklı hikâyesiyle, modern neo-realizm ruhuna sadık kalarak anlatılıyor. Film’de Vesna Trivalić, Nenad Jezdić, Nataša Ninković, Sonja Kolačarić, Tanasije Uzunović, Marko Pavlović ve Vuk Markićević rolleri paylaşıyorlar. “The Ambulance”, 2009 Montreal World Film Festivali “ılk Filmler Yarışması” na da katıldı.

ÖTEKı YAKA “GAGMA NAPıRı - THE OTHER BANK”, GEORGI OVASHVILI
Gürcistan, Kazakistan, 2008

Senaryosunu Nugzar Shataidze’nin yazdığı, Gürcü yönetmen George Ovashvili‘nin yönetmenliğini yaptığı “Gagma Napiri – The Other Bank”, annesi ile birlikte Abhazya'dan kaçıp, mülteci olarak Gürcistan'ın başkentinde yaşayan küçük bir çocuğun babasını aramak amacıyla Abhazya'ya gitmesini konu alıyor. Tedo Bekhauri, Galoba Gambaria, Nika Alajajev, Tamara Meskhi ve Archil Tabukashvili’nin rol aldığı Film, Abhazya, Gürcistan ve Rusya'dan birçok farklı konsepti bir araya getirerek, yaşanan çelişkileri tarafsız bir şekilde ekrana yansıtmaya çalışıyor. Film, 59. Berlin Uluslararası Film Festivali ve 44. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde de gösterildi.

TUNA OPERASYONU “OPERATION DANUBE “OPERACJA DUNAI”, JACEK GLOMB
Polonya, Çek Cumhuriyeti 2009

Operation Danube, Ağustos 1968’de, Çekoslovakya’nın Varşova Paktı ordularınca işgalinin gizli adıdır. Komşularının özgürlüğünü sağlamak için gelen Polonya tank alayı, kışlayı en son terk edecek olan “Ladybird” takma adlı eski bir tankı da içeren karşı devrim tarafından görünürde tehdit edilir. Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerde küçük bir Çek sınır kasabasında tan ağarırken umutsuzca kaybolur ve bozulur. Kasaba sakinleri, işgalcilere karşı nefretlerini göstermekte geç kalmazlar. Ancak, her iki taraf da, aslında bu durumun kurbanları olduklarının farkına vardıklarında, bir uzlaşma ortamı doğar. Ortada tamir edilmesi gereken bir tank, kokusu yayılacak Çek börekleri ve bir romantizm havası vardır… Trajikomik hikayesinin temelini, 2006 yılında Polonya’nın Legnica şehrinde sahnelediği kendi tiyatro oyunundan alan, ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturan Jacek Głomb, “Sıradan bir insanın bakış açısından tarihle ilgileniyorum. Bu, anlamakla ilgili bir film.” diyor. Tarihi gerçek, bu Polonya kasabasını Çekoslovakya’nın işgaliyle ilişkilendiriyor: işgalin Sovyet komutası buradan yönetildi ve Prague Spring’e katılan Çek politikacıların yakalandıktan sonra getirildiği yer Legnica’ydı.

ÖZGÜRLÜK “TUTA COLPA DI GUIDA - FREEDOM”
ıtalya, 2009

Ireno Mirkovic, Papaz Iridio’ya paradoksal bir “Paskalya Tutkusu” oyununu hapishanede sahneleme konusunda yardımcı olmayı kabul ettiğinde bu deneyimin hayatını değiştireceğini bilmiyordu. Hapishane müdürü Libero Tarsitano’yla tanışması üzerine aktör sevgilisi Cristiano’yla olan ilişkisini bitirmekle kalmaz, kısa zamanda kendini çözülemez bir sorunla karşıya karşıya bulur. Mahkûmların güvenini kazandıktan sonra Irena kimsenin aslında Giuda rolünü oynamak istemediğini fark eder. Israrlarına rağmen “çocuk”lar itirazlarında ısrarcıdırlar. Hatta bu gösteriyi engellemeye çalışan bir kişi daha vardır: Anlaşmaya yanaşmayan, kıvrak zekâlı Rahibe Bonaria.

Alıntı stargazete.com
 
Son düzenleme:
Altın Portakal'ın ilk ödülleri



ANTALYA - 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ‘Onur Ödülleri’, ‘Yıldırım Önal Anı Ödülü’ ve ‘Emek Ödülü’nün bu yılki sahipleri belli oldu. Festivalde Vedat Türkali, Ülkü Erakalın, Yalçın Tura, Sevda Ferdağ ‘Onur Ödülü’ne; Erol Günaydın ‘Yıldırım Önal Anı Ödülü’ne değer görülürken; ‘Emek Ödülü’ set işçisi Halil Dede’ye verilecek.
Elli yıllık sanat yaşamı boyunca çok sayıda filmde ve tiyatro oyununda rol alan Erol Günaydın’ı, Nasreddin Hoca tiplemesinden, meddah gösterilerinden, ‘Ayı Yogi’ seslendirmesinden ve canlandırdığı diğer pek çok karakterden tanıyoruz. Günümüzün kıdemli aktörlerinden biri olan Erol Günaydın ‘Yıldırım Önal Altın Portakal Heykeli’ni, ödülün geçen yılki sahibi Müşfik Kenter’den teslim alacak.
1973 yılında ‘Dinmeyen Sızı’ filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu seçilerek Altın Portakal Ödülü alan sinema ve tiyatro sanatçısı Yıldırım Önal, yaşamının son yıllarında girdiği ekonomik sıkıntı nedeniyle, ödülünü bir rehinciye bırakmak zorunda kalmış; onu geri alamamıştı. Yıllar sonra rehincinin oğlu tarafından Antalya Kültür Sanat Vakfı’na teslim edilen ödül, 1999 yılından bu yana Yıldırım Önal Anı Ödülü olarak her yıl bir oyuncuya emanet edilmekte.
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 2006 yılından itibaren, Türk Sinemasında kamera arkasında çalışan, başarılı işlere imza atmış kişilere SİNE-SEN işbirliği ile ‘Sinema Emek Ödülü’ verme kararı aldı. Bu yılki Emek Ödülü set işçisi Halil Dede’ye verilecek.

Alıntı(Kültür Sanat)
 
46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin

günlük programı aşağıdaki gibidir:

10 EKİM 2009 / CUMARTESİ

OCTOBER 10, 2009 / SATURDAY

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNMA

LAYING A WREATH AT ATATURK’S MONUMENT

11:30 FİLM GÖSTERİMLERİ / SCREENINGS

“Seine’deki Paris-The Seine Meets Paris”, Joris Ivens,
AKM Perge Salonu / AKM Perge Hall



14:30 FİLM GÖSTERİMLERİ / SCREENINGS

“Karayel - For The Mistral”, Joris Ivens,
AKM Perge Salonu / AKM Perge Hall

“Tarihi Pişirenler – Cooking History” Peter Kerekes

Deepo AVM

“Ambulans - Ambulance”, Goran Radovanovic,
Aksin Plaza

“Şarkıcı – Singer”, Ersin Pertan

Migros AVM Cinebonus

“Cherbourg Şemsiyeleri - The Umbrellas of Cherbourg”, Jacques Demy
Migros AVM Cinebonus

“Toplayıcılar - The Gleaners and I”, Agnes Varda
AFM Laura

“Tanduri Aşkım - Tandoori Love”, Oliver Paulus
Özdilek Park AVM Cinetime

14:30 FİLM GALASI VE SÖYLEŞİ / GALA SCREENING

“Usta - The Master”, Bahadır Karataş

AKM Aspendos Salonu / AKM Aspendos Hall

17:30 60’ların Türk Sineması – Turkish Cinema in 60’s

“Vesikalı Yarim”, Lütfi Akad

AKM Aspendos Salonu / AKM Aspendos Hall

17:30 FİLM GÖSTERİMLERİ / SCREENINGS

“Şeytan’ın Yağmuru - Devil’s Rain”, Philippe Cosson
AKM Perge Salonu / AKM Perge Hall

“Çar - Tsar”, Pavel Lungin
Deepo AVM

“Bu Denizin Tuzu - Salt of This Sea”, Annemarie Jacir
Aksin Plaza

“Penceredeki Kadın - The Woman Next Door”, Francois Truffaut,
Migros AVM Cinebonus

“Bir Kadın Meselesi - Story of Women”, Claude Chabrol
Migros AVM Cinebonus

“Madam Bovary”, Claude Chabrol
AFM Laura

“Samson & Delilah”, Warwick Thornton
Özdilek Park AVM Cinetime

19:00 ANSAN FİLM GÖSTERİMLERİ / ANSAN SCREENINGS

“Acı Hayat – Bitter Life”, Metin Erksan

20:30 SEVGİYLE ANIYORUZ – IN MEMORY OF

“Bereketli Topraklar Üzerinde”, Erden Kıral

AKM Aspendos Salonu / AKM Aspendos Hall



20:30 FİLM GÖSTERİMLERİ / SCREENINGS

“Dağları Yerinden Oynatan İhtiyar Adam - The Old Fool Man Who Moved The Mountains”, Joanna Vasquez Arong

AKM Perge Salonu / AKM Perge Hall

“Güney Denizinden Şarkılar - Song From Southern Seas”, Marat Sarulu
Deepo AVM

“Yaşam Hakkı - Alive”, Artan Minarolli,
Aksin Plaza

“Kan Arzusu - Thirst” (+18), Chan-Wook Park
Migros AVM Cinebonus

“Taking Woodstock” Ang Lee

Migros AVM Cinebonus

“Dönüşüm – Don’t Look Back” Marina De Van

AFM Laura

“Kar-Snow”, Aida Begic,

Özdilek Park AVM Cinetime

20:30 AÇIKHAVA KONSERLERİ VE SİNEMALARI

CONCERTS AND OPEN AIR CINEMAS

MOĞOLLAR, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu



21:00 AÇILIŞ TÖRENİ / OPENING CEREMONY

Cam Piramit / Glass Pyramid

Alıntı... Gazete Antalya, haberler
 
Son düzenleme:


46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Festivali çerçevesinde 12 Ekim Pazartesi günü yedi ayrı mekanda sergi açılışı yapılacak.

Müjdat Gezen, Mustafa Alabora, Yaman Tüzcet ve 2007 yılında yaşamını yitiren sanatçı Savaş Dinçel’in eserlerinin yer aldığı, Banu Zeytinoğlu’nun hazırladığı “4 Aktör Ressam Rolünde” adını taşıyan sergi saat 12.00’de Suna - İnan Kıraç Müzesi Sergi Salonu’nda; Bülent Umut’un hazırladığı“Benim Yüzüm Sinema” adlı sergi saat 13.00’te Muratpaşa Belediyesi Sergi Salonu’nda; Ali İhsan Görmez’in “Eski Antalya Fotoğrafları” sergisi saat 14.00’te Değirmenönü Sergi Salonu’nda; Kamil Masaracı’nın “10 Dakika Ara” adlı sergisi saat 15.00’te Akdeniz Üniversitesi Olbia Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda; Alican Sekmeç’in hazırladığı“Bir Şenliktir Yeşilçam” adlı sergi saat 16.00’da ANSAN Sanat Galerisi’nde; Agâh Özgüç’ün “60’ların Kamera Arkası” adlı sergisi saat 16.00’da AKM Fuaye’de; Vadullah Taş’ın hazırladığı, “40 Yılın Anısına 40 Kadir İnanır Filmi Afiş Sergisi” saat 19.30’da Özdilek AVM’de izleyicilerle buluşacak.

60’ların Kamera Arkası

Agâh Özgüç’ün “60’ların Kamera Arkası” adlı sergisi, Lütfi Ö. Akad, Metin Erksan, Halit Refiğ, Memduh Ün, Osman Seden, Erdoğan Tokatlı, Atıf Yılmaz, Duygu Sağıroğlu, Ertem Göreç, Feyzi Tuna, Yılmaz Güney, Ülkü Erakalın, Haldun Dormen, Mehmet Dinler, Orhan Elmas, Süreyya Duru, Ertem Eğilmez, Nejat Saydam, Yılmaz Duru, Behlül Dal ve Atilla Tokatlı’dan oluşan; 60’lı yıllarda Türk sineması’na damgasını vurmuş 21 yönetmenin filmlerinden kamera arkası görüntüleri günümüz izleyicisiyle buluşturuyor.

Dört aktörün ressamlığı rol değil

Banu Zeytinoğlu’nun hazırladığı “4 Aktör Ressam Rolünde” adını taşıyan sergi, Resim çalışmaları 1960'lı yıllara dayanan Müjdat Gezen, Gezen sayesinde resim yapmaya başlayan Mustafa Alabora ve karikatürist Yaman Tüzcet'in ilk ortak resim sergisi. Akrilik ve yağlı boya farklı boyutlardaki tablolardan oluşan sergide, dört yakın dostun doğaya, topluma ve yaşama yönelik mesajlarının bulunduğu resimler yer alıyor. Sergi, 20 Aralık 2007 yılında yaşamını yitiren, değerli sanatçılarımızdan Savaş Dinçel’in eserleriyle de farklı bir anlam kazanıyor.

Yeşilçam bir şenliktir

“Bir Şenliktir Yeşilçam” adlı serginin sahibi Alican Sekmeç, sergisiyle ilgili şunları söylüyor: “60’lı yılların filmlerini, şarkılarını, repliklerini hatırlayalım dedik. Sergimizdeki resimler 60’lı yılları tümüyle içermiyor tabi ki. İçeremez de. Biz, o yılları temsil edenler içinden en özgün, en sevimli olanları; bizi şenlendirecek karelerden 50 tanesini seçtik.”

Benim Yüzüm Sinema

Fotoğraf Sanatçısı Bülent Umut’un düzenlediği “Benim Yüzüm Sinema Sergisi” Türk sinemasının karakter oyuncularının fotoğraflarından oluşuyor. Serginin sinema danışmanlığını sinema tarihçisi Alican Sekmeç, fotoğraf danışmanlığını Prof. Dr. Sabit Kalfagil üstleniyor. FİLMSAN Vakfı’nın desteklediği projede 20 kadın, 20 erkek sinema sanatçısının fotoğrafları yer alıyor.

10 Dakika Ara

Kamil Masaracı’nın “sinema” konulu 40 adet karikatüründen oluşan “10 Dakika Ara” adlı sergi, “oyuncu, sinemasever, yönetmen ve diğerlerinin kare-kapmaca oynadığı bir film şeridi... Bu şeritte siz de varsınız …” cümleleriyle tanımlanıyor.

40. Sanat Yılında Kadir İnanır unutulmadı

Koleksiyoner Vadullah Taş’ın düzenlediği sergide, 40. sanat yılını kutlayan Kadir İnanır’ın filmografisinde bulunan “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Tatar Ramazan”, “Tomruk” ve “Katırcılar” gibi filmlerin de yer aldığı, 40 film afişi sergilenecek.

Antalya eski fotoğraflarda

Ali İhsan Görmez’in siyah-beyaz eski Antalya fotoğraflarından oluşan sergisi, nostaljik bir mekanda; Değrmenönü Sergi Salonu’nda açılacak.

Alıntı... Gazete Antalya, haberler
 
Yarışma Filmleri Sinemalarda



Ulusal Uzun Metraj yarışma filmleri gala programı açıklandı. Bilet fiyatları 5 liraya düşürüldü. Gala filmlerini öğretmen, öğrenci ve emekliler 3 liradan izleyebilecek.

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na seçilen filmlerin gala programı açıklandı. Gala filmlerinin gösterimi AKM Aspendos Salonu’nda yapılacak. Gala söyleşileri, film bitimlerinde, Balerin Kafe karşısındaki söyleşi salonunda gerçekleşecek.

Sinema giriş fiyatları bu yıl düşük tutuldu. Geçen yıl 8 lira olan bilet fiyatları bu yıl 5 liraya düşürüldü. Gala filmlerinde öğretmenler, öğrenciler ve emekliler, uygulanan indirimlerden yaralanabilecek. İndirimli bilet fiyatı 3 lira olarak belirlendi. 65 yaş üzeri sinemaseverler ise gala filmlerini ücretsiz olarak izleyecekler.

Gala filmleri dışında AKM Aspendos ve Perge Salonlarında gösterilecek tüm filmler ücretsiz olacak.

Altın Portakal’ın gala programı

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ilk Ulusal Uzun Metraj Film galası “Usta”. Usta, 10 Ekim Cumartesi saat 14.30’da gösterilecek. Yarışma filmlerini gösterim tarih ve saatleri ve filmlerle ilgili kısa bilgiler şu şekilde:

Usta / 10 Ekim Cumartesi, 14.30

Uçak yapma tutkusunu hayatının merkezinde gören bir erkekle, kendisini kocasının hayatının merkezinde görmek isteyen bir kadının bitmeyen çekişmesini konu eden “Usta”, yönetmen ve senarist Bahadır Karataş’ın ilk uzun metraj filmi. Senaryosu Ayfer Tunç ve Bahadır Karataş’a ait olan Usta’nın başrollerinde Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh ve Hasibe Eren var.

Başka Dilde Aşk / 11 Ekim Pazar, 14.30

Senaryosunu İlksen Başarır ve Mert Fırat’ın birlikte yazdığı, İlksen Başarır’ın yönettiği “Başka Dilde Aşk”, örümcek misali kendi etrafına ağ ören ve kendini kendine kapatan insanların öyküsü… Filmde bu insanların, aşkın kendilerini değiştirmesine izin vermeleri ve bununla birlikte değişen hayatları anlatılıyor. Filmin oyuncuları Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy, Lale Mansur, Emre Karayel, Şebnem Köstem, Tuğrul Tülek, Ayten Uncuoğlu, Metin Coşkun, Timur Acar.

Bornova Bornova / 11 Ekim Pazar, 17.30

Hayallerimizin iyice küçüldüğü, ruhen sağlıklı kalmanın zorlaştığı bir dönemde geçen “Bornova Bornova” sıradan hayatların çok büyük beklentilere dönüşmesini konu alıyor. 2007 yapımı “Made in Europe” filmiyle Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ve “Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü”nü kazanan İnan Temelkuran’ın son uzun metraj filmi Bornova Bornova’da Öner Erkan, Kadir Çermik, Damla Sönmez ve Erkan Bektaş başrolleri paylaşıyor.

Uzak İhtimal / 12 Ekim Pazartesi, 14.30

Yurtiçi ve yurtdışı Festivallerinden “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Film” dâhil olmak üzere birçok ödülle dönen “Uzak İhtimal”, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ilk uzun metraj filmi. Senaryosunu Tarık Tufan, Görkem Yeltan ve Bektaş Topaloğlu’nun birlikte yazdıkları Uzak İhtimal, İstanbul’da Müslüman bir din adamının, Hristiyan bir rahibeye olan aşkını konu alıyor. Filmin başrol oyuncularıysa Nadir Sarıbacak, Görkem Yeltan ve Ersan Uysal.

Babam Büfe / 12 Ekim Pazartesi, 17.30

Çok para kazanıp hayallerini gerçekleştirmek için sahte habercilik yapmaya kalkışan Salim’in başına gelenleri işleyen “Babam Büfe”, yönetmen Meriç Demiray’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı ilk filmi. Bu komedi-dram filminin başrolleriniyse Turan Özdemir, Levent Tülek, Nalan Kuruçim, Caner Çandarlı paylaşıyor.

Deli Deli Olma / 12 Ekim Pazartesi, 20.30

Başrollerini Şerif Sezer, Tarık Akan, Zuhal Topal ve Levent Tülek’in paylaştığı “Deli Deli Olma”, 120 ve O… Çocukları filmlerinin yönetmeni Murat Saraçoğlu’ndan. Kars'ın bir köyünde geçen film; komik, naif, içten ve bizi anlatan bir hikâye. Senaryosunu Hazel Sevim Ünsal’ın yazdığı Deli Deli Olma, Tarık Akan ve Şerif Sezer’i yirmi sekiz sene sonra bir araya getiriyor.

Beş Şehir / 13 Ekim Salı, 14.30

“Kesişen ölümlerin filmi” olma iddiasıyla yola çıkan Beş Şehir’in beş karakterinin hayatı ölümle dibine kadar iç içedir. Bu beş insanın sıradan yaşamı, aşkla ve ölümle örülerek, kaderin sürprizleri karşısında değişir, savrulur. Onur Ünlü’nün yazıp yönettiği bu son uzun metraj filminin başrollerinde Bülent Emin Yarar, Altın Portakal’lı Beste Bereket, Tansu Biçer, Ahmet Rıfat Şungar ve Ege Tanman var.

İki Dil Bir Bavul / 13 Ekim Salı, 17.30

Üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını; onun okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatan “İki Dil Bir Bavul”, 16. Altın Koza Film Festivali’nde “Büyük Jüri Yılmaz Güney” ve “SİYAD / En İyi Film” ödüllerine sahip. Yurtiçi ve yurtdışında birçok film festivalinde gösterilen İki Dil Bir Bavul’un senaryosunu yazan Orhan Eskiköy, filmin yönetmenliğini Özgür Doğan’la paylaşıyor. Yönetmenlerin ilk uzun metraj deneyimi olan filmin başrollerindeki isimler ise Emre Aydın, Zülküf Yıldırım, Zülküf Huz.

Kosmos / 14 Ekim Çarşamba, 11.30

Reha Erdem’in yazıp yönettiği zaman dışı bir film olan “Kosmos”, mucizeler yaratan bir hırsızın (Kosmos) sınır bir şehre her şeyden kaçıp yerleşmesinden sonra başından geçenleri anlatıyor. Kosmos geldikten sonra bu şehirde aşk, mucize ve tuhaf soygunlar birbirini kovalamaya başlar. 2009 yapımı filmin başrollerinde Sermet Yeşil, Türkü Turan, Hakan Altuntaş, Sabahat Doğanyılmaz’ı görüyoruz.

Gölgesizler / 14 Ekim Çarşamba, 14.30

İstanbul'dan usanıp günün birinde izbe bir köye taşınan bir berberin hikâyesini anlatan “Gölgesizler”, Hasan Ali Toptaş’ın aynı adlı romanından Ümit Ünal tarafından beyazperdeye uyarlanan bir yapım. Başrollerinde Selçuk Yöntem, Hakan Karahan ve Arsen Gürzap’ın oynadığı Gölgesizler, yönetmen Ümit Ünal’ın dördüncü uzun metraj filmi.

İlkbahar Sonbahar / 14 Ekim Çarşamba, 17.30

68 Kuşağı’nı anlatan ve özgün bir senaryoya sahip olan “İlkbahar Sonbahar”, yönetmen Yavuz Özkan’ın son uzun metrajlı filmi. Senaryosunu da Yavuz Özkan’ın üstlendiği filmin başrollerinde Alpay İzbırak, Yiğit Sertdemir, Sermet Yeşil var.

Kara Köpekler Havlarken / 15 Ekim Perşembe, 11.30

Goygoy, Zilzal, Umut ve Araf gibi ödüllü kısa filmleriyle tanınan genç yönetmen Mehmet Bahadır Er ile Ukraynalı kısa film yönetmeni Maryna Gorbach'ın, birlikte kurgusunu da üstlenip yönettikleri ilk uzun metraj filmleri “Kara Köpekler Havlarken”, on beş yıl boyunca bir parçası olarak yaşadığı mahalleyi; şehir göçebeliği, güvenlik, rant, tutunamama ve yaşam mücadelesi kavramlarını; iki varoş delikanlısının şehrin kıdemli çakalları arasından sıyrılıp sınıf atlama mücadelesini anlatıyor. Ulusal ve uluslararası birçok film festivalinde gösterimi yapılan Kara Köpekler Havlarken’in başrollerinde Cemal Toktaş, Volga Sorgu, Erkan Can ve Murat Daltaban var.

Min Dit / 15 Ekim Perşembe, 14.30

Diyarbakır’da çekilen ve çatışmalı dönemde anne babasını kaybeden iki çocuğun dünyasını konu alan “Min Dît”in yönetmeni Almanya ve Türkiye’de yaşayan Miraz Bezar. Evrim Alataş ile birlikte yazdıkları hikâyeden Miraz Bezar’ın senaryosunu yazdığı filmde Şenay Orak, Muhammed Al, Hakan Karsak, Berivan Ayaz, Fahriye Çelik, Alişan Önlü rol alıyor. Almanya’da yaşayan Miraz Bezar ödüllü kısa filmleriyle tanınıyor.

40 / 16 Ekim Cuma, 14.30

Yönetmen Emre Şahin’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metraj film çalışması olan “40”, 12 milyon nüfuslu kentte birbirini tanımayan, kendilerine bir yol bulmaya çalışırken bir çantanın peşine düşen üç farklı kişiyi belgesel tadı veren bir sinema diliyle anlatıyor. Çekimleri İstanbul’da yapılan 40’ın başrollerinde Deniz Çakır, Ntare Guma Mbaho Mwine ve Ali Atay var.

Aya Seyahat / 16 Ekim Cuma, 17.30

Dört köylünün aya seyahat etme çabaları, ele geçen siyah-beyaz fotoğraflar kullanılarak ve yöre halkından bir anlatıcı yardımıyla belgeleniyor. 1957'de gerçekleşen bu olaylar hakkında birçok farklı alandan saygın Türk aydını görüşlerini bildiriyor. Sonuçta film, tuhaf bir şekilde, bir tarih belgeseli olmaktan ziyade çağdaş Türk kültürünün derinlemesine bir incelemesine dönüşüyor. Kutluğ Ataman'ın yazıp yönettiği son eserinde Alim Rüstem Aslan, Murat Belge, Seçkin Dindar, Sibel Eraslan, Nilüfer Göle, Mahir Kaynak, Etyen Mahçupyan, Turgay Oğur, Atila Özgüç, Özge Samancı, Bülent Somay, (Panter) Emel Yıldız konuşmacı olarak yer alıyor.

Kıskanmak / 16 Ekim Cuma, 20.30

Ödüllü yönetmen Zeki Demirkubuz’un son uzun metraj filmi olan “Kıskanmak”, Nahit Sırrı Ödik’in aynı adlı eserinden beyaz perdeye aktardığı bir uyarlama. Filmin başrollerinde Nergis Öztürk, Berrak Tüzünataç ve Serhat Tutumluer var.

Alıntı... Gazete Antalya, haberler

 
Altın Portakal Görkemli ve Farklı Bir Açılış Töreni ile Başladı….
46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılışı, “Sinemamızın 60’li yılları” ile “Sinema ve Müzik” temaları ile uyum içinde olacak şekilde düzenlenen bir törenle Cam Piramit’te gerçekleştirdi.

Antalyalılar, Yeşilçam'ı bağrına bastı

Ahmet İSTEK/ANTALYA, (DHA)

BU yıl 46'ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için Antalya'ya gelen sinema sanatçıları, geleneksel kortejde halkla kucaklaştı. Halit Refiğ'in fotoğrafı kortej önünde yer alırken, ciplerin üzerinden Antalyalılar'ı selamlayan sanatçılar da yakalarında, bu sabah yaşamını yitiren usta yönetmenin fotoğrafını taşıdı.
Türk Sineması'nın oskarı kabul edilen ve bu yıl 46'ncısı yapılan Altın Portakal Film Festivali'nin geleneksel kortejinde, onlarca sanatçı Antalyalılar'la buluştu. Antalya Kültür Merkezi önünde başlayan 6 kilometrelik korteje, Tarık Akan, Ediz Hun, Eşref Kolçak, Rutkay Aziz, Kuzey Vargın, Halit Akçatepe, İlyas Salman, Mustafa Alabora, Mine Soley, Nilüfer Aydan, Selma Güneri, Yağmur Ünal gibi sanatçılar katıldı.
Bu sabah yaşamını yitiren usta yönetmen ve Altın Portakal Film Festivali'nin ‘Gurbet Kuşları’ adlı filmiyle en iyi film ödülü alan Halit Refiğ'in fotoğrafı kortej önünde yer alırken, küçük fotoğrafları da sanatçılar yakalarına taktı. Sanatçıların bindiği ciplerin arkasına da ünlü yönetmenin bez fotoğrafları asıldı.
Kortej geçişi öncesi sanatçılar ve Antalyalılara hitap eden Antalya Kültür ve Sanat Vakfı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bugün Türk Sineması'nın yüreğinin Antalya'da attığını söyledi. Akaydın, “Sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyor ve onları 1 hafta sizin misafirperverliğinize emanet ediyorum. Bugün hüznü yaşıyoruz. İlk festivalin ilk ödüllü yönetmeni Halit Refiğ'i kayebtitk. Işıklar içinde yatsın” dedi.
Sanatçılar adına konuşan Rutkay Aziz de “Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin insanlarını selamlıyorum” dedi. Türk sinemasının Antalya'ya, Antalya'nın da Türk sinemasına yol arkadaşlığı ettiğini söyleyen Aziz, özgürlük ve aydınlık ateşinin Antalya'da yanacağını vurguladı, “Yaşasın Türkiye aydınlığının geleceği” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın ile birlikte Selda Alkor, sanatçı kortejinin önündeki cipte yer aldı. Sanatçı kortejinin en önünde yer alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'ndan 120 davulcunun şovu, Antalyalılar'ı coşturdu. Festival yönetimi geçmişte yaşamını yitiren bazı ünlü sanatçıların fotoğraflarını da maske olarak Antalyalılar'a dağıttı. Cahide Sonku, Sadri Alışık, Adile Naşit, Aykut Oray'ın fotoğraf masklarını takan Antalyalılar, cip üzerindeki sanatçıları alkışlarken, ‘onları da unutmadık’ mesajı verdi. Kortejin 100. Yıl Caddesi üzerinden geçişi sırasında sürücüler sanatçılara bakmak isterken zincirleme maddi hasarlı kazalar meydana geldi.
Kortejin ilerleyişi, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu. Anadolu Ateşi'nin 30 davulcusunun buradaki şovu ilgiyle izlendi. Başkan Mustafa Akaydın, sanatçıları Büyükşehir Belediyesi giriş kapısında karşıladı. Yoğun izdihamın yaşandığı kortej sonrası sanatçılar onurlarına verilen kokteyle katıldı.

Alıntı Milliyet haber.

 
Son düzenleyen: Moderatör:


Altın Portakal'ın en iyiler seçildi.


46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü'nü “Bornova Bornova” ile “Kosmos” filmleri kazandı.

GECEDEN RENKLİ KARELER

En iyi film ödülü'ne ''Bornova Bornova'' ve ''Kosmos'' filmleri layık görüldü. En iyi ilk film ödülü'nü '' İki Dil Bir Bavul'' filmi kazandı. En iyi yönetmen ödülü'nü ''Kosmos'' filmi ile Reha Erdem aldı.

Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılan kapanış ve ödül töreninde Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması sonuçları açıklandı.

En İyi Film Ödülü, “Bornova Bornova” ile “Kosmos” filmleri arasında paylaştırıdldı.

Festivalde verilen bazı ödüller ve kazananlar şöyle:

En İyi Film: “Bornova Bornova” - “Kosmos”

En İyi İlk Film: “İki Dil Bir Bavul”

En İyi Yönetmen: Reha Erdem - “Kosmos”

En İyi Senaryo: Onur Ünlü - “Beş Şehir”

En İyi Erkek Oyuncu: Öner Erkan - “Bornova Bornova”

En İyi Kadın Oyuncu: Nergis Öztürk - “Kıskanmak”

En İyi Kurgu: Erkan Tekemen - “Bornova Bornova”

En İyi Sanat Yönetmeni: Zeynep Koloğlu - “Usta”

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Volga Sorgu - “Kara Köpekler Havlarken”

En İyi Yardımcı En İyi Müzik: Mehmet Erdem ile Özgür Akgül - “Deli Deli Olma”

En İyi Görüntü Yönetmeni: Florent Herry - “Kosmos”

Kadın Oyuncu: Damla Sönmez - “Bornova Bornova”

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü (Ses-Efekt-Kostüm-Makyaj-Saç Tasarımı): “Kosmos”

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü (Genç Yetenek): “Usta” filminin yönetmeni Bahadır Karataş, “40” filminin yönetmeni Emre Şahin, “Ben Gördüm-Min Dit” filminin öykü yazarı Evrim Alataş ile “Beş Şehir” filminin oyuncusu Tansu Biçer.

Alıntı. Hürriyet com

 
1. Uluslararası Noel Baba Evlilik Şöleni

Artık Uluslararası Evlilik Şölenimiz de Oldu.Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Müzesi’nde ”1. Uluslararası Noel Baba Evlilik Şöleni” düzenlendi.

Bir çok konuda kurumların şölen yaptığını gördük ve duyduk.Ancak Demre’de bir ilk gerçekleşti. Hem Uluslararası hem de evlilik şöleni bir arada yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Demre Belediyesi ve bazı turizm firmalarının katkılarıyla düzenlenen evlilik şöleninde, çeşitli ülkelerden 10 çiftin nikahı kıyıldı.

Noel Baba Müzesi’nde nikahı kıyılan 10 çift, konvoyla Antalya’dan Demre’ye geldi. Noel Baba Meydanı’nda arabalardan inen çiftler, Kültür ve Turizm Bakanlığınca yaptırılan Noel Baba heykeli önünde toplu fotoğraf çektirdi. Daha sonra sırayla Noel Baba Müzesi’ne giden çiftleri, orkestra ve marşlarla karşılandı.

Çiftlerin nikahını Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu kıyarken, nikah şahitliklerini de Demre Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Şekerci ve turizmci Musa Taşkın yaptı.
Başkan Topçu, evlilik cüzdanlarını kadınlara verdi.

Nikah sonrası tekrar Noel Baba Meydanı’na gelen çiftler, hep birlikte barış güvercini uçurdular.
Demre Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi, genç çiftleri Rumeli halayı ile karşıladı. Nikahın ardından Demre Belediyesi, genç çiftlere kokteyl verdi.

Bizim Antalya


 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…