Bu söylediğiniz yerler Antalya'nın ilçesi en yakını 1 saat uzaklıktaSerik Alanya side buralar baya yobaz yani yerlileri değişik. Diğer yerlerde keşfetcek kadar kalmadım ama özgürlük için kesinlikle izmir yabancı ülkede yaşıyor gibisin
Evet Antalya’nın tek dezavantajı yazın çok daha sıcak olması. Ve çok nemli. İzmir’de bence rahatsız edici bir nem yok. Bu önemli bi avantaj.Canim eşim izmirli sık sık izmire gideriz. Antalyayada tatil ve seminerler icin cok gittim ayrıca akrabalarim da yaşıyor. Ben su an Ankarada yaşıyorum.
İki sehri de bilen biri olarak izmirin + lari
Havasıve iklimi daha yaşanilabilir, sehir ici her yer birbirine yakin. - leri inanilmaz derecede trafik problemi var, havasi antalyaya gore daha katlanilir olsa da yazın klimasiz izmirde de yasanmaz, ulaşım cok pahali bu tranvay sisteminden sonra cok yetersiz 20 km lik yol için 3 aktarma yapman gerekebilir ki izmirde adliyeye gideceksen muhtemelen mecbur kalabilirsin. Ayrica istanbullular haftasonu goc ediyor ve suriyeliler var. Şehir merkezinde kiralar uygun da sayilmaz. Ayrica evler metrekare olarak pek genis sayilmaz.
Antalya icin + lar Bence Antalya Türkiyenin en guzel sehri ulaşım ve trafik sorunu nispeten daha az yok sayilabilir araban varsa rahat edersin. İstedigin tarz bir evde daha kolay oturursun. - leri yazin disari cikmak imkansiz inanilmaz sicak oluyor nemden boguluyorsun ayrica tatilciler ve turistlerden dolayı fiyatlar yuksek olur. Fakat denize girebilecegin alan izmire gore cok daha genistir ayrica izmir korfezi gibi bir koku soz konusu degil.
bana da antalya daha düzenli gelmişti...izmirde de sanırım herşey daha pahalıİzmir’de yaşıyorum 3 senedir. Kirli ve pis bir şehir. Belediyecilik yok. Antalya merkeze iki üç senede bir yazları gittim. Hiç yaşamadım. Yazları İzmir’e göre daha sıcak, nemli ve bunaltıcı. Ama şehir yapılaşması çok daha iyi. Konyaaltı ilçesinde sahildeki tüm esinti içerilere kadar giriyor. İzmir’de yapılaşma kötü. Sahili kaplayan evler rüzgarın içeri girmesini engelliyor.
Bir de her şehirde ilçeden ilçeye çok şey değişir. İzmir’de Bucada oturmak var Güzelbahçe’de oturmak. Çok farklı yaşam tarzları. Size tavsiyem her iki şehirden yaşayabileceğiniz ilçeyi belirleyip ikisini kıyaslayın.
zaten iç anadolunun doğalgaz faturası oranın yaz klima elektrik parası ile aynıya gelir gibi hesap ettikEvet Antalya’nın tek dezavantajı yazın çok daha sıcak olması. Ve çok nemli. İzmir’de bence rahatsız edici bir nem yok. Bu önemli bi avantaj.
Haaa İzmir sıcak değil mi? Çok sıcak. Eylül akşamında klimayla oturuyoruz şuan.
Daha süperi sizin olsun efenimoo süper istatistik teşekkürler:)
Küstüm o zaman sana ne guzel suriyeli olmayan bi yerin hayalini kuruyordumhayallerimin katili
Öyle mi yapsak valla bıktım ya gitmiyorlardaCanım keşke öyle bir yer olsa da hep beraber toplasıp gitsek.
Acaba suriyeye mi gitsek,orda pek kalmadi diyorlar
Çok özendim şuan benim de istediğim öyle bir hayat kalabalık aşırı şehirleşme sevmiyorum cidden ama herşey De elimin altında olsun istiyorum anlattıklarınız gibiİzmiri bilmiyorum ama antalya istediginiz kriterler icin cok uygun bir sehir.ben konyaalti uncalida oturuyorum.burasi cok nezih ve sakin bir semt.zaten antalyanin en nezih ilceleri konyaalti ve laradir.sitemiz havuzlu denize yuruyerek bile gidilebilir.arabayla bes dakikada konyaalti plajindasiniz.sahile bu sene duzenleme yapildi yuruyus alanlari parklar oyle guzel oldu ki.guvenlik onemli demissiniz burda emniyet mudurlugu var dolayisiyla emniyet mensubu yasayan cok fazla geceleri bile cok rahat gezer dolasiriz korkmadan.hirsizlik kapkac falan nadirdir.avm sehir merkezi arabayla on bes dakika mesafededir.
Antalyanin tek eksisi sicagi ve bunaltan nemi.ama biz aliskin oldugumuzdan normal geliyo artik disardan gelen birisi alisana kadar zorlanir.
Yine de antalyayi cok seviyorum baska hic bir yerde yasamak istemem.
Uncali tam istediginiz gibi bu yonden.gecen istanbuldan misafirimiz geldi bayildilar ne kadar guzel burasi diye.aynen tam da oyle hem cok sakin hem de hersey elinizin altinda ya da cok yakininda.hakkinizda hayirlisi olsun Allah gonlunuze gore versin.Çok özendim şuan benim de istediğim öyle bir hayat kalabalık aşırı şehirleşme sevmiyorum cidden ama herşey De elimin altında olsun istiyorum anlattıklarınız gibi