Antalya mı İzmir mi?

Nerede yaşamak?

• Ankete Katılan
    63
İzmir’de yaşıyorum 3 senedir. Kirli ve pis bir şehir. Belediyecilik yok. Antalya merkeze iki üç senede bir yazları gittim. Hiç yaşamadım. Yazları İzmir’e göre daha sıcak, nemli ve bunaltıcı. Ama şehir yapılaşması çok daha iyi. Konyaaltı ilçesinde sahildeki tüm esinti içerilere kadar giriyor. İzmir’de yapılaşma kötü. Sahili kaplayan evler rüzgarın içeri girmesini engelliyor.
Bir de her şehirde ilçeden ilçeye çok şey değişir. İzmir’de Bucada oturmak var Güzelbahçe’de oturmak. Çok farklı yaşam tarzları. Size tavsiyem her iki şehirden yaşayabileceğiniz ilçeyi belirleyip ikisini kıyaslayın.

Evet Antalya’nın tek dezavantajı yazın çok daha sıcak olması. Ve çok nemli. İzmir’de bence rahatsız edici bir nem yok. Bu önemli bi avantaj.
Haaa İzmir sıcak değil mi? Çok sıcak. Eylül akşamında klimayla oturuyoruz şuan.

bana da antalya daha düzenli gelmişti...izmirde de sanırım herşey daha pahalı

zaten iç anadolunun doğalgaz faturası oranın yaz klima elektrik parası ile aynıya gelir gibi hesap ettik

Iki sehirde de bulundunuz mu? Sizin bu iki sehir arasinda kalma sebepleriniz ve tam kriterleriniz neler? (Yazdiniz mi goremedim)
Antalya sehirlesme daha iyi, asiri sicak, nefes aldirmayan nemi var.
Izmir de sicak ama bi esintisi var ve daha rahat ettiriyor bu da yazin, ha cok sicak o ayri :)) ve malesef trafik giderek kotulesiyor, cok fazla ic goc aldi ve aliyor.

Yurtdisindayim, izmirin iyi bir semtinde site ici evimiz ve sosyo-ekonomik durum iyi sitede oturan kisilerin. Oturdugunuz semte gore cok farklar var izmirde. Gerci her yerde oyledir.

Antalya İzmir'e göre çok daha gelişmiş ama çooook sıcak olur.

Antalya ağırlıklı yorumlar :) ben evimden çıkıp denize de işe de kolayca gitmek istiyorum )) hayattan çok şey mi istiyorum acaba

İzmiri bilmiyorum ama antalya istediginiz kriterler icin cok uygun bir sehir.ben konyaalti uncalida oturuyorum.burasi cok nezih ve sakin bir semt.zaten antalyanin en nezih ilceleri konyaalti ve laradir.sitemiz havuzlu denize yuruyerek bile gidilebilir.arabayla bes dakikada konyaalti plajindasiniz.sahile bu sene duzenleme yapildi yuruyus alanlari parklar oyle guzel oldu ki.guvenlik onemli demissiniz burda emniyet mudurlugu var dolayisiyla emniyet mensubu yasayan cok fazla geceleri bile cok rahat gezer dolasiriz korkmadan.hirsizlik kapkac falan nadirdir.avm sehir merkezi arabayla on bes dakika mesafededir.
Antalyanin tek eksisi sicagi ve bunaltan nemi.ama biz aliskin oldugumuzdan normal geliyo artik disardan gelen birisi alisana kadar zorlanir.
Yine de antalyayi cok seviyorum baska hic bir yerde yasamak istemem.

Çok özendim şuan benim de istediğim öyle bir hayat kalabalık aşırı şehirleşme sevmiyorum cidden ama herşey De elimin altında olsun istiyorum anlattıklarınız gibi

Çok özendim şuan benim de istediğim öyle bir hayat kalabalık aşırı şehirleşme sevmiyorum cidden ama herşey De elimin altında olsun istiyorum anlattıklarınız gibi
Uncali tam istediginiz gibi bu yonden.gecen istanbuldan misafirimiz geldi bayildilar ne kadar guzel burasi diye.aynen tam da oyle hem cok sakin hem de hersey elinizin altinda ya da cok yakininda.hakkinizda hayirlisi olsun Allah gonlunuze gore versin.

Ayrica sunu da eklemek istiyorum burda kis bahar gibi gecer.cok kalin kiyafet giyemeyiz kisin.nerdeyse yazlik kiyafetle geciririz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…