- Konu Sahibi Bluemiracle12
- #1.001
cancazlarım yeni katılan ve eski arkadaşlara slmlar.cancazlarım ben bu ınfertilite olayını çok araştırdım çok dktr sordum ki ben gaziantep devlet hastanesinde kadın doğum servis şefiydim(bilgi işlem).bu sorunu yaşayan çiftlerin %80 ni erkekden kaynaklanan yani spermde morfoloji bozukluğu yada hiç azosperm olmasıdır.bizde bu dertden müzdarip bir çift olarak şunu söyleyebilirim.bizde morfoloji problemi var.fakat yumurta dölleyebilecek yeterli seviye mevcuttu.ama dktrlar nakilden sonra biyokimyasal gebelik oluşunca(her ikisindede)genetik tarama ve lenfosit aşısı yapmamız gerektiğini düşündüler.bu işlemler ise baya maliyetli.bu yüzden biz para biriktirmeyi ve istanbulda bir hastanede yaptırmayı düşünüyoruz.çünkü yumurta dondurma ,emriyoyu rahime yapıştırma ,yumurtanın zarını inceltip delme bu ekstra işlemleride yaptırmak istiyoruz.buda yine bir artı maliyet demek.biz en az 25 bini gözden çıkardık.cancazlarım azosperm di yok morfolojiydi kafanıza takmayın önemli olan bu tese ve mikro tese ki (ben sizlere mikroyu tavsiye ederim)bu işlemleri yapabilecek ehil kişilerin bulunduğu bir hastane bulmanızı tavsiye ederim.benm abimin 12 yıl çocukları olmadı bir çok kez tese yaptırdı ve çok yıprandı.en son mikro yaptırdı ve ikiz çocukları oldu Allahın izniyle.mikro erkekleri fazla yıpratmıyor artı sperm oluşmasını sağlayan damarlara hiç zarar verilmiyor.çünkü tesede spermin oluşmasını sağlayan damar kesilip alınıyor ve sperm üretiliyor.ne kadar küçük olursa olsun sonuçta bir doku kaybı oluşuyor.ama mikrotesede sadece damara girlip sperm hücresinden şırıngayla sıvı alınıp onla sperm üretiliyor.yani herhangi bir kesi yapılmıyor.buda benm 2 yıldan fazladır araştırmalarımın ve abimin deneyimlerinden edindiğim bilgilerdir.bunları yazmamın tek sebebi sizin çaresizliğinizi anlamam ve endişelerinizi kafanızdaki soruları azda olsa gidermek istememdir.umarım Rabbimin izniyle size azda olsa yardımcı olabilmişimdir.Allah büyüktür dua canazlarım dua.ha bide lütfen canlarım utanmayın dktrlarınıza kafanızdaki soruları sorun.ben dktr gitmeden önce bir not defteri tutardım kafamdaki soruları yazardım.dktr gittiğimde unutmayayım diye.sizde öyle yapın.Allaha emanet olunuz Rabbim sabır versin.
peki şimdi bizde morfoloji sorunu vae ama dr tese den bahsetmedi.bu şekilde sperm alınırsa tutmaz mı anlamadım şimdi offf((