Anomali tüp bebek sonrası-pgt hk

melisaamelisaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
1.798
699
Canlar, benim ilk iki tüp bebek kimyasal oldu, üçüncü tüp bebek 24. Haftada ağır kalp anomalisi nedeni ile son buldu. Bebeğimi kaybettim.
Asla artık bebek ve gebelik düşünmem diyen ben, bu iki gündür tekrar tedavi için kendimde güç bulmaya başladım. Bir yandan kaybettiğim bebeğim bir yandan yeniden anne olma isteğim

Deneyim ve desteğinize çok ama çok ihtiyaçım var,
Şimdi benim geride kalan embriyolarım var ama genetik sıkıntı vardır diye korkuyoruz onları çöp etmeyi de içim razı olmuyor üzülüyorum. En baştan başlamak tahmin ederseniz daha uzun süreç daha çok işlemli ve daha çok masraflı.
Donmuş embriyoya da pgt çok riskli önerilmiyor doktor ile konuştuk.
Şimdi vefat eden bebeğimin kan örneğini genetiğe gönderiler haber bekliyoruz kalp hastalığına eşlik eden bir sorun var mı yok mu diye.

Ben şimdi ne yapayım siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız.

Genetik sonuca göre mi hareket edeyim, yani vefat eden bebeğimin genetik sonucu temiz çıkarsa bu kalp rahatsızlığı tesadüfü olma ihtimali varmış. Eğer sonuç temiz çıkarsa kalan embriyolarım ile devam etmeli miyim?

Yoksa en baştan başa mı sarıp, taze embriyoları pgt mi yaptırayım?

Pgt de kesin %100 sonuç değil deniyor. Doğru mu? Doktorlarınız bu konuda size ne söyledi?

Kalan embriyolarımı kullanıp, eğer tutarsa amniyosentez yapsam ya da onda da pgt de görülen sorunlar görülmez mi, aynısı? Böyle mi ilerlesem acaba.

Başından benzer olaylar geçmiş arkadaşlarım ve bilgisi olan arkadaşlarımın yorum ve desteği çok önemli.
Yaş ta 34 ne olur bilmiyorum

Ben bu durumu doktoruma sormuştum. Düşük yumurta rezervim var ve 3 embriyo dondurmustuk. Genetik yaptırmalı miyiz diye sorduğumda; zaten az embriyo elde ettik. Genetiği gidecek hücrelerin kaliteli mi kalitesiz mi olduğunu bilemeyiz demişti. Çünkü ebriyonun hangi hücreden oluşacagini bilmiyoruz demişti. Onun için onermemisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…