annişler kaç saat uyuyorsunuz?

ben 40ımdan sonra doktora gittim kontrole normaldi ama hala adet olmadım 3. ay bitcek yakında

kızlar doğumdan sonra adet gördünüz mü özel bir soru oldu ama :)

Ben doğumun 35. günü adet oldum, hatta tam bir ay sonra yine oldum.Yani düzenli olarak olacağım sanırım.(Dr. ilk aylar düzensiz olabilir demişti)Benimki çok çabuk geldi yaa.Birkaç ay rahat etseydim keşke..

$sf1 a.jpg $sf2 a.jpg $sf3 a.jpg $sf4 a.jpg
Listeyi fotoğraf olarak buraya ekleyebilirsen çok güzel olur canım, benim de ek gıdaya geçmeme az kaldı ve şimdiden kafam karışık:(

S&R, mama veriyorsan su da vermen lazım canım, tabi bir aylığından bahsetmişsin belki veriyorsundur şimdi. Ben de o teyzeler gibi oldum di mi:) Ben de mama veriyorum, küçücük bir biberon aldım ona suyunu koyuyorum ama o kadar çok içiyor ki korkuyorum zararı olur mu diye:(

İşte kızlar. Aldığım liste.
Buna ek olarak diyetisyenden aldığım bilgiler ve tecrübelerimi eklemek istiyorum. Sizler annesiniz, bebişiniz için en iyisini siz bilirsiniz.:)

İlk olarak ek gıdalardan sakın korkmayın:) Bebişim bilmemneden şimdi yemezse bir daha sonsuza kadar yemez diye bir şey yok:) Ben hep öyle sanıp kendimi boşa üzmüşüm. Sabırlı olun, rahat olun..Şimdi sevmediği bir şeyi daha sonradan yiyecektir. Sunu bunu yemiyor diye endişelenmeyin sakın:) Büyüdükçe, her şeyin tadını, dokusunu, kokusunu aldıkça işiniz daha kolaylaşacak unutmayın. Kızım 6 aylıkken yoğurttan nefret ediyor, çorbaları ağzına sürmüyordu, çok üzülüyordum,şimdi yiyor:))) Arkadaşlarımdan birinin oğlunun dişleri 1 yaşına gelmiş hala çıkmamıştı, hemen doktora götürdüler..Doktor şunu söylemiş "siz hiç dişsiz bir insan gördünüz mü?" "bizimkiler yooo görmedik" demişler. "Çıkacak dişleri sorun yapmayın demiş doktor" :)) Bunun gibi rahat olun:)
Sabırlı olun, bebişe zorla bir şeyler yedirmeye uğraşmayın. İstemediğinde,sevmediğinde,ağzını kitlediğinde:) bir iki dakika sonra tekrar deneyin, yine istemezse vermeyin. Çünkü ağızlarındaki gıdayı yutmadıkları zaman da bebişler ağızlarını açmıyorlar. Eğer yemeye zorlarsanız, iki tane arkadaşım var onlar gibi acı çekersiniz maalesef. İkisinin de kızları şu an çatal kaşık gördükleri zaman kaçarak uzaklaşıp olay yerini terkediyorlar. Şu an biri 1, diğeri 1,5 yaşında, kaşığın içindekine bir şans dahi vermiyorlar. Benim kızım 8 aylık, öyle yemeyi seven bir bebek değil ama en azından kaşık gördü mü ağzını şapırdatıyor, nam nam yapıyor. İçindekini sevmezse yemiyor ama en azından bir şans veriyor.:)
Bebişiniz 4 ya da 5 aylıksa:
Bu aylarda ek gıda önerilmiyor ama benim kızım gibi 4 aylık kilosu ile 5 aylık kilosu aynı ise, gelişimi azsa vb. özel sebeplerden ek gıdaya başlanabiliyor. Ama gelişimi boy ve kilosu iyiyse başlamayın derim. Annişler, ilk iş bir cam rende (elma rendesi) edinin. Elmayı cam rendeden geçirin. Bebişinize 1 çay kaşığı ile başlayarak verin. Sakın zorlamayın, benim gibi yarım elma püresi yemesini bekmeyin:)) heheheh ne günlerdi:))) günde 1 kez 1 çay kaşığı vererek başlayın. Yediği kadar vererek miktarını gün gün artacak canınızı sıkmayın:))
Önemli not: Elma püresi ile başladınız ya, 3 gün boyunca günde 1 kere sadece elma suyu ya da püresi verin. Alerji durumunu mutlaka kontrol edin. Alerji için bacak kollar ve yüz yanıltıcı olabilir. Benimki 5,5 aylıkken nokta kadar nutella vermiştik, müthiş alerji olmuştu yazıııkk mecbuuurr:) ne çektin be kızım bu ananın elinden:))) ve alerji göbeğinden yukarıdaydı, yıkamasam farketmeyecektim. sonra geçti:))ne diyordum, 3 gün alerjik bir tepki yoksa 1 çay kaşığı yoğurda başlayın. 3 gün sabah elma öğlen yoğurt verin mesela.Yoğurta da alerjisi yoksa 1 çay kaşığı pirinç ununa başlayabilirsiniz. Ülkerin googly pirinç unu var. Devam maması içeriyor, su ile hazırlanıyor. Ben memnunum, onu kullanabilirsiniz. Ya da Aptamilin Sütlü pirinçlisi var. Her yeni gıdayı 3 gün deneyin. Eğer alerjisi varsa panik yok, benim gibi kucağınıza alıp 1 km yolu koşarak diliniz 5 karış dışarıda tarık akan gibi doktora gitmeyin:)) gıdayı vermeyi kesin. geçecektir. Alerji yaptığını düşündüğünüz gıdayı 2 hafta sonra tekrar deneyin. Yine alerji yaparsa doktora o zaman gidersiniz ama yine koşmanıza gerek yok, taksi, dolmuş ya da otobüsle gidin:))
Kavanoz mamalarına bu dönemde heves etmeyin. Zaten bebişiniz 1-2 çay kaşıgı bir şey yiyecek. O mamalar açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmesi gerekiyor. Benim gibi mamaları oturup kendiniz yemek zorunda kalırsınız:))) Benim kızım 8 aylık daha şimdi bitirebiliyor. En doğalı varken hazırını yedirmeyin.

Bebişiniz 6 aylıktan büyükse listedeki besinleri hazırlayın.
6 aydan büyük bebişler için:
Kuzu kıyması alın. Yeşil erik büyüklüğünde toplar yapın, buzluğa atın.(Diyetisyen söyledi) 2-3 günde bir yarım cezve suda kıyma toplarından birini kaynatıp et suyu hazırlayın.Çorbalarını bu suyla hazırlayın.Eğer benimki gibi çorba yemiyorsa yoğurduna da katabilirsiniz.Mercimek çorbasına 7 aylıkken başlayın.
Kahvaltıda yarım yumurta sarısını ezin. 1 çay kaşığı labne peyniri , 1 çay kaşığı yoğurt ile karıştırın. Ben 1 çay kaşığı da Aptamilin 7 tahıllısından ekliyorum. Leblebi kadar tereyağ ve yarım çay kaşığı zeytin yağı ekleyin.(Diyetisyen söyledi) Büyüdükçe miktarları arttırın.
Yoğurdunuzu kendiniz yapmalısınız. Yoğurdunuz tatlı olduğu sürece bebişiniz yiyecektir. Ekşi yoğurdu yemiyorlar maalesef. Yoğurdun tatlı olması için yoğurdu çaldıktan sonra üstünü örtüp 4,5 saat kadar bekletip hemen dolaba koyun. Böylece yoğurdunuz ekşi olmaz. Ben gece çalıp sabaha kadar beklettiğim için ekşi oluyordu. Böylece tatlı olunca yemeye başladı. Yoğurdu sevmiyorsa labne ile yoğurdu karışık verin,sonra labne miktarını azaltarak sadece yoğurt yemesini sağlayabilirsiniz.
Yumurta sarısını ezerken, ya da besinlere kıvam vermek için et suyu, anne sütü, devam maması (toz ya da sıvı halde) ıhlamur, kaynamış soğutulmuş su kullanabilirsiniz.Bunları pürelere ve yoğurda da ekleyebilirsiniz.
Bebişinize 6,5 aya kadar kaynamış-soğutulmuş su verip, 6,5 aydan sonra güvendiğiniz bir markanın damacana ya da şişe suyunu direk kaynatmadan verebilirsiniz.
Bebişiniz kabız olursa, 1 adet gün kurusu kayısıyı kaynatın. Ben 3-4 üzüm kurusu, 3-4 dut kurusu,biraz ıhlamur ekleyip hepsini kaynatıyorum. Bebişinize içirin. Ben pirinç ununu bu karışımla hazırlıyorum. Çok besleyici oluyor.
Ve bence en önemlisi, bebişinizin dişi olsun olmasın çiğnemeyi öğrenmesi için blendır kullanmayın. Cam rende yeterli olacaktır. Biraz pütür kaldıysa onları da bebişinize verin. Varsın çıkarsın. Ben bebişim 5 aylıkken eline ekmeğin kabuk kısmından verdim. Önce emdi,sonra ıslatıp yemeye başladı. 7 aylık olduğunda dişleri yeni yeni çıkıyordu ama bisküvi yiyebiliyordu mesela. Şimdi balık yiyor mesela koparıp verdiğimde. Isırarak kiraz, karpuz vb yiyebiliyor. Çiğneyip yutabiliyor. Bence sizin gözetiminizde tam buğday ekmeğinin kabuğuyla başlayabilirsiniz.

Gerçekten çok faydalı oldu canım çok teşekkür ederim hem liste için hem paylaştığın diğer bilgiler için, başladım sayılır ufak ufak, önerilerini göz önünde tutacağım.

Teşekkürler Basarans benim için ek gıdaya başlamak şu anda tam bir muamma.Sayende pek çok şey öğrendim.Yaşayarak da tecrübe edeceğiz artık.

Oğlum 25 aylık ve uyku ah uyku akşam 9 da yatırıyorum sabah 5 te kalkıyor 11 de yatırsamda aynı ve uyumuyor daha bende 11 de yatarım hep sabahın beşinde ayaktayız 25 aydır aynı 1 senedir falan gündüz tek uykuya düşürdüm sabah uyusun diye değişen bir şey yok gündüz uykusunuı uzattı:) yoksa bir yaşına kadar 5 te kalkıyordu ama 8-9 gibi tekrar uyutuyordum ha ben uyuyormuydum nerde hemen işe koyuluyordum yani bir bebek doğduğunda neyse büyüyüncede o tabi istisnalar olabilir ablamın oğlu 7 yaşında daha yeni 8 e kadar uyumaya başlamış:) ben deseniz çocukken 6 da dikilirdim ayağa oğlumda bana çekmiş, toplamda 2 senedir 5-6 saat uyuyorum bazen öğlen 20-30 dk kestiriyorum çok yorgun olursam yemeğimde varsa yoksa yemek yapıyorum o uyuduğunda, ama hamdolsun gündüz uykusu var yeni dığduğunda da vardı ve işleirm aksamazdı gece sık uyanması sabah erken uyanması ve sallamadan uyumaması dertti bize:))

Hani bugünlerin kıymetini bil büyüdükçe sorun büyüyor diyenlere kızmayın doğruymuş maalesef arkadaşlar benim ablamlar hep derdi ay emeklese derdim 6 aylıken emekledi bul bulabilirsen koyduğun yerde:) yürüüsn didm 9 aylıkken tutunarak yürüdü 15 aylıken tek başına ooo karşıtırmadık yer bırakmadı:) iki yaş sendromunu yaşyoruz herşeye itiraz ye oğlum yemem peki yeme hayır yiycem gel oğlum gelmem gelme tamam geliceeemmmmmm diye bağırmalar :)) koltuk tepelerine sehpa üstlerine çıkmalar yakın a masya çıkar kapıları açmalar artık odaların kapısını örtüp tuvalete gireyim lüksüm yok çat açıyor kapıyı mutfağın altı üstünde:) dış kapıyı biel açıyor sürgülüyorum artık :)) yani büyüdükçe evet sorunlarıda büyüyor ama çok ta tatlı oluyorlar beni her gün çıldırtsada pepenin annm şarkısını söylüyor hemen yağlarım eriyor özüy dieyim anne ağyama anne diyor yağlarım eriyor:)) evet hanımlar emin olun ilk altı ay daha rahattı bana tabi bebeği gündüz hiç uyumayan annelere sözüm yok Allah yardım etsin ama düzeliyor uykularıda zamanla yani 25 ayda anca bu kadar olduk biz:)) babası sabah diyor 3 yaşına gelsin düzelir canım bende dedim hiç bekleme canım yeğenim daha yeni düzelmiş 7 yaşında yazmıştım:) birde yürüteçten çekinmeyin benim evin işini yemeğimi onun sayesinde çok güzel yaptım oğlum da da sorun yok yani

Ben de perişan durumdayım.Bebeğim 5 gün sonra 2 ayını dolduracak.Doğumdan beri annem yanımda ve ben hiç bir şeyi oturtamadım. Geceleri 3-4 saatlik uykuyla duruyorum.Gece bi uyanıyo tekrar uykuya dalması 2 saati buluyor.Yatıyorum 1-2 saat sonra tekrar uyanıp aynı döngü yine.Gündüz o uyusunda yatayım diyorum ama gündüzleri de kuş uykusu uyuyor bizimkisi.Uyutuyorum yatırıyorum 10 dk. sonra uyanıyor.Çok karşı çıkmama rağmen sağolsun anneannesi kucakta pışpışlayarak uyutmaya alıştı.Yatırınca uyanıyor kucak istiyor ağlıyor.Sabah 6-7 gbi uyandıktan sonra hep kucağımda.Akşama kadar saçım başım dağınık,üstümde pijamalar, bazen kahvaltıyı öğlen 12 de ancak yapabiliyorum.Duşa bile giremiyorum çoğu günler.Bıyıklar, kaşlar pala oldu maşallah,Kuaföre de gidemiyorum tabi.Evi b.k götürüyor.Heryer dağınık.Toplamaya fırsat bulamıyorum.Geçen gün akşam eşime verdim azıcık baksında evi süpüreyim diye 5 dk sonra ağlıyo diye getirdi verdi kucağıma.Süpürge falan kaldı ortada.Annemde yaşlı yapamıyor yoruluyor.İki kişide olsak yetişemiyoruz.O gidinc ne olacak bilmiyorum.Çok kötü durumdayım.Pisikolojimde bozuldu.Bende burda birilerinden pratik fikirler bulurum diye bir umut dolaşıyorum.Ayyy çok uzun yazmışım...Birazdan uyanır yine bizimki.İnşallah sonra yine bakabilirim bu sayfaya.

bende seninle aynı durumdayım..ancak eşim işten gelince acil işlerimi hallediyorum temizliğide haftada bir yapabiliyoruz biraz ben bakıyorum biraz eşim ev işlerini paylaşıyoruz..zaten doğru dürüst yemek yapamıoruz eşim yorgun değilse yapıyo yorgunsa sipariş veriyoruz düzenimizi oturtmadık ben işe başlayınca nasıl olcak bakalım..bide burda kimsemiz yok çok sefiliz bizde:(:(allah hepimize yardım etsin..

bende seninle aynı durumdayım..ancak eşim işten gelince acil işlerimi hallediyorum temizliğide haftada bir yapabiliyoruz biraz ben bakıyorum biraz eşim ev işlerini paylaşıyoruz..zaten doğru dürüst yemek yapamıoruz eşim yorgun değilse yapıyo yorgunsa sipariş veriyoruz düzenimizi oturtmadık ben işe başlayınca nasıl olcak bakalım..bide burda kimsemiz yok çok sefiliz bizde:(:(allah hepimize yardım etsin..

Allah kolaylık versin.Benim oğlumda buraya en son yazdığımdan beri daha da huysuz oldu.Kucakta uyutmak dışında başka seçenek yok.Çünkü istemiyor ağlıyor.Kucakta evi turluyoruz şşşşş sesi eşliğinde.Ha birde kundak yapar gibi sarıyorum,sarmadan uyumuyor.Uyumasıda 1-1,5 saati buluyor bazen, sırtım kopuyor.Çok kötü alıştı.internette okuduğum kadarıyla bebekler 3 aydan önce alışkanlık geliştirmezlermiş ama doğru bir bilgi değil sanırım bu benimki başka türlü uyumuyor artık. Günlerim onu uyutmya çalışmakla geçiyor.Allaha şükür akşam uzun mücadele sonucu uyutunca gece uyuyor tekrar sallamadan ama 2-3 kez beslenmek için kalkıyor.Sabahta 6'da kalkıyor sanki içine alarm kaçmış gibi.Ama bazen 5 te kalkıyor, bu sabah olduğu gibi.Uykusuzluktan delirebilirim.Yani öyle hissediyorum.en iyi ihtimalle 6 saat uyuduğum oluyor o da 3 parça halinde ve nadir olarak.Genelde 3-4 saat uyuyabiliyorum.Gündüzleride uzun uyumadığı için uyuyamıyorum. Ama en kötüsü bizimde kimsemizin olmayışı.Bir yakınım olsa azcık bırakır gündüz 1-2 saat rahat edebilirdim.Bakalım ne kadar sürecek bu durum.12 gün sanra 3 ayımız bitecek.

Allah kolaylık versin.Benim oğlumda buraya en son yazdığımdan beri daha da huysuz oldu.Kucakta uyutmak dışında başka seçenek yok.Çünkü istemiyor ağlıyor.Kucakta evi turluyoruz şşşşş sesi eşliğinde.Ha birde kundak yapar gibi sarıyorum,sarmadan uyumuyor.Uyumasıda 1-1,5 saati buluyor bazen, sırtım kopuyor.Çok kötü alıştı.internette okuduğum kadarıyla bebekler 3 aydan önce alışkanlık geliştirmezlermiş ama doğru bir bilgi değil sanırım bu benimki başka türlü uyumuyor artık. Günlerim onu uyutmya çalışmakla geçiyor.Allaha şükür akşam uzun mücadele sonucu uyutunca gece uyuyor tekrar sallamadan ama 2-3 kez beslenmek için kalkıyor.Sabahta 6'da kalkıyor sanki içine alarm kaçmış gibi.Ama bazen 5 te kalkıyor, bu sabah olduğu gibi.Uykusuzluktan delirebilirim.Yani öyle hissediyorum.en iyi ihtimalle 6 saat uyuduğum oluyor o da 3 parça halinde ve nadir olarak.Genelde 3-4 saat uyuyabiliyorum.Gündüzleride uzun uyumadığı için uyuyamıyorum. Ama en kötüsü bizimde kimsemizin olmayışı.Bir yakınım olsa azcık bırakır gündüz 1-2 saat rahat edebilirdim.Bakalım ne kadar sürecek bu durum.12 gün sanra 3 ayımız bitecek.

benim kızımda 14 gün sonra 3 ayı biticek..benimkide kucakta uyumak istiyor hep artık bende ayağımda sallar pozisyonda tutuyorum hep mızırdandıkça sallıyorum çareyi bunda buldum böyle bile 1 saat uyuyo en fazla bütün gün huzursuz oluyo hem uyumak istyo hem uyumuyo..ne zaman rahatlıcak bakalım..

Eflalim, şu iki yaş sendromu zor gerçekten, bağımsızlığını kazanmaya başladığı için hep inat halinde oluyorlar sanırım, büyük adam oldular ya parmaklarında oynatıyorlar insanı :)

Hestia ve Yasem10, dört-beş aylık olunca biraz daha rahatlarsınız umarım, ama altı aya girince tekrar başlıyorlar:( Hep ayakta gezmek istiyor bizimkisi, buraya yazdığımdan daha da huysuz oldu şimdi. Size tavsiyem, oyun halınız yoksa oyun halısı alın, bir-iki ay oyalıyor;)

bende 6.aydan sonra iyice rahatlarız diyordum o da gitti desene:)napalım bekliycez 1 yaşını artık..asıl maraton işe başlayınca o zaman nasıl olucak bakalım..oyun halısı iyi fikir de uykuya nasıl çare bulucaz?uyumayınca hep huzursuz oluyo cadı kızım benim büyü artık..

bende 6.aydan sonra iyice rahatlarız diyordum o da gitti desene:)napalım bekliycez 1 yaşını artık..asıl maraton işe başlayınca o zaman nasıl olucak bakalım..oyun halısı iyi fikir de uykuya nasıl çare bulucaz?uyumayınca hep huzursuz oluyo cadı kızım benim büyü artık..

Youtube'da 1saat 45 dklık bir fön makinesi sesi var, ben onu kullanıyorum, işe yarıyor tavsiye ederim:)

harfi harfine beni anlatmışsın bukadar olur ancak...:26: ama tek anlamadığım benim yavrum son iki aydır böyle oldu:emir_bebek::44::44: , şuan 12 aylık , doğum günümüze az kaldı

Back