annişler kaç saat uyuyorsunuz?

saol canım tavsiyen için:)bakalım biraz daha büyüsün de ozaman boyatırım artık.Herşey bebişler için:)

kızlar bebeklerinize ne zaman yoğurt vs vermeye başladınız..ve ilk önce hangisiyle başlanır ben bu konuda çok bilgisizim..anneler halalar teyzeler habire memeye bişe sürmeye çalışıyorlar tattıralım diye zor kurtarıyorum çocuğu ellerinden daha çok küçük daha sankii

Canim bebisinin kilo ve boyu kisacasi gelisimi normal ise ilk 6 ay ek gida vermene gerek yok. Benim kizim 5 aylikken kilosu 4 aylik kilosu ile ayni olunca ben kizim 5 aylikken ek gidalara az az basladim. Ek gidalarla birlikte seni bolca emmesi gerek. Yogurdu kendin yapman lazim. Eger eksi ise yemiyorlar. Tatli yogurr yapmanin puf noktasi yogurdu yaptiktan sonra ustu ortulu olarak yaklasik 4 saat bekletmek. 4 saat gectikten sonra buzdolabina alirsan yogurt eksi olmaz. Ek gidalara cay kasigi ile basla, yedigi kadar ver. Zorlama. Hergun daha fazla vererek arttirirsin. Yogurdu bebisin sevmiyorsa azicik labne peyniri ile karistir. Pirinc unu da baslayabilirsin. Ulkerin su ile hazirlanan ve devam mamasi iceren pirin unu var gogly diye. Ben cok memnunum
bebisine 6.ayin sonuna kadar kaynamis sogutulmus su verebilirsin. Bebisin 6 aydan kucukse ki 4 aydan once tattirmak bile olsa ek gidalara baslama canim, bence yogurt ve meyve suyu-puresi ile basla. Gunde 1-2 cay kasigi ile baslayarak arttirarak yogurt ve meyve puresi verebilirsin
6 ayini doldurduktan sonra kahvalti ve corbalara falan baslaniyor. Bana mail adresini yollarsan ben diyetisyenden ek gida icin liste aldim, hangi ay ne veriliyor diye. Onu tarayip yarin sana mail atabilirim.

cnm bebeğim daha 11 haftalık 1 hafta sonra 3. ay bitcek inş. ben verme taraftarı değilim şu anda..ama etraftan çok karışan var inatlaşmaktan yoruldum artık eşim bile tattıralım diyo yok reçele banalım yok yemeğin suyuna banalım diye ısrar ediyolar bende diyorum daha beni emmeyecek zaten sütüm yetmiyo mama da veriyorum 1 aydır..en azından 4. ay bitsin istiyorum başlamak için sizin tecrübelerinizden faydalanmak istedim sağolun

Canim daha bebegin cok kucuk.sen onlara bakma.ek gida gercekten cok zararli suan.mama vermende bir sakinca yok ama ek gida hatta su bile suan vermemelisin. Bu arada bir yasindan once tuz seker inek sutu bal kivi cilek ve domates yasak. Suan bebegine verecegin her ek gida ciddi alerji yapabilir. Salcaya 7.ayin sonunda baslaniyor mesela. Sen bilincli bir annesin aman verme kurban olayim. 4 aylik bile erken.senin sutun ve mamadan gerekli her seyi aliyor bebisin.

Bu arada bekara hatun bosamak kolay, aile buyukleri ve komsu teyzelere ne laf anlafmak ne de yanlis yaptiklarini soylemek mumkun farkindayim
sen yine de kimseyi uzmeden elinden geldigince ek gidayi engellemeye calis canim, doktor zararli dedi dersen belki anliyorlar ama benim komsu teyzem var bitane doktor moktor halt yemis onun icin. Kizim yeni dogdugunda yaglayalim, tuzlayalim, kundak yapalim, recele banip emzik verelim diye tutturmustu. Zor almistim kizimi elinden. O yuzden anliyorum seni. ))

aynen öyle canım ben komşu teyzeleri geçtim kendi anneannem tutturdu bu çocuk susuyo su verin biz hep verirdik diye daha 1 aylıkken allahım delirecem 1 2 3 derken en son bağırarak söyledi biz tarlada doğurduk da su verdik de bişe ollmadı susuzluktan ağlıyo falan bana da sinir geldi bağırdım ben de vermiyorum ya zorla mı dedim kendiniz doğurun kendiniz verin dedim inatla vermicem dedim hepsi bi sustular ama 1 haftaya kalmadı yine aynı şeyler

Listeyi fotoğraf olarak buraya ekleyebilirsen çok güzel olur canım, benim de ek gıdaya geçmeme az kaldı ve şimdiden kafam karışık

S&R, mama veriyorsan su da vermen lazım canım, tabi bir aylığından bahsetmişsin belki veriyorsundur şimdi. Ben de o teyzeler gibi oldum di mi:) Ben de mama veriyorum, küçücük bir biberon aldım ona suyunu koyuyorum ama o kadar çok içiyor ki korkuyorum zararı olur mu diye

cnm hem emziriyorum hem mama veriyorum 3 öğün mama ama az veriyorum o yüzden su vermedim hiç

cok teşekkür ederim dimi maalesef depolayabilsek demek ki zamanla alışmaya çalışacağız korkmadım değil bide (eğer yasa 6 ay olursa) 5 aylık bebekle hem çalışmak hem çocuk nasıl olacak bilmiyorum Allah yardım eder ya inşallah

Ben hamileyken yasa çıkacak diyorlardı, çocuk beş ayına girecek, hala çıkacak diyorlar, inşaallah sana yetişir.

cnm hem emziriyorum hem mama veriyorum 3 öğün mama ama az veriyorum o yüzden su vermedim hiç

Mama verip karnı doyduktan sonra daha yemiyor ittiriyorsa su vermeyi dene, içiyorsa susamıştır. Benimki artık ben su içerken ağzını açıp ellerini ayaklarını oynatıyor, öyle yapınca da vermemek olmuyor tabi:)

Mama yiyen bebek için su verilmesi taraftarı çoğu doktorlar. Doktoruna danıştın mı canım? Benim bebeğim sadece mama yiyor, 20. günden beri su da veriyorum. Önce çok az içiyordu, şimdi sanırım sıcaklardan günde 100-150 ml arası su içtiği oluyor. Ağlıyorsa toksa, gazı çıkmışsa, altı temiz ve uykusunu almışsa susamıştır diyorum, su veriyorum ağlaması kesiliyor. Ben de dinlemem pek çevremde şunu yap bunu yap diyenleri ama doktor diyorsa önemli, bir sor doktoruna ne diyecek.

doktoruma sormadım canım ama kendisi biliyor mama verdiğimi çünkü doğduğundan beri o doktoru ilgileniyor..bu haft akontrole gidicez inş bi sorucam su olayını.. toksa gazı çıkmışsa altı temizse bile ağlıyodu son bir haftaya kadar..1,5- 2 aylık olana kadar gündüz hiç uyuyamıyordu ben ona bağlıyodum huzursuzluğunu..poposu yara oldu 3 gün büyüğünü yapamayınca sonra göbek fıtığı oldu kolik oldu derken susuzluktan ağlıyodur diye düşünmedik hiç..zaten bi ağlama krizii geldiğinde ne mama yiyo ne beni emiyo ne emzik alıyo her gün aynı saatlerde ağlıyo imkanı yok susturmanın..ama azaldı ağlamaları ve uyumaya başladı öğlende..bakalım geçecek inş

Aaahhh aaahh uyku mu o da ney unuttuk biz resmen kesintisiz en fazla 2 saat uyuyorum geceleri oglum 16 günlük gündüzleri fena degil ama geceleri pek uyumuyor mamayi iciriyorum gazini cikarip birazda rahatlasin diye masajini da yapiyorum ama o sanki uyanik kalmakta israr ediyor uyumuyor ve uyutmuyor gece uykusuz kalmak cok kötü yaaa bi kirki ciksaydi düzelir belki diye ümit ediyorum

Sanırım ikinci çocuğun canım Allah kuvvet kolaylık versin. Neyse ki günden güne düzeliyorlar, arada arıza çıksa da daha iyiye gidiyorlar. Gece gündüz farkını öğrendikçe uykusu da düzene girer belki. Bizim uykumuz çok kötü değil ama gündüz iş yapamıyorum. Dün her şeyimi hazırladım, onu giydirdim, kendim giyindim, arabasını yukarı çıkarmıştık, malum hepsini birden aşağı indiremedim. Önce arabayı indireyim, hemen çıkıp çocuğu alırım dedim ama ne mümkün, sırtı yere değdiğinde ciyak ciyak ağladı. Ben de öylece kaldım evde çıkamadım:)

Ever cnm ikinci cocugum bi de 4 yasinda bi kizim var artik idare edicez napalim dedigin gibi gunden gune duzeliyorlar benim oglum da yatagina koyunca basiyo cigligi hep kucakta kalmak istiyo ben dogru duzgun disari cikamiyorum ki uykusuzluk iki cocuk bi de bunun ustune ev isleri derken halim kalmiyor gezmeye bi büyüseler hayirlisiyla biz de rahat etsek😉

ben çok şanslıyım sanırım... benim oğlum 5 haftalık oldu gündüz toplam 8 saat uyuyor, bazen 2, 3 ya da 4 saatte bir uyanarak 6-8 saat sürüyor gündüz uykusu.. gece de 9 da banyo yaptırıyoruz küvete koyup bayılıyor öyle suyla oynamaya sonra 10 da emzirip yatıyorum gece saat 3 buçuk 4 gibi uyanıyor, sonra emip hemen uyuyor (bazen kaka yapıyor altını alıyorum sonra yine uyuyor,bu sürede loş ışık, fısıltılı konuşma ve sakin hareket ediyorum) , fazla emzirmiyorum,rahatsız olup uyuyamaz diye.. sonra sabah 6 da kalkıyor.. saat 10 a kadar gülücükler oyunlar, müzik dinliyoruz falan, ve sürekli emmek istiyor sık sık emiziriyorum o 4 saat boyunca.. gece sadece 4 de kalkıyorum uyanması kolay oluyor ama 6 da kalkmak çok zor luyor kocam sağolsun altını falan temizliyor berni kaldırıyor öyle emziriyorum, sürekli kalkanlara Allah sabır versin.. bengece 12 de yatıyorum 4 de kalkıp yarım saat içinde yatıyorum sonra 6 da kalkıp bir daha uyumuyorum.. yani toplam 5 saat uyuyorum gündüz bebeğim uyurken de iş yapıyorum, kuaförüme gidiyorum, market alışverişlerimi kendim yapıyorum ve bebeğime doğduğundan beri tek başıma bakıyorum (kocişin hakkını yemeyeyim ) .. gaz sorunumuz faln da yok çok şükür.. bebekle oyun oynamak, sımsıkı sarılmak bile onları rahatlatıyor sürekli yanındayım mesajını alan bebek huzurlu oluyor ve rahat uyuyor hepimize bebeişlerimizle mutlu sağlıklı günler inş.

Keşke yazmasaydın arkadaşım yaa,feci kıskandım:)) Şaka bir yana daha 5 haftalık bebeğin var (Allah bağışlasın bu arada) ve herşey yolunda görünüyor.İnşallah hep böyle devam eder. Sanırım annenin rahatlığı bebeklere de yansıyor. Seninle tek ortak noktamız sabahın 6 sında kalkmak bana da çok zor geliyorrr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…