Anneye şımarıklık

khilall214

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
175
149
53
28
Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum çocuğu bunu yapan var mı ? Başkası ilgilenirken, ortamda ben yoksam çok uslu ağlamaz mızmızlanmaz oynar, ben gelince hemen mızmızlanır ağlar yerinde durmaz hatta öyle ki yan gözle bana bakıyor sonra başlıyor bağırmaya etrafımdakiler de sana yapıyor sana şımarıyor diyor bebeğim beş buçuk aylık, bu kadar küçük bebek anneye şımarır mı sizce Allah aşkına yoksa maşallah annem de kayınvalidem de ne kadar uslu diyorlar bir de gelin benim evde derbeder halimi görün

Onun büyüyünce versiyonu şöyle olacak;
Sen simartıyorsun ondan sana böyle yapıyor

Bu olsa olsa misafir yabancılamadır. Anneye şımarmak için erken olduğunu düşünüyorum.

Şımarıklik değil o, kendini en güvendiği kişinin yanında rahat hissetme. Ve aranızdaki bağ kuvvetli oldukça böyle devam edecek.

Benim ki 5 yaşında ben yokken gayet uyumlu kibar akıllı
Ben gelince terör estiriyor

Misafir değil ki anane babaanne hep gördüğü insanlar
O kadar küçük bir çocuk onların kim olduğunun farkında değildir. O ona bakan besleyen seven oynayan annesi dışındakiler varken ağlayabilir durmayabilir. Biz buna yabancılama deriz. Benim oğlum da durmazdı. Hep gördüğü insanlar da olsa fark etmiyor. Hâlâ böyle biliyor musunuz? Sürekli akrabalarımı görüyor ama onlar bizde iken kucağımdan inmiyor. Dipnot travmalı bir doğum oldu ölümden döndü çocuğum hemşireler dokununca ağlardı hemen. Hâlâ doktora hemşireye vs de tepki verir. Sadece benim kucağımda susar sakinleşir di. Hâlâ daha öyle

Şımarıklik değil o, kendini en güvendiği kişinin yanında rahat hissetme. Ve aranızdaki bağ kuvvetli oldukça böyle devam edecek.
Süper açıklamışsınız.

İnsanlar “aaa bizde hiç ağlamıyor,annesi geldi bak ağlıyor” diyorlar,anneyi üzüyorlar.

Oysa bebek annenin yanında duygularını ifade edebiliyor sadece.

5,5 aylık bebeğin "şımaracak" beyin gelişimi yok henüz.
Emmek ilk 6 ayda bebeklerimizin hem duygusal (şevkat, güvenlik..vs) hem fiziksel (beslenme, oksitosin..vs) ihtiyaçlarını gidermenin tek yolu. Sizi gördüğünde memeye yapışmak için tepki veriyor. Çünkü aradığı her şey (güvenlik, şevkat, beslenme, ...) hepsi birarada, sizde.
Bir bebek için annesini istemesinden daha doğal hiçbir şey yok

Süper açıklamışsınız.

İnsanlar “aaa bizde hiç ağlamıyor,annesi geldi bak ağlıyor” diyorlar,anneyi üzüyorlar.

Oysa bebek annenin yanında duygularını ifade edebiliyor sadece.
Teşekkür ederim, çocuklar ve bebeklerin duygularının görmezden gelindiğini, sadece birşeyler öğrenmesi gereken varlıklar gibi algılandıgini düşünüyorum. Ki bence hepsi birer bilge olarak doğuyor. Kendi bedenleri duyguları ile bağlantıları muazzam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…