• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balkonumuzda kedi yavruladı YARDIM

Sutu sek vermeyin, yari yariya sulandirin. Yas ve kuru mamayi besleyici iyi bir sey tercih edin. Yavrulara dokunmayin, su kabini ve suyu surekli temiz koyun, torunlariniz hayirli ugurlu olsun. Hep soylerim, kedi sans getirir, sizin balkonu secmesinin sizin de hemuz bilmediginiz bir sebebi var 🥰
Inşallah oyledir gerçekten zor zamanlar geciriyorum 🤲

Sizin yavrular için bir şey yapmanız gerekmiyor, her şeyleri ile anneleri ilgilenir; ancak anneyi besleyin mama ve su verin. Kum koymanız şart değil, eğer anne kedi balkondan toprağa inebiliyorsa tuvaletini toprağa yapar, ama istiyorsanız koyabilirsiniz. Yavrular ise henüz kendi başlarına tuvaletlerini yapamıyordur, anneleri yalayarak tuvaletlerini yaptırıyor ve temizliyor, daha sonra büyüdüklerinde anneleri onları toprağa veya kuma alıştırır.
Çok teşekkür ederim 😊

Purina almıştım bugün yarında kum alırım. Purinanın etlisi iyi midir acaba. Kum için marka önerebilir misiniz? Teşekkür ederim ❤❤
Ay fotoğraflarını görsek keşke. yavru kedi aşeriyorum şu an🙈🙈😻 ben magicsand kullanıyorum kum olarak memnunum tozu çok olmuyor fiyatı da uygun. Purina da güzel bir mama kediler sever😻

Pek bilgim yok ama kene konusunda dikkatli olun.Çocukken evin bodrumuna yavrulamışlardı.Bisikletim orda duruyordu krem renk bir pantolonla girdim bisikletimi çıkartıp, başladım bisiklete binmeye bir süre sonra farkettim ki iki bacagımda da dize kadar minik böceklerle dolu .Çığlık çığlığa eve gittim annem kene bunlar diye kapıda soyup banyoyo sokmuştu beni :) Sonra yavru kedilerin büyüyüp çıkmasını bekleyip, ilaçlatmıştık.

Gece serin hava

Eski giysiler vs varsa rahatsız etmeden koyun balkona, bavul rüzgarı keser şimdilik anne giderse üşürler

Gündüz için yünlü ya da peluş bir şeyler koyun yanlarına isterse oturur üstüne
Çok teşekkür ederim ❤ yapacağım

Yavrulara hiç birşey yapmanıza gerek yok anneleri bakar ama kum koyup anneyede su ve kaliteli kuru mama haşlanmış tavuk yaş mama verebilirsiniz biraz size güvendiginde yavrulara bakın gözlerinde sorun olabilir ona göre damla kullanmanız gerekebilir birde başka kediler balkona çıkıyorsa erkek kedilere dikkat edin maalesef yavruları yerler
Yiyecek baska sey yok mu yaw ne bicim dunua

Süt yerine yoğurt verin, ciğer tavuk haşlayıp yas mamada olur etli kısmını yağsız derisiz verebilirsiniz arada cunku kuru mamanin icerigine gore yeterli beslenemeyebilir.

Merhaba arkadaşlar. Zemin katta oturuyoruz balkonumuzda valizimiz yere düşmüş, içinede bizim mahallenin kedisi yavrulamış. Aşırı mutlu oldum. Sokak hayvanlarına mama vermek dışınla pek bi bilgim yok. Ne yapmalıyım? Ne zaman yürürler? Tuvaletlerini nasıl yapıcaklar? Hiç bir bilgim yok.. Kısacası sizden yardım bekliyorum arkadaşlar :) Ailemle yaşıyorum. Balkonda kalmalarında eve girmedikleri sürece bi sorun yok. Fark ettiğim gibi hemen kuru mama aldım, su ve sütte koydum. Henüz bugün fark ettim max 2 3 günlükler. Sadece anne kediyi görebildim. Yavrularada rahatsızlık vermek istemedim zaten anneleride bi kaç kez bana tısladı yavaş yavaş alışır diye düşünüyorum. Sizce ne yapmam gerek? Yapmam gereken bişey var mı? Kedi kumu koymalımıyım? Evde bakamasam bile sitede oturduğumuz için balkona ya da binanın girişine mama koymaya büyüseler bile devam edecegim. Şimdiden teşekkür ederim herkese :) Ve saçmaladıysam lütfen mazur görün ❤
Anne kedinin mama ve bol suya ihtiyacı olur. Hem emzirdiği hemde yalayarak yavrularını temizlediği tuvaletlerini yaptırdığı için. İmkanınız varsa kuru mama arada konserve yaş mama alın. Bebek kediler inek sütü içmezler bağırsakları sindiremez. Anne kediye evde pişen et yemeklerinden içine ekmekle ıslatarak verebilirsiniz. Kedi kumu anne kedi için kullanışlı olabilir. ☺️

Kum koy mutlaka evet birde süt verirken suyla karıstırman gerekiyor laktoz kedilerin bagırsaklarını bozuyor herkes kediler seviyor diye süt verir ama suyla karıstırmak gerekiyor
Birde bebekleri sakın elleme insan kokusu olunca terkediyorlar

Hatta süt yerine kefir vermek gerekiyor.

Bence kesinlikle kendinize alistirmayin. Bu devirde hayvanlar ne kadar insandan uzaksa, okadar guvendeler. Yavrular insana alisirsa mahallenin cocuklarinin elinde oyuncak olurlar.
Anne kedi icin balkona su ve mama koyabilirsiniz. Ama arada ev yemekleri de verin ki tamamiyle mamaya alismasin. Mamaya alisinca yarin bir gun siz oradan tasinirsaniz disarda buldugu yemekleri yemez ac kalir
Dikkat edeceğim çok teşekkür ederim ♡

Back