- 24 Haziran 2016
- 16
- 27
- 88
- 33
- Konu Sahibi winterland1
-
Tabi ki dert ortağı olurum ; ama dahangeçem hafta bir farkındalık oldu bir dk ya dedim kardeşlerime karşi hiç böyle değil 7 yaşındaki ben yetişkin gibiydim onun gözünde ; ama şimdi yetişkin yaşındaki kardeşimin çok hassas kırılgan naif onum gözünde ..Evet sınır çizmek zor oluyor. Annem benim varlığıma o kadar alışmış, beni terapist/dert ortağı rolüne o kadar inandırmış ki başka bir anne-kız ilişkisi inşa edemedik bile. Çünkü başka bir ilişki tarzını o istemiyor. Diyeceksiniz ki annen sana gelip dertlerini anlatmasın mı? Kızlar büyüdükçe annelerinin arkadaşı olmaz mı? Benim açımdan bu, annemin dertlerine üzülmek, beni dinlemediğinde ona daha da kızmak ve hatta bazen onun annesine dönüşmek anlamına geliyordu. Ondan kendimi uzaklaştırmaya çalıştıkça hırçınlaştı. Zamanla daha soğuk, garip bir hal aldı ilişkimiz. O hala ilişkimizin iyi olduğunu düşünüyor olabilir çünkü ona hayır demek, ona karşı kendim gibi olmak benim için çok zor.
Gerçekten dediğiniz gibi… Onlar hayattan çektikleri gibi o kuyuya çekiliyor hissi oluşuyor bir süre sonra. Çünkü onun yaşadığı bütün duygusal yükler size de etki ediyor. En azından ben öyle hissediyorum.
Merhaba.Merhabalar ; kimine göre basit kimine göre bir insanın yaşayacağı en büyük ızdıraplarından birisi …
32 yaşındayım ; son yıllarda devamlı üzerinde düğündüğüm bir çözüm bulamadığım ; devamlı depresif hallerim , özgüvensizliğim , kaygılı anksiyetemi bir insan olmam , iç dünyamda bunları yaşarken dışarıya hep olumlu ; güllük gülistanlık tablolar çizmem herşeyin özünde var olan annemle kurmam gereken bağı çocukluktan itibaren kuramamış olmam …
En büyük çocuğum ; yaşadığım şartlarda ne güzel bir çocukmuşum ben dediğim bir çocukluğum var şöyle ki problemli bir aile ortamında en büyük çıcuk oldum ve Şuan anladığım kadarıyla büyük bir çocukluk depresyonu yaşamışım aslında; ama hep eleştirilen , yetişkin gibi görülen o şekilde muamele gören çok büyük dramlar değil ama annesinin stres topu olmuş bir çocuğum ; ve büyüdükçe hayatımız normale girdikçe kardeşilerime öz çocuğu bana ise anneme tepkisel yaklaşmam dolayısıyla devamlı eleştirel ; devamlı laf söyleyen ; yüzüme yapamadığı için gıyabımda böyle davranan bir annem var . Buraya en Kabataslak haliyle yazdım a a bu ilişkinin düzeleceğine dair en ufak bir umudum kalmadı ; kendimi nasıl onarabilirim bilmiyorum . Şunu da belirtmek istiyorum bunların hepsi bende anne olduktan sonra şu yüzüne çıktı . Biniyorum ben nasıl bir anne olurım o hatayı yapmamak için . Nasıl onarabilirim kendimi gerçekten çok iyi önerilere ihtiyacım var
Bunun ayni versiyonu hatta dayakli versiyonu bende var. Babaannenin beni evladi olarak benimsemesiyle baslayan surec babanin hep sehir disinda olmasiyla ilerlemis. Babaanne ölünce ve annenin de erkek cocuk aski bi erkek kardesle taclaninca annesiz babasiz evin hizmetcisi yetiskin cocuk olup cikivermistim. Bende tahammul edilmeyen ne varsa cocuklarimda tahammul sinirlarimi zorluyo. Aglayan cocuklar kadar zorlandigim baska bisey yok cunku hatirliyorum ki annem kemikli ellerinim tersiyle agzima vurup yut derdi. Aglama yutulabilen biseymis gibi. Terapi bende cok faydali olamadi cunku karsimda yuzlesip omzumdan yuku atabilecegim insanlar yok. Elimden geldigince evlatlarima sarilip bunun benim travmam oldugunu asil katlanamadigimin onlar olmadigini kendime bol bol hatirlatiyorum. Bi de taslanacagim ama beni asil rahatlatan kiymetli evlatlarinin yanlislar surusuyle hapse falan dusup onlari perisan etmesi oldu. Hem cok uzuldum onlara hem de bi yerden rahatladigimi farkettim bu sene. "Karma"Merhabalar ; kimine göre basit kimine göre bir insanın yaşayacağı en büyük ızdıraplarından birisi …
32 yaşındayım ; son yıllarda devamlı üzerinde düğündüğüm bir çözüm bulamadığım ; devamlı depresif hallerim , özgüvensizliğim , kaygılı anksiyetemi bir insan olmam , iç dünyamda bunları yaşarken dışarıya hep olumlu ; güllük gülistanlık tablolar çizmem herşeyin özünde var olan annemle kurmam gereken bağı çocukluktan itibaren kuramamış olmam …
En büyük çocuğum ; yaşadığım şartlarda ne güzel bir çocukmuşum ben dediğim bir çocukluğum var şöyle ki problemli bir aile ortamında en büyük çıcuk oldum ve Şuan anladığım kadarıyla büyük bir çocukluk depresyonu yaşamışım aslında; ama hep eleştirilen , yetişkin gibi görülen o şekilde muamele gören çok büyük dramlar değil ama annesinin stres topu olmuş bir çocuğum ; ve büyüdükçe hayatımız normale girdikçe kardeşilerime öz çocuğu bana ise anneme tepkisel yaklaşmam dolayısıyla devamlı eleştirel ; devamlı laf söyleyen ; yüzüme yapamadığı için gıyabımda böyle davranan bir annem var . Buraya en Kabataslak haliyle yazdım a a bu ilişkinin düzeleceğine dair en ufak bir umudum kalmadı ; kendimi nasıl onarabilirim bilmiyorum . Şunu da belirtmek istiyorum bunların hepsi bende anne olduktan sonra şu yüzüne çıktı . Biniyorum ben nasıl bir anne olurım o hatayı yapmamak için . Nasıl onarabilirim kendimi gerçekten çok iyi önerilere ihtiyacım var
Ne güzel yazmışsınızMerhaba.
Üyeliğim olmasına rağmen üyeliğimi kullanmayan düzenli bir okuyucuyum. Konunuzu okuduktan sonra yazma ihtiyacı hissettim, günün birinde benzer bir konu açmak istediğim için de olabilir.
Annem psikolojik rahatsızlıkları olan bir kadın. Ben bunu üniversiteye geçene kadar kabullenemedim. Psikoloğum. Psikoloji okurken ailemizin ne kadar parçalanmış olduğunu, düzgün bir ebeveyn-çocuk ilişkisi geliştiremediğimizi fark etmiş oldum.
Başlarda anneme çok kızıyordum, çok kötü günler yaşadık. Yine de bir tarafım onu çok seviyor, bir diğeri çok kırgın ve kızgın kalıyordu.
Sonrasında annemin normal olmadığını, yaşadıklarımın ve hissettiklerimin benimle alakalı olmadığını anladım. Bu beni serbest bıraktı diyebilirim. Anneme karşı toleransım arttı, mazur gördüm, daha sakin kalabildim. Buna rağmen ilişkimiz benim alttan alışımla da düzelmedi. Eskisinden iyi olsak da yine takacak bir şey, huysuzlanacak bir konu, söyleyecek bir söz buluyordu.
Ve binbir yolla ilaç tedavisine başlattık.
Şimdi ise kanatsız bir melek gibi, hatta öyle ki çok unutkanlaştı, saflaştı, yavaş konuşmaya başladı. Bunu görmek beni daha çok üzüyor. Şu an evimde, benimle kalıyor. Beraber rahatça oturup sohbet edebilsekte alışkın olduğum kişi yok karşımda. Bu durum ideal ancak şimdi hem kendimi suçluyorum hem de çok üzülüyorum. Eğer annem ihtiyacı olan tedaviyi alabilseydi normal bir çocukluğum olabilirdi. Eğer ona çok kızmak yerine daha fazla çabalasaydım hayatımı çabucak değiştirmek zorunda kalmazdım. Uzun süre görüştüğüm sevgilimle aniden evlenme kararı aldık ve evlendik. Evliliğimden ve eşimden çok memnunum ancak bunu evimden kaça kaça yapmak istemezdim. Hayatımın birkaç yılını daha farklı yaşayabilirdim.
Sadece yazmak istedim, duygusal olarak yok olan bir anne sorunsuz olamaz. Kimseye sorun tespit etmelisiniz demiyorum, ama bazı şeyleri kesinlikle ardınızda bırakmanız gerekiyor.
Görüşmemek benim için büyük bir yük yani kaldırabileceğim bir şey değil bu ama biraraya geldikten sonra da bende gerçekten ağır bir depresyon nallıyor herşey gözümün önünde film şeridi gibi geçiyor öyle de bir şey ki hiç susmuyor hep kendini övüyor; kardeşlerim üzerinden yaralıyor çok iyi bir anne olmasıyla gurur duyuyor , anne olduğundan beri vicdan azabım hiç durmadı hep anneliğimi sorguladım ama annem için o kadar kesin ki mükemmel bir anne olduğu ; oturup ona anlatsam şöyle olmuştu böyle olmuştu uyduruyorum gibi kavga çıkarır eminim , kardeşlerimle arası böyle değil birisi çok idare edici ve fedakar ; diğerine de extra özenli annelik yapıyor ; yani hadi sorunları vardı diyorum ama neden sadece bana rakibi düşmano gibi davranıyor ; sevincimi üzüntümü anlatamam saçma sapan yorumlar yapması cümleleri hep aynı o kadar standart kiSize ne tavsiye vereceğimi bilemedim ama benzer hatta daha fazlasını yaşamış ve çocuğu oluncada annesini istemeden taklit edip sonradan farkına varan biri olarak yazıyorum.sukur çocuğumla aramdaki bağ düzeldi .annemle aramdaki ne gelince yüzlerce kez hayalimde yuzlestim onla .olanların suçlusu ben değildim beni hiç sevmedi ilgi göstermedi takdir etmedi ve ben bir ömür onun sevgisini kazanmak için ugraşmisim.maddi olarak iki ev parası verdim nerdeyse.degisen birşey olmadı tabiki .sorun ben değildim ki zaten çocuk yaşta evlenmiş bir kadın ve çocuğu olmuş .zor hayatı.herseyin hırsını benden almış ben olmasaydım bosanmasina izin vercekmis ailesi.kabul ettim herşeyi olanların hiçbirinde ana temelinde benim suçum yok .ve üç yıldır görüşmüyoruz hiçbir şekilde.cunku görüssek maddi beklentisi ve kendini benim üzerimden tatmin etmesi devam edecek uzak dursun benden
Bende de bunlar vardı onla görüşmek daha ağır yük olmaya başladı benim için.mesafe daha iyi benim size tavsiyemGörüşmemek benim için büyük bir yük yani kaldırabileceğim bir şey değil bu ama biraraya geldikten sonra da bende gerçekten ağır bir depresyon nallıyor herşey gözümün önünde film şeridi gibi geçiyor öyle de bir şey ki hiç susmuyor hep kendini övüyor; kardeşlerim üzerinden yaralıyor çok iyi bir anne olmasıyla gurur duyuyor , anne olduğundan beri vicdan azabım hiç durmadı hep anneliğimi sorguladım ama annem için o kadar kesin ki mükemmel bir anne olduğu ; oturup ona anlatsam şöyle olmuştu böyle olmuştu uyduruyorum gibi kavga çıkarır eminim , kardeşlerimle arası böyle değil birisi çok idare edici ve fedakar ; diğerine de extra özenli annelik yapıyor ; yani hadi sorunları vardı diyorum ama neden sadece bana rakibi düşmano gibi davranıyor ; sevincimi üzüntümü anlatamam saçma sapan yorumlar yapması cümleleri hep aynı o kadar standart ki
Ne iyi anlıyorum sizi ; rabbim bizlerin yoluna ışık tutsun ; gerçekten başka türkü anneyle kurulamayan sağlıklı iletişimin telafisi olmuyorBen de anne olduktan sonra kendi çocukluğunu temize çekenlerdenim. Bunca yıl nasıl saklandı bu düşünceler kafamın içinde gerçekten çok şaşırıyorum bazen. Anneme anlatsam asla beni anlayacağını sanmıyorum. Yıllar geçtikçe alınganlığı daha da arttı, bu yeni bir kriz çıkarmaktan başka bir işe yaramaz ne yazık ki.. umarım kendi çocuğumu manipüle edip, travmalar yaşatıp, kalbinde derin bir kırıkla büyümesine sebep olmam. En büyük dileğim onun hayatında keşke ile başlayan bir cümlenin içinde geçmemek. İyi ki’lerle beni ansın isterim.
Bence bilerek de yapmadı, yapmadılar. Bir çocuk dünyaya getireyim de hayatını zehir edeyim diyen anne yoktur ya da bir elin parmakları kadardır. Öyle görmüşler büyük ihtimal, öyle de devam ettiler. Benim çocukluğumda çocuğun da bir psikolojisi olduğu düşünüyorum da kimin umurundaydı ki. Okuyup, kendimizi geliştirmemiz, aynı hatalara düşmememiz gerek.Ne iyi anlıyorum sizi ; rabbim bizlerin yoluna ışık tutsun ; gerçekten başka türkü anneyle kurulamayan sağlıklı iletişimin telafisi olmuyor
İlkokul 1.sınıfa gidiyordum net hatırlıyorum...Çılgınlar gibi bana görümcelerini,kaynanasını anlatıyordu..Gerçi kardeşimede aynı şekilde...Büyüdük tiyee almaya başladık artık onun o anlattıklarını..Tabi ki dert ortağı olurum ; ama dahangeçem hafta bir farkındalık oldu bir dk ya dedim kardeşlerime karşi hiç böyle değil 7 yaşındaki ben yetişkin gibiydim onun gözünde ; ama şimdi yetişkin yaşındaki kardeşimin çok hassas kırılgan naif onum gözünde ..
Zaten olayların bu noktaya gelmesi böyle ufal tefek şeyler de değil ; dediğim gibi çocukken yaşadığım trajedileri Şuan şu yaşımda kaldıramam , o küçük bana ulaşıp sarılmak ben yanındayım üzülme demek filan istiyorum ; umarım bu tarz şeyleri hiç bir kız yaşamaz çünkü yineliyorum anneyle güzel bağ kuran kızlar hayata 10 0 önde başlıyor
Merhabalar ; kimine göre basit kimine göre bir insanın yaşayacağı en büyük ızdıraplarından birisi …
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?