- 24 Haziran 2016
- 16
- 27
- 88
- 33
- Konu Sahibi winterland1
Tabi ki dert ortağı olurum ; ama dahangeçem hafta bir farkındalık oldu bir dk ya dedim kardeşlerime karşi hiç böyle değil 7 yaşındaki ben yetişkin gibiydim onun gözünde ; ama şimdi yetişkin yaşındaki kardeşimin çok hassas kırılgan naif onum gözünde ..Evet sınır çizmek zor oluyor. Annem benim varlığıma o kadar alışmış, beni terapist/dert ortağı rolüne o kadar inandırmış ki başka bir anne-kız ilişkisi inşa edemedik bile. Çünkü başka bir ilişki tarzını o istemiyor. Diyeceksiniz ki annen sana gelip dertlerini anlatmasın mı? Kızlar büyüdükçe annelerinin arkadaşı olmaz mı? Benim açımdan bu, annemin dertlerine üzülmek, beni dinlemediğinde ona daha da kızmak ve hatta bazen onun annesine dönüşmek anlamına geliyordu. Ondan kendimi uzaklaştırmaya çalıştıkça hırçınlaştı. Zamanla daha soğuk, garip bir hal aldı ilişkimiz. O hala ilişkimizin iyi olduğunu düşünüyor olabilir çünkü ona hayır demek, ona karşı kendim gibi olmak benim için çok zor.
Gerçekten dediğiniz gibi… Onlar hayattan çektikleri gibi o kuyuya çekiliyor hissi oluşuyor bir süre sonra. Çünkü onun yaşadığı bütün duygusal yükler size de etki ediyor. En azından ben öyle hissediyorum.
Zaten olayların bu noktaya gelmesi böyle ufal tefek şeyler de değil ; dediğim gibi çocukken yaşadığım trajedileri Şuan şu yaşımda kaldıramam , o küçük bana ulaşıp sarılmak ben yanındayım üzülme demek filan istiyorum ; umarım bu tarz şeyleri hiç bir kız yaşamaz çünkü yineliyorum anneyle güzel bağ kuran kızlar hayata 10 0 önde başlıyor