Annemle ne yapmalıyım? Kendisinin psikolojik rahatsızlığı var tanıyı bilmiyorum ama çok yoruldum tahammül edemiyorum

Öyle yapacağım mecburen çünkü beni de deli edecek bu gidişle şimdi olmaz onca mücadele etmem gereken derdim varken güçlü olmam gerekirken bir bu eksikti zaten neden ben anlamıyorum hayat bana bir konuda olsun gülmek bilmedi yüzüme bari bir yerden gulseydi raziydim
Böyle demeyin belli ki kadının psikolojik bir rahatsızlığı var. Bu durum sizinde başınıza gelebilirdi. Kadını bi doktora götürün.

Bu zamana kadar nasıl durdunuz hayret!!!! şu yazdıklarınızı okuyunca kendi rahatınız bozulunca annenizin durumu ile ilgili bir aydınlanma yasamişsiniz.Cok hayırlı evlatsiniz aman nazar değmesin.Su yazdiklarinizdan birini yapsa annem doktor doktor gezerim ne oluyor ???diye Siz hâlâ keyfinizin bozulmasına kiziyorsunuz.......
Ben kendisini sevmiyorum maalesef sevgi görmedim hiç göstermedi

Ben 112 çalışanıyım hasta kendisi ben iyiyim gelmek istemiyorum derse zorla alma yetkileri yok tanılı hasta olması gerekiyor. Tanı alan raporlu hastalara emniyet eşliğinde gidiliyor o şekilde alınıyor zor kullanmak bile gerekebiliyor genelde ikna etme birinci seçenek.
Rapor vermezler değil mi :KK43:

Gerçekten dayanilacak gibi değil ilerledi ; son üç haftadır böyle şimdi daha da arttı ; gece gündüz sürekli peşimde uykumda bile huzur yok gelip uyandırıyor ses çıkarıp gürültü yapıyor uyanmam için kafasında kurduğu düşüncelerini anlatıp duruyor ; başta inanır gibi oldum acaba mi dedim onun hasta olduğu gerçeğiyle yüzleşmek istemedim belki de eve birileri girip çıkıyormuş ve kimlik, evrak,para hepsi kayipmis daha sonra ise kimlikleri ve parayı geri bırakmışlar deyince anladım bir sorun olduğunu; evde huzur kalmadı bütün gün elinde tablet ; Google fotoğraflara bakıyor inceliyor ders notlarımi bulup çıkarıp PDF ya ss bana gösteriyor bana inanmıyor musun bak burda ne yazıyor senin hakkında da yazmışlar senin sabikan varmış polis gelecekmiş harekete geçmemiz lazım seni hayat kadını ve aklı yerinde olmayan biri olarak görüyorlar yorum okudum vs vs duşa giriyorum orda da rahat yok ; gelip dalıp içeriye elinde tablet gör oku ne yazmışlar diyor dinlemek istemiyorum diyorum ısrar ediyor küçük bir çocuk gibi gitmiyor ayrılmıyor yanımdan odama girip uykum var dinlenecegim müsadenle diyorum kapıda dikiliyor ve yine elinde tablet mektup yazmış bana ya yorganın altında okumam lazımmış yada banyoda evimiz yirmi dört saat izleniyor ya bu sebeptenmiş. Hatta banyoda bile kamera varmış istediğini yapmadım mi tehdit ediyor benim hassas olduğum konularda çünkü beni iyi tanıyor ; bugün bana banyoda saldırdı diyebilirim dinle sesini yükseltme bağırma diye ağzımı kapattı gerçi bende gitsin diye suyu az üzerine tuttum ama inatla gitmedi artık uyanmaya bile çekiniyorum nasılsa huzurum kalmadı evde bütün gün benimle uğraşıyor birşeyler anlatıyor inanmayinca da ; kanıt gösteriyor kendince; artık nasıl davranacağımi şaşırdım ona karşı; geçenlerde ödenmemiş fatura yüzünden elektriği kestiler unutmuş meğerse neyse bu ay ben ödedim banka kartlarıni bana vermişti zaten normalde bu mümkün değil alışveriş ben yapıyorum çok nadir dışarı çıkıyor kendisi bütün gün evde geçen de banka kartlarıni istedi gece yarısı illaki gidecek neymiş; icraya vermişler onu sonra herseyini alacaklarmiş şimdi de kardeşlerini almaya çalışıyorlar evimi de elimden alacaklar birşey yap diye söylüyor gazetecilere haber edecekmişim artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen siz söyleyin psikolojim mahvoldu çok moralim bozuk ...
Babaniz nerede????

Ekleme: baba vefat etmis, yorumlarda gordum.

Annenizin psikiyatrik bir rahatsizligi var, ama sizin tavrinizda cok saglikli degil. Yakinlarinizla iletisime gecip durumunu anlatin, hastaneye gidip doktor kontrolu altina girmeli.

Babaniz nerede????

Ekleme: baba vefat etmis, yorumlarda gordum.

Annenizin psikiyatrik bir rahatsizligi var, ama sizin tavrinizda cok saglikli degil. Yakinlarinizla iletisime gecip durumunu anlatin, hastaneye gidip doktor kontrolu altina girmeli.
Ben bu vakayla ilk defa karşılaşıyorum bizzat yaşıyorum ne yapabilirim laftan anlamiyor anlatamıyorum benim huzurumu bozuyor sürekli rahatsız oluyorum

Acaba hasta ve atak döneminde olabilir mi? Yoksa hep mi böyle? Eğer öyleyse atak dönemi bitiminde psikiyatriste götürün veya gidin bir psikiyatristden durumu nasıl halledebilirsiniz görüşü alın.

112yi arayınca gelip almıyorlar çünkü, yolunu yolu bilen birinden öğrenin veya annenize bir hikaye yazın doktora gitmesini sağlayın. Raporu olmadığı sürece bir şey yapabilmeniz çok zor.

Annenizin kardeşleri vs yok mu? Onlarla konuşun gelip yardımcı olsunlar ikna etme konusunda. Birden fazla kişi konuşursa belki ikna olur.

Acaba hasta ve atak döneminde olabilir mi? Yoksa hep mi böyle? Eğer öyleyse atak dönemi bitiminde psikiyatriste götürün veya gidin bir psikiyatristden durumu nasıl halledebilirsiniz görüşü alın.

112yi arayınca gelip almıyorlar çünkü, yolunu yolu bilen birinden öğrenin veya annenize bir hikaye yazın doktora gitmesini sağlayın. Raporu olmadığı sürece bir şey yapabilmeniz çok zor.

Annenizin kardeşleri vs yok mu? Onlarla konuşun gelip yardımcı olsunlar ikna etme konusunda. Birden fazla kişi konuşursa belki ikna olur.
Kardeşleri uzakta ülke farkı var kimse yok yakında

Ağır engelli ikiside bakıma ihtiyaçları var ben tek başıma zorlanabilirim şahsen zaten okb var bende titizlik anlamında
Anladım canım. Annenin de ciddi psikiatrik bir rahatsızlığı var. Tabiki ben doktor değilim ama anlattıkların ciddi bir tedavi görmesi gerektiğini işaret ediyor. Bu süreçete tek kalmamak için destek alabileceğin aile bireyleri veya kurumlara müracet et. Sosyal hizmetlerle görüş mesela oranın engelli birimi oldukça iyi çalışıyor. Olur da anneni hastaneye fln yatırırlarsa tek başına kalma.

Kardeşleri uzakta ülke farkı var kimse yok yakında
Uğraşın biraz, sağlık bakanlığını arayın, nasıl hallederim durumu diye sorun (soruluyor mu bilmiyorum deneye yanıla) olmazsa doktora gidin ona sorun.

İlk halini atlatınca daha rahatlarsınız ardından raporu olur, ilaç tedavisine başlar. Bu kadar sıkışmazsınız diye düşünüyorum. En zoru bilinmezliğe girmek yani süreçlerin başı.

Kime eliniz uzanıyorsa arayın sorun bilgi almaya çalışın. Bu arada tabi annenizi de ikna etmeye çalışın, çok sevdiği biri varsa onunla konuşun o annenizle konuşsun

Ben 112 çalışanıyım hasta kendisi ben iyiyim gelmek istemiyorum derse zorla alma yetkileri yok tanılı hasta olması gerekiyor. Tanı alan raporlu hastalara emniyet eşliğinde gidiliyor o şekilde alınıyor zor kullanmak bile gerekebiliyor genelde ikna etme birinci seçenek.

Daha 2 ay önce, karşı binada kendi kendine bağırmaya başlayan birisi için ambulans geldi, hastaneye götürdüler. Kadın aklı başında,kendisi için iyiyim diyecek halde değilki.

Rapor vermezler değil mi :KK43:
Hayır 112 vermez dediğim gibi tanılı hastalarda örneğin şizofreni hastası saldırgan atak vakası verilir emniyetle çıkışır hasta alınır ki ikna olmayanlar sedyeye sabitlenmeye çalışılıyor hoş olmayan görüntüler oluyor ve bu durumda tanı rapor kesinlikle gerekli hiçbir devlet yetkilisi hastayı yaka paça alamaz öyle bi durumu asla olamaz. Hiç ikna olmayan hastalar için yakınları vasilik için başvuruyor hasta yakını ne derse o oluyor sizin anneniz reşit olduğu için siz beyan etsenizde o an mantıklı şeyler söyler imzasını atar çıkar işin içinden bu yüzden önden siz bir uzmanla görüşeceksiniz annenizi gerekirse biraz korkutarak muayeneye ikna etmeniz gerek. Emar gerekir tümör vs şıklarının elenmesi için. Evde video ses alabilir yazdığı saçma şeyler varsa mesela doktora gösterebilirsiniz, bir diğer seçenek 112 ekibi geldiğinde ayrı bir yerde durumu anlatıp iş birliği yaparsınız onlar başka bir şey diyerek ısrarla acile götürür ikna edebilirseler sonra acildeki hekimede bu şekilde söylersınız psikiyatri konsültasyonu atar hastanede görür. ( bu seçenekle anneniz yanında konuşmamanız gerek ki kronik hastalığı yoksa ambulans aramanızı mantıklı bulmaz.)

Daha 2 ay önce, karşı binada kendi kendine bağırmaya başlayan birisi için ambulans geldi, hastaneye götürdüler. Kadın aklı başında,kendisi için iyiyim diyecek halde değilki.
Hanımefendi anlatamıyorum sanırım 7 senedir 112deyim binlerce vaka gördüm sizin dediğiniz gibi olmuyor o işler kadın gelmek istemezse imza atar çıkar hiçbir hastayı zorla yaka paça alamazsınız. Bizde psikiyatrik vakaları ikna olursa sakince aldığımız olmadı mı oldu fakat ben iyiyim dediğinde zorla götürme olayı emniyet ile çözülüyor rapor tanı yoksa kelepçe takıp nasıl alınacak o hastalar? Tutup eşin dosun bu kadın iyi değil diye yalan beyanda da bulunabilir değil mi? Başkasının lafı ile profosyoneller hareket etmez hasta sağlıklıda çıkabilir zor kullanılırken koluna bacağına bir şeyde olabilir sonra hasta yakınları biz istedik mi diyecekler sanıyosunuz kör ölür badem gözlü olur. Devletin dili yazıdır ben konu sahibine yapması gerekeni söyledim

Anlattıklarınız teyzemin yaptıklarının neredeyse birebir aynısı. Fazlası vardır eksiği yoktur. Çocukları da sizin gibi şok olmuştu. Hep değişik bi insandı ama bi anda ileri bi yaşta ortaya çıktı. Tiroid hormonu aşırı yükselmiş, ilaçlarını almamış ayrıca da bu bipolar hastalığını tetiklemiş. Özellikleri tiroid ilaçlarını aldıktan sonra kendisine gelir gibi oldu. Tabii diğer ilaçlarını da kullandı

Bence bir psikiyatristten randevu alip gidin anlatin durumu, ilerleyen zamanda tekrar randevu alip annenizi de size eslik etmesini isteyerek goturun doktora. Bu sekilde psikiyatrist size nasil bir yol izlemeniz gerektigini kendi gozlemine göre soyleyerek sizi yonlendirebilir. Yorumlari okurken aklima bu geldi. Saglikli olmadigi anlatilanlardan belli...

Siz niye izin bekliyorsunuz sizide pasiflestirmis yada sizde cok normal degilsiniz heralde annenize danismayacaksiniz bir sekilde zorla gotureceksiniz yapacaginiz bu gerekirse bir hastanede yatili kalacak tedavi olacak yapcak baska bisey yok

Gerçekten dayanilacak gibi değil ilerledi ; son üç haftadır böyle şimdi daha da arttı ; gece gündüz sürekli peşimde uykumda bile huzur yok gelip uyandırıyor ses çıkarıp gürültü yapıyor uyanmam için kafasında kurduğu düşüncelerini anlatıp duruyor ; başta inanır gibi oldum acaba mi dedim onun hasta olduğu gerçeğiyle yüzleşmek istemedim belki de eve birileri girip çıkıyormuş ve kimlik, evrak,para hepsi kayipmis daha sonra ise kimlikleri ve parayı geri bırakmışlar deyince anladım bir sorun olduğunu; evde huzur kalmadı bütün gün elinde tablet ; Google fotoğraflara bakıyor inceliyor ders notlarımi bulup çıkarıp PDF ya ss bana gösteriyor bana inanmıyor musun bak burda ne yazıyor senin hakkında da yazmışlar senin sabikan varmış polis gelecekmiş harekete geçmemiz lazım seni hayat kadını ve aklı yerinde olmayan biri olarak görüyorlar yorum okudum vs vs duşa giriyorum orda da rahat yok ; gelip dalıp içeriye elinde tablet gör oku ne yazmışlar diyor dinlemek istemiyorum diyorum ısrar ediyor küçük bir çocuk gibi gitmiyor ayrılmıyor yanımdan odama girip uykum var dinlenecegim müsadenle diyorum kapıda dikiliyor ve yine elinde tablet mektup yazmış bana ya yorganın altında okumam lazımmış yada banyoda evimiz yirmi dört saat izleniyor ya bu sebeptenmiş. Hatta banyoda bile kamera varmış istediğini yapmadım mi tehdit ediyor benim hassas olduğum konularda çünkü beni iyi tanıyor ; bugün bana banyoda saldırdı diyebilirim dinle sesini yükseltme bağırma diye ağzımı kapattı gerçi bende gitsin diye suyu az üzerine tuttum ama inatla gitmedi artık uyanmaya bile çekiniyorum nasılsa huzurum kalmadı evde bütün gün benimle uğraşıyor birşeyler anlatıyor inanmayinca da ; kanıt gösteriyor kendince; artık nasıl davranacağımi şaşırdım ona karşı; geçenlerde ödenmemiş fatura yüzünden elektriği kestiler unutmuş meğerse neyse bu ay ben ödedim banka kartlarıni bana vermişti zaten normalde bu mümkün değil alışveriş ben yapıyorum çok nadir dışarı çıkıyor kendisi bütün gün evde geçen de banka kartlarıni istedi gece yarısı illaki gidecek neymiş; icraya vermişler onu sonra herseyini alacaklarmiş şimdi de kardeşlerini almaya çalışıyorlar evimi de elimden alacaklar birşey yap diye söylüyor gazetecilere haber edecekmişim artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen siz söyleyin psikolojim mahvoldu çok moralim bozuk ...
Kesinlikle uyurken, duş alırken yani savunmasız kalacağın her vakitlerde kapını kilitle. Hepimiz haberlerde hep görüyoruz, ben geçen hafta da gördüm Allah korusun bu tür psikolojik rahatsızlığı olanlar malesef aile bireylerini katledebiliyor, gece kalkıp ben emir aldım benim çocuğum veya eşim şeytanmış veyahut başka bir şeymiş öldürmem lazımmış diyip öldürüyor. Çok rica ediyorum anneni acil psikiyatriye götür ve kendini koru.

Allah evladinda hayirlisini versin,okurken tüylerim diken diken oldu hala niye goturmuyosun doktora belliki hasta kadincagiz kendinde değil o söylediği şeylere gerçekten inaniyor,zaman kaybetme götür teşhisi koysunlar yazık etme anacığına

X