Yıllarca kaynanamdan göeümcelerden ceken, 46 yasına gelmiş daha hala Allah görüyor diye diye yapılan kötülüklere iyilik yapan bir annem var. Bende tam zıttıyım kimsenin etine sütüne karısmam kimsenin hakkını yemem hakkına girene de tepkimi gösteririm 1 susarım 2 susarım 3 cüye en yakınım da olsa patlarım. Karakter olarak annemin tam zıttı annem benim karakterinden rahatsız, yeni evliyim annem hergün kaynanan gile git bir sorun yasanmasın derdi bende hergün gidersem ilerde gitmediğim zaman daha cok problem yasarım diye düşünüyordum, eşimle tatile giderdik anneme ters gelirdi neymiş eşimin ailesi problem edermiş baska sebeb den eşimle boşanma asamasına geldik annem hakaretler yağdırdı teyzelerim de dahil, kaynanalara hergün gitmediğim için, tatile cıktıgımız için bu problemler yasanmıs. Teyzelerim her halta burnunu sokardı beni eleştirileri, akıl verirlerdi, sen şöylesin böylesin, onlar nasıl cektiyse benim de o şekilde sabırlı eş ailesi benim hakkımda ters bişey söylemesin diye beklentiye girdiler. Ben daha fazla kaldıramadım 1 tane teyzemi hayatımdan sildim cünkü ben eşimle boşanma asamasındayken bana hakaret etti, sen insan olsan ayrılmaxdınız vırt zırt. Ben sildiğimden beri o da beni sildi hemen. Telde bugün annemle konustuk halamdan açıldı konu onunla da konusmuyorum, bende dedimki ben bi insanı silersem halaymış en yakınımmıs tanımama benim için biter dedim. Annemde teyzenemi söylüyon bu lafı, sen zaten kimseyle anlaşamıyosun, sen beni bile evden kovarsın, zaten herkesle problemlsin kimse kapını acmıyo rahatla dedi. Annem hep böyle elalem yüzünden hep bana hakaret eder pskolojik beni küçük düşürür. Bende 45 yasına geldin eşinin ailesi seni cok mu seviyor hala yaranma derdindesin kim sana deger veriyorsa beni eleştiriyon dedim morali bozuldu sende verme ozaman dedi. Ben neden vermeyim dedim sen millet yüzünden bana hakaret edip eleştiriyonya şimdi niye dediklerim zoruna gitti, anneliğinle elalem yüzünden bana hakaret etmeyi karıstırma ben istediğimi hayatımdan silerim, buna sen karısamazsın seni ilgilendirmez 5 yasındaki cocuk degilim özgürüm ben artık saygı duy dedim. Annemde kimle küs olursan ol bana anlatma dedim. Bende tamam bundan sonra da aramamam dedim o da arama dedi teli kapattım. Kısaca hayatımın özeti küçüklüğümden beri ikimizde böyleyiz daha bir kez bu huyu yüzünden anneme kin tutuyorum sarılıp öpmem bunu yapmamda.. O bana karsı sevgisini esirgedi bende ondan. Tamam hasta olsam bakardı yemezdi yedirirdi, suan evliyim bana kışlık yapıyım derdinde, paraya ihtiyacım olsa hemen verir, beni seviyor ama anne kız gibi degiliz. Suan da 23 yasındayım benim fikirlerime kararlarıma saygı duymaz pskolojik baskı yapar. Ben bu durumdan bıktım artık anneme karsı nasıl bir yol almalıyım
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Annemle elalem yüzünden birbirimize girdik
- Konu Sahibi Duru000
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 12 Haziran 2019
- 18.304
- 110.890
- 598
- 36
Ne olursa olsun biraz alttan almaktan zarar gelmez. Annen çünkü. Karakteri böyle.Tamam hasta olsam bakardı yemezdi yedirirdi, suan evliyim bana kışlık yapıyım derdinde, paraya ihtiyacım olsa hemen verir, beni seviyor ama anne kız gibi degiliz.
Diğerleri konusunda haklısın kimse karışamaz sana.
- 27 Mayıs 2015
- 2.044
- 6.735
- 158
Annenizle böyle kötü olunca nasıl rahat edebiliyorsunuz? Düşünceleri size ters gelebilir veya eski kafalı olabilir fakat o sizin anneniz. Sizin iyiliğinizi düşündüğü için kendince akıl veriyor işte. Uyanı alın, uymayanı almayın. Zıt oldugunuzu söylüyorsunuz ama bence ikinizde aynısınız. Birbirinizi kırmaktan korkmuyorsunuz. Ben ufacık bir konuda zıtlaşsam gece uyuyamıyorum.
- 26 Şubat 2012
- 7.313
- 19.537
- 448
İkinizde de sorun var. Yani orta yolu bir anne kız nasıl bulamaz ilginç. Hele ki konu bu kadar basitken. Siz hep zitlasarak yaklasirsaniz o da öyle yaklaşır. Anneyim biraz tecrübelerim dikkate alınsın istiyor ama sizde "ben de ben" durumu var. Sıkıntı burada aslında. Durup dururken yok ben sevdim mi tam severim, sildim mi bir kalemde yakarislarina ne gerek var? Sildiyseniz sildiniz kadını bununla neden bunaltiyorsunuz. O da kardeşi sonuçta. Ayrıca yaşınız ergenliğin son dönemlerine işaret ediyor. Hatta bazısı 25'e kadar sürdürür bunu. Bu inat biraz da bu yüzden olsa gerek. 29 yaşındayım, şu an hamileyim ve anneme daha düşkün oldum. Meğer diyorum hamileyken bile ne zormuş anne olmak bir de bunun büyütmesi var. Ki ben anneme hiç zorluk cektirmemis biriyim. Annem sözümü dinler ehemmiyet verir. Bir şey oldu mu hemen bana danışır. Ama annemdir yani yine de ağırlığı vardır bende. Sizde buyuk bir iletişim sorunu var.
- 27 Temmuz 2019
- 2.693
- 9.189
- 158
Anneniz sizi koruma içgüdüsüyle hareket ediyor. Kendi yetiştirilme tarzını 'olması gereken' olarak gördüğü için; sizin de aynısını yapmanızı bekliyor. Aslında sizi çok seviyor ve korumaya çalışıyor. Kuşak farkımız var annelerimizle, geçmişte annelerimiz 'kaynana, görümce' faktörlerini kendilerinden üstün görüyor. Halbuki onlar da bir başkasının gelinleri. Bunu göremiyor.
Kayınvalidenize Hergün gitmek zorunda değilsiniz, hatta kanunlarımızda gelinin kayınvalideye bakmak gibi bir zorunluluğu olmadığı dahi var. Ancak bu durumu anneniz anlamayacak üzgünüm.
Bir gün de elalem düşünsün "biz bu hareketi yaparsak kahvesever ne düşünür?" diye. Sizce yaparlar mı? O halde annenizi serbest bırakın, hıhı deyip geçin Boşverin.
Annenize de "sen beni, başkalarının gönlünü eylemek için mi doğurdun?" deyin.
Kayınvalidenize Hergün gitmek zorunda değilsiniz, hatta kanunlarımızda gelinin kayınvalideye bakmak gibi bir zorunluluğu olmadığı dahi var. Ancak bu durumu anneniz anlamayacak üzgünüm.
Bir gün de elalem düşünsün "biz bu hareketi yaparsak kahvesever ne düşünür?" diye. Sizce yaparlar mı? O halde annenizi serbest bırakın, hıhı deyip geçin Boşverin.
- 20 Nisan 2007
- 4.038
- 10.390
- 733
- 44
Annemi aramalımıyım peki içim hiç rahat degilAnneniz sizi koruma içgüdüsüyle hareket ediyor. Kendi yetiştirilme tarzını 'olması gereken' olarak gördüğü için; sizin de aynısını yapmanızı bekliyor. Aslında sizi çok seviyor ve korumaya çalışıyor. Kuşak farkımız var annelerimizle, geçmişte annelerimiz 'kaynana, görümce' faktörlerini kendilerinden üstün görüyor. Halbuki onlar da bir başkasının gelinleri. Bunu göremiyor.
- 27 Temmuz 2019
- 2.693
- 9.189
- 158
Tabii ki, başka faktörlerin annenizle aranıza girmesine izin vermeyin. Tane tane güzel bir ses tonuyla, agresifleşmeden; "seni anlıyorum canım annem, bunları neden yaptığını da biliyorum ancak ben böyle mutluyum. Senin desteğini istiyorum, koca kadınım ama anne kuzusuyum. Benim mutluluğum, elalem in mutluluğundan üstün olmamalı. Korkma onlardan." gibi okşayıcı bir konuşma yapın derim. İnatla kendi bildiğini söylerse de kalbini kırmadan;" tamam ben bunun için çabalayacağım ancak sen de benim için çabalamalısın. " deyin, kendi doğrunuzu yapın. Hem annenizi yormayın hem kendinizi.Annemi aramalımıyım peki içim hiç rahat degil
Kurdugunuz cümlenin 2 tanesini diyemem 'canım annem' hayatım boyunca kullanmadım sanırımTabii ki, başka faktörlerin annenizle aranıza girmesine izin vermeyin. Tane tane güzel bir ses tonuyla, agresifleşmeden; "seni anlıyorum canım annem, bunları neden yaptığını da biliyorum ancak ben böyle mutluyum. Senin desteğini istiyorum, koca kadınım ama anne kuzusuyum. Benim mutluluğum, elalem in mutluluğundan üstün olmamalı. Korkma onlardan." gibi okşayıcı bir konuşma yapın derim. İnatla kendi bildiğini söylerse de kalbini kırmadan;" tamam ben bunun için çabalayacağım ancak sen de benim için çabalamalısın. " deyin, kendi doğrunuzu yapın. Hem annenizi yormayın hem kendinizi.
- 25 Ekim 2018
- 3.551
- 6.276
- 158
Tabi ki aramalısınız.Annenize karsı ılımlı konuşmuyorsunuz zannimca diyalog halindeyken.Asabi ,haksızliga gelemeyen,fevri ve özgürlüğüne düşkün birisiniz tamam da o da sizin anneniz ve siz de ağaç kavugunda büyümediniz.Yapıcı olarak aktarın kendinizi annenize.Sert bir görüntü cizerseniz o da size öyle cizer.Herkes herkesin aynasıdır.Teyzeniz sizin evliliginize karisamaz bi kere .Bunu da söyleyin ama ifade tarziniz cok önemli.Hakikaten annenizin de degindigi gibi bu tarz yaklasirsaniz insanlara cok yalniz kalirsiniz.Oysa kimse sizin gibi olmak zorunda degil ,siz de onlar gibi olmak zorunda degilsiniz ,orta yolu bulun .Annemi aramalımıyım peki içim hiç rahat degil
- 27 Temmuz 2019
- 2.693
- 9.189
- 158
Annenizle aranızdaki dinamikleri siz daha iyi bilirsiniz. Bu minvalde konuşun, kendinize göre uyarlayın. Siz inatlaştıkça o da inatlaşıyor belli ki. "ben haklıyım" savaşına girmeyin.Kurdugunuz cümlenin 2 tanesini diyemem 'canım annem' hayatım boyunca kullanmadım sanırım
- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.008
- 278
- 29 Eylül 2017
- 785
- 1.520
- 43
Yıllarca kaynanamdan göeümcelerden ceken, 46 yasına gelmiş daha hala Allah görüyor diye diye yapılan kötülüklere iyilik yapan bir annem var. Bende tam zıttıyım kimsenin etine sütüne karısmam kimsenin hakkını yemem hakkına girene de tepkimi gösteririm 1 susarım 2 susarım 3 cüye en yakınım da olsa patlarım. Karakter olarak annemin tam zıttı annem benim karakterinden rahatsız, yeni evliyim annem hergün kaynanan gile git bir sorun yasanmasın derdi bende hergün gidersem ilerde gitmediğim zaman daha cok problem yasarım diye düşünüyordum, eşimle tatile giderdik anneme ters gelirdi neymiş eşimin ailesi problem edermiş baska sebeb den eşimle boşanma asamasına geldik annem hakaretler yağdırdı teyzelerim de dahil, kaynanalara hergün gitmediğim için, tatile cıktıgımız için bu problemler yasanmıs. Teyzelerim her halta burnunu sokardı beni eleştirileri, akıl verirlerdi, sen şöylesin böylesin, onlar nasıl cektiyse benim de o şekilde sabırlı eş ailesi benim hakkımda ters bişey söylemesin diye beklentiye girdiler. Ben daha fazla kaldıramadım 1 tane teyzemi hayatımdan sildim cünkü ben eşimle boşanma asamasındayken bana hakaret etti, sen insan olsan ayrılmaxdınız vırt zırt. Ben sildiğimden beri o da beni sildi hemen. Telde bugün annemle konustuk halamdan açıldı konu onunla da konusmuyorum, bende dedimki ben bi insanı silersem halaymış en yakınımmıs tanımama benim için biter dedim. Annemde teyzenemi söylüyon bu lafı, sen zaten kimseyle anlaşamıyosun, sen beni bile evden kovarsın, zaten herkesle problemlsin kimse kapını acmıyo rahatla dedi. Annem hep böyle elalem yüzünden hep bana hakaret eder pskolojik beni küçük düşürür. Bende 45 yasına geldin eşinin ailesi seni cok mu seviyor hala yaranma derdindesin kim sana deger veriyorsa beni eleştiriyon dedim morali bozuldu sende verme ozaman dedi. Ben neden vermeyim dedim sen millet yüzünden bana hakaret edip eleştiriyonya şimdi niye dediklerim zoruna gitti, anneliğinle elalem yüzünden bana hakaret etmeyi karıstırma ben istediğimi hayatımdan silerim, buna sen karısamazsın seni ilgilendirmez 5 yasındaki cocuk degilim özgürüm ben artık saygı duy dedim. Annemde kimle küs olursan ol bana anlatma dedim. Bende tamam bundan sonra da aramamam dedim o da arama dedi teli kapattım. Kısaca hayatımın özeti küçüklüğümden beri ikimizde böyleyiz daha bir kez bu huyu yüzünden anneme kin tutuyorum sarılıp öpmem bunu yapmamda.. O bana karsı sevgisini esirgedi bende ondan. Tamam hasta olsam bakardı yemezdi yedirirdi, suan evliyim bana kışlık yapıyım derdinde, paraya ihtiyacım olsa hemen verir, beni seviyor ama anne kız gibi degiliz. Suan da 23 yasındayım benim fikirlerime kararlarıma saygı duymaz pskolojik baskı yapar. Ben bu durumdan bıktım artık anneme karsı nasıl bir yol almalıyım
Kimse size karışamaz, evet ama annenizle konuşmalarınıza bakılırsa gereksiz fevrisiniz.
- 21 Ağustos 2015
- 31.539
- 95.551
- 598
- 37
23 yasında hep biz biliyoruz sanırdıkYıllarca kaynanamdan göeümcelerden ceken, 46 yasına gelmiş daha hala Allah görüyor diye diye yapılan kötülüklere iyilik yapan bir annem var. Bende tam zıttıyım kimsenin etine sütüne karısmam kimsenin hakkını yemem hakkına girene de tepkimi gösteririm 1 susarım 2 susarım 3 cüye en yakınım da olsa patlarım. Karakter olarak annemin tam zıttı annem benim karakterinden rahatsız, yeni evliyim annem hergün kaynanan gile git bir sorun yasanmasın derdi bende hergün gidersem ilerde gitmediğim zaman daha cok problem yasarım diye düşünüyordum, eşimle tatile giderdik anneme ters gelirdi neymiş eşimin ailesi problem edermiş baska sebeb den eşimle boşanma asamasına geldik annem hakaretler yağdırdı teyzelerim de dahil, kaynanalara hergün gitmediğim için, tatile cıktıgımız için bu problemler yasanmıs. Teyzelerim her halta burnunu sokardı beni eleştirileri, akıl verirlerdi, sen şöylesin böylesin, onlar nasıl cektiyse benim de o şekilde sabırlı eş ailesi benim hakkımda ters bişey söylemesin diye beklentiye girdiler. Ben daha fazla kaldıramadım 1 tane teyzemi hayatımdan sildim cünkü ben eşimle boşanma asamasındayken bana hakaret etti, sen insan olsan ayrılmaxdınız vırt zırt. Ben sildiğimden beri o da beni sildi hemen. Telde bugün annemle konustuk halamdan açıldı konu onunla da konusmuyorum, bende dedimki ben bi insanı silersem halaymış en yakınımmıs tanımama benim için biter dedim. Annemde teyzenemi söylüyon bu lafı, sen zaten kimseyle anlaşamıyosun, sen beni bile evden kovarsın, zaten herkesle problemlsin kimse kapını acmıyo rahatla dedi. Annem hep böyle elalem yüzünden hep bana hakaret eder pskolojik beni küçük düşürür. Bende 45 yasına geldin eşinin ailesi seni cok mu seviyor hala yaranma derdindesin kim sana deger veriyorsa beni eleştiriyon dedim morali bozuldu sende verme ozaman dedi. Ben neden vermeyim dedim sen millet yüzünden bana hakaret edip eleştiriyonya şimdi niye dediklerim zoruna gitti, anneliğinle elalem yüzünden bana hakaret etmeyi karıstırma ben istediğimi hayatımdan silerim, buna sen karısamazsın seni ilgilendirmez 5 yasındaki cocuk degilim özgürüm ben artık saygı duy dedim. Annemde kimle küs olursan ol bana anlatma dedim. Bende tamam bundan sonra da aramamam dedim o da arama dedi teli kapattım. Kısaca hayatımın özeti küçüklüğümden beri ikimizde böyleyiz daha bir kez bu huyu yüzünden anneme kin tutuyorum sarılıp öpmem bunu yapmamda.. O bana karsı sevgisini esirgedi bende ondan. Tamam hasta olsam bakardı yemezdi yedirirdi, suan evliyim bana kışlık yapıyım derdinde, paraya ihtiyacım olsa hemen verir, beni seviyor ama anne kız gibi degiliz. Suan da 23 yasındayım benim fikirlerime kararlarıma saygı duymaz pskolojik baskı yapar. Ben bu durumdan bıktım artık anneme karsı nasıl bir yol almalıyım
Sonra anladıkki o is öyle degilmis
Özgürsünüz ama 23 yasında evlenmissiniz,ironik.32 yasında anladım ki annem ne derse cıkıyor.
Tabiki sınırlarınızı cizin ama anneyi bu yaslarda hep eksik gördük
O yüzden bikac seneye hak vereceksiniz
En azından bazı konularda.