• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle babamın çocuğuma yaptığı..

Tek bir şey söyleyip gideceğim.
Ya o vuruş annen yerine kucağındaki çocuğa gelseydi ?
Çok yanlış,rahatsız edici ve ayıp..

• Beğen
Reactions: The
Konuyu ve diğer yorumlarınızı okuyunca bana ilginç gelen şu oldu: tüm öfkenizi şiddet gören annenize yöneltmişsiniz ve tahrik etmiştir diye onu suçluyosunuz. Şiddeti uygulayan, üstelik torunu annenizin kucağındayken bunu yapan babanız, ama siz demişsiniz ki annemi gözüm görmüyo şuan. Babam yapmazdı, artık değişmişti diye onu fazlasıyla da aklamaya çalışmışsınız. Yanlış anlamayın sadece garip geldiği için ve biraz bu durumu sorgulamanız gerektiğini düşündüğüm için yazdım. Çocukluğunuzda yaşadiklarınızın bi getirisi olarak pek objektif değerlendirme yapamıyosunuz gibi geldi bana. Belki de öyle inanmak istiyosunuzdur, kaldıramayacağınız için. Yani babanızın artık değiştiğine, evdeki durumların düzeldiğine inanmak size iyi geliyodur belki fark etmeseniz de. Bence kendiniz için psikolog yardımı almak çok iyi gelebilir. Ona imkanınız olur mu bilmem ama çocuğunuzu bence kesinlikle onlarla yalnız bırakmayın bir daha.
Bu yoruma katiliyorum...ofkeniz gecince daha saglikli dusuneceginize eminim. Cocugunuzun cok ufak olmasi bir arti. Babanizdan annenizi kurtarmak gerek.

Son derece haklisiniz. Anne babanizi hayatinizdan silmeyin ama gorusme sikliginisi azaltin, cocugunuzu onlarla yalniz birakmayin. hatta bence bir kac hafta cocugunuzu gormelerine izin vermeyerek onlari cezalandirin, belki torun hasteti ile cocuklarin yaninda nasil davranmalari gerektigine dikkat ederler.

Merhaba
Konuyu maalesef göz yaşları içinde açıyorum. Anlatmazsam artık dağılacak gibiyim.
Çocukluğum annemle babamın kavgaları, babamın vurup kırmaları, annemin sürekli intihara teşebbüs etmesi arasında ezilip gitti. Mütemadiyen on günde bir annemle babamın kavga sesine korku ile uyanırdım. Böyle hatırlamak istemediğim bir çocukluğum oldu.
Evlendim ve gerçekten çok mutlu olduğum bir evliliğin içerisindeyim. Bir evlat sahibi oldum. Kusurlarım var mutlaka ama iyi bir anne olmak için elimden geleni yapmaya gayret ediyorum. Tek temennim çocuğumun beni ‘ annem çok mutlu ve güçlü bir kadındı’ diye anması.
Çok uzattım.
Bugün çok yakın bir arkadaşımın doğumuna gitmem gerekti. Kızımı 3 saatliğine annemle babama bıraktım. Bu arada annemle babam eskisi gibi değil ve bu zamana kadar çocuğuma gerçekten çok güzel baktılar.
Eve geldiğimde çocuğum çığlıklarla ağlıyordu. Önce tabii bir şey anlatmadılar sonra ben kamera kayıtlarını dinlemek ile tehdit edince annem döküldü. Babamla tartışmışlar seslerin üzerine kızım ağlayarak uyanmış. Uyandığında tartışma devam etmiş ve sesler iyice yükselmiş. O ağlama hiç vicdanlarına dokunmayıp kavga sürmüş ve kızım annemin kucağındayken babam anneme vurmuş. Ben olayın üzerine gelmişim.
Çocuğumun ağlamasını size anlatamam. Olayı öğrenince kan beynime sıçradı. Sayıp sövüp ayrıldım.
Kalbime bir taş oturdu. Saatlerdir göz yaşım dinmedi. Çocuğuma ayrı, çocukluğuma ayrı ağladım. Neler yaşadığımı anımsadım. Çocuğuma bunu nasıl yaparlar diye öfkeden deliye döndüm.
Annemle babamla tüm ilişiğimi koparmak istiyorum şu an. Bir daha kızımın yakınından bile geçsinler istemiyorum. Çok kırgın ve kızgınım.
Biraz olsun dertleşmek, başka birinin fikrini almak istiyorum. Gerçekten iyi hissetmiyorum ve mantığımı kaybetmiş durumdayım.
Annenin ne suçu var. Bence annene yardim et kurtulsun babandan. Belli ki ya başaramamiş ya da evlatlari için gençliyini babana heba etmiş. Annenle iletişimi kesme derim

Evladınıza uzulmenizi çok iyi anlıyorum ama gerçekten annenizin dayak yemiş olması sizi hiç etkilemedi mi? Tamamen aile bağıniz kopuk olsa çocuğunuzu bırakmazdiniz. Normal bir psikoloji gelmedi bana

Evet çocuğunuz için büyük bir travma ancak babanızdan yıllar boyu şiddet gören biri var anneniz… eminim bir daha böyle bir şeye maruz kalmasa atlatabilir çocuğunuz peki anneniz? Geçmişten gelen öfke olabilir evet ama anneniz bilmem kaç yaşında birinden şiddet görüyor. Babanızdan çocuğunuzu ve annenizi koruyun.
Ben de konu sahibiyle ayni seyleri yasayarak büyüdüm. Bosanmak ve çocuklarını buna maruz birakmamak cok da zor olmasa gerek. Cesaretsizlik ve duzenin bozulmasını istememek boşanmayi engelliyorsa burada çocukların sucu ne? Anne mi çocuklarını korumali yoksa cocuklar mi annelerini? Yıkılmış bir çocukluğun ustune bir yetiskinlik insa etmek zorunda birakildik. Bu yuzdrn yaptigimiz hatalarin bedelini omur boyu sirtimizda tasiyoruz. Keske hicbir çocuk mutsuz bir evde büyümese... anne burada üzülecek degil kizilacak tek kisi

Bir insan kaç yaşına gelip torun sahibi olmuş ama hâlâ değişmeye eğilim göstermemisse bence de resmiyet koy derim.
Bende de kayınpeder böyle hiç çocuk torun dinlemez bağiracaksa bağırıp kavgasını eder ama hiç hoşlanmıyorum büyük saygısızlık artık biz eski önemsendikleri çocukları değiliz yetişkin insanlarız.
Bir de çocuğun yanında yapmak gerçekten o çocuğu umursamamaya giriyor kaç yıldır bir tartışma adabini ögrenmemiş,kadına şiddet gösteren biriyse babanıza tavrinizi gösterin

Çok zora kalmadığınız sürece lütfen bırakmayın.. benim de annem sinir hastasıdır hemen bağırır ses yükselir.. zora kalmadıkça anneme bırakmayı düşünmüyorum. Eğer çalışma gibi durumum olursa heralde kayınvalidemle kavgalı olduğum halde ona bırakmak isterim 😔 çocuğumun psikolojisi söz konusu sonucta... Çok üzüldüm 😔

Pes artık
Koparın bence de tüm bağınızı..
Onlar siz küçükken sizi düşünmemişler ama siz çocuğunuzu düşünün lütfen..
Böyle sağlıksız ortamlara sokmayın çocuğunuzu lütfen

yani sürekli anneyi savunan arkadaşları gördüm de bir şeyler demek istiyorum. baba zaten sıkıntılı belli ki, anne de huyunu biliyor. çocuk uyanıp o şekilde ağlarken hangi vicdanla kavganın dozunun artmasına göz yumabiliyor? diyemiyor mu torunumuz ağlıyor içeride, sus diye. ikincisi bu kadının yaşadıklarından da yediği dayaklardan da, bu yaşadıklarına rağmen hala boşanmıyor olmasından da kızı sorumlu değil. kadının üstüne boşuna yük bindirmeyin anneni kurtar aman zavallı kadın diye. canının canına sahip çıkamıyor kadın.

Back
X